PDA

צפייה בגרסה מלאה : קווים לדמותו של רכב המסעות האולטימטיבי בישראל

zivviz
09-11-22, 16:21
רכב מסעות בישראל.. נשמע כמו התחלה של בדיחה טובה..

ארצנו הקטנטונת..קטנה מאוד. צפון לדרום על קפה אחד. מזרח למערב בקושי אספרסו..אבל בכל זאת, יש לא מעט מסלולים שאם מזגזגים אפשר גם לבלות מספר ימים לא מבוטל במשעולי ארצנו.

בא לי לדעת מה לדעתכם הוא רכב המסעות האולטימטיבי בישראל.
איזה תוספות הן MUST HAVE ואיזה פחות.
ואשמח שתעלו תמונות של רכב המסעות שלכם כדי שכולנו נזיל ריר.

איל מ
09-11-22, 17:23
כתבת must have.
אף רכב לא יכול להתפאר בתווית רכב מסעות בלי האביזר החשוב ביותר, אין בלתו ואין להחליפו:
צידנית!!

זהו,
את הנזק גרמתי. אאאני הולך.

ד ו ר ו ן
09-11-22, 17:32
איזה תוספות הן MUST HAVE ואיזה פחות.

מה שעושה לך נעים.
וזהו.

asafk
09-11-22, 17:38
רכב המסעות האולטימטיבי...... כותרת מעלה זכרונות..... בהחלט .

אסף.

נדב42
09-11-22, 17:41
מממ ... תנו לי לחשוב על זה קצת ...

יש כל מיני כיוונים, אבל דבר אחד בטוח יהיה בו...

מקרר. לפחות אחד [emoji4]

asafk
09-11-22, 17:49
אני מבקש לציין שגם בישראל אפשר לצאת ל'מסע' - כלומר בהקשר שלנו לטיול ארוך מבוסס רכב - כהלכתו.
אפילו ללא מקרר.

https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3812

אסף.

udi25
09-11-22, 17:52
רכב המסעות האולטימטיבי בכלל נמדד בפיטים בעולם הגדול.
והוא משתדל לא להשתמש בדלק כמעט בכלל.
והגלגלים/ות שיש בו בדכ לא מאוד גדולים.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

nir.samo
09-11-22, 18:09
אופניים. (גם) כי ממילא רוב הזמן תהיה בפקק.

נדב42
09-11-22, 18:42
לא טענתי שאי אפשר בלי מקרר, רק אמרתי שאצלי יהיה, לפחות אחד ...

gillss
10-11-22, 11:29
אני מנסה לתמצת : (מהחשוב לי ביותר ומטה)
1. כלי לשימור מזון (צידנית איכותית / מקרר כנ"ל)
2. אוהל , כמה גדול שאפשר (טורבו טנט קרסט ומעלה)
3. פק"ל קפה / בישול מפואר (לא איזה צ'יקמוק חסכוני)
4. תאורת מחנה (שאינה פרוז'קטורים של סמי עופר , אלא גרלנדה לד באור נמוך)
5. חבר / חברים איכותיים למסע (ממש לא חייב להיות ברכב שלי, יכול לבוא עם שלו;););))

zivviz
10-11-22, 12:21
מן הסתם רכב מסעות צריך להיות מספיק גדול על מנת שניתן יהיה לאבזר אותו קרוב ככל הניתן למשהו שאפשר לקרוא לו "בית על גלגלים"
צריך להיות חסון מספיק שיחזיק את את המשקל הנוסף שמעמיסים עליו. צריך להיות נוח מספיק על מנת לאפשר גמיעת מרחק רב בלי לשבור את הגב והציוד..וצריך להיות עביר מספיק כדי שיתאפשר להגיע לכל מקום.
בנוסף מרכיב האמינות של הרכב משחק תפקיד משמעותי. טיולי "סולו" עם רכב לא אמין ולא מתוחזק יכולים לאתגר ואף להיות מסוכן.
בשבילי הפראדו היוה עד היום פתרון די אופטימלי לנישת האוברלנדינג המקומית.

נמרוד
10-11-22, 12:55
אני מנסה לתמצת : (מהחשוב לי ביותר ומטה)
1. כלי לשימור מזון (צידנית איכותית / מקרר כנ"ל)
2. אוהל , כמה גדול שאפשר (טורבו טנט קרסט ומעלה)
3. פק"ל קפה / בישול מפואר (לא איזה צ'יקמוק חסכוני)
4. תאורת מחנה (שאינה פרוז'קטורים של סמי עופר , אלא גרלנדה לד באור נמוך)
5. חבר / חברים איכותיים למסע (ממש לא חייב להיות ברכב שלי, יכול לבוא עם שלו;););))כתבת רשימת ציוד לטיול שטח, שאפשר להעמיס בכל רכב.

נדמה לי שאם רוצים להגדיר את המושג החמקמק "רכב מסעות", אז אולי הכיוון הוא שהציוד הוא חלק קבוע ברכב. "מערכת מים" ולא ג'ריקן; "מערכת מגירות" במקום ארגזים; "מערכת אויר" במקום קומפרסור; מקרר נשלף ("מערכת קירור") במקום צידנית; אוהל גג - מערכת שינה - במקום סתם אוהל. שולחן אלומיניום מחובר לדופן הרכב במקום סתם שולחן; ברז וכיור (?) במקום מים שמשפריצים ישר על האדמה.

בקיצור, כדי להפוך ג'יפ או טנדר ל"רכב מסעות" צריך להפוך אותו לחד מימדי. להוסיף משקל קבוע, להגדיל את מקגם הגרר ולמנוע העמסה נוחה של הבגאז' או ארגז. לחבר אליו את ציוד הטיולים באופן קבוע (שכחנו כננת, היליפט ואת חפירה מוברגים לגגון ברזל שחור). יש יאמרו "מוכן לצאת לשבוע בשטח בכל רגע".

"רכב מסעות" הוא כרטיס ביקור של בעליו גם כשהוא חונה מתחת לבניין משרדים בהרצליה. לא סתם לנדקרוזר לבן שיש עוד אלף כמוהו, אלא "רכב מסעות".

דרור ברלי
10-11-22, 13:10
פעם גיחכתי על "רכבי המסעות" בישראל.
ארץ קטנה, כמה כבר יכול להימשך כאן "מסע" שיצדיק כלי רכב מושקעים במאות אלפים כאילו הם עומדים לחצות את אוסטרליה?....
היום אני כבר לא מגחך. אם זה מה שמישהו חולם ויכול וזה מה שהוא עושה, אני מפרגן.
וכן, נוסע בדבר המסורבל הזה לעבודה במשרד ועומד עם זה כל יום בפקק ולא שוכח כובע אוסטרלי מעור קנגורו על הראש....

אז אין הגדרה לזה.
אפילו לא סוג הרכב.
כי ראינו כבר גם ג'ימנים וסמוראים שממותקנים ל"מסעות". כל אחד והגדרתו ל"מסע" ואיזה רכב הוא יכול להרשות לעצמו ואיך הוא רוצה ויכול לחיות ברכב כזה.

גם אני מגדיר את החלון הקדמי המתקפל שלי כ"מערכת לבקרת רוח נעימה על הפרצוף". ושום ציוד אחר מזה שהוזכר כאן לא מוברג קבוע לג'יפ. רק מועמס עליו לפני טיול. וזה ג'יפ שאשכרה יוצא למסעות של ממש הרבה פעמים בשנה.
בסוף זה רק מה שבעל הרכב מגדיר - את השימוש ואת הייעוד.
ואז הוא מסדר את הרכב כפי רצונו וכפי העדפתו ובעיקר כפי יכולתו הטכנית/כלכלית/שתיהן.

ואין שום דבר שהוא "חובה" שיהיה מותקן על הרכב כל הזמן. מי שלכבוד טיול ארוך של פעם בשלושה חודשים מקדיש יום-יומיים לחיבור כל הציוד (ואחר כך עוד יום-יומיים לפירוק) - זב"שו. אם זה טוב לו, זה טוב גם לי.

zivviz
10-11-22, 13:23
אז כמו בכל דבר בארץ יש את "זה תלוי" ו "אין רק אמת אחת" אבל בשביל זה התכנסנו כאן..
אבל מה הוא רכב המסעות האולטימטיבי בישראל? כנראה שאין דבר כזה אולטימטיבי..
כי זה תלוי בתקציב, ותלוי בהגדרה האישית של כל משתמש קצה, ותלוי במליון ואחד גורמים.
אבל יש דברים שהם כן טאבו. לדעתי.. אותם פרמטרים שהופכים את הג'יפ המשפחתי מסתם ג'יפ עם פק"ל קפה ומיגונים לרכב מסעות פר אקסלנס. ולא.. מערכת אוויר 4 כיוונית נפרקת היברידית זה לא אחד מהם : )

ehudzeelim
10-11-22, 13:25
כתבת רשימת ציוד לטיול שטח, שאפשר להעמיס בכל רכב.

נדמה לי שאם רוצים להגדיר את המושג החמקמק "רכב מסעות", אז אולי הכיוון הוא שהציוד הוא חלק קבוע ברכב. "מערכת מים" ולא ג'ריקן; "מערכת מגירות" במקום ארגזים; "מערכת אויר" במקום קומפרסור; מקרר נשלף ("מערכת קירור") במקום צידנית; אוהל גג - מערכת שינה - במקום סתם אוהל. שולחן אלומיניום מחובר לדופן הרכב במקום סתם שולחן; ברז וכיור (?) במקום מים שמשפריצים ישר על האדמה.

בקיצור, כדי להפוך ג'יפ או טנדר ל"רכב מסעות" צריך להפוך אותו לחד מימדי. להוסיף משקל קבוע, להגדיל את מקגם הגרר ולמנוע העמסה נוחה של הבגאז' או ארגז. לחבר אליו את ציוד הטיולים באופן קבוע (שכחנו כננת, היליפט ואת חפירה מוברגים לגגון ברזל שחור). יש יאמרו "מוכן לצאת לשבוע בשטח בכל רגע".

"רכב מסעות" הוא כרטיס ביקור של בעליו גם כשהוא חונה מתחת לבניין משרדים בהרצליה. לא סתם לנדקרוזר לבן שיש עוד אלף כמוהו, אלא "רכב מסעות".+1
ומי שלא מעוניין לסחוב את כל הציוד יכול פשוט לעבור לקונפיגורציית "נגרר מסעות", שהופך את הרכב היומיומי הקליל לרכב מסעות כהרף עין

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

סולי
10-11-22, 13:28
הדרישות הן פשוטות
1. אמין.
2. עביר.
3. מהנה לנהיגה.
4. מהנה ונוח לשהייה בשטח.

וכמו כל דבר ברכב.. זה הכל אסופה של פשרות.

לגבי הארץ, 3-5 ימים לתחושתי הן מסע.
אני עושה 5 ימים בשטח כל שנה בעונה הגשומה. וכן הוא חד מימדי.. הוא חונה ומחכה לרגע שהשמיים נפתחים, האישה משחררת והילדים בריאים.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

erezgur
10-11-22, 14:06
לוקחים דיסקברי 1 ישן, עוקרים ממנו כל מה שיכול להתקלקל (וליתר ביטחון גם את כל הדברים האחרים), מסירים דפנות פנימיות של הדלתות וכו' ומזוודים אותו כראוי בתהליך שלוקח כמה חודשים לפחות...

ומי שלא מכיר, שיכין כוס קפה בערב וישב לקרוא - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23471

ד ו ר ו ן
10-11-22, 17:37
לוקחים דיסקברי 1 ישן, עוקרים ממנו כל מה שיכול להתקלקל (וליתר ביטחון גם את כל הדברים האחרים), מסירים דפנות פנימיות של הדלתות וכו' ומזוודים אותו כראוי בתהליך שלוקח כמה חודשים לפחות...

ומי שלא מכיר, שיכין כוס קפה בערב וישב לקרוא - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/23471

ובסוף זורקים אותו לפח וקונים לנדקרוזר (שגם הוא עבר מקצה התעללות, אבל לפחות שרד).

PW
10-11-22, 18:14
אני מודה שאני לא מבין את השרשור הזה.

ד ו ר ו ן
10-11-22, 18:15
אני מודה שאני לא מבין את השרשור הזה.

קורה עם הגיל.

asafk
10-11-22, 18:32
ב
אבל יש דברים שהם כן טאבו. לדעתי.. אותם פרמטרים שהופכים את הג'יפ המשפחתי מסתם ג'יפ עם פק"ל קפה ומיגונים לרכב מסעות פר אקסלנס. : )

אילו דברים?

אסף.

ehudzeelim
10-11-22, 19:50
בקיצור, כזה141036

hadtomer
10-11-22, 21:00
אני חושב שכל רכב הוא רכב מסעות. ולמרות שלכל אחד יש רכב מסעות שהוא חולם עליו, לכל אחד יש גם רכב מסעות שהוא בנה לכמה ימים במדבר בהסתמך על התקציב הקיים, אופי הטיולים והיכולת. החל בסוזוקי סמוראי וכלה בריינג' רובר.

דרור ברלי
10-11-22, 21:28
אני חושב שכל רכב הוא רכב מסעות. ולמרות שלכל אחד יש רכב מסעות שהוא חולם עליו, לכל אחד יש גם רכב מסעות שהוא בנה לכמה ימים במדבר בהסתמך על התקציב הקיים, אופי הטיולים והיכולת. החל בסוזוקי סמוראי וכלה בריינג' רובר.

קצר, נכון וממצה.

נמרוד
10-11-22, 21:33
וסחי ברמה מאכזבת. בשביל תומר הדר.

נדב42
10-11-22, 23:11
ארצנו הקטנטונת..קטנה מאוד. צפון לדרום על קפה אחד. מזרח למערב בקושי אספרסו..אבל בכל זאת, יש לא מעט מסלולים שאם מזגזגים אפשר גם לבלות מספר ימים לא מבוטל במשעולי ארצנו.

בא לי לדעת מה לדעתכם הוא רכב המסעות האולטימטיבי בישראל.

הכותרת מאוד רחבה, אבל הודעת הפתיחה דווקא תוחמת יפה: שימוש בישראל, לטיולים של כמה ימים, לא מגורי קבע.

מה זה אומר במינימום ?

לינה בתוך/מעל הרכב, או לחילופין שיהיה מספיק אחסון לציוד הלינה (אוהל/מזרונים וכו')

אחסון מזון ומים לכמה ימים, כולל מקלחות ושטיפת כלים

עבירות מספקת לבעלים.

מכאן - השמיים הם הגבול וזה בדיוק המקום למגוון הדעות.

אני לא מעלה תמונות כי אני לא רוצה להתעלל בזיו ...

תמשיכו [emoji4]

שמעון.פ
11-11-22, 00:10
האבולוציה שלי לרכב מסעות.
שלב ראשון. רנו טרפיק. מ-1995 עד 2014. מזרנים על הגג ו-11 נוסעים בתוך הרכב ושפע מקום.141037141038141039

שלב שני. סוזוקי גרנד ויטרה. מזרנים על הגג ו -5 מקומות ברכב ותא מטען מצומצם.
141040141041

שלב שלישי. הוספת נגרר עם שפע מקום.
141042141043141044141045

ehudzeelim
11-11-22, 10:29
מה קרה לטראפיק ששינמכת אותו לגראנד ויטארה?..

zivviz
11-11-22, 13:14
הכותרת מאוד רחבה, אבל הודעת הפתיחה דווקא תוחמת יפה: שימוש בישראל, לטיולים של כמה ימים, לא מגורי קבע.

מה זה אומר במינימום ?

לינה בתוך/מעל הרכב, או לחילופין שיהיה מספיק אחסון לציוד הלינה (אוהל/מזרונים וכו')

אחסון מזון ומים לכמה ימים, כולל מקלחות ושטיפת כלים

עבירות מספקת לבעלים.

מכאן - השמיים הם הגבול וזה בדיוק המקום למגוון הדעות.

אני לא מעלה תמונות כי אני לא רוצה להתעלל בזיו ...

תמשיכו [emoji4]

תיזהר נדב! יש לי תמונות של האדומה שלך בימים שעוד היתה יפה וטהורה.. אז אל תתחיל [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב42
11-11-22, 13:35
כנראה עבר ניתוח לשינוי מין מאז שעזב אותך, עכשיו הוא גבר-גבר [emoji4]

zivviz
11-11-22, 13:49
אילו דברים?

אסף.

מבחינתי רכב מסעות שונה במהותו מרכב טיולים.
רכב מסעות צריך לאפשר למשתמש בו את היכולת לנוע וגם להיות במצב נייח זמן רב ללא התערבות חיצונית. מה זאת אומרת? אפשרות לנהל צרכנים לאורך זמן, יכולת לאחסון מזון ושתיה ושימוש בהם באופן יעיל ונוח לאורך זמן, יכולת לעבור ממצב נייח לנייד וחוזר חלילה במהירות ונוחות ועוד..
לי למשל, היכולת לפתוח מטבח במהירות ונוחות חשובה מאוד. חשוב לי לראות בלילה מה אני מבשל ואוכל לכן תאורת מחנה חשובה.
אוהל למשל.. גג או אדמה, פחות חשוב לי. האם אוהל גג זה מאסט בישראל כדי שיוגדר רכב מסעות? יש שיגידו כן ויש שלא ממש..
האם מקלחת חמה בסוף יום ומים ממיכל 90 ליטר אינטגרלי עם משאבה מבדל בין רכב מסעות לרכב טיולים? לדעתי כן..

ishc
11-11-22, 15:33
הטראפיק הייתה 4 על 4? תן קצת פרטים

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

ד ו ר ו ן
11-11-22, 16:06
לתפיסתי, רכב ״מסע״ֶ בנטייה לשטח נדרש לתת יכולת קיום ע״ב הרכב למספר ימים ללא צורך באספקה או יציאה לכביש/יישוב.

מכאן, כל אחד והצרכים שלו.

הסגפנים שישנים עם שק״ש על הקרקע/בכיסא מוטה לאחור ברכב, אוכלים מנות חמות שצריך רק להרתיח מים וזהו, צריכים כמינימום, דברים שונים ממי שרוצה אוכל מורכב שצריך לאחסן בתנאי קירור רציפים, צריך משטח הכנה ואמצעי בישול,או מי שדרישות הלינה שלו גבוהות יותר, או כל קומבינציה באמצע.

וכל זה בשקלול סוג השטח המיועד למסע.

ehudzeelim
11-11-22, 20:37
רכב מסעות - נכתב הכל על האבזור, לכל אחד מתאים משהו אחר וכיוב'.
הפרמטר החשוב ביותר לדעתי ברכב מסעות הוא היכולת להתגבר על תקלות באופן עצמאי (בישראל זה פחות קריטי אבל אפילו בארצנו הקטנה לא נעים להיתקע בקיץ במדבר עם ילדים ובלי קליטה סלולרית).
מה שווים כל ההתאמות שיפצורים ושיפורים אם בסוף נשרף פיוז או נשברת צירייה ואתה תקוע?
דבר שני: היכולת להתמודד עם היתקעות אם בכל זאת היא מתרחשת: מים, אוכל, ביגוד חם וכו'.
העצמאות היא החלק החשוב ביותר במסע וככל שהיא מבוססת יותר (אין 100%) היא מאפשרת להגיע ללא חשש וסיכון לכל מקום נידח ככל שיהיה.
ובשביל להגיע לעצמאות הזאת, נדרשת היכרות עם הרכב, ניסיון, והכנה מוקדמת.
לכן אין קיצורי דרך.. ורכב מסעות ללא הנוסע המתאים לו ככפפה הוא סתם עוד רכב..

גיא
12-11-22, 11:48
בעולם השפוי. רכב מסעות אמור להיות ניתן לתיקון עם מסטיק ופטיש .. כי בעולם יש מקומות שאם אתה מטייל בהם. לא תתקל באדם נוסף במשך שבועיים ... זה צורך קיום.

בישראל אתה לא יכול לעצור לחפוז בלי שבאמצע יגיעו כמה חבר'ה לתת עיצות ..

כל השאר זה פנטזיה.

אנחנו נהנים להרגיש שאנחנו נוהגים בחוצה סהרה שלנו רק כי זה מנפח לנו את האגו. וכולם מסתכלים ברמזור איזה אגו גדול יש לנו ..

ועכשיו סוף מציאות וחזרה לפנוזיה.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

נדב42
12-11-22, 12:34
מה שווים כל ההתאמות שיפצורים ושיפורים אם בסוף נשרף פיוז או נשברת צירייה ואתה תקוע?

לא דוגמאות טובות.

פיוז זה לגמרי תקלה שבעלים של רכב מסעות אמור להיות מסוגל להתמודד איתה בכל מקום שהיא תקרה.

צירייה יכולה להישבר בכל רכב, גיבור ככל שיהיה. נכתב מנסיון אישי של צירייה שבורה בדנה 44 אחורי בשטח ובלי יכולת להזיז את הצ׳רוקי אפילו בגרירה.

רכב עמוס בחיישנים קריטיים זה כבר יותר מורכב, כי אתה צריך שיהיה עליך ציוד מתאים לזהות את התקלה, את כל החיישנים הקריטיים לנסיעה, ואת הידע לזהות ולהחליף את החיישן התקול. אפשרי, אבל מורכב יותר ומצריך הכנה יסודית יותר.

נמרוד
12-11-22, 12:46
רעיון מקורי: לבנות רכב מסעות על בסיס טויוטה!

נדב42
12-11-22, 12:47
לגמרי. על סידרה 70 כמובן [emoji846]

ד ו ר ו ן
12-11-22, 12:51
נחנו נהנים להרגיש שאנחנו נוהגים בחוצה סהרה שלנו רק כי זה מנפח לנו את האגו. וכולם מסתכלים ברמזור איזה אגו גדול יש לנו ..
אולי אצלך.
בנימה הזו, גם אותי משעשעים אלו שנוסעים באיילון עם זיווד של חציית הסהרה, במיוחד אלו ב-SUV רכים שעברו סדנת ניפוח שכוללת ציפוי סטייל סיבי פחמן ואת חפירה מוברג למכסה מנוע.

הייתי שמח להניע את הגמל, לחצות לירדן ולהמשיך לרובע הריק בסעודיה בעקבות התוואי של הרכבת החיג’אזית ולהמשיך לעומאן עד לחופים שאני רואה ביוטיוב.. במסע של חודש+.

בינתיים, הסידור הנוכחי של הרכב מאפשר לי לעשות את ה״מסע״ שאני נהנה ממנו כרגע, של שיטוט וחניות ארוכות של ימים מבלי שאצטרף לצאת לכביש להצטיידות, עם אביזרי נוחות שעושים את השהייה בשטח נעימה יותר.

ehudzeelim
12-11-22, 13:11
לא דוגמאות טובות.

פיוז זה לגמרי תקלה שבעלים של רכב מסעות אמור להיות מסוגל להתמודד איתה בכל מקום שהיא תקרה.

צירייה יכולה להישבר בכל רכב, גיבור ככל שיהיה. נכתב מנסיון אישי של צירייה שבורה בדנה 44 אחורי בשטח ובלי יכולת להזיז את הצ׳רוקי אפילו בגרירה.

רכב עמוס בחיישנים קריטיים זה כבר יותר מורכב, כי אתה צריך שיהיה עליך ציוד מתאים לזהות את התקלה, את כל החיישנים הקריטיים לנסיעה, ואת הידע לזהות ולהחליף את החיישן התקול. אפשרי, אבל מורכב יותר ומצריך הכנה יסודית יותר.

אני חושב שלא הבנת אותי,
הדוגמאות בכוונה קיצוניות (פיוז-תקלה קלילה, צירייה תקלה יותר בעייתית כשנמצאים בשומקום),
התכוונתי שצריך להיות מסוגל להתגבר על כל תקלה, מפיוז ועד צירייה, צלבים, תפוחים, וכו... במסעות רציניים, צירייה ספייר היא בעיניי חובה. וכמובן שיהיה מישהו שמסוגל להתמודד עם ההחלפה. לכן השאיפה לפשטות ברכבים כאלה. מחשבים וחיישנים לא רצויים בדרך כלל (אלא אם כן יש את הידע והכלים להתמודד, כמו שכתבת)
מצד שני, ברור שאי אפשר לקחת את כל החלקים שיכולים להכשל, אבל כדאי להיות מכוסה כמה שיותר, ובעל יכולת אילתור בשביל השאר..

נדב42
12-11-22, 15:38
הבנתי.

הדוגמאות שציינת יכולות לקרות בכל רכב באשר הוא, ולכן לא מייצגות שיקול בבחירת הרכב.

ehudzeelim
12-11-22, 15:39
רעיון מקורי: לבנות רכב מסעות על בסיס טויוטה!קשה יהיה לקחת מלנדרובר ונינו צ'יראני האגדי את ההובלה בתחום.
אבל אולי אני טועה ויש מי שמשתווה לו עם טויוטה. אשמח להכיר!
141050

ד ו ר ו ן
12-11-22, 15:46
קשה יהיה לקחת מלנדרובר ונינו צ'יראני האגדי את ההובלה בתחום.
141050

חפש את הספר who needs a road.

ehudzeelim
12-11-22, 16:19
מעניין, תודה לא הכרתי
אבל מעיון קצר ברשת, נראה לי שקשה להשוות 42 אלף מייל, לחצי מיליון ק"מ
אז לדעתי הבכורה עדיין של נינו [emoji16]

גיא
12-11-22, 16:29
אולי אצלך.
.

דווקא אצלי לא. .

אני מעמיס רק מה שאני צריך לטיול הספציפי .

לילה אחד בצימר ידרוש ציוד אחר מ 2 לילות באוהל.

לטחון קילומטרים כבר מזמן לא מעניין אותי.

מספיק לי 5 ק'מ בערוץ מבודד ושקט בשביל להרגיש רחוק מכל הציויליזציה.

איל מ
12-11-22, 16:47
קשה יהיה לקחת מלנדרובר ונינו צ'יראני האגדי את ההובלה בתחום.
141050

אתה פספסת פשוט את העקיצות לכיוון של חיים רכס.

לגבי רכב מסעות,
בראש ובראשונה הוא צריך לדעת להתמודד עם משקל עודף. כל הדיגומים והשיפורים שמטרתם אביזרי נוחות בשטח, שוקלים. אם הרכב לא בנוי לזה מלכתחילה, צריך לשפר ולחזק אותו.

ד ו ר ו ן
12-11-22, 18:18
מעניין, תודה לא הכרתי
אבל מעיון קצר ברשת, נראה לי שקשה להשוות 42 אלף מייל, לחצי מיליון ק"מ

הם יצאו למסע הקפת העולם ברכב.
מתוך מחשבה שהגבולות לא יהיו פתוחים בעתיד כמו אז, וצדקו.
יצרו מארהב עם לנדקרוזר קצר, ולמעט השטה מתבקשת באוקיינוס, די עמדו ביעד.

asafk
12-11-22, 19:10
בתור קונטרה לשניהם יש את דן
The road chose me
שבחר בג'יפ רנגלר מודרני כרכב חוצה יבשות.

אסף.

ד ו ר ו ן
12-11-22, 19:26
בתור קונטרה לשניהם יש את דן
The road chose me
שבחר בג'יפ רנגלר מודרני כרכב חוצה יבשות.

אסף.
חצה את צפון אמריקה עם רנגלר קצר לא חדש במיוחד, והחליף ברוביקון איתו חצה את אפריקה.
ועכשיו בכלל באוסטרליה עם גלדיאטור-רוביקון..

בהחלט מסובב את העולם, אבל 3 רכבים שונים.

ד ו ר ו ן
12-11-22, 20:40
נראה לי שקשה להשוות 42 אלף מייל, לחצי מיליון ק"מ
נראה לי שהח'ברה האלו שוברים את ניניו בקלות בהתחשב בפקטור משוקלל של הרכב, כמות אנשים והמרחק..

London to Singapore in a 1954 Land Rover With a Family of 5
(https://expeditionportal.com/video-of-the-week-five-people-16000-miles-and-one-old-land-rover/)

והוידאו:
Family of 5 Lived in a Tiny Land Rover for Epic 9-Month Overland
Travel (https://youtu.be/KKxnxrGMjD4)

ולא פחות חשוב, שמים פרופורציות מאד מעניינות "מהו רכב מסעות" ומהו בעצם מסע.

שמעון.פ
12-11-22, 20:44
הטראפיק הייתה 4 על 4? תן קצת פרטים

מה קרה לטראפיק ששינמכת אותו לגראנד ויטארה?..

הטראפיק 1991 הייתה 4X4 ללא הילוך כוח. מנוע דיזל דל סוסים (64 כ"ס אם זכרוני אינו מטעני)
ללא הגה כוח ושאר פינוקים. מזגן תוצרת מקומית דווקא מעולה. בלי חגורות בטיחות בספסלים האחוריים.
לטראפיק של אותם שנים היה שם גרוע ובצדק רב. בעיקר בגלל הציר שמוליך מהמנוע לגיר.
היו לו שיני הזחה עדינים ביותר שהיו נשחקים ומפסיקים להניע.
גם במוסכים המורשים של רנו לא ידעו לטפל ברכב כמו שצריך.
מחירו היה ברצפה. קניתי בזול ולמדתי אותו על מחלותיו
ולא אפריז אם אומר שלא היה בארץ אדם שהכיר את הטראפיק יותר ממני.
מאז 1996 היו לי 3 טראפיקים הראשון היה שנת 87 (ללא 4X4)
שהיה אצלי עד 98. אז שידרגתי ל-4X4 מודל 91 שהיה אצלי
עד פסח 2001. אז הוא עלה באש בגלל סיבה נדירה.
אחריו נפל לידי בפוקס סוברבן בציר 84. כמובן עם הילוך כוח.
היו בו 9 מקומות מרווחים. במקור הוא היה עם מנוע בנזין 5.7.
הסבתי אותו לדיזל 6.5 עם כוח בלתי נגמר.
הוא נגנב ממני ביום העצמאות 2002 ועקבותיו נעלמו.
לשמחתי, חבר מבאר שבע סיפר לי על טראפיק 4X4
שנקרעה לו רצועת טיימינג ובמוסך דורשים על התיקון 6000.
המחירון היה אז 9000. ואני שידעתי שבטראפיק אין נזק לראש מנוע
קניתי אותו ב-3000. ובערך שעתיים אחרי שהוא הגיע אליי
הוא היה במצב נסיעה.
אותו החזקתי במצה נסיעה עד 2014

בעיקרון הטראפיק אינו רכב שטח ייעודי. נכון שמתחתי איתו גבולות
כגון נחל צין מכביש 90 אל מעלה עקרבים. רמת ברק וירידה של ורדית.
מעלה יאיר בירידה וכו' בדרום. ציר המוסכים, ונחל סמך/כנף ועוד.
אבל טיפוס בשיפועים רציניים לא היה שייך בכלל.
בקיצור הוא היה פשרה בין הצורך שלי ברכב גדול למשפחה ברוכת ילדים
ובין התחביב שלי לטיולי שטח.
לכן כשהילדים נישאו ויצאו מהקן ולרובם יש רכב משלהם והמשפחה
הגרעינית הצטמצמה החלטתי להשבית את הטראפיק ולעבור לרכב
עם יכולות גבוהות יותר וקניתי גרנד ויטרה דיזל 99 ידנית.
כיום אני יוצא לטיול בן 5 ימים עם עגלה מצויידת. אלי מצטרפים הילדים
והנכדים ברכביהם. רוב הטיולים הם רגליים שאין צורך להיכנס עמוק לשטח.

הטרפיק כרגע מושבת. מי יודע אולי תהיה לו עדנה.

Asaf-a
12-11-22, 21:40
תודה על השיתוף שמעון, מאוד מעניין!

גם הסיפור שסיפרת לנו באחד המפגשים הדרומיים על הנסיעה שלך לאנגליה להביא חלקים לרכב של חבר היה מעניין ושונה, אבל לא נחטוף את השירשור..

Asaf-a
אסף.א

ehudzeelim
12-11-22, 21:49
נראה לי שהח'ברה האלו שוברים את ניניו בקלות בהתחשב בפקטור משוקלל של הרכב, כמות אנשים והמרחק..

London to Singapore in a 1954 Land Rover With a Family of 5
(https://expeditionportal.com/video-of-the-week-five-people-16000-miles-and-one-old-land-rover/)

והוידאו:
Family of 5 Lived in a Tiny Land Rover for Epic 9-Month Overland
Travel (https://youtu.be/KKxnxrGMjD4)

ולא פחות חשוב, שמים פרופורציות מאד מעניינות "מהו רכב מסעות" ומהו בעצם מסע.לא מתקרבים..
אבל אם כבר
יש את Hienz Stucke הגרמני שגמע עם אופניו במשך 50 שנה מעל 600,000 ק"מ, ב-195 מדינות.
אותם אופניים עם 3 הילוכים..

ד ו ר ו ן
12-11-22, 21:56
לא מתקרבים..
אבל אם כבר
יש את Hienz Stucke הגרמני שגמע עם אופניו במשך 50 שנה מעל 600,000 ק"מ, ב-195 מדינות.
אותם אופניים עם 3 הילוכים..
א. לא רואה כאן פורום אופניים.

ב. אתה רציני?
גם 5 ברכב אחד קצר, ועוד ברובר, לא מספיק?

ehudzeelim
12-11-22, 21:57
הטראפיק 1991 הייתה 4X4 ללא הילוך כוח. מנוע דיזל דל סוסים (64 כ"ס אם זכרוני אינו מטעני)
ללא הגה כוח ושאר פינוקים. מזגן תוצרת מקומית דווקא מעולה. בלי חגורות בטיחות בספסלים האחוריים.
הוא היה במצב נסיעה.

הטרפיק כרגע מושבת. מי יודע אולי תהיה לו עדנה.אכן היה לו שם גרוע, אני זוכר בעיקר את הפלסטיקה, האוטו התפרק בקלות. אבל את ה-4×4 הכרתי כשנקלעתי למושב הנוסע בטיול בוץ בשיא החורף. הרכב, עבר כנראה חיים קשים מאד, וכמעט לא היה בו חלק אחד שלם. אבל באותו טיול הוא הפתיע מאד, וגם בעליו שהיה בחור רבגוני ומיוחד וגם נהג טוב כנראה תרם לעניין. עברו איזה 25 שנה אבל הזכרת לי אותו..

ehudzeelim
12-11-22, 22:08
ב. אתה רציני?
גם 5 ברכב אחד קצר, ועוד ברובר, לא מספיק?

חוויה אבל בהשוואה למסעות של נינו מדובר לכל היותר בקוריוז.. [emoji16]

ishc
12-11-22, 22:39
הוא היה במצב נסיעה.

הטרפיק כרגע מושבת. מי יודע אולי תהיה לו עדנה.

תודה על השיתוף. אין ספק שאם אי פעם תשמיש אותה זה יהיה מעניין למרות שאני מבין שזה לא רכב פאר היצירה.
לי יש רגשי נוסטלגיה. לאבי הייתה כזו (2X4) שנת 88 (אני אז בן 6) שנרכשה בזמנו חדשה. 5 שנים ו-250 אלף ק"מ מלאי טיולים ושינה על הספסלים שלה עברו עלי בתור ילד.
אני זוכר אותו מגיע לכניסה לשביל שמוביל לחניה, צופר לי ואני רץ משולהב לעלות ולנהוג עד החניה לבית בואן עם ההגה הענק.
אבי שמר עליו בכפפות של משי ולכן אצלנו הוא שרד יפה, מאצלנו נמכר למכר של אבי שחיפש רכב לצורך הסעות, המשיך עוד 250 אק"מ ונגנב.

ד ו ר ו ן
13-11-22, 00:13
מעניין,
הטראפיק היו הדור המקדים לטרנזיט אצלנו.
נתנו עבודה.

דרור ברלי
13-11-22, 08:45
א. לא רואה כאן פורום אופניים.

יש כאן פורום מכשירי חשמל מתנייעים, אל תתפלא אם יגיע גם פורום אופניים. אני מהמר שיש כאן יותר מדוושים מאשר מתחברים לשטקר.... ואפשר לחזור לנושא השרשור.

ehudzeelim
13-11-22, 11:07
אפרופו אופניים, אני מכיר אישית מישהו שהלך את כל הודו (עבר את כל 26 המדינות) ברגל במשך שנתיים וחצי.
זה כשלעצמו לא היה כל כך מרשים אלמלא הוא הלך אחורה את כל הדרך.
סליחה ובחזרה לשרשור.

מיכה100
13-11-22, 11:19

וואו. ועוד פעם וואו.
יוחלף הבדואי האלמותי עם הסובארו DL בך וברנו טראפיק!

zivviz
14-11-22, 10:57
אוברלנד בארה"ב :

האמריקאים עוברים לנגררים מאובזרים והאוסטרלים גם וגם.
אין הצדקה לרכבים מזוודים כאלה בארץ אבל תמיד כיף ללקק את האצבעות ולהזיל ריר על הדשא של השכן..

https://www.youtube.com/watch?v=CXwIEe4VNrk&t=1656s&ab_channel=TrailRecon

מיכה100
14-11-22, 16:07
תכלס נגרר ממש מגביל את המסלול, לא?
חושב על מעלות כמו עשוש או רמון ואפילו מדרגת נקרות וכל המעברים הצפופים בנקרות ובערוד.. תענוג קטן מאוד לעשות אותם עם נגרר עמוס, קשוח ככל שיהיה.
חושב על מרווח הנטישה המוגבל עקב וו הגרירה והבלאי הגדול שזה מוסיף לרכב הגורר.. בקיצור לא.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

גיא
14-11-22, 16:37
זה בגלל שאתה חושב על מסלול .. עם מכשולים .. כי אחרת למה בכלל צריך רכב שטח

הם לעומת זאת חושבים 'מסע' .. כמה ימים נפלאים של שקט בלי לראות עמודי חשמל .. אם יבוא מכשול .. נגרד בראש ונראה מה עושים .. אבל זאת לא המטרה ..

קצת כמו האם אפשר לקנות רכב שטח רק בשביל לטייל ...

המשוטט
14-11-22, 16:46
מיכה

דבר עם אלון מנגררי אחרי ,חוויה אחרת לנסיעה בשטח עם נגרר שמתוכנן לשטח .

וגיא קלע בול בהגדרה שלו

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

geva dover
14-11-22, 16:52
זהו אני מסכים עם המשוטט, בעתיד אני כנראה אשקול את האופציה הזו.
הנגררים האוסטרלים הם לא דומים למה שמוכר לנו בארץ הקטנה שלנו, גם אלון מנגררי "אחריי" נותן רק טעימה קטנה ממה שהולך שם באוסטרליה אבל היא בהחלט מספיקה לרוב הקהל הישראלי לדעתי

zivviz
14-11-22, 17:21
מה העלות של יצור נגרר יעודי לשטח בארץ? טווח מחירים ..
נגררים בחו"ל מגיעים ל 50K ויותר..

ehudzeelim
14-11-22, 18:40
זה בגלל שאתה חושב על מסלול .. עם מכשולים .. כי אחרת למה בכלל צריך רכב שטח

הם לעומת זאת חושבים 'מסע' .. כמה ימים נפלאים של שקט בלי לראות עמודי חשמל .. אם יבוא מכשול .. נגרד בראש ונראה מה עושים .. אבל זאת לא המטרה ..

קצת כמו האם אפשר לקנות רכב שטח רק בשביל לטייל ...

Sent from my DN2103 using Tapatalk+1
ככה אני מטייל
עם נגרר בן 30, קפיצי עלים, גלגלי 29", גבוה ומסיבי. לא 50k.. נגרר רט"ג לשעבר שהסבתי לטיולים.
הנגרר כשלעצמו לא מאד מגביל, במקרה שלי הזוויות שלו טובות משל הרכב (במוסו זה לא קשה [emoji28]).
הנגרר מאתגר במובן שבמעלה אין הזדמנות שניה, ובהרבה שבילים אין מצב לאחורה פנה, גם במורד צריך להיות זהיר (נגרר ללא בלמים).
כלומר דרושה מחשבה תחילה ותכנון לפני שנכנסים לסיטואציות בעייתיות, זה מצריך זהירות יתר. אני נהנה מזה.
יש לו גם יתרונות עבירות, למשל משקל הנגרר שמדביק את הסרן האחורי לקרקע במעלות, אין כמעט מצב להחלקה.. מצד שני העומסים על המכלולים גדלים. באופן כללי, מבחינת עבירות אותי הוא לא מגביל בכלל.
וכמובן היתרון הגדול, כמות ומשקל הציוד שמאפשר להתנחל עם המשפחה בנוחות מירבית בלב מדבר.

איל מ
14-11-22, 23:24
במחיר של רכב שטח + נגרר שטח אפשר לקנות ראם ולדגם לו את הארגז למה שרוצים. הוא לא יהיה קטן ומשתחל כמו suv, אבל בוודאי שיותר טוב מרכב עם נגרר.
ותכלס, גם עם טנדר שהוא לא פולסייז.
החלום שלי הוא קאמפר שמתחבר בסופ"ש לארגז, מוכן ומזווד, ובשאר השבוע ממתין על העמודים שלו בזמן שהטנדר משמש כרכב יומיומי.

ובעצם לא,
אם כבר להתפרע, אז החלום הוא קאמפר יונימוג (או שווה ערך). אחד כזה, שעצם קיומו יכריח אותך לקנות כל שנה כרטיס למעבורת בחודשי הקיץ כשהילדים לא בבית ספר.
אה,
ושיהיה בו מקום לצידנית.

נדב42
15-11-22, 00:04
בקמפר יונימוג יהיה מקום למקרר.

ehudzeelim
15-11-22, 08:07
במחיר של רכב שטח + נגרר שטח אפשר לקנות ראם ולדגם לו את הארגז למה שרוצים. הוא לא יהיה קטן ומשתחל כמו suv, אבל בוודאי שיותר טוב מרכב עם נגרר.

מבחינת עלויות לדעתי אין מקום להשוואה. זה תלוי איזה SUV, ואיזה נגרר. וזה לפני שמדברים על עלויות אחזקה.
ויתרון נוסף ל-suv ונגרר לעומת ראם, זה התנהלות ביומיום.
אם מדובר בהתנהלות ללא הפרדת רשויות, suv עדיף בהרבה.
למעשה הנגרר יוצר סוג של הפרדת רשויות הכי יעילה.
יתרון מנהלתי נוסף: אין צורך להעמיס ולפרוק בכל יציאה לטיול.
לגבי התנהלות בשטח, גם לא הייתי קובע נחרצות..
טנדר לא פולסייז זה המתחרה הישיר ל-suv עם נגרר, יש ךו גם הרבה יתרונות. אבל שוב מה קורה כשאין הפרדת רשויות?..

amir_shai
15-11-22, 08:38
ותכלס, גם עם טנדר שהוא לא פולסייז.
החלום שלי הוא קאמפר שמתחבר בסופ"ש לארגז, מוכן ומזווד, ובשאר השבוע ממתין על העמודים שלו בזמן שהטנדר משמש כרכב יומיומי.

ובעצם לא,
אם כבר להתפרע, אז החלום הוא קאמפר יונימוג (או שווה ערך). אחד כזה, שעצם קיומו יכריח אותך לקנות כל שנה כרטיס למעבורת בחודשי הקיץ כשהילדים לא בבית ספר.
אה,
ושיהיה בו מקום לצידנית.אישטח מביאים את ה khaya קמפר. זה קמפר נשלף לארגז הטנדר. אם היה מתאים לטנדר שלי נראה לי שהייתי קונה.

https://www.e-shetach.co.il/shop/alucab-khaya-basic/

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

אומי5
15-11-22, 10:26
בקמפר יונימוג יהיה מקום למקרר.

בקמפר אונימוג יהיה מקום למקפיא שוכב.

ד ו ר ו ן
15-11-22, 10:44
בקמפר אונימוג יהיה מקום למקפיא שוכב.

בקמפר אונימוג יש מקום לתלות מאחור דאסטר למנהלות.

asafk
15-11-22, 11:39
ועל זה נאמר
Careful what you wish for

אסף.

איל מ
15-11-22, 16:42
מה יותר מוזר,
דאסטר תלוי על יונימוג? או טרקטורון תלוי על היילקס?

ד ו ר ו ן
15-11-22, 17:12
תכלס נגרר ממש מגביל את המסלול, לא?
חושב על מעלות כמו עשוש או רמון ואפילו מדרגת נקרות וכל המעברים הצפופים בנקרות ובערוד.. תענוג קטן מאוד לעשות אותם עם נגרר עמוס, קשוח ככל שיהיה.
בשנתיים האחרונות אנחנו מטיילים בהרכב שכולל 2 נגררי שטח.
להתרשמותי, נגרר שטח עם גלגלים בגודל מתאים (30+) כמעט ולא מגביל למסלולי טיול.
לא בזויות ולא בתמרון.
לומדים להתנהל.

זה פחות נעים ושוטף בתוואי משובש/טרשי או טכני צפוף מתמשך כמו בערוד.. אבל בסדר לגמרי ברוב המסלולים.

ד ו ר ו ן
15-11-22, 17:12
מה יותר מוזר,
דאסטר תלוי על יונימוג? או טרקטורון תלוי על היילקס?

עניין של קנ״מ..

נדב42
15-11-22, 18:37
בקמפר אונימוג יש מקום לתלות מאחור דאסטר למנהלות.ולמה שמי שמחזיק קמפר אונימוג/יונימוג ירצה לעשות דבר כזה ??

אם כבר אז ג׳ימני או אופנוע שטח, אפילו חשמלי רחמנה ליצלן ...

KOOKE
15-11-22, 20:32
אני מחזיר לכותרת השרשור רכב המסעות האולטימטיבי בישראל

בישראל כמו שכבר נאמר "מסע בשטח" בלחץ ואם ממש נתאמץ יהיה באורך של שבוע לכל היותר ותמיד יש גישה לכביש/ תחנת דלק/ חנות נוחות לצורך הצטיידות מחדש בדלק/ מיים/ מזון וכו'.

אישית אני יותר בקטע של רוק לנדינג (שילוב של overlanding ו rock crawling)- "מסעות" השטח שלי הם בתדירות של אחת לשלושה שבועות שניים או שלושה לילות במדבר כולל אתגרי עבירות.

תכלס ברוב המקרים גם מי שאינו בקטע של עבירות - מסע בארץ מטיבו כולל לינה במקום אחר בכל לילה מהמסע להבדיל מהגישה של מחנה קבע ממנו יוצאים לטיולי כוכב.

בהתחשב בנתונים האלו עבורי הדבר חשוב ביותר ברכב המסע שיהיה סידור שינה שהקמתו ופירוקו קלים ומהירים ביותר - בקטע הזה רק אוהל גג קשיח עונה על הדרישה ובמקום שני וצמוד אליו זהו סידור שינה ברכב.

שוב עבורי בארץ רכב המסע האולטימטיבי חייב לכלול סידור שינה מהיר, מים זורמים וחמים מובנים ברכב, מקרר, ציוד מטבח, ציוד חילוץ (לרבות כננת שמחויבת המציאות בחילוץ עצמי), ציוד חירום (כיבוי אש ועזרה ראשונה) וכלי עבודה/ חלפים לתיקוני חירום שיש בהם להוציא את הרכב לכביש או אפילו הבייתה.

ועבורי אישית בגלל שמשלב גם עבירות קשה רכב השטח האולטימטיבי הוא רנגלר רוביקון ארוך שמצוייד בכל הנ"ל - תכלס זה גם מה שיש לי.

אם הייתי חי בארה"ב (אז גלדיאטור מדוגם כאוברלנדר) או אם הייתי בונה רכב למסע חוצה יבשות אז הדרישות היו משתנות והייתי הולך על משהו כמו הטויוטה של הטרחן הזקן האוסטרלי/ דרום אפריקאי - טויוטה סדרה 70 מדוגמת ברמת הבורג

נדב42
15-11-22, 20:45
"מערכת מים" ולא ג'ריקן; "מערכת מגירות" במקום ארגזים; "מערכת אויר" במקום קומפרסור; מקרר נשלף ("מערכת קירור") במקום צידנית; אוהל גג - מערכת שינה - במקום סתם אוהל. שולחן אלומיניום מחובר לדופן הרכב במקום סתם שולחן; ברז וכיור (?) במקום מים שמשפריצים ישר על האדמה.

שכחת "מרכז שירות" ולא מוסך ...

asafk
15-11-22, 20:54
בוטיק התחת......

אסף.

סולי
15-11-22, 21:35
אם כבר עלה נושא העבירות ב"רכב מסעות ארצישראלי".. עניין המשקל עומד לרועץ... ולא רק בצריכת דלק, עם כל הזיוודים המפנקים אני חושב שמשלמים מחיר קשה ביכולת העבירות (גם האמינות) וזה בעיקר בולט וקריט כשגשום רטוב וחלקלק... רוב הגמוסים המסוקסים שאני טיילתי איתם לא התנהלו שם טוב בלשון המעטה..לא בבקעה ולא ברמת הגולן...
אבל היי מי אמר שצריך לעשות מסעות שכאלו בינואר בשיא הסערה??

ובכן, אני הכי נהנה בשטח כשהשמים סוערים.. הכי הרבה כיף.. ריח.. צלילים.. לחוות את הטבע במלוא עוצמתו.

Oren Kipnis
15-11-22, 22:55
סליחה על ההפרעה, כי אני מטייל בעצם בחו"ל,

S Y N C R O
141065

KOOKE
16-11-22, 00:06
אם כבר עלה נושא העבירות ב"רכב מסעות ארצישראלי".. עניין המשקל עומד לרועץ... ולא רק בצריכת דלק, עם כל הזיוודים המפנקים אני חושב שמשלמים מחיר קשה ביכולת העבירות (גם האמינות) וזה בעיקר בולט וקריט כשגשום רטוב וחלקלק... רוב הגמוסים המסוקסים שאני טיילתי איתם לא התנהלו שם טוב בלשון המעטה..לא בבקעה ולא ברמת הגולן...
אבל היי מי אמר שצריך לעשות מסעות שכאלו בינואר בשיא הסערה??

ובכן, אני הכי נהנה בשטח כשהשמים סוערים.. הכי הרבה כיף.. ריח.. צלילים.. לחוות את הטבע במלוא עוצמתו.

כן צודק לגמרי המשקל בעוכרי העבירות. אבל מדובר בשילוב מסע+עבירות אז לא רכב מסע טהור (אין בו את את הגודל והמרווח ואין בו ממש את כל ציודי המסע האפשריים והמפנקים) וגם לא רכב עבירות טהור (קל משקל בלי שום ציוד עליו ואפילו בלי גלגל ספייר), אלא משהו באמצע (שלי לפחות).

boaz avrahami
16-11-22, 07:32
רכב מסעות אולטימטיבי?
זה כנראה פחות המכונה ויותר האדם מאחורי המכונה כאשר הרצון למסע בוער בעצמות.

קחו לדוגמא את הדבר המופרע הבא:

רכב המסעות האולטימטיבי של הבחור הבריטי דל התקציב לא מנע ממנו לצאת למסע. להיפך, הוא עשה מזה פרויקט מגניב..
הונדה קאב 90. הוא התחיל מחציית אמריקה מתועדת אבל אם תעקבו אחריו תגלו שיש עוד מסעות נוספים. כולל כל מיני הזיות כמו אלף מייל במיני ג׳יפ שקיבל רישוי ביוטה….

מתחיל מכאן.

https://youtu.be/hAjlV2DdC5o

ehudzeelim
16-11-22, 09:42
רכב מסעות אולטימטיבי?

לא הייתי יכול לכתוב את זה יותר מדויק.
אפילו ניסיתי באחת התגובות מעל [emoji28]

GodsFather
16-11-22, 10:25
מזכיר את המשפחה ההיא עם הגראהם-פייג' שביקרה בארץ לפני כמה שנים וגם אני כתבתי עליה לפני יותר מעשור.

גיא
16-11-22, 10:32
רכב מסעות אולטימטיבי?

קחו לדוגמא את הדבר המופרע הבא:

רכב המסעות האולטימטיבי של הבחור הבריטי דל התקציב לא מנע ממנו לצאת למסע. להיפך, הוא עשה מזה פרויקט מגניב..
הונדה קאב 90. הוא התחיל מחציית אמריקה מתועדת אבל אם תעקבו אחריו תגלו שיש עוד מסעות נוספים. כולל כל מיני הזיות כמו אלף מייל במיני ג׳יפ שקיבל רישוי ביוטה….

מתחיל מכאן.

https://youtu.be/hAjlV2DdC5oמעניין .. לפני שבוע צרפתי לינק לסרטון של המיני ג'יפ ..
זה מייד נמחק מפה.

יפה לך.

gradar
16-11-22, 12:48
אני כרגע חי את החלום האולטימטיבי שלי, וכן תמיד יש את החלום הבא..... אבל לדעתי כמו דעת KOOK האולטימטיבי בא לידי ביטוי בנוחות השינה ובנוחות המטבח. כל השאר זה בונוס, טוב במקרה של השוורצ'א בונוס גדול.
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/122620-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%A0%D7% 93

נדב42
16-11-22, 18:31
אם לבחון לפי הסטטיסטיקה הפרטית של החברים פה, ע"פ הקריטריון של איזה רכב נמצא עם בעליו הכי הרבה בשטח, אז המנצח הוא ללא ספק דאסטר. זה של גיא כמובן. נכתב ללא טיפת ציניות.

עם לינה, בלי לינה, הוא בשטח ומטייל. הלוואי עלי.

גיא
16-11-22, 20:04
אם לבחון לפי הסטטיסטיקה הפרטית של החברים פה, ע"פ הקריטריון של איזה רכב נמצא עם בעליו הכי הרבה בשטח, אז המנצח הוא ללא ספק דאסטר. זה של גיא כמובן. נכתב ללא טיפת ציניות.

עם לינה, בלי לינה, הוא בשטח ומטייל. הלוואי עלי.עם ציניות .. כי תכף ימחקו את זה ...

עכשיו פתחת דיון שלם מה זה שטח. ולא .. החצץ בסוף החניה ובשול של כביש 6 זה לא שטח .. ככה הסבירו לי.
:)

KOOKE
17-11-22, 09:43
יש לא מעט ערוצי יוטיוב של אנשים/ משפחות או בודדים שיוצאים למסעות חוצי יבשות ברכבים שונים ואולי גם משונים.

כמו שניסיתי קודם להדגיש - הדרישות מרכב מסעות שמיועד למסע חוצה יבשות וכפועל יוצא הקווים לדמותו של רכב כזה שונים מהותית מרכב מסע בישראל ולו בשל גודל השטח וזמן המסע בישראל.

לכן לדעתי הדוגמאות של רכבי מסע מדוגמים בחו"ל לדעתי פחות רלבנטיים לשרשור הזה.

זה כבר נאמר במספר אופנים במעלה השרשור - כל אחד ורמת ההתכלבות (רמת תנאי המחייה) שמתאימה לו לשהות של כמה ימים/ שבועות/ חודשים ברכב בשטח.

אני משער שכוונת פותח השרשור הייתה שמי שרוצה יפרט כאן מה מבחינתו הוא היה רוצה מבחינת רכב ואיבזור/ ציוד ברכב שטח ששישמש אותו למסע כאן בארץ שיימשך לכל היותר שבוע.

אה... ושכחתי להוסיף לתאנים ההכרחיים מבחינתי ברכב בכלל וברכב שטח / מסע בפרט - מערכת סאונד איכותי....:p

נדב42
17-11-22, 11:44
אתה מתכוון למערכת סאונד על בסיס מקרר או צידנית ? [emoji1751]

(אוקיי, בסדר, הגיע הזמן ללכת לישון ..)

omri_t
17-11-22, 18:34
סליחה על ההפרעה, כי אני מטייל בעצם בחו"ל,

S Y N C R O
141065סינכרו הוא לא רכב. הוא אגדה.
דבר שלא היה ולא יהיה כמותו.

אחחחח...אחחחח..... חלום.

GodsFather
17-11-22, 19:36
אבל יש כמותו... חדשים מהניילון

omri_t
17-11-22, 22:09
אבל יש כמותו... חדשים מהניילון

Sent from my HD1903 using Tapatalkלא
יש חדשים
זה כבר משהו אחר

zivviz
18-11-22, 13:02
אשמח אם חברים יעלו תמונות של רכבי המסעות שלהם ויסבירו למה בחרו ברכב הנ"ל ( פלטפורמה, אילוצים וכו..) ומה הופך אותם לדעתם - לרכב המסעות שלהם.
אתחיל בפראדו שהיה לי לפני כמה שנים :
2001, ארוך נעול קדמי אחורי מוגבה 3", מיגון מלא. בחרתי בו כי המרכב הארוך מהווה פלטפורמה טובה לזיווד ויציאה לטיולים ארוכים. מה הפך אותו לרכב מסעות? הסבתי את הבגאז למערכת מגירות ומטבח נשלף. כיריים גז 3 מבערים בשליפה, מנגל, סירים, מחבתות, מוצרי מזון בסיסיים ( אורז, פסטה, שימורים, תיבוליה, פק"ל קפה ) קבוע ברכב, מקרר SNOW MASTER 60L 2 תאים נשלף, מערכת מצברים כפולה, תאורת מחנה היקפית, ציליה 270 מעלות ועוד תוספות רבות ומגוונות שהסבו לי הנאה גדולה בטיולי עומק 3-5 ימים עם עד 4 נוסעים ברכב.
הפראדו הפכה ברגע למקום בו הכל קורה .
בתמונה : בראנץ שקשוקות בתחתית מפל חצרה.
141080

סולי
20-11-22, 21:37
קצת בקונטרה לג'מוסים המקובלים.

סמוראי, .. כי הבעלים תימני קמצן קודם כל (; ...וכי אני אוהב לנהוג לבד בלי שאוכלים לי את הראס.

ואלו הסיבות שבחרתי בו:
זול כאמור, תחזוקה, דלק, ביטוח.
קל מאוד, מתקשר מאוד ומהנה לנהיגה (עבורי)
זריז ועביר מאוד,קשה להיכנס איתו לצרות.. אבל גם יותר קל להוציא אותו מהן.
אמין, סה"כ מה שאפשר לצפות מיפנית מהניינטיז.
את בעיית הנפח אחסון אני משתדל לפתור ביצירתיות... או מנמיך ציפיות.

אלט מוגדל, מצבר ראשי 60א"ש גל פריקה עמוקה עם הגנה מפריקת יתר, מארז אנרגיה ליתיום 40א"ש.
יש 20ליטר מים על הפגוש האחורי עם ברז.
יש עוד 27ליטר על הריצפה בקבינה עם גוף חימום 12v (למקלחת וסתם פינוק לשטיפת פנים וידיים בעונה הקרה...)
מחיצה עליונה שמאחסנת מסתור מקלחת מתקפל ואסלה מתקפלת.
קומפרסור עם מיכל אוויר 11ליטר.
מקרר מגירה 30ליטר עם שליטה BT.
שלל תאורות למחנה ולסיטואציות מגוונות, קבועות מתארכות וניידות.
מטבח מלא עם כירה כפולה ויכולת הכנה גם ל4מטיילים רעבים ויותר.
1כיור 1 שולחן קפה נייד מאלומיניום 1שולחן מתקפל מהמתקן גלגל ספייר, 1 מדפון לעבודה.
כננת, רצועות חילוץ, הייליפט, כלי עבודה מלאים, נוזלים ספייר ומעט מאוד חלקי חילוף.
הגה כוח, מערכת קירור מוגדלת (רדיאטור ופאן קלאץ מוגדלים ובנוסף וונטה חשמלית בחזית לתגבור בעת הצורך)
מושב נהג רקארו עם ידית מתכווננת, כיסאות מחוממים, הגה ספורטיבי ספארקו, דוושות ומדרס לרגל שמאל, מערכת שמע איכותית, 4 רמקולים+סאב אקטיבי (מגבר בדרך), מערכת ניטור ללחץ האוויר והטמפ' בצמיגים. תאי איחסון רבים נוספים, תאורה בתא כפפות, שעון טעינה, תצוגה ושליטה אלחוטית מהדש על המארז אנרגיה, קשר קבוע, קשר נייד, ווצדוג.
תיק גלגל ספייר לנשיאת עצים/זבל.
פתרון צל/גשם, בהתהוות כרגע.
ועוד ועוד אלמנטים שעושים את החיים מהנים יותר לשהות ממושכת בשטח.
141119141118141120141121

סולי
21-11-22, 15:49
תמונות נופלות

141131

asafk
25-11-22, 11:06
הנה דל"פ

אני לא אוהב 'רכבי מסעות' שעונים על צו אופנת ה'אוברלנדינג'.
גם למסע אמיתי אני אעדיף רכב קל יותר. צנוע יותר. ונפרט. יש ב'רכב מסעות' כמה פונקציות ועליהן כתבתם אבל מנקודת המבט שלי זה נראה קצת שונה.
א. שינה. רכב מסעות צריך לספק פתרון לשינה נוחה - כזו שיהיה אפשר לישון טוב לילה אחר לילה במשך... שבוע? חודש? שלושה חודשים? בקמפר יש לי, למשל - מיטות. אחת למעלה ואחת למטה. זה מאוד קל ופשוט לפרוס אותן. העליונה היא פופ-טופ שזה אוהל שנכנסים אליו מתוך הרכב. מישהו אחר ישתמש באוהל גג. מישהו אחר רק בפופטופ. אבל הפרמטר החשוב ביותר לנושא השינה הוא התאמה לגאוגרפיה. אם אני אסע בקמפר לאירופה, בחורף, אני אשמח מאוד על האפשרות לישון בתוך האוטו מוגן ממזג האויר. אם אני אטייל לאפריקה פופ-טופ או אוהל גג הם חובה כדי להיות רחוק מהחיות אבל גם ליהנות מאיוורור שאין בתוך הרכב. ובישראל? במדבר? אוהל שנפתח מהר ובקלות עם אפשרות להיות מאוד מאוורר מחד ואטום לגשם אקראי מאידך - לא רק מספק בהחלט אלא גם קל יותר, לא מעלה את מרכז הכובד, תופס פחות מקום וזה בתורו חוסך עוד משקל של דיגום, ובעיקר מאוד ורסטילי ומאפשר גם לישון לא צמוד לרכב - ויש מקומות שאי אפשר לישון צמוד לרכב.
ב. מטבח - כן, אני יודע, אני בנאדם צנוע בהקשר הזה ויכול לחיות הרבה על אוכל יבש ולא טרי. אבל גם מי שעבורו הכנת האוכל הטרי - בישול ממש, עישון ואפיה - היא חלק הכרחי מהטיול, סליחה, המסע - יכול לטעמי להסתפק בפחות ממטבח נשלף של שני מטר עם כיור וכירה כפולה ואיחסון ושני מקררים. אפשר בהחלט ליהנות באותה מידה ממקרר לא גדול, ארגז מטבח שאפשר לקחת ולפרוס לא רק צמוד לרכב. וגם כאן הדיגום הקבוע הנשלף תופס מקום. כבד. לא ורסטילי בכלל - זה אומר למשל שאם כמה רכבים בשיירה חונים באותו חניון - תשכחו מלבשל יחד סביב המדורה. כל אחד יהיה בפינה שלו במטבח שלו. בעיני זה פיסםוס אדיר.
ג. איחסון - אז אופנת ה'אוברלנדינג' אומרת המון ציוד. ציוד מיותר לדעתי. תחזרו פעם מטיול סוכות או פסח, 5-6 ימים בשטח או משהו - ותבחנו בביקורתיות האם השתמשתם בכל הציוד שסחבתם. אני לא מדבר כמובן על ציוד שמעמיסים כדי לא להשתמש בו כמו ציוד חילוץ (וגם בזה יש טעם לחסוך נפח ומשקל) אלא בציוד שלוקחים כדי כן להשתמש. תעשו רשימת פק"ל העמסה. ותתחילו למחוק דברים שלא השתמשתם בהם... שנה? חצי שנה? אני משוכנע שהרבה מהדברים מיותרים. וזה מביא אותי שוב לנפח ומשקל - שניהם משאב שיש לחסוך בו כמה שאפשר ואפילו להתאמץ בשביל זה.
ד. מים. כמה מים אתם צריכים בטיול? בחייאת. 80 ליטר? למה בדיוק? שתי מקלחות ביום? זה טיול. מתקלחים אולי פעם ביום ב3-4 ליטר. מספק לחלוטין. בישול? מה, מכינים מרק לפלוגה כל יום? או שסתם בגלל שיש הרבה מבזבזים חופשי? מים זה משקל ונפח ויש טעם לחסוך. אני מסתפק ב20 ליטר לטיול של שבוע חוץ ממי שתיה שבאים באופן הכי נוח פשוט וורסטילי - בקבוקים.

זו לא סגפנות. אני פשוט לא אוהב להתעסק בכל הדברים שתיכך יסבירו לי שלהיפך והמטבח הנשלף מערכת המים והחשמל עם ניטור מצב על הכל כל הזמן - חוסך התעסקות. אני לא קונה את זה. ויש לי נסיון רב בשתי האסכולות. אני מעדיף קל, פשוט, ורסטילי. אני מטייל גם שבועיים מתוך תרמיל של 70 ליטר אז למה כשאני מטייל בטנדר אני צריך חצי טון ציוד?
המחיר של המשקל והנפח הוא גבוה. החל בצריכת דלק דרך עומס על מכללי הרכב, עבור ביכולות וביצועים וכלה בחוסר וורסטיליות.
אנחנו מטיילים בישראל. זו כותרת הדיון. אם היינו עושים 'מסע' בהרבה מקומות בעולם העבירות איננה משמעותית. רוב המסע הוא בדרכים שהן שבילים טובים שאני נוסע בהם עם הקמפר. שם אפשר לגרור קרוואן שטח של 2 טון והכל בסדר. אבל אצלנו כל טיול ראוי כולל מה שבחו"ל נחשב עבירות. 'שם' ה'אוברלנדינג' הוא בהגדרה דרכים טובות. להם יש הרבה קילומטרים של טבע פראי שלא דורש מהרכב שום יכולת. אצלנו כדי להגיע למקומות השווים באמת תמיד יש בדרך איזה מעבר לא טריוויאלי.
בקיצור.... מזג האויר הטוב, רמת העבירות, וגם המרחקים הקטנים - שונים מאוד ממה שאנחנו רואים ביוטיוב ובפורומים בחו"ל. ולכן לדעתי הלא פופולרית לא כדאי לאמץ את האופנה הכבדה המסורבלת הזו על כל מרכיביה הנוצצים.

אסף.

assafy
25-11-22, 13:12
1+ לאסף ק.

ד ו ר ו ן
25-11-22, 17:31
הנה ב. מטבח אומר למשל שאם כמה רכבים בשיירה חונים באותו חניון - תשכחו מלבשל יחד סביב המדורה. כל אחד יהיה בפינה שלו במטבח שלו. בעיני זה פיסםוס אדיר.
אסף.
עניין של תכנון ההצבה בחניון.
אנחנו מחנים את הרכבים עם ה״מטבח״ בשכנות, ולא רחוק מהמדורה, כדי שאזור התפעול יהיה סמוך.

asafk
25-11-22, 19:08
אני שונא לחנות ולישון ליד כולם.
אחד נוחר, השני הילד שלו קם ב4 בבוקר צועק שוקו שוקו.
אני גם חונה ונוטה אוהל רחוק מהמטבח ורחוק מהמדורה. שונא שהאוטו והאוהל מעושנים.

אסף.

talw
25-11-22, 20:20
אני נוטה אוהל רחוק מהסיבה שאני נוחר, מצד שני, גם אם תזמורת חיל האוויר תחצרץ לי מחרוזת שירים חסידיים לתוך האוהל ,אני לא אתעורר, כי שתיתי מספיק. מצד שלישי , על איזה מסעות אתם מדברים בישראל?

ד ו ר ו ן
25-11-22, 21:32
אני שונא לחנות ולישון ליד כולם.
אחד נוחר, השני הילד שלו קם ב4 בבוקר צועק שוקו שוקו.
אני גם חונה ונוטה אוהל רחוק מהמטבח ורחוק מהמדורה. שונא שהאוטו והאוהל מעושנים.

אסף.

לא אמרתי לישון ליד המטבח..

ד ו ר ו ן
25-11-22, 21:42
איזה מסעות אתם מדברים בישראל?
לפני כמה שנים, בהשראת החוצה ישראל של אסף, יצאנו לחוצה ישראל במשך שבוע.
מהחרמון, מהרכבל העליון ועד אילת.
סימנו כמה נקודות להגיע, ובגדול לאלתר בדרך לפי מה שמתאים.

הכוונה הייתה שהרכב יאפשר לנו את כל מה שצריך להתקיים ולהתנהל, אבל בלי להצמד לכללים.
אם מצאנו חאן במחיר סביר בדרך, נכנסנו.

שבוע של נסיעת כבישים, שבילים ומעט שטח כהלכתו אבל בהחלט מסע.

asafk
25-11-22, 22:41
אז לא הבנתי דורון. אתה ישן רחוק מהאוטו? כלומר מעדיף לסחוב אוהלים וציוד שינה אבל לא את הציוד לבישול?

אסף.

ד ו ר ו ן
25-11-22, 23:19
אז לא הבנתי דורון. אתה ישן רחוק מהאוטו? כלומר מעדיף לסחוב אוהלים וציוד שינה אבל לא את הציוד לבישול?

אסף.

ישן מחוץ למעגל ההתרחשות של החניון.
20מ~ הצידה.
החניונים שלנו התבססו לסידור הזה עם הזמן,
אוהלים בהיקף של השטח ״התפעולי.

מנש דגא
09-12-22, 10:04
עבורי ההגדרה לרכב מסעות היא
רכב המזווד עם מרבית הציוד מבלי שיקח שעות להעמיס לפני הטיול ולפרוק אחרי ושיתן מענה עם ציודי למינימום לילה אחד או שניים בשטח מבלי להצטייד

דרור ברלי
11-12-22, 12:34
+2 לאסף

אני בעד המינימום המינימלי.
אוהב להיות קל במשקל וקל-רגליים. סליחה, גלגלים.
כמה כבר יימשך "מסע" בישראל? שבוע גג?

אני מתקלח מג'ריקן
ישן באוהל רגיל ליד הג'יפ, על מזרן ספוג סטנדרטי. לפעמים בתוך הג'יפ.
כשחם לי מדי (ולי תמיד חם מדי) מוותר גם על האוהל וישן ליד הג'יפ על מיטת שדה.
מבשל (?.... צולה בשר וירקות) במנגל ברזל קטן או על גזיה קטנה עם בלון 500 גרם.
משתמש כבר שנים ארוכות בצידנית טובה - והיא מספיק טובה לי גם בקיץ. ממילא מצטייד מחדש אחרי שלושה ימים.

לא רוצה לסבך את האוטו עם מערכות חשמל/מים/גז ייעודיות, מורכבות ויקרות. אני מאמין שמה שאין - לא עולה כסף, לא מתקלקל, לא שוקל, לא מכביד על האוטו בעבירות, לא גוזל זמן בהעמסה, איחסון, פריקה ושוב העמסה ואיחסון ואז שוב פריקה וסידור המחסן - והאמת היא שלרוב גם לא באמת צריך. אני לא מנסה להפוך את חווית המסע ל"הכי קרובה לבית שאפשר" כי מי שרוצה "כמו בבית" אז אולי מוטב שיישאר בבית?... ייצא לו הכי משתלם, לא?.... כשאני בשטח אני רוצה להרגיש בשטח.

אלה שתי שקיות הקרח שלי.

ד ו ר ו ן
11-12-22, 14:11
ת, לא גוזל זמן בהעמסה, איחסון, פריקה ושוב העמסה ואיחסון ואז שוב פריקה וסידור המחסן .
זה מתבטל כשהרכב מזווד, גם אם חלקית כי זה כבר ברכב.
זה רק מחדד שדיגום ״רכב מסע״ הוא דיגום ל״מסע״ שלך שאחר מהמסע של מישהו אחר.

דרור ברלי
11-12-22, 14:38
רכב מזווד גם נוסע ככה לכל מקום, "מזווד". עמוס, כבד, מסורבל, צורך יותר דלק, מושך עיניים רעות וחמדניות. גם כחולות - אבל לא רק.

במקרה של ג'יפ פתוח/מחופה בברזנט, זה גם לא מעשי. גם כשהוא מרותק למקומו בשני סנדלים ושרשרת, קל לכל דיכפין לשרבב ראש ויד פנימה בסקרנות ולבדוק מה יש שם ומה אפשר לסחוב/לפלח. שום דבר שלא מרותך לג'יפ או מחובר אליו בעשרות ברגים סגורים במומנט פסיכי, לא יישאר בו יותר מעשר דקות רצופות לפני שיגיעו הגנבים - ולא צריך להיות גנב רכב מקצועי או אפילו גנב-רחוב חובבן כדי להתפתות לגרזן חפצים מג'יפ פתוח. זה פשוט קל ומפתה מדי - מה שהופך כל ילד משועמם מזדמן לגנב בפוטנציה ובפועל.
וככה זה. זו המציאות במדינה שלנו - גניבות של כל דבר כמשלח יד כמעט לגיטימי. אנחנו לא חיים בירדן, להזכירך. שם אתה יכול להשאיר כל סוג של ג'יפ פתוח עם מפתח בסוויץ' ואף אחד לא ייגע. כאן? לך תתקין מנעולים על כל דבר. אין לי כוח לזה ולהסתובבות עם צרורות של מפתחות כמו שרת של בית ספר...

ד ו ר ו ן
11-12-22, 15:56
כשיצאנו לחוצה ישראל עם הטנדר, משולב שטח וגם כביש ואתרים מתויירים, כל הציוד היה בארגז מכוסה ברזנט, ובצימיגג על הגגון.
שבוע שלם שהרכב שהה במוקדי תיירות, חנייה במשך שעות כשאנחנו בסיבוב רגלי.
מהחרמון ועד אילת.
חששתי, ושחררתי.
הרכב ננעל עם שרשרת בחניות, אבל השאר כמו שהוא.
לא נגנב דבר, וגם לא ראיתי סימן שמישהו חיטט.

תגיד שפשוט מתאים לך מינימליסטי.

KOOKE
11-12-22, 18:18
ברמת העיקרון לדעתי רכב פתוח לא מתאים כרכב מסע בארץ.

מבין לגמרי את הגישה המינימליסטית הכוללת התכלבות במידת מה בשטח (במילים יותר יפות פשרות באיכות החיים) אבל אני בגילי כבר לא שם ומחפש רמה מסויימת של איכות שינה, איכות אוכל ואיכות הגיינה אישית- אז שינה על האדמה לא באה בחשבון מבחינתי וכמו שכבר כתבתי קלות הקמת סידור השינה חשובה לי מאד, המקלחת חשובה לי מאד (בעיקר בקיץ) ואופציות בישול חוץ מצלייה גם חשובות לי.

אז כמו שנאמר כל אחד ומה שעושה לו את זה ומה שחשוב לו.

דרור ברלי
11-12-22, 18:23
מתאים לי מינימליסטי.
אוהב פריסה וקיפול מהירים. פשטות של האוטו.
אבל בלי קשר, זו גם המציאות של רכב פתוח שהחיים איתו לא תמיד קלים.
זה לא רק חם בקיץ וקר בחורף ואבק לפעמים וכו' וכו', זה גם העניין של ציוד שנשאר ברכב.
משלמים כאן (באהבה, יש לציין) מחיר לא קטן עבור החוויה.

דרור ברלי
11-12-22, 18:32
ברמת העיקרון לדעתי רכב פתוח לא מתאים כרכב מסע בארץ.

מבין לגמרי את הגישה המינימליסטית הכוללת התכלבות במידת מה בשטח (במילים יותר יפות פשרות באיכות החיים) אבל אני בגילי כבר לא שם ומחפש רמה מסויימת של איכות שינה, איכות אוכל ואיכות הגיינה אישית- אז שינה על האדמה לא באה בחשבון מבחינתי וכמו שכבר כתבתי קלות הקמת סידור השינה חשובה לי מאד, המקלחת חשובה לי מאד (בעיקר בקיץ) ואופציות בישול חוץ מצלייה גם חשובות לי.

אז כמו שנאמר כל אחד ומה שעושה לו את זה ומה שחשוב לו.

אל תשכח שבסופה פתוחה אני אשכרה מתלכלך באבק. ולכן בעונה החמה (כל מה שלא חורף) אני מתקלח לא פחות טוב. אחרי יום שלם בשמש, המים בג'ריקנים חמים, יש ראש קילוח שעובד מהמצית והשינה הרבה יותר טובה כשהגוף רחוץ.
איכות השינה היא של אוהל רגיל - מחצלת, עליה האוהל, מזרן ספוג, מצעים נקיים. לעתים על מיטת שדה ואז בכלל פינוק ואני ישן מעולה. דווקא את השינה בתוך הג'יפ אני פחות אוהב. מרגיש קלסטרופובי.
גם אין לי סבלנות לאופרציה של הקמת מטבח והתעסקות בבישולים. מנגל ויין אדום/בירה קרה מספיקים לי מעל ומעבר. מבחינתי זה פינוק, לא התכלבות.

זה מתאים לי הרבה יותר מאשר לנהוג ב"רכב מסעות" עמוס ומסורבל.

asafk
11-12-22, 19:57
מבין לגמרי את הגישה המינימליסטית הכוללת התכלבות במידת מה בשטח (במילים יותר יפות פשרות באיכות החיים) .

אני המינימליסט נהנה משינה מצויינת - לא מתפשר. אבל לשם כך לא צריך הרבה. כן אוהל לא אוהל, מיטה או מזרן - אני ישן טוב. לגבי האוכל והקמת המטבח - אני מבין מי שנהנה מזה. בשבילי זה תיק. לא נהנה מזה. בדרך כלל ארוחת הערב שלי כוללת מרכיב בודד אולי שניים. לא סובל ולא מתכלה ולא מרגיש פשרה באיכות החיים. צריך שקט ושלוה לא לעבוד.
כשאני לבד אני אפילו לא מדליק בערב גזייה מעבר לקפה.
פשטות. ככה המדבר טוב לי.

אסף.

ishc
11-12-22, 20:31
אין נכון או לא נכון.
זה תחביב וכל אחד עם מה שעושה לו טוב.
יש מי שנוסע באוטובוס (אני) ויש מי שיסע ב-SBS פתוח עם פקל קפה וקופסאות שימורים. כל מה שבאמצע גם הולך.
הכל אחלה

איל מ
11-12-22, 21:09
אני בגישה המינימליסטית ועדיין,
אם ברכב לא קיים זיווד/אבזור מינימלי המשדרג את נושא הלינה/בישול/שהיה בשטח,
הוא לא יכול (לדעתי) להקרא רכב מסעות.
רכב טיולים- כן.

geva dover
11-12-22, 21:20
אני גם אוהב מינימליסטי, מקום לציוד קבוע. בישול על מדורה/גזיה ומקרר שישמור על הכל קר.
כל השאר ציוד פריק, אוהל על מחצלת שעל הקרקע ופלציב בתור מזרון

דרור ברלי
12-12-22, 17:40
אם ברכב לא קיים זיווד/אבזור מינימלי המשדרג את נושא הלינה/בישול/שהיה בשטח,
הוא לא יכול (לדעתי) להקרא רכב מסעות.
רכב טיולים- כן.

נכון לחלוטין.
ועדיין בישראל כמעט הכל זה רק טיול. לא "מסע".
אפילו חוצה ישראל שהוא כבר די סוג של מסע (אבל כולל אלמנטים נקודתיים קשוחים ש"רכב מסעות" אמיתי עמוס ומגושם כמו של עמיתינו באירופה יחרבן בהם קוביות. מי שזוכר את הביקור של פלוריאן הגרמני בדיפנדר-מסעות ויום הטיול איתו, יודע למה אני מתכוון).

ואני זוכר עוד טיול אחד שהצטרף אליו רכב ששימש והיה מזווד אז למסעות באופן קבוע. הוא התחרבן כהוגן אל מול תנאי השטח ויתרון העבירות והזריזות המוחץ והכמעט מביך של ג'יפי הקרוס-קאנטרי הפתוחים, הרזים-מינימליסטיים וקלילי התנועה. בסוף נהג בחוכמה, קיפל את הזנב ונמלט כלעומת שבא...

בסוף הכל שאלה של שימוש מיועד ולפי זה בונים את הרכב. מי ש"רכב מסעות" עמוס לעייפה וסגנון הטיולים השונה לגמרי עושים לו את זה - בכבוד.

ehudzeelim
12-12-22, 19:17
נתקלתי בו היום, הזכיר לי את שרשור המסעות
141833

היילקס אספנות
12-12-22, 19:29
רק עכשיו רואה את השרשור....
לטיול אקסטרים/עבירות וכו- יש קטום 250 דופ ,שם קל להגיע לקצה(שלך לא של המכונה) בדרך נגמר בתיק גב וקופסת טונה.

למסע- התחיל אצלי עם טרקטורון הונדה פורטקס אי שם בתחילת ה2000 עם גריקן מיים וגריקן דלק, סיר פוייקה וקצת עצים. משם לטנדר סובארו(גם כדי לשנע את הדו"ג) והיום אחריי עשור עם היילקס ומשפחה עם גמדים עם חתיכת בית על גלגלים.

חושב שעוד x שנים שאמצא את עצמי ללא פרטנרים מהבית למסעות, אתחבר לגישה של דרור ואסף .... פשטות מנימליזם והרבה שקט.
עד אז אני מחוייב לסטנדרט של מקלחת חמה, כירת בישול, מנגל גז, ומקרר. ולינה בקומה 2 על הגג.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221212/1daf20c5fd840a3107866fc74fc737ad.jpg

KOOKE
12-12-22, 23:34
לא יודע לאיזה רכבי מסע דרור מתכוון ועד כמה מזוודים ועמוסים הם היו עד כי חרבנו קוביות בקטעי העבירות, אבל, הרנגלר שלי עמוס ומזווד לצרכיי כרכב מסע אך הוא לא עמוס לעייפה ובהחלט אין לו בעיית עבירות.

כבר כתבתי במעלה השירשור הטיולים של החבורה שלנו הם סוג של "רוקלנדינג" - שילוב באנגליזית של מסע ועבירות. אנחנו לרוב יוצאים לשלושה ימים (שני לילות) למדבר.

רשימת זיווד/ ציוד ברנגלר שלי:

זיווד מחובר קבע: מיכל מים נירוסטה 60ל'+משאבה, במה שנפתחת למיטה, מקרר (40ל'), תיקי צד מחוברים לקשת התהפכות, שולחן מתקפל דלת אחורית וגגון.
ציוד פריק (שנשאר קבוע ברכב כי ממילא הרכב משמש רק לטיולים): תיק כלי עבודה, ארגז כתר (ארגז מטבח), בלון גז 2.5ל', כירת גז כפולה, מחמם מים על גז, שני מזרונים (ספוג+מתנפח) שק"ש וציוד שינה, שולחן פלסטיק מתקפל ושולחן קפה קטן מתקפל גם הוא וכיסא שטח, כיסא שירותים.

בהחלט עמוס וכבד אבל לא עמוס לעייפה.

דרור ברלי
13-12-22, 06:32
שלוימלה, עם כל הכבוד ויש כבוד - כמה שתתפנק ותעמיס, שלושה ימים זה לא מסע. זה טיול.
אם רנגלר מספיק לך לכל זה, אז זה בטח לא מסע....

אי מדבר על חבר'ה שרגילים לצאת לתקופות. מעמיסים באמת ומזוודים בהתאם.
מנשאים עם שני גלגלים רזרביים. גגונים, אוהלי גג, פופ-טופים. ארונות, מה לא.
עם כל המשקל המתנדנד הזה ורעש השיקשוק מהסכו"מים והצלחות.... גם נהג וירטואוז יתחיל להתקשות.

ומעבר לזה - תנסה טיול אחד בגישה המינימליסטית. אתה לא תאמין כמה העבירות שלך תשתפר.

KOOKE
13-12-22, 07:10
דרור מסכים ששלושה ימים זה לא מסע ובכלל רנגלר כשלעצמו לא בדיוק מתאים כבסיס לרכב מסע קלאסי ולו בגלל צריחת הדלק שלו וטווח נסיעה ללא תדלוק נוסף.

אבל, שים לב לכותרת - רכב מסע בארץ- כמו שכבר נאמר אין לנו מקום גיאוגרפית ל"מסע".

הרנגלר שלי כמות שהוא כיום בהחלט יכול להיות בשטח גם שבוע בחוצה ישראל ועדיין לא תהיה לו שןם בעיית עבירות.

בחבורה שלנו יש שלושה צ'רוקי מזוודים (אוהלי גג, יחידת מגירות, מיכלי מים, מקררים וכו') וגם הם רכבי עבירות אפילו אקסטרימית עם כל מה שעליהם.

מסכים אתך לחלוטין שמשקל הרכב הכולל הוא פקטור חשוב מאד בביצועי הרכב ובעבירות שלו אבל לא מסכים שרכב מסע מזווד היטב רק בגלל המשקל אוטומטית לא יכול לעשות גם עבירות- אם בונים רכב מסע מזווד בכל טוב וגם משופר היטב מבחינת מתלים שמתאימים למשקל, נעילות וכו' הוא בהחלט יעשה עבירות קשה.

הפעם אם לא יהיו בלתמים מתכוון להגיע למפגש ג'יפולוג ואתה מוזמן לעשות סיבוב על הרנגלר המזווד שלי ולחוות אישית את יכולת הרכב

ד ו ר ו ן
13-12-22, 10:16
זה יישמע פילוסופי אבל בעיניי הגדרת ה"מסע" היא של העובר בדרך, והחוויה שלו, ולא הגדרת המרחק או הזמן.
יש במרחק והזמן להעצים את החוויה, אבל זה לא המהות.

דרור,
גם בישראל הקטנה אפשר לצאת ל"מסע".
המסע בר-מצווה של אסף ובנו במשך 3 שבועות זה לא "מסע"?
מסע הבת-מצווה של חנן ובתו, 12 יום בתחנות משמעותיות של עם ישראל לאורכה ורחבה של הארץ זה לא מסע?

בחוצה ישראל המשפחתי שעשינו לפני כמה שנים, 7 ימים מהחרמון ועד אילת, לפחות בשביל המשפחה שלנו, היה בהחלט מסע.

אתה מתייחס לרכבים מזוודים כחסרון/פינוק-על גבול הנהנתנות. כי אתה מסכל על זה בזווית הסתכלות שלך.
בין פילים גדולים כמו אוניקאט/אונימוג/רכבים קטנים אבל לא מאוזנים יש גם הרוב היעיל והמאפשר.

הרכב שלי, טנדר נעול כפול, עם מערכת מים קבועה, מקרר, תאורה, אחסנה, מטבח, שולחן, צילייה גדולה, מקלחת ניידת, פאנל סולרי לחניות ממושכות, ציוד לשהות נוחה בשטח ועוד ועוד.
אין אוהל גג כי (כרגע) אנחנו נהנים לישון באוהל על הקרקע. אבל לא מוותרים על מזרונים נוחים ואוהל איכותי שאפשר לעמוד בו, ואנחנו לא נמוכים.
הקומבינציה הזו אפשרה לנו להתנהל בנוחות במשך שבוע ברחבי הארץ בלי מגבלות, של אוכל, מחסה או עבירות.

לפי ההגדרה שלך, כבד לא יעיל בשטח ומוגבל בעבירות.

למעט דיונות גבוהות (נוסעים מסביב..) אין לרכב מסע הזה ששוקל עמוס 2.5 טון, שום מגבלת עבירות למעט משהו באמת קיצוני דוג' כמריר.
אני די בטוח שגם במצבו העמוס הוא יותר עביר מחלק ניכר מ-SUV הנפוצים.
למה שרוביקון/גלדיאטור בנוי נכון יהיה שונה?
או טנדר מודרני אחר?
או SUV עם נתוני פתיחה מתאימים?

לעיתים דווקא המשקל סייע לי להצמיד את הרכב לקרקע ולעבור (העליות הכי נקיות שלי בורדית וזיק היו דווקא עם רכב עמוס, לא כשהיה ריק).
וטנדר בקטגוריות גודל "בינוני" כמוהו הוא רכב מסעות דומיננטי בחו"ל.

zivviz
13-12-22, 23:38
אגב אוהל גג ..
לטעמי הרבה מהחברים מעדיפים אוהל צמוד קרקע מאשר פנטהאוז ולא רק בגלל הפרש המחירים בינהם.
אני מאמין שאם המחירים היו זהים פחות או יותר אזי היינו רואים הרבה יותר פנטהאוזים ממה שיש היום.
זה לא שמשתמשי צמודי הקרקע ניסו אוהל גג והעדיפו לחזור לקרקע.. הם פשוט לא ניסו ולכן לא יכולים לחוות דעה.
אני חושב..

ד ו ר ו ן
14-12-22, 00:52
אוהל גג חסר מבחינתי את הגמישות של מיקום האוהל ביחס לרכב.

דרור ברלי
14-12-22, 18:57
מבחינתי כל רכב יכול להתאים ל"מסע" כי ההגדרה של "מסע" היא הכי גמישה בעולם. הנה, אורי מסתדר נפלא עם סמוראי. זה קטן אבל מספיק לו.
השאלה היא איך נראים ה"מסעות" שלכם.
מה שמקובל בעולם בתחום האוברלנד, עלול להתקשות במסלולים היותר מעניינים אצלנו.

וכן - משקל הוא אבי אבות הטומאה. עודף משקל מקשה על הרכב בכמעט כל תרחיש.
ולכן, אם אתם שואלים על "בניית רכב מסעות"?... כזה שסוחב המון ציוד ששוקל לא מעט? הייתי מתחיל מטנדר.
טנדר בנוי לסחוב משקל. אותה מאסה שנמצאת על גבולות המעטפת של ג'יפ/SUV, לטנדר היא לא מדגדגת. נהפוכו - אפילו משפרת קצת את הנוחות.
טנדר פולסייז כבר גדול וכבד מדי לדעתי. וברור שהבעיה שלו היא לא כוח אלא המימדים והמשקל המטורללים.
המועמד הטבעי להתחלה של פרוייקט כזה, לטעמי האישי, זה היילקס.

איל מ
15-12-22, 05:46
הייתי מתחיל מטנדר.
טנדר בנוי לסחוב משקל. אותה מאסה שנמצאת על גבולות המעטפת של ג'יפ/SUV, לטנדר היא לא מדגדגת. נהפוכו - אפילו משפרת קצת את הנוחות..

זאת הסיבה העיקרית בגללה סדרה 70 ודיפנדר היו מאז ומעולם הפלטפורמה המועדפת על מסענים.
היום אין דיפנדר. וסדרה 70 רק בארצות אקזוטיות.

ד ו ר ו ן
15-12-22, 07:05
דר. וסדרה 70 רק בארצות אקזוטיות.]
יש גם באירופה, בהתאמות תקינה.
המחיר בשמיים.

ehudzeelim
15-12-22, 09:24
שוב חידדתם את יתרונות הנגרר:
- משקל שהרבה פחות מורגש על הרכב
- לכן גם גמישות מירבית בבחירת הרכב
- נפח עצום לכל צורך
- גמישות באירגון ודיגום שאינה מוכתבת על ידי מבנה הרכב
- ריתום כל הציוד בחמש דקות ללא צורך להעמיס כלום כמעט
- עלות רכישה נמוכה יחסית ועלות תחזוקה זניחה
- יכולת ניתוק מהרכב במקרה של חניה ארוכה/סביבה עירונית שמאפשרת התנהלות קלילה עם הרכב הגורר למשל לצורך הצטיידות וקניות
- ובסוף מסע הנגרר מנותק ונח, וחוזרים לרכב יומיומי בחמש דקות עבודה ואין צורך לפרוק כלום..

נדב42
15-12-22, 09:41
נגרר מגביל את המסלולים מבחינת עבירות, ולטעמי מתעלל ברכב הרבה יותר מאשר משקל שמועמס עליו ישירות - מנוע, גיר, ובעיקר מתלים שמקבלים עומסים בגיוונים שהרכב פחות תוכנן/מותאם אליהם.

וזכור לי גם טיול אחד, חוצה מדבר יהודה מדרום לצפון, עם פג׳רו שגרר עגלה ריקה בחצי המסלול ועם אופנוע אחד בחצי השני. זה נגמר בקורת רוחב שהתעוותה מהעומס וגררה אחריה גם עיוות של קצה שלדת הסולם. זה לא היה כיף לבעלים ...

Udim
15-12-22, 09:50
אגב אוהל גג ..
לטעמי הרבה מהחברים מעדיפים אוהל צמוד קרקע מאשר פנטהאוז ולא רק בגלל הפרש המחירים בינהם.
אני מאמין שאם המחירים היו זהים פחות או יותר אזי היינו רואים הרבה יותר פנטהאוזים ממה שיש היום.
זה לא שמשתמשי צמודי הקרקע ניסו אוהל גג והעדיפו לחזור לקרקע.. הם פשוט לא ניסו ולכן לא יכולים לחוות דעה.
אני חושב..

למי שיש עדיין ילדים קטנים ( מניח שזה לא מעט מבאי הפורום) אוהל גג מאוד לא נוח כל פיפי באמצע הלילה זה פרויקט

ehudzeelim
15-12-22, 09:50
נגרר מגביל את המסלולים מבחינת עבירות, ולטעמי מתעלל ברכב הרבה יותר מאשר משקל שמועמס עליו ישירות - מנוע, גיר, ובעיקר מתלים שמקבלים עומסים בגיוונים שהרכב פחות תוכנן/מותאם אליהם.

וזכור לי גם טיול אחד, חוצה מדבר יהודה מדרום לצפון, עם פג׳רו שגרר עגלה ריקה בחצי המסלול ועם אופנוע אחד בחצי השני. זה נגמר בקורת רוחב שהתעוותה מהעומס וגררה אחריה גם עיוות של קצה שלדת הסולם. זה לא היה כיף לבעלים ...

מגביל מסלולים נכון, זה כבר עניין של סוג המסע.
אבל מבחינת משקלים, אין בכלל מקום להשוואה, אם הייתי מעמיס על הרכב מה שאני מעמיס היום על הנגרר בשטח, הייתי שובר את הרכב מזמן. המשקל על הנגרר, אם הוא מאוזן, זניח לגמרי מבחינת השפעה על הרכב. אני אומר את זה על בסיס ניסיון של כמה שנים עם נגרר עמוס בשטח. לפני תקופת הנגרר הייתי מעמיס את הרכב, בהרבה פחות משקל, וזה היה גבולי מאד. לא יודע מה קרה לפג'רו ההוא, משקל של אופנוע על נגרר זה משהו זניח, זה לא נשמע לי כמו מקרה מייצג.

ואצלי, הנגרר ללא בלמים. אם הנגרר עם בלמים זה בכלל עולם אחר מבחינת הקלה על הגורר.

asafk
15-12-22, 09:57
נהגתי לא מעט עם נגרר בשטח. כל עוד הכל בסדר... הכל בסדר. אבל כשאתה בבעייה שלא עברת ועכשיו צריך רוורס תוך כדי תמרון... לא טוב.
אז כן. אתה מוגבל במסלולים או שצריך להיות נהג ממש טוב עם נגרר ממש טוב.

אסף.

ehudzeelim
15-12-22, 10:18
נכון,
עבירות ומסעות אינן מטרות חופפות.
רכב עבירות אולטימטיבי לא יתאים למסעות, ולהיפך. במקרה של נגרר יש פשרה בעבירות לטובת היבטים אחרים של המסע.
ועדיין, היא פשרה שכדאי לשקול כי מגוון האפשרויות והיתרונות שהנגרר יכול לספק להיבטים אלו הוא גדול.

אומי5
15-12-22, 10:34
ראיתי פעם באיזה סרטון של אוסטרליים נגרר עם ייצול מתקפל מאחורה.
ואז הם כמובן נתקעו (באופן ספונטני לחלוטין עלק).
הרכב הבא בשיירה נכנס לבוץ ברוורס, נרתם לנגרר ומשך את שניהם החוצה.
בעולם מציאותי יותר הוא בטח היה מוציא קודם את הנגרר ואז מחלץ את הממותה שגררה אותו.

לפחות בתאוריה, אם נתקעים עם נגרר כזה, רכב אחר יכול לחלץ אותו לאחור ולאפשר לרכב התקוע לתמרן.
זה כמובן לא יעבוד באמצע מעלה.

אישית אני יותר מתחבר למנימליזם יחסי.

ehudzeelim
15-12-22, 10:48
לפחות בתאוריה, אם נתקעים עם נגרר כזה, רכב אחר יכול לחלץ אותו לאחור ולאפשר לרכב התקוע לתמרן.
זה כמובן לא יעבוד באמצע מעלה.

אם יש איך לחלץ (רכב נוסף, כננת) אז לדעתי החילוץ המתבקש עם נגרר הוא קדימה.
וזה עובד גם במעלה.
הבעיה יותר קשה כשאתה לבד וללא כננת
יש פתרונות גם לזה.. אבל הם אתגריים למדי עבור הנוסע הסטנדרטי.
מצד שני מי שמטפס מעלות כרכב בודד עם נגרר בלי כננת.. סטנדרטי הוא לא

ד ו ר ו ן
15-12-22, 11:17
נכון,
עבירות ומסעות אינן מטרות חופפות.
עבירות זה גם מעבר נחל בזוית ירידה/עליה.
קטע חולי מסחיפת רוח על שביל נוח.
זה גם לעשות פרסה במקום צפוף כי לפעמים צריך לחזור..

אני מטייל עם חברים עם נגררי שטח מדוגמים וייעודים.
הקצב מעט יותר איטי, לא משהו משמעותי אבל קיים.
יותר שיקול דעת בבחירת השביל והנתיב.

לא הבנתי איך אתה מעמיס ב-5דק את הנגרר במשהו שייקח יותר זמן ברכב.

ehudzeelim
15-12-22, 11:21
לא הבנתי איך אתה מעמיס ב-5דק את הנגרר במשהו שייקח יותר זמן ברכב.

פשוט מאד, הוא עמוס תמיד. נשאר רק למלא מים ולרתום לרכב

ehudzeelim
15-12-22, 11:31
עבירות זה גם מעבר נחל בזוית ירידה/עליה.
קטע חולי מסחיפת רוח על שביל נוח.
זה גם לעשות פרסה במקום צפוף כי לפעמים צריך לחזור..

אני מטייל עם חברים עם נגררי שטח מדוגמים וייעודים.
הקצב מעט יותר איטי, לא משהו משמעותי אבל קיים.
יותר שיקול דעת בבחירת השביל והנתיב.

אני לא נתקל בשיפועי צד שאני אשקול אם לעבור בגלל הנגרר. מבחינתי אם השיפוע מתאים לרכב, הנגרר עובר. בכל השאר אתה צודק, הקצב איטי יותר.
אבל, כל עוד אני במישור פחות או יותר, תמיד אני יכול לנתק את הנגרר, לסובב אותו ידנית (אצלי זה מאד קל כי יש לי מגירה ענקית בנגרר שעל ידי שליפה חלקית שלה אחורה, אני מוצא את נקודת איזון המשקל המושלם ואני מסובב את הנגרר יחסית בקלילות בעצמי) ואז לסובב את הרכב ולהתחבר שוב לנגרר. אפשר לראות את המגירה בתמונה שצירפתי. יש שבילים צרים שגם זה בלתי אפשרי, אז גם לנסוע רוורס איזה מאה מאתיים מטר זה לא סיפור גדול.
אבל כמובן עדיף להימנע מסיטואציות כאלה מראש עד כמה שניתן.

141876

ד ו ר ו ן
15-12-22, 11:34
פשוט מאד, הוא עמוס תמיד. נשאר רק למלא מים ולרתום לרכב

במה זה שונה מרכב מדוגם באופן קבוע?
(לא שונה..)

גם אתה מעמיס מחדש על הנגרר ביגוד, אוכל וציוד אישי כל פעם.

ehudzeelim
15-12-22, 11:46
שונה עבור מי שבשבילו הרכב הוא יומיומי ולא רכב יעודי לטיולים..
זה הרי אחד היתרונות הגדולים בנגרר.
לגבי אוכל וביגוד - הם מועמסים ברכב, אצלי. וזה כמובן בקטנה, הרבה פעמים אני בכלל קונה את האוכל בדרך.
מעבר לזה יש לי עוד איזה 400 קילו בנגרר שאם הייתי צריך להעמיס ולפרוק כל פעם.. וזה בלי להזכיר שגם אין סיכוי שחצי מהם היו נכנסים באוטו כולל הגגון הכי גדול (מניסיון, גם את זה ניסיתי..).

איל מ
01-01-23, 18:04
חשבתם שג'ימני קטן מדי?
תחשבו שוב:
142090
נמכר בעליאקספרס

GodsFather
01-01-23, 18:22
יש כאן לפחות חבר פורום אחד שמטייל עם ריינגר מסעות ארוכים.

ניב151
04-01-23, 15:24
אגב אוהל גג ..
אני חושב..

אני עברתי מהפנטהאוז חזרה לצמוד קרקע ולא רואה את עצמי חוזר לפנטהאוז.
לאחר שנים שצברתי ציוד , וזיוודתי את הרכב מכל כיוון אפשרי אני חזרתי חזרה לפשטות.
רוקנתי את כל הרכב מלבד המקרר, זה מבחינתי חובה.
ואני אוהב את זה .
הרכב קל יותר , צריכת הדלק השתפרה , הרבה יותר ורסטילי לכל טיול לוקח את מה שצריך.

-->