צפייה בגרסה מלאה : יודעים הכל..? איך מגישים תלונה לרת"א?
איזה שמוק נחת עם הליקופטר כמעט על הראש שלי. מילא אותי אבק וחול. לא תגידו בשטח. ב'סתם' מגרש חניה.
בטח לא מנחת.....
רוצה להתלונן.
אסף.
יש לי מישהו בכיר שם.
צילמת את ההליקופטר ? איפה זה קרה?
צילמתי.
4x-BIA
בחניון של חוף הצוק. לא איפה שהפרוצות, אלא איפה שחונים.
הוא רצה להוריד את הנוסעים שלו קרוב לאוטו.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221208/3f8047c0351d1cd95d96a26f15b478d6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221208/1ff170fff25e89c0d40e921a6fe51400.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221208/93b429c1628ed40483778dca6d8a91c7.jpg
יש שם תמונה שמראה שאין אף אחד במסוק. הוא השאיר אותו עם מנוע עובד ויצא ממנו?
כמו שהתמונה נראית, לא רק מנוע עובד אלא גם להבים מסתובבים ...
אסף, שלחתי לך הנחיות בהודעה פרטית.
יש שם תמונה שמראה שאין אף אחד במסוק. הוא השאיר אותו עם מנוע עובד ויצא ממנו?ירד שניה לקנות סגריות....חניה כפולה מקובלת בצפון ת״א....לא?
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הכל מקובל בארצינו הקטנטונת והחצופונת :-)
לא רק בצפון ת"א...
boaz avrahami
08-12-22, 18:09
תבדוק טוב אם בכלל יש כאן עבירה. כנראה שלא.
מהבדיקה שעשיתי - יש.
למה אתה חושב שאין ?
יש שם תמונה שמראה שאין אף אחד במסוק. הוא השאיר אותו עם מנוע עובד ויצא ממנו?כן. לעזור לנוסעים לרדת.
(הברנש בחולצה הלבנה זה הנהג של ההליקופטר)
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221208/b990229876007eb6aa5c7345bdd3f49f.jpg
מותר להם לנחות בכמעט כל מקום.
כולל באמצע איילון אם הוא יגיד שנדלקה לו נורת טעינה או חום מנוע.
אשלח לך איש קשר לתלונה שכלום לא ייצא ממנה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
boaz avrahami
08-12-22, 21:44
מהבדיקה שעשיתי - יש.
למה אתה חושב שאין ?
לא יודע איזו בדיקה עשית אבל אולי נתחיל בסדר הנכון:
על איזו עבירה אסף מתלונן?
נחיתה במנחת לא מורשה?
בהלה?
לכלך אותו באבק?
סיכון?
אם זה אחד מאלו אז ככול הידוע לי אין פה עבירה.
מעבר לכך, מדובר כמעט בוודאות בטייס מסחרי שמכיר היטב את החוקים ומאוד סביר שהוא חא יסכן את מטה לחמו תוך נחיתה בלב ליבה של העיר והאזור שהכי יכולים לגרום לו לנזק.
אגב, אני הייתי לוקח את זה לגמרי כחוויה.
עוד תחום פרוץ ב....ישראל.
לא יודע איזו בדיקה עשית אבל אולי נתחיל בסדר הנכון:
על איזו עבירה אסף מתלונן?
נחיתה במנחת לא מורשה?
בהלה?
לכלך אותו באבק?
סיכון?
אם זה אחד מאלו אז ככול הידוע לי אין פה עבירה.
מעבר לכך, מדובר כמעט בוודאות בטייס מסחרי שמכיר היטב את החוקים ומאוד סביר שהוא חא יסכן את מטה לחמו תוך נחיתה בלב ליבה של העיר והאזור שהכי יכולים לגרום לו לנזק.
אגב, אני הייתי לוקח את זה לגמרי כחוויה.לא יודע מה הסעיף. לא מבין בזה. אבל גרמו לי ולעוד אזרחים לחוסר נוחות קיצוני.
אז אני אתלונן ואולי לא יצא מזה כלום.
אסף.
זה הועבר למפקח הישיר שמטפל במקרים מהסוג הזה. הוא ממתין לתלונה שלך. מדובר בעבירה. לא הבנתי, סיכון זאת לא עבירה? מותר להם לנחות בכל מקום? אולי נחיתת חירום, ולא נראה שמדובר בנחיתת חרום. ולא מדובר באולטרה לייט. בקיצור …
boaz avrahami
08-12-22, 23:51
אתם מבינים למה לא יהיה פה אף פעם אמריקה ?
כי כולם מתלוננים כמו זקנות ממורמרות.
אסף, תחסוך לעצמך את הטרחה ולטייס את הניג׳וס. להלן התקנה הרלוונטית מתקנות התעופה.
המשמעות בפועל היא שמסוקים ואולטראליטים לניגזרותיהם יכולים להמריא ולנחות כמעט בכל מקום.
עשה טובה, תקבור את הפרסום הזה והנושא ביכלל.
ואין לי קשר לצערי למסוק או לטייס ולבני משפחותיהם. התלונות המיותרות האלו גורמות לי אי נחת מסויים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221208/f68b522c42761b64094806efadd863e3.png
מה שאסף מתאר ממש לא נשמע לי תואם את סעיף (1) בתקנה. מה שאסף מתאר הוא זה שגורם אי נחת מאוד מסויים בכל מה שקשור לסכנה שהטייס גרם כאן לאנשים שהיו בחניון חוף הצוק באותה שעה.
boaz avrahami
09-12-22, 08:32
זה כמובן ידרוש הוכחה. זה לא ניכר מהתמונות שפורסמו כאן בכל אופן.
רואים מרחקי ביטחון. לא רואים אנשים מסביב. אני לא רואה פה עניין בכלל.
זה גם כנראה יסתיים ככה אחרי חקירה מיותרת וטרחת שווא לכל הצדדים.
חבל. מיותר.
תהנו, קיבלתם מקרוב נחיתת מסוק יפה וחדש מודל 2022. אז עשו לכם בתל אביב קצת אבק. ביג דיל.
לא חסרות לי נחיחות של מסוקים תודה.
קיבלתי חול לעיניים ומלא אבק בתוך האוטו.
לא שונה בכלום מערס על מבריק שמעיף לך חול לפרצוף בפול גז.
רק שבמקרה הזה אולי אפשר לגרום לטייס חוסר נוחות בחזרה.
אסף.
אתם מבינים למה לא יהיה פה אף פעם אמריקה ?
כי כולם מתלוננים כמו זקנות ממורמרות.
לגמרי.
וגם - המגרש הענק הזה משמש (כנראה) מגרש חניה כלומר אין בו שימוש מעבר לחניית רכבים אנחנו כל כך מורגלים שזה תקין, עד שבא משהו אחר לכמה דקות (!) זה מרגיש לא תקין.
כאמור. החול בעיניים שלי הוא הלא תקין. לא השימוש במגרש החניה. שינחת. שימריא. אני לא מוחה על זה. אבל כשמישהו גורם לאנשים אחרים לטרדה ולחוסר נוחות זה לא לעניין.
אסף.
boaz avrahami
09-12-22, 09:40
לא חסרות לי נחיחות של מסוקים תודה.
קיבלתי חול לעיניים ומלא אבק בתוך האוטו.
לא שונה בכלום מערס על מבריק שמעיף לך חול לפרצוף בפול גז.
רק שבמקרה הזה אולי אפשר לגרום לטייס חוסר נוחות בחזרה.
אסף.
מישהו השתלט לך על החשבון כנראה.
זה לא הסגנון שלך או שזה מסימני הגיל [emoji41]
אסף שלנו אוהב אבק וחול [emoji13]
רואים מרחקי ביטחון. לא רואים אנשים מסביב. אני לא רואה פה עניין בכלל.
מה רצית. שאנשים לא יתפסו מרחק ממסוק שנוחת עליהם?
חוץ מזה, בתקנה שהבאת, כתוב במפורש
שנחיתה צריכה להיות בשטח הפעלה מאושר. לא בכל מקום.
boaz avrahami
09-12-22, 13:24
המגרש חניה כמעט ריק מאדם.
לא הייתי במקום אבל מהתמונות אני לא מצליח להתרשם שהטיס נהג בחוסר שיקול דעת/ חוסר אחריות
ברור שיתכן שהתמונות לא מעבירות את הסיפור כולו אבל אם אלו הראיות הן לטעמי חלשות מאוד עד כדי לא רלוונטיות. אפילו אבק אין שם.
תסב בבקשה את תשומת ליבי היכן רשום ״מאושר״ֶואם רשום אז מה נוהל האישור?
כתוב בפשטות שאדם רשאי ( אפילו לא טייס!) להמריא ולנחות בכל מקום בתנאי שבדק אותו סמוך לנחיתה או ההמראה ודיווח על המראה / נחיתה לנת״א מראש בקשר.
זהו בלי להיכנס לדקויות.
לא מתפלפל.
תפסיקו לסבך דברים פשוטים ולעשות עניין מכלום.
בשומרון זורקים דרך קבע אבנים יותר גדולות ואף אחד לא עושה עם זה כלום. אלו החיים.
בצפון תל אביב יפו אנחנו לא רגילים לזה. גם לא לנחיתה של מסוקים. לפחות לא מאז שסגרנו את שדה דב.
אם הייתי אוהב חול ואבק הייתי משקיע בתחביבים אבל אצלנו בצפון תל אביב מעדיפים להתמרמר באינטרנט.
אסף.
בועז, זה מה שבדקתי:
״אסור לנחות במקום בו יש אנשים ואסור להשאיר את המסוק מונע ללא טייס על ההגאים.״
אבל מסיבה לא ברורה, אתה עדיין מצדיק נחיתה במגרש חניה פעיל עם אנשים (אסף) בצפון תל אביב.
אסור היה לו לעשות את מה שהוא עשה. בדוק עם מיקרוסקופ.
ואם נמשיך ככה, בטח שלא נהיה אמריקה ;-)
מה רצית. שאנשים לא יתפסו מרחק ממסוק שנוחת עליהם?
חוץ מזה, בתקנה שהבאת, כתוב במפורש
שנחיתה צריכה להיות בשטח הפעלה מאושר. לא בכל מקום.
אז שטח הפעלה מאושר זה כל מקום שבו פיסית אפשר לנחות במידת מה של ביטחון ..
מסוקי מונית / מד'א כדוגמה נוחתים איפה שבא להם - מספיק קרוב ללימוזינה.
מסוקי חי'א נוחתים איפה שבא להם. מספיק קרוב לאמבולנס.
באמת שאתם עושים פה סערה בכוס תה, תכלס, אני לא טייס ואפילו לא קרוב לזה, אבל הטייסים הללו מפריעים לי יותר בעבירות שלהם, טיסות על שפת ים המלח והכינרת בגובה הקרחת שלי. זה באמת לא חוקי על פי החוק ויחד עם זאת .. הם עושים את זה.
תחשבו שניה, איך מתיחסים לג'יפאים שעושים אבק ורעש והורסים לנו את השקט והטבע ודורסים את חמציצים והחרציצים ..
זה בדיוק מה שאתם עושים עכשיו.
GodsFather
09-12-22, 15:58
בועז ציין משהו נוסף - הודעה לנת"א על נחיתה והמראה.
כלומר, אם אכן הטייס הקפיד על הנהלים, הוא הודיע על מעשיו וכנראה גם קיבל על כך אישור? ובכל מקרה, הפעולה אמורה להיות מתועדת.
אין לי בעיה עם מסוקים/מטוסים שמטיילים להנאתם. יש לי מאלה בשפע מעל הבית וליד העבודה - כיף, ריסוס, בדיקות עמודי חשמל, אימוני כבאות וכמובן נתיבי נתבג. אבל אם היה כאן ניצול של תורפה/חולשה ידועה, או כמו שאומרים "התנהגות של פרבילג", אז הוא למעשה יורה לעצמו ברגל כי הוא מעורר עליו את האדם מן השורה.
אסף עושה כאן שירות לפורום. אדם אחר שהיה במקום יכול והתלונן מבלי כל השיח הזה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
boaz avrahami
09-12-22, 23:32
בועז, זה מה שבדקתי:
״אסור לנחות במקום בו יש אנשים ואסור להשאיר את המסוק מונע ללא טייס על ההגאים.״
אבל מסיבה לא ברורה, אתה עדיין מצדיק נחיתה במגרש חניה פעיל עם אנשים (אסף) בצפון תל אביב.
אסור היה לו לעשות את מה שהוא עשה. בדוק עם מיקרוסקופ.
ואם נמשיך ככה, בטח שלא נהיה אמריקה ;-)
גם אסור לרדת מהגיפ כשהוא מונע.
ואסור עוד מלא דברים שיש לחלקנו בגיפ.
דמה לעצמך מצב נניח שכל קהילת רוכבי האופניים שנדמה להם שעשו להם אבק יאספו נגדנו שלל ראיות ויתלוננו למתנ״א או שווה ערך.
אתם מיצרים סטנדרט לא בריא ולדעתי גם לא נבון.
אם לפתוח חשבון עם מסוקים אז לפחות שיהיה זה של המשטרה.
מסכים.
חיה ותן לחיות.
אם מה שהיה שם הסתכם בקצת אבק ולא היה סיכון אמיתי, אז יאללה, לדפדף ...
חיה ותן לחיות, עובד טוב כשזה דו סיטרי. אני חשוב שכולנו נרוויח גם אם כל מה שיצא מזה תהיה שיחה עם הטייס שאולי תגרום לו לחשוב פעמיים בנחיתות הבאות.
אישית עבדתי בעבר עם מטיסי מסוק אזרחיים, הייתי מעביר להם לוגרים להקלטות, הם היו מודעים לנושא ומעדיפים לנחות בשטח ריק מאשר בחניון עם מכוניות.
עם כל הכבוד, התחבא כאן בשרשור ניסוח מדויק.
בא ערס עם rzr והעיף אבנים עליכם.
רק שבמקרה הזה הערס לבוש יפה (האמת היא שערסים דווקא מקפידים על לבוש),
העיף אבנים לא בשביל פוזה אלא בשביל שהלקוח המפונק שלו לא יצטרך חס וחלילה ללכת שני מטר ברגל,
והrzr הוא לא תוצרת פולאריס אלא תוצרת bell.
רק מה?
שהפעם, בניגוד לערס עם הrzr, יש אפשרות לגרום לו לא לעשות זאת בפעם הבאה באמצעות פליק על היד.
למען הגילוי הנאות,
אני לא הייתי מגיש תלונה.
אבל רק מתוך עצלנות.
חנן-ג'יפולוג
10-12-22, 12:40
גם רוכבי אופניים והולכי רגל, וגם ג'יפאים מסוקסים שעושים שקשוקה בצד הדרך, לא אמורים לקבל מנת אבק מרכב שעובר לידם, מלבד סף מינימלי שלא ניתן לרדת מתחתיו בנסיעה איטית מאוד. בפועל זה אומר שאני נכנס למגננה ומתעצבן כשאני מזהה שיירת עבריינים, סליחה, נהגי sbs, מתקרבת. יש כנראה גם חריגים לטובה. לצערי לא נתקלתי בהם.
נימוס אלמנטרי.
לגבי המסוק, נשמע מעצבן. לא יודע אם היתה לבחור אופציה לנחות רחוק וללכת יותר ברגל. זו בעיה שלו שהוא צריך לפתור. אף אחד לא אמור לחטוף אבק כשהוא לא במנחת מסוקים או רמפת טנקים. לא הייתי מתלונן כנראה, אבל מתוך עצלות, ולא בגלל שזה בסדר.
למען הסדר הטוב, לא אמרתי שזה בסדר.
בעיני זה פשוט לא מצדיק תלונה, לא רק משיקולי עצלות, אלא מהמקום שכולנו חוטאים בעבירות קלות פה ושם, ולא נראה לי נכון לעודד תלונות ותביעות על כל פיפס.
צ׳מעו סיפור:
כשעברתי לדרום, הכלבלב שלי לא התקבל בברכה ע"י הכלב של השכן, ושניהם היו משוחררים בשיגרה כמו רוב הכלבים במושב (גם על זה אולי אפשר היה להתלונן, אפרופו, אבל לא זו רוח הדברים במושב). יום אחד עמדתי ודיברתי עם השכן אצלי על הדשא, וגם בין הכלבים התעורר דין ודברים. כאשר הדיון בין הכלבים הפך קולני ומאיים, משכתי את הכלב שלי אחורה אלי, והכלב השני המשיך בדברים שהיה לו לומר ותוך כדי גם קיבלתי ביס ממנו על הדרך (דם, צלקת קטנה, כאב ליום-יומיים וזהו).
סיפרתי את הסיפור לחברה מהעבודה (ת"א), התגובה הראשונה שלה ברפלקס היתה "אתה יכול לתבוע אותו".
הסברתי לה בנימוס שדרך החיים שלנו פה קצת שונה, ושהסתפקתי בלשאול אם הכלב מחוסן ובזה נגמר העניין.
עכשיו, תחליטו איפה ואיך אתם רוצים לחיות.
זה לא אותו דבר.
אפילו לא קרוב.
אפילו לא דומה.
(וכן,לילד שלי יש ביס בראש מהכלב של שכנה, ולילד השני שריטה בפנים מחתול של שכן אחר, ואף אחד לא קיבל או יקבל תביעה בגלל זה).
מותר שיהיו דעות שונות [emoji4]
ואללאק תאמינו לי, אסף יותר עצלן מכולכם! אם זה עצבן אותו מספיק בשביל לטרוח אפילו לחשוב על להתלונן, כנראה שזה מצדיק תלונה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.