צפייה בגרסה מלאה : כלים/אביזרים מומלצים לתחזוקת מזגן?
היי,
תהיתי אם מישהו פה משתמש באביזרים או כלים יעודיים המקלים על פעולות נפוצות בתחזוקת מזגן ביתי. עדיפות לכאלה שאפשר לקנות בארץ ולא רק בעליאקספרס. אני מחפש לקנות מתנה לגיסי שבדיוק סיים להתקין שני מזגנים קטנים בחדרי השינה, וזה נראה לי רעיון ששווה בדיקה.
מודה לכם מראש.
חנן-ג'יפולוג
12-11-22, 23:44
משאבת וואקום, סט שעונים, בלון r410, חותך צנרת, מכשיר פליירים.
תודה, אבל כנראה לא התנסחתי באופן ברור. המזגנים כבר הותקנו ועובדים היטב, כך שאין כרגע סיבה להיכנס להם לקרביים או לעשות דיאגנוסטיקה. ב'תחזוקה' התכוונתי לכלים שמקלים על ניקוי פילטרים, תעלות, צנרת, משאבת ניקוז וכד'. תחזוקה שוטפת/מונעת.
חנן-ג'יפולוג
13-11-22, 06:27
לא חושב שצריך כלים מיוחדים בשביל זה.
בהחלט כן!!
טוש/דוש (איך אומרים?) עם זרם חזק באמבטיה.
מטלית מיקרופייבר.
בלי שני אלו, לא יודע איך הייתי מסתדר עם השלושה מזגנים העיליים שיש לי בבית.
אתה שוטף את הפילטרים עם זרם חזק? אני חושב שאצלי זה מייד יהרוג אותם...
ואם כבר - למה המטלית? איזה חלקים אתה מנגבעימה?
בנוסף לניקוי הפילט (שוטף) במשך השנים, ותלוי שימוש, מתפתח עובש על גבי המניפה וצלעות הסוללה.
קיימים חומרים ייעודיים לניקוי וחיטוי הסיפור הזה.
בנוסף לקטע הבריאותי, זה גם מטפל בריח רע עם קיים.
מומלץ.
תחזוקה שוטפת למזגן זה באמת חשוב ויש לנקות את הפילטרים מידי תקופה. אך לפות"ש הייתי מציע לחשוב על כיוונים אחרים.
אם חבר היה מביא לי מברשת לאסלה ובקבוק אקונומיקה בתור מתנה, הייתי שוקל אם להמשיך את החברות איתו.
אם הייתי מנקה את האסלה כל חיי עם הידיים ומישהו היה מביא לי מברשת, כנראה שלא הייתי עושה לו פרצופים... אבל כל אחד ויחסי האנוש שלו.
תחזוקה שוטפת למזגן זה באמת חשוב ויש לנקות את הפילטרים מידי תקופה. אך לפות"ש הייתי מציע לחשוב על כיוונים אחרים.
אם חבר היה מביא לי מברשת לאסלה ובקבוק אקונומיקה בתור מתנה, הייתי שוקל אם להמשיך את החברות איתו.מדובר על גיסו, אולי זה הרעיון.
אכן אחת המתנות המוזרות.
אבל בכל מקרה המזגנים הנ"ל חדשים ולא יצטרכו שירות כמה שנים קדימה.
את הפילטרים אני מפרק ושוטף באמבטיה עם מים חמים וחומר ניקוי לשימוש כללי, בדרך כלל זה מספיק לפרק את האבק. מייבשים ומחזירים. אין צורך בכלים מיוחדים.
את הסוללה בפעם האחרונה ניקיתי עם חומר בשם מזגנית - מעין קצף כזה שמוציא לכלוך, נותנים לו לעבוד ושוטפים עם מרססת / שפריצר ביתי.
אם הסוללה מלאה ג׳יפה אז לשים לב שהניקוז לא נסתם.
מעבר לזה אני לא רואה צורך בכלים, ראיתי סרטונים ששוטפים עם גרניק חלש והכל מתנקז למעין סינר מניילון, פחות רלוונטי במיני מרכזי יחסית חדש כמו שאצלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
13-11-22, 14:12
לא שניסיתי אבל לנקות את קרבי המזגן נשמע לי קלאסי לניקוי באמצעות קיטור.
( לא לבלבל עם גרניק).
המכשיר שאיתו הדוסים מכשירים את בית המקדש לפסח.
עוד דבר, ישנם מזגנים שניתן לכוון בהם השהיה של המשך האוורור בלבל לאחר הכיבוי. זה תורם ביבוש הלחות שנשארת שם בעיקר בזמן הקירור ובכך מקטין היווצרות בקטריות וריח רע.
למצוא מתנה לאדם בן 48 שכבר יש לו הכל בחיים זה בעיה באופן כללי. אבל התבקשתי לעזור ע"י המשפחה בארץ, וזה הרעיון היחידי שהיה לי למשהו שאולי עוד אין לו ואפשר לרכוש בתקציב סביר.
בינתיים קיבלתי טיפ היכן להסתכל, אבל לאור המבחר הדל כנראה שארד מהרעיון ואנסה לחשוב על משהו אחר. בכל אופן, אם מישהו צריך אז: https://www.scenter.co.il/category/%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%93-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F
לא בעייה בכלל.
מקיטה, בוש, מילווקי ודוולט למדו מלגו ופלימוביל - תמיד יש משהו חדש בליין.
רק תוודא אם הוא טיפוס של לגו או פליימוביל, 12 או 18 וולט.
זה המחלקה שלי דווקא. הפציינט לצערי הוא מינימליסט, קונה פעם בעשור משהו יקר ואיכותי ומשתמש בו עד הסוף המר.
תביא לו בקבוק וויסקי, מה אתה מבלבל את המוח. ברוך שלא עשני אישה וכו.
.
אם חבר היה מביא לי מברשת לאסלה ובקבוק אקונומיקה בתו....
או שאתה מכיר את דריש ואת פועלו ואז זאת אמירה גאונית, או שאינך מכיר אותו ואזי אין לך מושג איזו תיבת פנדורה אתה עלול לפתוח...
ולדריש,
למה שלא פשוט תקנה לו אסלה מתוחכמת כמו שרק אתה מכיר ויודע...
*למי שלא מבין, ארמוז ששרשורי האסלות של דריש מתעלים אפילו על השרשורי רכבי מסעות של רכס.
זה כמו בבדיחה על זיין הכבשים - עשרים שנה בפורומיאדה, אבל זוכרים אותי בתור ההוא שפתח את שרשור האסלות. ;)
(אני מניח שהכוונה לזה: https://carsforum.co.il/topic/353103-הסרת-כתמי-מים-ואבנית-מהאסלה-יש-למישהו-רעיונות)
אם היית נעצר שם מילא...
אבל מה שעשית לפורום פולגז הישן (זצ"ל) זאת כבר אופרה אחרת.
בנוסף לניקוי הפילט (שוטף) במשך השנים, ותלוי שימוש, מתפתח עובש על גבי המניפה וצלעות הסוללה.
קיימים חומרים ייעודיים לניקוי וחיטוי הסיפור הזה.
בנוסף לקטע הבריאותי, זה גם מטפל בריח רע עם קיים.
מומלץ.
++1
אם היית נעצר שם מילא...
אבל מה שעשית לפורום פולגז הישן (זצ"ל) זאת כבר אופרה אחרת.
:D:D:D
אני זוכר במעומעם למה הכוונה (עברתי הרבה דירות בשנים ההן), וכנראה טוב שלא נותרו לכך ראיות. חומצת המלח והריסט שעשו לשרת שלהם ניקו הכל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.