צפייה בגרסה מלאה : (נערך) WK2 2011 לימיטיד ללא כריות או WK2 overland 2012 עם כריות
מתלבט בין WK2 2011 לימיטיד עם הילוך כח ללא מתלי אוויר עם 160K לעומת WK2 overland 2012 200K עם מתלי אוויר.
85 אחוז אם לא יותר הרכב יסע בכביש ושבילי עפר אבל ב10-15 אחוז שכן ירד לשטח זה יהיה שטח בינוני עם לנד קרוזרים ופג'ארו רובם סטוק חלק עם שיפורים , לא מחפשים מדרגות וטיפוסי אקסטרים אבל לפעמיים מרביצים מהירות.
1.השאלה אם הלימיטיד עם הגבהות ומיגון \ אוברלנד עם מיגון יכולים להתמודד בשטח בינוני ומה המחיר שזה גובה מהם כי לפי כל מה שהבנתי להתמודד הם יכולים אבל די באונס כלומר הצלבות והרבה כח על הציריות בנוסף לכל הפלסטיקים גמדים אלקטרונים וכו ?
2.אם אני בוחר בלימיטיד ללא בלומי אוויר (נשמע לי פשוט עדיף מבחינת עלויות או אופציה של להיתקע עם הרכב עקב תקלת קומפרסור או בריחת חנקן ) מה האופציה הכי טובה מבין ההגבות ? הבנתי שביילשטיין קשים מאוד , יש דיבור על אולדמן
מיגונים - הבנתי שלא כולם ממגנים הכל אני מעדיף ברכב כזה יקר למגן הכל אז מה האופציות הכי טובות? הבנתי שהמחירים גבוהים יותר בדגם הזה לכן אם מישהו יכול לכוון למחיר גם אני אשמח
3.עלויות תחזוקה - מעוניין בדגם בנזין הבנתי שצריכת דלק היא בערך 6.5 יש כאלה שמדווחים יותר ויש שאפילו פחות , המלצות לגבי הסבה לגז מתחת לרכב במקום גלגל ספייר אם זאת אופציה בכלל ? ועלות משוערת של מערכת כזאת אמינה ?
4. האם יש דרך להחליף את המתלים ולהרוויח מהלך מתלה ארוך יותר ?
5. מבחינת אחזקה שוטפת הבנתי שהחלקים אצל היבואן יקרים מאוד והרב נעזרים באייבי וכו... האם יש כבר מקומות בארץ עם מחירים של ייבוא מקביל נורמלי ?
תודה לכולם :)
חפש פוסטים שלי מלפני שנה שנתיים.
בגדול,
הרוב מגביהים עם אולדמן.
אתה מחפש את הדגם בלי המצלמה מתחת לטמבון הקדמי (בשנתונים שלך, כנראה לא רלוונטי בכל מקרה).
אחותי ובעלה קנו כזה כדי לטייל עם לנדקרוזרים וכו...
מכרו אחרי שנתיים בגלל עלויות דלק מטורפות, אחזקה לא זולה (מוסכים. לא עבודה עצמית, ולא הזמנת חלפים עצמאית). ובגלל שבסוף, האוטו תמיד מחייב יותר מאמץ כדי לעבור איפה שכולם עוברים בקלות.
מתלבט בין WK2 2011 לימיטיד עם הילוך כח ללא מתלי אוויר עם 160K לעומת WK2 overland 2012 200K עם מתלי אוויר.
85 אחוז אם לא יותר הרכב יסע בכביש ושבילי עפר אבל ב10-15 אחוז שכן ירד לשטח זה יהיה שטח בינוני עם לנד קרוזרים ופג'ארו רובם סטוק חלק עם שיפורים , לא מחפשים מדרגות וטיפוסי אקסטרים אבל לפעמיים מרביצים מהירות.
1.השאלה אם הלימיטיד עם הגבהות ומיגון \ אוברלנד עם מיגון יכולים להתמודד בשטח בינוני ומה המחיר שזה גובה מהם כי לפי כל מה שהבנתי להתמודד הם יכולים אבל די באונס כלומר הצלבות והרבה כח על הציריות בנוסף לכל הפלסטיקים גמדים אלקטרונים וכו ?
2.אם אני בוחר בלימיטיד ללא בלומי אוויר (נשמע לי פשוט עדיף מבחינת עלויות או אופציה של להיתקע עם הרכב עקב תקלת קומפרסור או בריחת חנקן ) מה האופציה הכי טובה מבין ההגבות ? הבנתי שביילשטיין קשים מאוד , יש דיבור על אולדמן
מיגונים - הבנתי שלא כולם ממגנים הכל אני מעדיף ברכב כזה יקר למגן הכל אז מה האופציות הכי טובות? הבנתי שהמחירים גבוהים יותר בדגם הזה לכן אם מישהו יכול לכוון למחיר גם אני אשמח
3.עלויות תחזוקה - מעוניין בדגם בנזין הבנתי שצריכת דלק היא בערך 6.5 יש כאלה שמדווחים יותר ויש שאפילו פחות , המלצות לגבי הסבה לגז מתחת לרכב במקום גלגל ספייר אם זאת אופציה בכלל ? ועלות משוערת של מערכת כזאת אמינה ?
4. האם יש דרך להחליף את המתלים ולהרוויח מהלך מתלה ארוך יותר ?
5. מבחינת אחזקה שוטפת הבנתי שהחלקים אצל היבואן יקרים מאוד והרב נעזרים באייבי וכו... האם יש כבר מקומות בארץ עם מחירים של ייבוא מקביל נורמלי ?
תודה לכולם :)
1. אני סוגר עכשיו שנה עם לרדו 2013, ממוגן ומוגבה. קניתי אותו לטיולים, והתפשרתי על WK2 מתוך הבנה שבשנתון מקביל אין לי אפשרות תקציבית אחרת לרכב שטח למשפחה עם הילוך כח, בשנתון וק"מ סבירים. הטיולים הם עם משפחה וילדים, כך שמראש לא מכוונים לשטח קשה. עושה הרבה שטח קל עד בינוני, לפעמים נגיעות קשות אם יש צורך כחלק מהמסלול. לא נתקלתי בשום הצלבה שעצרה אותו, הטראקשן קונטרול (QT2) עובדת נהדר, יעיל ומהר. מגבלה שכן יש לרכב- גובה. גם עם קיט הגבהה של אולדמן הוא נמוך יחסית ומגרד מדי פעם ולכן *חובה* מיגון מלא לדעתי. לא חושב שפאג'רו מקביל בשנה עביר יותר ממנו, בהינתן אותם שיפורים, שניהם רכבים עם מתלים נפרדים ואפס מהלך מתלה, בפאג'רו אמנם יש נעילה אחורית אבל אין טראקשן מקדימה, ב-WK2 הטראקשן כאמור נהדר ויעלים גם קדימה גם אחורה. מכיוון ש-85% מהנסועה היא בכביש- חשוב להדגיש שבכביש, לטעמי אין לגראנד צירוקי מתחרים בהיבט הזה. נוח, מרווח, שקט ומנוע עוצמתי וחזק מאוד.
2. בולמי אוויר- פתח לתקלות רבות, אישית מלכתחילה פסלתי רכבים כאלה, למרות שכשהמערכת עובדת, אומרים שהיא מדהימה, גם בכביש וגם בשטח (הגבהה מקסימלית של 28 ס"מ). רוב החבר'ה מגביהים עם אולדמן, יש טענה שקיט של אייבך גם איכותי מאוד, נותן יותר גובה התחלתי אבל מנגד שוקע מהר יותר מהאולדמן. לא נתקלתי באף אחד שהתקין בילשטיין ולהבנתי קיט פחות מוצלח לרכב הזה.
3. צריכת בנזין ביום יפה 6.5 קמ לליטר. בנסיעות קצרות בעיר עוד הרבה הרבה יותר גרוע. לא מכיר את עולם הגז, בגדול יש הרבה בעד והרבה נגד. יש כאן באתר בחור (נדמה לי עידו- ש01) עם דגם כזה על גז לדעתי כבר רכב שני או שלישי ומאוד מאוד מרוצה, אולי ייתקל בשרשור ויענה לך.
4. להבנתי לא, אין דרך להאריך את מהלך המתלה כי אורך הציריה מגביל את זווית התנועה. אבל כאמור, מניסיוני, לא היעדר מהלך מתלה הוא החיסרון של הרכב.
5. אכן תחזוקה לא זולה. מצד שני, אני לא מכיר רכבים בשנתונים האלה עם תחזוקה זולה. רכב שטח זה תחביב יקר, והתחזוקה היא חלק מהעניין. יש מספר מוסכים שמכירים נהדר את הרכבים האלה (מוניר מכפר יאסיף ובועז רפאלי באשקלון- תותחים ואלופים) ועוד כמה במרכז (אין לי ניסיון אישי איתם אז פחות רוצה לנקוב בשמות ולהמליץ). קניית חלפים באמזון/איביי זולה יחסית. כמו כן יש קבוצות ווטסאפ מאוד פעילות שאפשר לקבל המון מידע בהן.
מקווה שעזרתי.
אורי תודה על הפירגון...
בכללי,
אוברלנד זה הדגם ה"מפואר" מאובזר ביותר (למעט כמה יחודיים כמו SUMMIT או SRT אבל הם מקטגויה אחרת...
בניגוד לכל שאר הדגמים, האוברלנד מגיע עם נעילות ועל כן בקרת המשיכה (המצויינת) לא רלוונטית. (אם כי היא באמת מצויינת ומתפקדת כמו נעילות).
אני מטייל וטיילתי עם לרדו. לא היה מקום שטויוטה נסעה ואני התקשתי (פרט לאירוע מסויים בשלג, במישור אבל הייתי עם צמיגי כביש והוא עם צמיגים מתאימים יותר...). ועברנו גם מסלולים/מעלות קשים וטכניים.
נכון, המתלים הנפרדים פוגעים במהלך המתלה והרכב מראש מעט נמוך מהטויוטה אבל הי, הוא גם לא גוזר ציריות ומפרק תפוחים - מחלה ידועה (אסורה לפרסום) בטויוטה.
נקודה לבדיקה באוברלנד זה ציפוי העור על הדשבורד שראיתי 2-3 מקרים שהוא נפרד וצריך הדבקה מחודשת לדשבורד.
אוטו מאוד מפנק וליגה אחרת מבחינת פינוק, נוחות וכוח יחסית למתחרים מלוכסני העיניים.
לגבי אחזקה - סקר שנערך לפני שנה ע"י משרד התחבורה, השווה בעלויות אחזקה בין רכבים בקטגוריות שונות.
בקטגוריה זו הטויוטה יצה היקר ביותר לאחזקה. הWK2, אם אינני טועה "רק" רביעי. (ואני יודע שעדת מעריצי טויוטה לא יאמינו לסקר, כמו שעדת מעריצים אחרת של פוליטיקאי מסויים שלא יכולים לשמוע דבר פרט לפולחן אישיות או אלו שלא מבינים מדוע כדורגלן מסויים לא פותח בנבחרת פורטוגל כי אין שני לו).
עלות טיפול תקופתי ממוצעת (כל 12000 ק"מ) 1000-1500 ש"ח במוסך מורשה כולל נוזלים ופילטרים מקוריים.
שים לב באוברלנד הגיעו רבים עם גאנט 20 ולא 18. קשה למצא לו צמיגי שטח (או 50%).
160 או 200 אק"מ - לא הבדל כזה גדול, תלוי מהיכן הרכב וכמה עמד בפקקים (הרבה יותר הרסני לרכב). שניהם מתקרבים לקץ ימי הממירים הקטליטיים.
כריות אוויר מול הגבהה - לכריות אוויר אין מתחרה בתחום הנוחות בכביש ואולי גם בשטח לא קיצוני. בהגבהה מירבית אומרים (לא התנסתי) שאין שיכוך כלל. אבל מצב זה נדרש רק במעבר טכני קשה ונקודתי במצב זחילה. אומרים שיש תקלות שונות, במיוחד בריחת חנקן אוויר (תקלה פשוטה וזולה לתיקון) ועד תקלה במדחס (יקררררר). שמעתי על כאלו שהסבו מכריות אוויר לשיכוך רגיל.
אולדמן נחשבים נוחים וטובים, אני מותקן מלפנים עם אולדמן ומרוצה. ברכב הקודם היה לי בילשטיין. מאוד נוקשים. יש גם איבך עם שם טוב.
מיגון מלא, כולל מיכל דלק - חובה. לאחר הקנייה, שווה שתיצור קשר עם בועז רפאלי, בעל סשנה ומוסך מתמחה ב WK2. יש לו ערכת מיגונים מצוינת שפיתח בעצמו.
גז - האוטו (מנוע קריזלר) מקבל באהבה. עלות מערכת כ 8000 ש"ח, מומלץ לפנות בנושא לJGAS. הם יושבים במפרץ אבל נהג שלהם יגיע אליך וישאיר לך רכב חליפי. גם היחס והשירות שלהם מצוינים. לא תרגיש בעלייה בצריחת הדלק או בירידה בביצועים (אני עם WK2 שני על גז ובמשפחה כבר 8 רכבים) לא נפגעו לנו מנועים ולא תקלות שונות ומשונות שאנשים מפרסמים. גם במכירה לא מצאנו קושי מיוחד. גלגל הספייר מועבר אחר כבוד אל תא המטען או שמתקינים מתקן המתחבר לוו הגרירה ואז הגלגל עליו מאחור (אצלי רק כשאני צריך יותר נפח בתא המטען).
אם תמצא אוברלנד עם מנוע 5.7 - סוג של זכייה בלוטו...
תהנה!
רק תיקון קטן, לא כל דגמי האוברלנד הגיעו עם ״נעילה״ qd2, ממה שאני מכיר רק אוברלנד עם מנוע המי 5.7. בכל מקרה שווה בדיקה כי רכבים רבים הגיעו ביבוא אישי בוואריאציות שונות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.