PDA

צפייה בגרסה מלאה : קוסינוס פי של מקרר והמרת מתח.

חנן-ג'יפולוג
18-11-22, 13:58
במסגרת הכנה למערכת סולארית קטנה שאני בונה בחצר 380w/2kwh חיברתי מכשיר מדידה למקרר המשני של הבית.
להפתעתי הוא מציג נתון די רע של 0.52 קוסינוס פי.
זרם של 1.17 אמפר.
הספק 144וואט.

שאלה ממש טפשית, אבל אני רוצה לוודא: ההספק האמיתי שיצרך מהסוללות הוא 144וואט, כן? ולא 235וולט כפול 1.17אמפר?

נתון הקוסינוס פי הגרוע מעיד על תקלה או שהוא אופייני למקרר?

https://imageshack.com/i/pnNHIQ4Fj

https://imageshack.com/i/pnZfxYVdj

kd2
18-11-22, 14:57
מוזר.
תחליף קבל ונסה שוב.

חנן-ג'יפולוג
18-11-22, 15:31
לא יקרה. תיקון צרכנים בבית זו לא מטרת הפרויקט.
המקרר הראשי בבית, חדש יחסית, נותן קוסינוס פי של 0.76.

השאלה היא ההספק שיצרך מהסוללות מול ההספק האמיתי שהמקרר צורך, בהזנחת הפסדים בקווים.

- - - Updated - - -

בינתיים עשיתי ניסוי קטן. לקחתי חשמל מהאיוניק5, שם יש חיווי הספק נצרך.

כשהמקרר צרך 173וואט, באיוניק היה רשום 0.2kw. אין לו יותר ספרות מאשר אחת מימין לנקודה כך שזה לא מאוד מדויק.

אבל על פניו, נראה שההספק שנצרך מהמקור הוא ההספק האמיתי.

sportage
18-11-22, 16:54
הי חנן,

ההספק שצורכים מחברת החשמל הוא ההספק האמיתי, הממשי.

קוסינוס פי גרוע מטריד בעיקר את חברת חשמל בשל הגדלת הזרם ברשת ובזבוז האנרגיה על המוליכים בהובלה וחלוקה.

לכן על צרכנים כבדים יש קנסות על מנת לעודד אותם להקטין את מקדם ההספק (קוסינוס פי) על ידי הוספת קבלים במקרה של עומס השראי או אפילו לעיתים הפעלת גנרטורים במקרה שהדלק יותר זול מהקנס.

בעומסים ההשראותיים יש לעיתים קבל בכניסה שעם הזמן מתייבש במקרה הטוב, או מתלקח במקרה שהיבואן הוסיף "בכאילו".

בספקים ממותגים מעל 70 וואט התקן מחייב הוספת מעגל תקון - PFC, שם העומס דווקא קבולי.

הנה לך הפתרון, אזן את המקרר עם ספקים ממותגים ללא PFC :-)

Sent from my LE2113 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
18-11-22, 17:07
תודה. שחררו. אני יודע מה זה קוסינוס פי ואני לא בסשן תיקון צרכנים. זו לא השאלה.

השאלה היא זו:

מה ההספק שיצרך מהסוללות במערכת סולארית מול ההספק האמיתי שהמקרר צורך, בהזנחת הפסדים בקווים?

boaz avrahami
18-11-22, 19:37
הסיבה שחברת החשמל מחייבת הוספת קבלים היא שהיא מפסידה הספק בלתי מדיד שכן משפיע על מערכות היצור שלה.
אני מניח שזה עונה על השאלה שלך בגדול…
השעון לא מראה את העומס האמיתי

חנן-ג'יפולוג
18-11-22, 19:44
זה מנוגד למה שאני חושב, אבל אתה כבר האדם השני שאומר לי את זה.
בשביל למנוע בלבול בוא נדבר במספרים. אתה טוען שמהסוללות יצרך 230x1.17?
כלומר, 269 וואט?

נשים לצורך הדיון הפסדי המרה והולכה בצד.

אני חושב שיצרך מהן 144 וואט.

boaz avrahami
18-11-22, 20:48
לדעתי כן אבל הידע שלי הוא לא של בעל תואר בחשמל אלא מלימודי העשרה.
אני משוכנע שצביקה ( ספורטאג׳) ידע לנמק את התשובה טוב ממני

חנן-ג'יפולוג
18-11-22, 22:06
יש למישהו בדרום ממיר 12/220 עם לפחות 1500וואט וסינוס טהור לצורך בדיקה?

ניסיתי לחבר ממיר של שכן, 1500w קבוע, 3000w רגעי, לא סינוס טהור, והוא לא מצליח להתניע את המקרר.

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 00:07
https://youtu.be/kp4lGfLvoTc

sportage
19-11-22, 01:06
מתנצל שלא הייתי ברור.

ההספק שיצרוך הוא ההספק האמיתי - 144 וואט בתוספת הפסדי המרה ושאר מפלי הספק בתמסורת.

מדחס של מקרר קלאסי עשוי לצרוך בהתנעה הספק של פי 10 עד פי 15 מההספק הנומינאלי לכמה שניות.

במקרה של מקדם הספק גרוע זה יוצר זרם (יתר ?) לפי המקדם, במקרה שלך הזרם יהיה פי 20 עד 30 מהזרם הנומינאלי של עומס אוהמי.

נשאר לוודא אם הממיר והמערכת הסולארית יכולים לעמוד בעומסים כאלו לכמה שניות.

במקרר המיני בר 60 וואט שהיה לי בפג'רו, רק ממיר של קילו וואט הניע אותו, והזרם מהמצבר היה קרוב ל-80 אמפר בהתנעה, ו-6 אמפר בעבודה.

- - - Updated - - -

עכשיו שמתי לב שהמערכת שאתה מתכנן היא 380 וואט בשמוש רציף.

נשאר לבדוק אם היא מסוגלת לספק הספק רגעי של מעל 2 קילוואט לכמה שניות.

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 07:21
תודה, צביקה.
כשציינתי 380וואט התכוונתי להספק מקס' של הפאנלים. זה לא נתון רלוונטי לנושא ההתנעה, כי מי שישא בעומס הזה יהיו הסוללות והממיר.
הממיר עוד לא נרכש, והסוללות יעמדו בקלות בהספק הנדרש להתנעת המקרר.

אני מסיק מדבריך שממיר עם פיק של 8000וואט יתן שולי בטחון מספקים. 144וואט כפול 30 ועוד 80 אחוז ליתר בטחון.

zivo
19-11-22, 11:22
8000 וואט נראה כמו הספק של חדר קירור, לא של מקרר ביתי.
נראה לי שאתם קצת מגזימים .
סתם בשביל הפרופורציות, ממ"ת של 10 אמפר, מחזיק מקרר ביתי בלי לגמגם.
דרך אגב , אני בספק עם הפיק התנעה ( של מקרר) אורך כמה שניות, לדעתי זה סדר גודל של מקסימום שניה.

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 12:01
יש מצב שאתה צודק. מכשיר המדידה מראה הספק אמיתי מקסימלי של 1500 וואט. זה אומר שההספק המדומה יכול להגיע לכדי 3000וואט.

העניין הוא שרכישת ממיר מדויק יותר עלולה להיגמר בבזבוז כסף אם אצטרך לקנות ממיר גדול יותר.

ממיר סינוס טהור עם פיק של 8kw מגיע כולל משלוח לכ300ש"ח. לא נורא.

shachar
19-11-22, 13:09
ממיר סינוס טהור עם פיק של 8kw מגיע כולל משלוח לכ300ש"ח. לא נורא.

נשמע זול

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 13:43
עוד לא קניתי וגם לא בדקתי לעומק את מיהמנות המוכר. רק רפרפתי.

https://imageshack.com/i/pnKwoKe0j

https://imageshack.com/i/pm6YQ94gj

ehudzeelim
19-11-22, 14:33
אתה יכול למצוא את הממיר הנ"ל בפחות
ראה תמונה141095

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

איל מ
19-11-22, 14:38
נכנסתי לדף עם הכי הרבה הזמנות של המוצר שנראה כמו בקישור שלך (מעל אלף). יותר מדי דיווחים על הספק של חצי מהמוצהר במקרה הטוב. וזה באלו של ה3000w. גם הגודל נראה זהה לאלו של ה3000w.
סתם דוגמה (ועוד מאלו של ה5 כוכבים):
141096
(לא יודע לפי מה הוא הגיע ל1300, ואל תתיחסו ל"ניסוי" שלו אבל בעוד חוות דעת, גם אצל מוכרים אחרים עם מוצר שנראה זהה, מופיע המספר הזה).

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 17:09
קראתי בעיקר חוו"ד של קונים שלא יודעים/רוצים לקרוא דפי נתונים ואז מופתעים מהתוצאה. ראיתי בדף של המוכר את ה1300w רציף. אני צריך 150w אז זה יותר ממספיק עבורי.

zivo
19-11-22, 17:18
חנן,
דרך אגב, לא ציינת איזה מקרר?
אם זה מקרר "טיפש" או אלקטרוני?
מדחס AC רגיל או אינוורטר?

sportage
19-11-22, 17:44
8000 וואט נראה כמו הספק של חדר קירור, לא של מקרר ביתי.
נראה לי שאתם קצת מגזימים .
סתם בשביל הפרופורציות, ממ"ת של 10 אמפר, מחזיק מקרר ביתי בלי לגמגם.
דרך אגב , אני בספק עם הפיק התנעה ( של מקרר) אורך כמה שניות, לדעתי זה סדר גודל של מקסימום שניה.

זיו היקר,

נכון שמאמ"ת 10A מסוג C המיועד לעומס מנוע יחזיק מקרר ביתי של 300 וואט מבלי לקפוץ.

זה בגלל שהוא מיועד לעמוד לכמה שניות בזרם רגעי של 50A שזה מעל 11 קילוואט. (המרכיב המגנטי המהיר).

ההגדרה של 10A מטופלת במנגנון הטרמי המקפיץ את המאמ"ת אם יש צריכה מעל הערך הנקוב + לפרק זמן ארוך.

כל יצרן מפרסם את עקומי הנתוק בהם עומדים המאמ"תים שלו.

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 17:54
זיו, אין לי מושג. נראה די טיפש :)

העבודה שלו נראית on/off. או שהוא צורך 150וואט או כלום.

shachar
19-11-22, 17:55
אם אתה רוצה לנסות, יש לי ממיר של 6000W סינים
שטרם עשיתי בו שימוש כך שאני לא יודע איזה הספק הוא יכול להוציא בפועל

https://www.banggood.com/Mensela-IT-PS1-Pro-220V-50HZ-Intelligent-Screen-Solar-Pure-Sine-Wave-Power-Inverter-2200W-or-3000W-or-4000W-or-5000W-or-6000W-or-7000W-DC-50HZ-12V-or-24V-To-AC-220V-Converter-p-1789663.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

חנן-ג'יפולוג
19-11-22, 17:58
אני אשמח לנסות, שחר, תודה.
אצור אתך קשר עוד שבוע, כשאסיים מילואים.
זה 24 או 12 וולט?

sportage
19-11-22, 18:39
לפני שנים רבות הכנסתי בכניסה ללוח החשמל בבית, מתג בורר בין אספקת ח"ח וגנרטור.

קניתי במיטב כספי גנרטור של 2KVA בשביל התאורה והמקרר.

הייתי בטוח שיסחוב את העומס מבלי למצמץ.

כשהנעתי אותו לא הבנתי מדוע המקרר לא מופעל, אלא הקומפרסור תקוע ומתחמם עד שההגנה הטרמית מנתקת אותו.

קיצר.. כנראה שצריך גנרטור מעל 5KVA לשניות ההתנעה.

Sent from my LE2113 using Tapatalk

shachar
19-11-22, 18:40
12V

kd2
19-11-22, 21:30
תודה. שחררו. אני יודע מה זה קוסינוס פי ואני לא בסשן תיקון צרכנים. זו לא השאלה.

השאלה היא זו:

מה ההספק שיצרך מהסוללות במערכת סולארית מול ההספק האמיתי שהמקרר צורך, בהזנחת הפסדים בקווים?

התשובה הקצרה - שים צבת מתח טובה true rms ותקבל זרם בלי משחקים.

התשובה הארוכה - אתה אומר לנו "שחררו", אבל מאבד בקלות 25% יעילות מהמערכת, ואז רודף אחריה בקניית אביזרים מוגזמים.
איפה ההיגיון פה ?
תחליף קבל, דקה עבודה ו10 שקלים.

ואם הציוד שלך מדייק אז יש היגיון בנתונים, מקרר שרוצה לצרוך סביב 145 וואט עם קוסינוס זוועה, ימשוך מהרשת 1.17 אמפר.

zivo
20-11-22, 08:25
התשובה הקצרה - שים צבת מתח טובה true rms ותקבל זרם בלי משחקים.

התשובה הארוכה - אתה אומר לנו "שחררו", אבל מאבד בקלות 25% יעילות מהמערכת, ואז רודף אחריה בקניית אביזרים מוגזמים.
איפה ההיגיון פה ?
תחליף קבל, דקה עבודה ו10 שקלים.

ואם הציוד שלך מדייק אז יש היגיון בנתונים, מקרר שרוצה לצרוך סביב 145 וואט עם קוסינוס זוועה, ימשוך מהרשת 1.17 אמפר.
++1

חנן - שאלתי על סוג המקרר בגלל החשש שזו לא בעיית הספק אלא בעייה של נקיון הגל. נראה שזה לא המקרה אצלך.

צביקה- זה מקרר של 150W לא 300, אתם מגיעים למספרים לא הגיוניים.

אני מצטרף לקיד, צריך לבדוק \ להחליף קבל.

חנן-ג'יפולוג
20-11-22, 09:19
יש אתגרים עיקריים ויש אתגרים משניים בתכנון מערכת סולארית כזו.
העיקרי: לוודא שגודל הפאנלים וקיבול המצברים מתאים לצריכת הצרכנים. לצורך זה היה חשוב לי לדעת כמה חשמל בפועל יצרך מהמצברים כשהמקרר צורך 150וואט. כולל הפסדי המרה והולכה, כמובן.

היתה לי הערכה מוקדמת שהצריכה תהיה 150 וואט פלוס הפסדים.

צביקה אישש את ההערכה שלי.

ההשפעה של הקוסינוס פי הגרוע על ההפסדים האלה במערכת הספציפית הזו היא מינורית. הפסדי הולכה של 1.1 אמפר במקום 0.6 לאורך של כמה מטרים.
זה המאמץ העיקרי כשעלות הרכיבים שנותנים לו מענה היא בארבע ספרות.

ועכשיו נשארו המאמצים המשניים. למשל, לדייק את הממיר לצריכה, כשהקוסינוס פי הדפוק יגרום להוצאה מעט גדולה יותר. סדר גודל של עד 100 שקלים. אפשר להתאים את הממיר ואפשר לטפל בקוסינוס פי. לא שולל את עניין הטיפול, אבל זה בעדיפות מאוד משנית.

boaz avrahami
20-11-22, 09:51
המערכת הסולארית שאתה בונה, לכמה וולט dc היא מתוכננת?

בשונה מרוב השיחות הקודמות, עכשיו הכול מומר ל AC ואין סיבה להיתקע עם 12.
להבנתי 48 וולט היא המערכת האופטימלית להספקים בינוניים

חנן-ג'יפולוג
20-11-22, 09:58
24v.

זה מה שמתאים לי מבחינת המצברים הזמינים.

zivo
20-11-22, 13:56
יש אתגרים עיקריים ויש אתגרים משניים בתכנון מערכת סולארית כזו.
העיקרי: לוודא שגודל הפאנלים וקיבול המצברים מתאים לצריכת הצרכנים. לצורך זה היה חשוב לי לדעת כמה חשמל בפועל יצרך מהמצברים כשהמקרר צורך 150וואט. כולל הפסדי המרה והולכה, כמובן.

היתה לי הערכה מוקדמת שהצריכה תהיה 150 וואט פלוס הפסדים.

צביקה אישש את ההערכה שלי.

ההשפעה של הקוסינוס פי הגרוע על ההפסדים האלה במערכת הספציפית הזו היא מינורית. הפסדי הולכה של 1.1 אמפר במקום 0.6 לאורך של כמה מטרים.
זה המאמץ העיקרי כשעלות הרכיבים שנותנים לו מענה היא בארבע ספרות.

ועכשיו נשארו המאמצים המשניים. למשל, לדייק את הממיר לצריכה, כשהקוסינוס פי הדפוק יגרום להוצאה מעט גדולה יותר. סדר גודל של עד 100 שקלים. אפשר להתאים את הממיר ואפשר לטפל בקוסינוס פי. לא שולל את עניין הטיפול, אבל זה בעדיפות מאוד משנית.

מעבר לכל המשחקים, קבל נכון יאריך את חיי המדחס (ושאר המערכת).

kd2
20-11-22, 17:37
ההשפעה של הקוסינוס פי הגרוע על ההפסדים האלה במערכת הספציפית הזו היא מינורית.

איך מינורית ? מדובר פה על שיפור של 30-40% בצריכה (מנועים עם run cap יכולים להגיע ל: 0.9-0.95).
אם נתון כזה גדול זה לא מעניין ? אז מה בכלל השאלה פה ? למה נפתח הדיון ?

כדי לוודא שיש פה שפה משותפת, אתה צורך מהמערכת סדר גודל של 270W במקום 140W.

מעבר לזה:
יהיה הרבה יותר קל להתניע עם קבל תקין וחום המדחס יהיה נמוך יותר.
באמת שאין שום הצדקה להצמד לגישה של לטפל בזה בעדיפות אחרונה.

sportage
22-11-22, 23:26
איך מינורית ? מדובר פה על שיפור של 30-40% בצריכה (מנועים עם run cap יכולים להגיע ל: 0.9-0.95).
אם נתון כזה גדול זה לא מעניין ? אז מה בכלל השאלה פה ? למה נפתח הדיון ?

כדי לוודא שיש פה שפה משותפת, אתה צורך מהמערכת סדר גודל של 270W במקום 140W.

מעבר לזה:
יהיה הרבה יותר קל להתניע עם קבל תקין וחום המדחס יהיה נמוך יותר.
באמת שאין שום הצדקה להצמד לגישה של לטפל בזה בעדיפות אחרונה.

רק למען הדיוק.

הוא צורך הספק ממשי בסביבות ה-140 וואט.

נכון שהזרם, בגלל הפרש הפאזה גדל.

הקבל בכניסה פותר את בעיית מקדם ההספק שרואה הרשת.

נראה לי שלעיתים מבלבלים זאת עם קבל ההתנעה של המנועים (חד פאזיים) המיועדים בכלל לגרום למנוע להסתובב לכוון אחד וכשהוא מתייבש או זולג באמת משפיע על בריאות והתחממות המנוע.

שוב, הקבל בכניסה המיועד לשיפור מקדם ההספק הוא דרישה של חברת החשמל ולא של יצרן המקרר/מנוע.

בעבר לא היו קבלים כאלו בהרבה מקררים, ועם הדרישה של חברת חשמל, היבואן היה שותל קבלים מאיכות ירודה שבמקרה הטוב לא גרמו לשריפה...

kd2
23-11-22, 00:24
חולק עליך.
הוא צורך 1.17 אמפר מהרשת. זה מה שהיא נדרשת לספק ועל זה הוא מחוייב בתשלום.
זה יותר מהספק המדחס שלו, שהוא נניח 0.6 תאורטי.
אז איפה כל שאר הזרם ? הלך לפח בגלל מקדם הספק דפוק.

ולכן חשוב לשפר את מקדם ההספק למקדם מודרני של 0.8+
ואם מטרת הדיון היא להבין לאיזה זרם או הספק לתכנן את המערכת, אז זה לזרם הכולל, יחד עם בעיית היעילות כי זה מה "שהרשת רואה".
רק במקרה הזה, הרשת היא לא חברת חשמל אלא המערכת של חנן.

תפקיד הקבל תלוי בסוג המנוע, יש סוג עם קבל אחד ויש עם 2 (בדרך כלל הגדולים יותר, שגם יעילים יותר).
סט התנעה של מדחס מקרר מודרני מכיל : אוברלואד, ממסר התנעה וקבל, כסטנדרט.

חנן-ג'יפולוג
23-11-22, 08:37
חח"י לא מקבלת תשלום על הספק ריאקטיבי, למעט במקרים מיוחדים שמוגדרים בחוק.
היא כן רשאית וגם עושה את זה בפועל, לגבות קנסות על קוסינוס פי נמוך מהנדרש, ממפעלים ובתי עסק מגודל מסוים.

צרכן פרטי לא משלם על הספק ריאקטיבי.

המונה בכניסה לבית שלי סופר קוט"שים ולא kva, בדיוק כמו המונה שחיברתי למקרר, והוא מחייב אותי לפי 144וואט בזמן עבודת המדחס.

יש תשלום על kva אבל הוא קבוע והוא לפי גודל החיבור לבית. לא לפי צריכה.

kd2
23-11-22, 16:06
טעות שלי לערבב את נושא התשלום במשפט ההוא. זה סיפור אחר ומה שאתה אומר נכון.
חברת חשמל כרגע גובה ממך איזה ממוצע (בעתיד בטח יהיו להם מונים שיתנו פשוט את הקוסינוס פי שלך וזהו).

אבל שוב,
מכיוון שפה אתה "יצרן החשמל", במצב של קוסינוס פי גרוע, צריך לייצר יותר ולהגדיל את המערכת וזה מיותר.
כלומר אתה לא "עובד" על חברת החשמל אלא על עצמך.

boaz avrahami
23-11-22, 20:08
ים, תצפה בסרטון בתגובה 10 ואז תמשיך.
החזקתי בדיעה כמוך . היא שגויה.

איל מ
23-11-22, 22:58
כתבתי בטעות

zivo
24-11-22, 00:15
לדעתי, הסרטון הזה נאיבי ושגוי.
אם הוא היה מעמיס את המנוע, ומנסה להוציא את אותה העבודה בשני המקרים, ההבדל בצריכת ההספק היה יותר ברור ( והמנוע היה מתחמם יותר).

אבל אני סבלני.
בסוף, הסקרנות תכריע את חנן, והוא יסדיר את הקוסינוס פי של המקרר ויעשה בדיקת השוואה אמיתית :-)

kd2
24-11-22, 04:51

צפיתי עכשיו.
בהתחלה אמרתי, רגע זה לא יכול להיות מה שקורה פה.
והייתי צריך לצפות עוד איזה 3 פעמים עד שהבנתי איפה הוא כנראה טועה.

ואיך אני יודע שהוא טועה ?
קודם כל כי הוא סותר את עצמו,
בחלק הראשון של הסירטון הוא מוכיח ששיפור PF חוסך זרם. נהדר.
ובחלק השני הוא מגיע למסקנה שהחיסכון בזרם לא תרם לזמן סוללה, איך זה מתיישב ביחד עם החלק הראשון ?
זה או זה... או זה.

אבל מעבר למה שזיו אמר שהוא מאוד נכון, יש שם עוד טעות נסתרת, תחפש אותה.

אם אתה חושב שאין טעות, בוא תסביר לי את המתרחש בסירטון הבא.
שבמקרה במקרה במקרה הוא גם על בחור עם מערכת סולרית שמפעיל איתה מקרר, בדיוק כמו חנן, ואצלו שיפור הPF כן חוסך חשמל.
גם בצד הכניסה לממיר וגם ביציאה !

https://www.youtube.com/watch?v=qf_ZLIYT0Ro

את האמת שנושא הPF הוא לא קל ומאוד מבלבל, ואני בטח לא מומחה או מבטיח שאני צודק (ואני אגש גם שוב למקורות לבדוק את עצמי).
אבל הבילבול שנוצר פה, מקורו באמת בעניין של עבודה מול חברת חשמל.
אבל פה חברת חשמל היא הממיר מתח ולא אף אחד אחר, והממיר יצטרך לספק את כל הKVA, כלומר את הברוטו החשמלי עם ההפסדים והכל,
פשוט כי אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת במקומו.

חנן-ג'יפולוג
24-11-22, 08:25
הטעות הבסיסית היא בחוסר ההבנה שהספק אמיתי, הן בצריכה והן ביצור הוא אינטגרל על מכפלות רגעיות של זרם במתח, ומרגע שהסינוס של הזרם לא באותו מופע עם הסינוס של המתח, המכפלה הזו נמוכה משמעותית מאשר הכפלה של מתח וזרם rms.
בחלק מזמן המחזור הזרם יהיה חיובי והמתח שלילי ולהיפך ולמעשה הרשת תקבל אנרגיה מהעומס.

אם נקצין את זה לצורך ההבנה, אז במערכת אידאלית ללא התנגדות בהולכה ועומס עם השראות טהורה, נראה זרמים גבוהים ונצטרך אפס אנרגיה ליצור הזרמים ונקבל אפס אנרגיה בצרכן.

zivo
24-11-22, 09:17
הטעות הבסיסית היא בחוסר ההבנה שהספק אמיתי, הן בצריכה והן ביצור הוא אינטגרל על מכפלות רגעיות של זרם במתח, ומרגע שהסינוס של הזרם לא באותו מופע עם הסינוס של המתח, המכפלה הזו נמוכה משמעותית מאשר הכפלה של מתח וזרם rms.
בחלק מזמן המחזור הזרם יהיה חיובי והמתח שלילי ולהיפך ולמעשה הרשת תקבל אנרגיה מהעומס.

אם נקצין את זה לצורך ההבנה, אז במערכת אידאלית ללא התנגדות בהולכה ועומס עם השראות טהורה, נראה זרמים גבוהים ונצטרך אפס אנרגיה ליצור הזרמים ונקבל אפס אנרגיה בצרכן.
אני חושב שאתה צודק ב 100% במה שאמרת, אבל מפקשש את הנקודה של יעילות המערכת , ובמיוחד, של הממיר.
עבור אותם ערכי מתח וזרם, שישנה הסטה (offset) בין הזרם למתח, אינטגרל המכפלות יותר קטן.
ע"מ לבצע את אותה עבודה, צריך זרם חזק יותר וההסטה הזו משגעת את הציודים.
חבל על הוויכוח, תחליף קבל ותמדוד.
במיוחד לרכיב כמו ממיר AC-DC.

חנן-ג'יפולוג
24-11-22, 10:20
לא פקששתי. מהשניה הראשונה הדגשתי בכל משפט "ללא הפסדי המרה והולכה".

אבל אנשים כאן לקחו מכפלה של ערכי rms של מתח וזרם וחשבו שזה ההספק שיצא מהסוללות, עוד לפני הפסדים.

מה יש לי להחליף קבל? עוד אין לי ממיר שעומד בהתנעה ואני לא יכול למדוד הספק ביציאה מהסוללה. בשביל להיות נחמד לחח"י?
להחליף קבל בשביל לדעת שהזרם ירד? למדתי את זה לפני 31 שנה.
בשביל להיות נחמד למקרר? תמליץ את זה לכל דרי האתר. אין לזה קשר למערכת סולארית. זה רלוונטי לכווווולם.

kd2
24-11-22, 16:07
חנן איבדתי אותך.
תראה את הסירטון שצירפתי.
ההשפעה היא לא מינורית כמו שאמרתי(באחוזים), ואתה צריך לכוון לייצר את כל הVA של המערכת, ה145W "הממשיים" לא מעניינים פה.
זה מה ששאלת בהתחלה.

חנן-ג'יפולוג
24-11-22, 17:09
מעולה. נעבוד עם החומר בסרטון.
במצב ה"משופר" ההפסדים בהמרה וההולכה הם 48w. יש לנו 188וואט פחות 140.
בשביל לדעת מהם ההפסדים בהמרה וההולכה במצב של קוסינוס פי גרוע נכפיל אותם ביחס בין הזרמים של הלפני/אחרי שיפור.
זה יוצא 48 כפול 1.68 חלקי 1.19. בסה"כ 68w.

לפי מה שחשבתי וצביקה אישש אני אצטרך להוציא מהסוללות את הספק המקרר בוואטים פלוס הפסדי המרה והולכה. במקרה של הוידאו זה אמור להיות 140w פלוס 68w. בסה"כ 208w.

מה בועז ואתה טענתם? Kva פלוס הפסדים. הספק המוצא מהסוללות אמור להיות במצב הלא משופר 204 פלוס 68. בסה"כ 272w.

מה היה בפועל בסרטון? 208w במצב הלא משופר.

kd2
25-11-22, 16:14
חייב להודות שלא נכנסתי למספרים בסרטון לפני כן, אלא מה שמעניין היא המגמה.

שברגע שמכניסים קבל מתאים - האנרגיה הנדרשת מהממיר יורדת.
זה במיוחד בולט שם במקדחת עמוד שיש לה COSP נורא ואז השיפור בדרישה מהממיר ממש גדול (88W על מוצר של נגיד ממוצע 150W זה המון).

עכשיו לגבי המספרים, תן לי לישון על זה בסופ"ש.
זורק הערכה כללית: בגלל שיש פה אינוורטר, המשחק פה קצת שונה מהרשת.

שבת שלום

kd2
16-01-23, 16:46
חנן, משהו התקדם עם זה ?

מסקרנת אותי התוצאה (חיפוש מהיר לא מחזיר תשובות טובות ואני לא אשקיע על זה דוקטורט).

חנן-ג'יפולוג
16-01-23, 17:24
יש התקדמות איטית, והיא לא בהכרח תוביל בסוף להפעלת צרכני 220ac. נראה אם ישאר עבור זה מספיק הספק פאנלים וקיבול סוללות.
הצרכן הראשון שיקבל מתח זו תאורת חצר 12v שלוקחת כ80וואט בכל שעות החשיכה. זה כקוט"ש אחד ביום.
סיימתי לאסוף תאי ליתיום, לטעון,לפרוק ולטעון כל אחד תוך כדי מדידת קיבול.
השלב הבא הוא לחבר שלישיות מקבילות של תאים שיתנו ביחד 78א"ש, ואז לחבר שבע שלישיות כנ"ל בטור לקבלת 28 וולט. זה אמור לקבל קרוב לשני קוט"ש.
בקר הmppt כבר ממתין לחיבור, כמו גם ממיר מ28 ל13.8 וולט והbms. פאנלים סולאריים עוד לא רכשתי.

https://imageshack.com/i/pmIj0lZAj

kd2
16-01-23, 19:40
אחרי כל מה שעברנו אתה מוריד מהפרק 220 ??

אני אקרא למנהלים....

-->