PDA

צפייה בגרסה מלאה : שביל 4X4 על פסגת הר עפאים - מותר לתנועה?

RBRB
21-11-22, 19:09
קיים על הפסגה שביל 4X4 ללא סמ"ש ולהבנתי מדובר בשמורת טבע.
אני מתכנן מסלול באיזור, וחברים מהסביבה מספרים שעל השביל הספציפי הזה יש כל סופש מגוון רכבי שטח מכל הסוגים ובנוסף זה השביל הלא מסומן היחיד באיזור שלא הקימו בכניסות אליו חסימות פיזיות, בכל שאר השבילים קיימים שערים של רט"ג.
כאחד שלא מכיר את האיזור כלל (ואת אופי הפיקוח) אשמח להבהרות / הסברים / חידודים ואף למסלול מעניין שלא עובר שם אם זה אכן בעייתי.141140

Sent from my GM1903 using Tapatalk

נעם1
21-11-22, 20:14
שמורת טבע. ציר לרכב שאינו מסומן בצבע במפת סימון שבילים. אי לכך אסור בתנועה. יש ציר ממספר סמ"שים בין הר שמאי לבית ג'ן ומשם עד לחורפיש.

לגבי מנהגים מקומיים. נו, איני מקומי.

נעם

דרור ברלי
22-11-22, 12:49
ציר מאוד יפה, שאכן נמצא בשימוש תדיר (רואים בבירור שנוסעים בו כל הזמן). מחרבת ב"ק מערבה הוא מסומן בכחול.

כקילומטר וחצי-שניים מערבה מבית היערן הלבנוני (נטוש), הציר הופך לצפוף וטכני. יש סבך צמחיה, תמרונים, מדרגות סלעים וכו'... לא מומלץ ברכב חדש ולא מוגבה שבעליו חרד לשריטות ומכות. ההמשך שלו - ירידה תלולה ומסולעת לכיוון בית ג'ן, כבר מאוד טכני.
אבל כאמור - שמורת טבע. משמע - מהמקום שהסימון הכחול מסתיים והופך לשביל "לבן" - אסור לתנועת רכב. לא ניסיתי להמשיך כי אסור, גם הייתי לבד ברכב לא שלי, ללא נעילות ועל צמיגי כביש... אבל הירידה הזו היא ציר שנראה כמו חגיגה רצינית ופוטנציאל למטחנת ברזלים.

כמובן שכן ראיתי מקומיים שמטפסים משם בטרקטורונים ו-SBSים, אבל הם מקומיים....

בעניין הזה, ראוי להיזכר קצת בהסטוריית היחסים בין אחינו הדרוזים בגליל לבין רט"ג, במיוחד אירוע בית-ג'ן ב-6 ביולי 1987 (בו הדברים הובהרו לנציגי המדינה באופן ברור, חד וכואב שלא משתמע לשתי פנים - שהדרוזים אמנם אחינו ומשרתים בצבא ואזרחים נאמנים ושומרי חוק והכל אצלם ואיתם טוב וכיף, עד שדוחקים אותם לפינה....ואז הם כבר לא פראיירים כמו היהודים...) מי שמכיר את הסיפור ואת הדרוזים, יודע שאף פקח בר-דעת לא יעיז להתעסק איתם. זה עלול להצית תבערה גדולה.

אנחנו לא מקומיים ולא מרימים יד על פקח ורק באנו לטייל - ואנחנו יודעים שעלינו החוק ייאכף ללא הנחות. אז נא לקחת בחשבון.

-->