צפייה בגרסה מלאה : איזה בוסטר התנעה מתאים לטרופר? + המלצה למתקין לברז למצברים.
בפרייבט יש לי נוקו 40, שהפיק שלו 1000 A.
לטרופר שוקל לקנות נוקו 70 (https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=11939&utm_source=googleads&utm_campaign=Performance+Max+GNSS+20.4&gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYAt8BSa5im 07jAvJbSrZBjkd5zVLK8GHMUCQ4jpWLqEd1OuqIb QjCxoCoi8QAvD_BwE)שהפיק הוא 2000. (כ-1150 ש"ח).
יש ROEHER אצל בראנד (https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=9684&utm_source=googleads&utm_campaign=Performance+Max+GNSS+20.4&gclid=CjwKCAiAv9ucBhBXEiwA6N8nYK_YFVQfXw g-lzFDAkN44GEFfCg3NIjy2EMKHZ57Tyhd3yhjjPLb MxoCw6AQAvD_BwE), פיק 2500 (1400 ש").
היות שמטייל (גם) לבד, חייב ביטחון קרוב למוחלט ביכולת להניע.
וגם: השבוע התקנתי 2 מצברים 80 חדשים. קראתי המלצות בפורום על התקנת ברז ניתוק, נראה לי הגיוני (רכב טיולים בלבד). המלצה על מתקין?
תודה! אשמח לשמוע מנסיונכם.
לא צריכה להיות בעייה להניע עם בוסטר שנותן פיק של 1000A. לא הייתי מוציא סכומים כמו שהזכרת על בוסטר.
אם יש לך זוג מצברים חדשים, אין לך זליגה משמעותית, אין צרכנים חריגים כאשר המנוע אינו עובד ואתה דואג לתפעל נכון בהקשר המצברים (טעינה או הפעלה מדי כמה ימים ונסיעה בינעירונית) - לא צפויות לך בעיות בשנה וחצי הקרובות מהיבט זה.
תסביר בבקשה מה אתה מתכוון לעשות עם הברז (זכו שבטרופר דיזל שני מצברים מחוברים במקביל ולא בתצורה של מצבר התנעה ומצבר צרכנים).
כל המספרים האלו (1000A....2000A) זה רחוק ממספרים אמיתיים.
תסתכלו על המחבר (EC5), על החוטים ועל הקרוקדילים, ותבינו שלא עוברים שם זרמים כאלו.
חוץ מזה, גם אם יהיה לך בוסטר עם קיבול (אמיתי) גדול..... נגיד 20AH, עדין סטרטר של 2000A זה מקדם C של 100.
זה לא מספר אמיתי.
לגופו של ענין, חוץ מאורך הסטרטר, אני לא חושב שסטרטר של טרופר צורך יותר זרם מסטרטר של כל יפני, דומה , אחר (4 צלינדר, 3L, 10כ"ס).
הבעיה (האמיתית) של התנעה של טרופר (דיזל) מתחלקת לשניים -
1- יש שני מצברים, ושהם מתרוקנים, ומחברים בוסטר (מבלי לנתק את המצברים), הם "שותים" את הבוסטר \ היכולות של הכבלים, קרוקדילים וכו'
2- בגלל המבנה של המזרקים, שמבוסס על לחץ שמן, טרופר צריך יחסית סטרטר ארוך, וזה מצריך בוסטר טוב עם כבלים טובים.
בקיצור, ה 1000A, 2000A לא מענינים. האיכות של הבוסטר חשובה.
המלצתי כאן לא פעם על בוסטרים, וכאלו שגם מניעים יום יום טרופר עם שני מצברים גמורים. וגם על סרטון השוואתי של פרוג'קט פארם.
מי שלא מעוניין להריץ חיפוש, שילך ויזרוק מעל 1000 ש"ח על בוסטר כשאפשר לקנות בעודף מ100 דולר ואפילו מ60 משהו שעובד ועובד טוב.
מעבר לכך, אם אתה מתקין ברז מצברים, ואין מצבר מת שמכביד על ההתנעה, גם בוסטרים יחסית חלשים יעשו עבודה.
הערת שוליים, יש בוסטרים עם כבלים עבים מאוד, וקצרים מאוד. תיאורטית אין להם בעיה לתת פיק של 1000 אמפר. זה גם מה שהמספרים המפוצצים מציינים.
עובדתית, יצאו בשנתיים שלוש האחרונות מספר בוסטרים שממש משאירים את הדור הראשון של הבוסטרים מבויישים מאחור.
(היום יצא לי למשמש בוסטר של נוקו, מהגדולים, ועל אף שבמשך שנים קראתי להם נוק-אוף, בעקבות בזיונות שיצאו תחת המותג שלהם, אני חייב לציין שהתרשמתי מהרובסטיות).
לגבי מתקין- לא ציינת באיזה אזור בארץ.
אם כפר סבא טוב לך, יש מישהו שהוא גם ג'יפאי, וגם מתקין.
לא צריכה להיות בעייה להניע עם בוסטר שנותן פיק של 1000A. לא הייתי מוציא סכומים כמו שהזכרת על בוסטר.
אם יש לך זוג מצברים חדשים, אין לך זליגה משמעותית, אין צרכנים חריגים כאשר המנוע אינו עובד ואתה דואג לתפעל נכון בהקשר המצברים (טעינה או הפעלה מדי כמה ימים ונסיעה בינעירונית) - לא צפויות לך בעיות בשנה וחצי הקרובות מהיבט זה.
תסביר בבקשה מה אתה מתכוון לעשות עם הברז (זכו שבטרופר דיזל שני מצברים מחוברים במקביל ולא בתצורה של מצבר התנעה ומצבר צרכנים).
המלצתי כאן לא פעם על בוסטרים, וכאלו שגם מניעים יום יום טרופר עם שני מצברים גמורים. וגם על סרטון השוואתי של פרוג'קט פארם.
מי שלא מעוניין להריץ חיפוש, שילך ויזרוק מעל 1000 ש"ח על בוסטר כשאפשר לקנות בעודף מ100 דולר ואפילו מ60 משהו שעובד ועובד טוב.
מעבר לכך, אם אתה מתקין ברז מצברים, ואין מצבר מת שמכביד על ההתנעה, גם בוסטרים יחסית חלשים יעשו עבודה.
לגבי מתקין- לא ציינת באיזה אזור בארץ.
אם כפר סבא טוב לך, יש מישהו שהוא גם ג'יפאי, וגם מתקין.
היי,
הברז הוא מבחינתי סוג של מפסק - לנתק את המצברים בימים שהרכב עומד בהנחה שאיזושהי זליגה מן הסתם יש.
הרצתי חיפוש, כנראה לא מספיק, ולא מצאתי את השרשור -- אחפש שוב; אבל כמו שנכתב כאן, הטכנולוגיה והמוצרים משתנים. בזמנו קניתי אנטיגרביטי שהיה all the rage ואחרי שנה התנפח ונשלח למיחזור; כעת כאמור אני עם נוקו, שהנעתי איתו לא מעט רכבים תקועים אבל לא דיזל. ואישטח התחילו להביא משהו שנקרא hulkman.
אבל תודה, הרגעתם אותי לחורף הקרוב. המצברים חדשים כאמור, הטעינה בסדר ואין זליגה משמעותית.
אני מאזור בנימינה, ומעדיף להגיע למתקין/חשמלאי בין חדרה לחיפה. הרכב ממילא צריך ניקוי חיווט מיותר.
תודה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.