היי,
הצפון זר לי לגמרי חחח
מגיע למטולה לשישי שבת. מחפש משהו מהבסיסיים היפים של הצפון.
ממה שראיתי צפוי להיות גשם
מה ההמלצות?
בנוסף - מה מעשי לפרייבט ומה מחייב לבוא עם הג'יפ ? (המפונקים שלי מעדיפים להגיע בפרייבט ... שיהיה נח)
4-4 בעמדת הלבן למפונקים עם חלפס מסריח ואז יפסיקו להתלונן.
קשה לי בצפון כשקר ורטוב.
אולי אמיר - ״איש הצפון״ יוכל להמליץ הוא איש מטולה ובעל צימר מפנק
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
חרבת הונין ובור המים שלה.
אני לא מוותר על זה כל פעם שאני בסביבהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221123/db7c36301da2a70c1d89d0acdfb0c1a1.jpg
אני ממליץ על השביל האדום שמוליך מהר צפיה דרומה.
בפעם האחרונה שעברתי בו, לא היו קשיי עבירות.
נוף מהמם. יש אפשרות לרדת רגלית
מזרחה למצוק מעל מחצבת כפר גלעדי.
גם שווה להיכנס לקיבוץ משגב עם להרבה תצפיות יפות.
רד מהר צפיה דרומה על השביל האדום, עד המפגש שלו עם הכביש שיורד לכיוון כפר גלעדי.
עבירות: קליל. סלול באספלט בחלקו. את הקטע הזה כל פרייבט יכול, בזהירות.
פנה שמאלה בכביש, (אם רוצים להיכנס למצודת הונין, פונים ימינה בכביש ומיד שמאלה) אח"כ רד בכביש לכיוון כפר גלעדי קצת פחות מ-5 ק"מ (פלוס-מינוס) ותיכנס ימינה לשביל ירוק (זה קצת לפני הפניה לאתר האריה השואג בתל-חי) מתפתל ביער עם הרבה תצפיות יפות לכיוון עמק החולה וקרית שמונה, נע בחלקו על תוואי שביל ישראל, עד המפגש שלו עם כביש 886.
עבירות: קליל. סלול בחלקו באספלט. יש כמה קטעי עליה מפותלת לא תלולה עם דרדרת קלה. כבר לא לפרייבט, אבל מתאים לכל קרוסאובר 4X4 ללא הילוך כוח
פנה שמאלה בכביש 886 ורד דרומה. עבור את יפתח עד לצומת T על כביש 899. פנה שמאלה, עבור את צומת ישע (אפשר להכנס לביקור במצודת ישע. יש שם מוזיאון קטן ונחמד. פתוח בשבתות והכניסה בחינם) ותמשיך על 899 בירידה המפותלת כ-2 ק"מ ותיכנס ימינה לשביל מסומן בשחור שמקיף את קרן נפתלי ומטפס אליה. המשך השביל צר מאוד (רוחב רכב אחד ויכול לייצר בעיה אם רכב אחר מגיע ממול). החלק הדרומי של השביל, זה שמטפס לקרן נפתלי ונקרא "מעלה המצודה", עשוי לייצר אתגרון עבירות.
עבירות - קל ברובו (עביר גם לפרייבט), למעט "מעלה המצודה" - שיפוע לא מאוד תלול אבל ארוך, עם הצלבות, דרדרת, טרשים חדים, מדרגות ובולדרים. שום דבר שרכב עם הילוך כוח מתרגש ממנו, אבל לסובארואים ושאר כלים נמוכים הוא מאתגר, עם פוטנציאל רציני לכיסוח פגושים וצמיגים
אחרי שטיפסתם במעלה, תעלו עם השביל הסלול לראש קרן נפתלי לתצפית יפה מאוד. בסיום התצפית, רדו על הכביש הסלול עד לכביש 886, פנו שמאלה ורדו על הכביש עד לנחל דישון. בדישון פנה שמאלה לשביל אדום (זה הקטע של הנחל שמותר בנסיעה) ורד איתו עד לשדה אליעזר וכביש 90.
עבירות: קל. מתאים לכל קרוסאובר 4X4 (בשיא של חורף גשום כשהדישון זורם, עלולים להיות מעברי מים עמוקים למדי)
סה"כ סבבה לחצי יום טיול בכיף באוירה "אירופאית", או אפילו קצת יותר מחצי יום אם אתם מאריכים בהפסקות-סתלבט. נקודות מנוחה וקפה מומלצות - לאורך כל המסלול.