התחברות

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) מחפש ג'יפ ראשון, 5 מקומות, 50 אש"ח

New
15-12-22, 22:05
׳׳”׳œ׳Ÿ ׳—׳‘׳¨׳™׳ ׳ž׳—׳₪׳© ׳§׳¦׳× ׳¢׳¦׳•׳× ׳ž׳*׳™׳¡׳™׳•׳Ÿ ׳‘׳œ׳‘׳“ ׳‘׳‘׳§׳©׳” ׳•׳œ׳ ׳ž׳©׳ž׳•׳¢׳•׳×, ׳œ׳ ׳ž׳–׳œ׳–׳œ ׳—׳¡ ׳•׳—׳œ׳™׳œ׳”..

׳׳– ׳‘׳’׳“׳•׳œ ׳ž׳—׳₪׳© ׳’'׳™׳₪ ׳©׳™׳©׳¨׳× ׳׳•׳×׳™ ׳‘׳›׳ž׳” ׳ž׳™׳©׳•׳¨׳™׳ ׳¢׳ ׳”׳×׳₪׳©׳¨׳•׳× ׳§׳œ׳” ׳‘׳›׳œ ׳׳—׳“ (׳׳™׳Ÿ ׳ž׳•׳©׳œ׳ ׳œ׳œ׳ ׳¢׳œ׳•׳× ׳ž׳˜׳•׳¨׳₪׳×) ׳™׳—׳¡׳™׳× ׳ž׳¨׳•׳•׳— ׳¢׳ ׳¢׳“׳™׳₪׳•׳× ׳œ׳ž׳ž׳© ׳ž׳¨׳•׳•׳— ׳׳‘׳œ ׳™׳›׳•׳œ ׳œ׳”׳×׳₪׳©׳¨ , ׳”׳¨׳›׳‘ ׳™׳©׳ž׳© ׳œ׳¢׳‘׳•׳“׳” ׳‘׳¢׳™׳§׳¨ ׳œ׳₪׳¢׳ž׳™׳™׳ ׳¢׳ ׳¢׳’׳œ׳” ׳œ׳₪׳¢׳ž׳™׳™׳ ׳¨׳§ ׳›׳ž׳” ׳׳¨׳’׳–׳™ ׳›׳œ׳™׳ , ׳˜׳™׳•׳œ׳™׳ ׳§׳¦׳¨׳™׳ ׳©׳œ ׳©׳‘׳™׳œ׳™׳ ׳‘׳¡׳•׳₪׳© ׳¢׳ ׳”׳™׳œ׳“׳™׳ ׳‘׳׳™׳–׳•׳¨ ׳”׳ž׳•׳©׳‘ , ׳•׳ž׳§׳•׳•׳” ׳©3-5 ׳˜׳™׳•׳œ׳™׳ ׳œ׳“׳¨׳•׳ ׳™׳•׳×׳¨ ׳¨׳¦׳™׳*׳™׳™׳ ׳¢׳ ׳¨׳¦׳•׳Ÿ ׳œ׳™׳•׳×׳¨ ׳׳‘׳œ ׳”׳‘׳*׳” ׳©׳–׳” ׳œ׳ ׳‘׳׳ž׳× ׳׳₪׳©׳¨׳™...
׳¢׳›׳©׳™׳• ׳œ׳*׳×׳•׳*׳™׳ ׳¡׳•׳¨׳™ ׳¢׳œ ׳”׳—׳₪׳™׳¨׳”..

׳×׳§׳¦׳™׳‘ - ׳¦׳¨׳™׳š ׳œ׳”׳‘׳™׳ ׳‘׳—׳©׳‘׳•׳Ÿ ׳©׳”׳”׳•׳¦׳׳•׳× ׳¢׳œ ׳¨׳›׳‘ ׳©׳˜׳— ׳’׳‘׳•׳”׳•׳× ׳‘׳“"׳› ׳ž׳©׳ž׳¢׳•׳×׳™׳× ׳ž׳”׳•׳¦׳׳•׳× ׳¢׳œ ׳¨׳›׳‘ ׳₪׳¨׳˜׳™!
׳. ׳ž׳” ׳”׳×׳§׳¦׳™׳‘ ׳œ׳¨׳›׳™׳©׳× ׳”׳¨׳›׳‘?
40-60 ׳×׳œ׳•׳™ ׳‘׳©׳™׳₪׳•׳¨׳™׳ ׳•׳™׳™׳©׳•׳¨ ׳§׳•

׳‘. ׳”׳׳ ׳”׳×׳§׳¦׳™׳‘ ׳©׳¦׳™׳™׳*׳× ׳›׳•׳œ׳œ ׳ž׳‘׳—׳™׳*׳×׳š ׳׳× ׳¢׳œ׳•׳™׳•׳× ׳”׳×׳™׳§׳•׳*׳™׳, ׳”׳©׳™׳₪׳•׳¨׳™׳ ׳•׳”׳×׳—׳–׳•׳§׳” (׳œ׳₪׳—׳•׳× ׳©׳œ ׳©׳©׳× ׳”׳—׳•׳“׳©׳™׳ ׳”׳¨׳׳©׳•׳*׳™׳) ׳׳• ׳©׳ž׳“׳•׳‘׳¨ ׳‘׳ž׳—׳™׳¨ ׳”׳¨׳›׳™׳©׳” ׳‘׳œ׳‘׳“ ׳•׳™׳”׳™׳” ׳ž׳™׳ž׳•׳Ÿ ׳*׳₪׳¨׳“ ׳œ׳¢׳œ׳•׳™׳•׳× ׳”׳×׳—׳–׳•׳§׳”?
׳›׳Ÿ ׳ž׳§׳•׳•׳” ׳œ׳ ׳œ׳”׳’׳™׳¢ ׳œ60 ׳׳• ׳œ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳׳‘׳œ ׳׳ ׳ž׳¦׳™׳׳” ׳–׳” ׳¡׳™׳₪׳•׳¨ ׳׳—׳¨.

׳’. ׳”׳׳ ׳׳×׳” ׳ž׳¡׳•׳’׳œ ׳œ׳”׳×׳ž׳•׳“׳“ ׳¢׳ ׳”׳•׳¦׳׳” ׳—׳“ ׳₪׳¢׳ž׳™׳× ׳’׳“׳•׳œ׳” ׳™׳—׳¡׳™׳× (׳œ׳ž׳©׳œ 5,000-10,000 ׳©"׳—) ׳œ׳×׳™׳§׳•׳Ÿ ׳”׳¨׳›׳‘ ׳׳—׳× ׳œ׳›׳ž׳” ׳©׳*׳™׳? ׳›׳Ÿ ׳ž׳§׳•׳•׳” ׳œ׳₪׳×׳•׳¨ ׳¢׳•׳“ ׳œ׳₪׳*׳™ ׳‘׳×׳—׳–׳•׳§׳” ׳©׳•׳˜׳₪׳× ׳•׳™׳™׳©׳•׳¨ ׳§׳• ׳ž׳§׳™׳£

2. ׳’׳•׳“׳œ / ׳§׳™׳‘׳•׳œ׳× ׳”׳¨׳›׳‘ - ׳›׳ž׳” ׳׳*׳©׳™׳ ׳”׳•׳ ׳¦׳¨׳™׳š ׳œ׳”׳›׳™׳œ ׳‘׳˜׳™׳•׳œ׳™׳? ׳–׳•׳’ ׳׳• ׳‘׳•׳“׳“? ׳ž׳©׳₪׳—׳” ׳©׳œ ׳—׳ž׳© ׳*׳₪׳©׳•׳×? ׳›׳œ׳‘? ׳§׳•׳£? ׳”׳׳ ׳œ׳¢׳™׳×׳™׳ ׳×׳¨׳¦׳• ׳œ׳¢׳©׳•׳× ׳˜׳™׳•׳œ ׳©׳œ ׳ž׳¡׳₪׳¨ ׳™׳ž׳™׳ ׳¢׳ ׳œ׳™׳*׳× ׳©׳˜׳—?
׳œ׳₪׳—׳•׳× 5 ׳ž׳•׳©׳‘׳™׳ ׳¢׳ ׳¢׳“׳™׳₪׳•׳× ׳œ7 ׳׳• ׳₪׳©׳•׳˜ ׳¨׳›׳‘ ׳¢׳ ׳‘׳’׳׳– ׳’׳“׳•׳œ

3. ׳*׳¡׳•׳¢׳” ׳©׳*׳×׳™׳× ׳•׳×׳—׳–׳•׳§׳”:
׳. ׳›׳ž׳” ׳§׳™׳œ׳•׳ž׳˜׳¨׳™׳ ׳”׳¨׳›׳‘ ׳™׳¢׳©׳” ׳‘׳©׳*׳”? ׳›׳ž׳” ׳§"׳ž ׳œ׳”׳¢׳¨׳›׳×׳š ׳™׳”׳™׳• ׳œ׳¦׳¨׳›׳™ ׳˜׳™׳•׳œ (׳›׳•׳œ׳œ ׳׳× ׳”׳˜׳™׳•׳œ ׳‘׳©׳˜׳— ׳¢׳¦׳ž׳• ׳•׳׳× ׳”׳*׳¡׳™׳¢׳” ׳”׳œ׳•׳š ׳•׳—׳–׳•׳¨) ׳•׳›׳ž׳” ׳*׳¡׳™׳¢׳” ׳©׳•׳˜׳₪׳× ׳©׳׳™׳*׳” ׳§׳©׳•׳¨׳” ׳œ׳˜׳™׳•׳œ?
׳ž׳¢׳¨׳™׳š ׳©׳¡׳”''׳› 15000 ׳ž׳×׳•׳›׳ ׳׳•׳œ׳™ 2000-3000 ׳©׳˜׳— ׳׳•׳œ׳™ ׳”׳’׳–׳ž׳×׳™ ׳₪׳—׳•׳× ׳—׳–׳§ ׳‘׳*׳×׳•׳*׳™׳

׳‘. ׳”׳¨׳›׳‘ ׳”׳•׳ ׳™׳•׳ ׳™׳•׳ž׳™ ׳׳• ׳ž׳“׳•׳‘׳¨ ׳‘׳¨׳›׳‘ ׳₪׳*׳׳™ ׳œ׳¡׳•׳₪׳™ ׳©׳‘׳•׳¢ (׳”׳׳ ׳×׳•׳›׳œ׳• ׳œ׳¢׳™׳×׳™׳ ׳œ׳”׳©׳œ׳™׳ ׳¢׳ ׳›׳ž׳” ׳™׳ž׳™׳ ׳©׳‘׳”׳ ׳”׳¨׳›׳‘ ׳ž׳•׳©׳‘׳× ׳œ׳¦׳¨׳›׳™ ׳˜׳™׳₪׳•׳œ ׳•׳œ׳ ׳™׳›׳•׳œ ׳œ׳©׳ž׳© ׳œ׳*׳”׳™׳’׳”)? ׳™׳•׳ ׳™׳•׳ž׳™

׳’. ׳”׳׳ ׳›׳œ ׳”׳×׳—׳–׳•׳§׳” ׳×׳×׳‘׳¦׳¢ ׳‘׳ž׳•׳¡׳›׳™׳ / ׳‘׳¢׳œ׳™ ׳ž׳§׳¦׳•׳¢ ׳׳• ׳©׳™׳© ׳™׳“׳¢ ׳˜׳›׳*׳™ / ׳¨׳¦׳•׳Ÿ / ׳›׳•׳•׳*׳” ׳œ׳‘׳™׳¦׳•׳¢ ׳×׳—׳–׳•׳§׳” ׳¢׳¦׳ž׳™׳× (׳œ׳₪׳—׳•׳× ׳—׳œ׳§׳™׳×)?
׳›׳œ ׳ž׳” ׳©׳׳•׳›׳œ ׳œ׳‘׳“ ׳׳*׳™ ׳ž׳¢׳“׳™׳£ ׳™׳© 2 ׳—׳‘׳¨׳™׳ ׳¢׳ ׳™׳“׳¢ ׳•׳›׳œ׳™׳ ׳׳—׳“ ׳ž׳”׳ ׳ž׳•׳¡׳›׳*׳™׳§ ׳‘׳¢׳¦׳ž׳• , ׳׳‘׳œ ׳›׳ž׳•׳‘׳Ÿ ׳©׳™׳”׳™׳• ׳’׳ ׳‘׳ž׳•׳¡׳›׳™׳

׳“. ׳”׳׳ ׳ž׳§׳•׳ ׳”׳ž׳’׳•׳¨׳™׳ ׳”׳•׳ ׳‘׳׳–׳•׳¨ ׳ž׳¨׳›׳–׳™ ׳¢׳ ׳ž׳•׳¡׳›׳™׳ ׳•׳׳*׳©׳™ ׳ž׳§׳¦׳•׳¢ ׳–׳ž׳™׳*׳™׳ ׳‘׳ž׳¨׳—׳§ ׳*׳¡׳™׳¢׳” ׳¡׳‘׳™׳¨ ׳׳• ׳‘׳₪׳¨׳™׳₪׳¨׳™׳” ׳”׳¨׳—׳•׳§׳” ׳ž׳׳–׳*׳™ ׳ž׳§׳¦׳•׳¢ / ׳ž׳•׳¡׳›׳™׳? ׳ž׳¨׳›׳–

4. ׳׳•׳₪׳™ ׳”׳©׳™׳ž׳•׳© ׳•׳”׳˜׳™׳•׳œ׳™׳:
׳. ׳”׳׳ ׳ž׳×׳›׳*׳*׳™׳ ׳œ׳*׳¡׳•׳¢ ׳¨׳§ ׳‘׳©׳‘׳™׳œ׳™ ׳¢׳₪׳¨ ׳•׳“׳¨׳›׳™ ׳›׳•׳¨׳›׳¨ ׳›׳‘׳•׳©׳•׳×, ׳”׳׳ ׳¨׳§ ׳˜׳™׳•׳œ׳™׳ ׳¨׳’׳•׳¢׳™׳ ׳‘׳—׳™׳§ ׳”׳˜׳‘׳¢, ׳”׳׳ ׳˜׳™׳•׳œ׳™׳ ׳©׳œ׳¢׳™׳×׳™׳ ׳™׳“׳¨׳©׳• ׳ž׳¢׳‘׳¨ ׳ž׳¢׳œ׳” ׳§׳©׳” / ׳ž׳“׳¨׳’׳× ׳¡׳œ׳¢ ׳•׳›׳•'? ׳§׳œ ׳‘׳™׳*׳•׳*׳™ , ׳‘׳™׳*׳•׳*׳™ ׳§׳©׳” ׳׳•׳œ׳™ ׳₪׳¢׳ ׳‘׳©׳*׳” ׳©׳*׳×׳™׳™׳ ׳œ׳¨׳‘ ׳‘׳™׳*׳•׳*׳™ , ׳œ׳ ׳ž׳—׳₪׳© ׳ž׳₪׳œ׳¦׳× ׳׳‘׳œ ׳œ׳ ׳›׳œ׳™ ׳¢׳“׳™׳Ÿ ׳ž׳™׳“׳™ ׳׳• ׳—׳¡׳¨ ׳₪׳•׳˜׳*׳¦׳™׳׳œ ׳—׳™׳–׳•׳§

׳‘. ׳׳ ׳˜׳™׳™׳œ׳×׳ ׳‘׳¨׳›׳‘׳™ ׳©׳˜׳— ׳‘׳¢׳‘׳¨ ׳׳• ׳©׳™׳© ׳§׳‘׳•׳¦׳” ׳”׳ž׳˜׳™׳™׳œ׳× ׳¢׳ ׳¨׳›׳‘׳™ ׳©׳˜׳— ׳©׳׳×׳ ׳—׳•׳©׳‘׳™׳ ׳œ׳”׳¦׳˜׳¨׳£ ׳׳œ׳™׳” ׳ž׳“׳™ ׳₪׳¢׳ ׳œ׳˜׳™׳•׳œ - ׳ž׳”׳ ׳¨׳›׳‘׳™ ׳”׳©׳˜׳— ׳©׳œ ׳׳*׳©׳™ ׳”׳§׳‘׳•׳¦׳”? ׳›׳Ÿ ׳‘׳¢׳™׳§׳¨ ׳œ''׳§ ׳œ׳™׳‘׳¨׳˜׳™ ׳•׳¨׳*׳’׳œ׳¨

׳’. ׳ž׳”׳ ׳”׳ž׳§׳•׳ž׳•׳× ׳”׳ž׳׳×׳’׳¨׳™׳ ׳‘׳™׳•׳×׳¨ ׳©׳‘׳”׳ ׳¢׳‘׳¨׳×׳ / ׳×׳¨׳¦׳• ׳œ׳¢׳‘׳•׳¨ ׳׳• ׳©׳˜׳™׳•׳œ ׳©׳×׳¨׳¦׳• ׳œ׳”׳©׳×׳×׳£ ׳‘׳• ׳¢׳‘׳¨? (׳’׳ ׳׳ ׳¨׳§ ׳¨׳׳™׳×׳ ׳×׳ž׳•׳*׳•׳× ׳©׳œ ׳˜׳™׳•׳œ ׳©׳˜׳— ׳©׳¢׳*׳™׳™׳Ÿ ׳׳×׳›׳ ׳•׳™׳•׳“׳¢׳™׳ ׳œ׳¦׳™׳™׳Ÿ ׳׳× ׳©׳ ׳”׳ž׳§׳•׳ ׳׳• ׳”׳ž׳¡׳œ׳•׳œ).

5. ׳”׳¢׳“׳₪׳•׳× ׳•׳×׳*׳׳™ ׳¡׳£ - ׳”׳׳ ׳™׳© ׳×׳*׳׳™ ׳¡׳£?

׳. ׳’׳™׳¨ ׳׳•׳˜׳•׳ž׳˜׳™/׳™׳“׳*׳™ ׳׳•׳˜׳•׳ž׳˜
׳‘. ׳ž׳*׳•׳¢ ׳“׳™׳–׳œ/׳‘׳*׳–׳™׳Ÿ ׳¢׳“׳™׳₪׳•׳× ׳œ׳“׳™׳–׳œ ׳׳‘׳œ ׳ž׳*׳•׳¢ ׳‘׳¨׳™׳ ׳•׳œ׳ ׳¢׳ ׳”׳™׳¡׳˜׳•׳¨׳™׳” ׳©׳œ ׳ž׳—׳œ׳•׳× ׳‘׳§''׳ž ׳ž׳¡׳•׳™׳™׳
׳’. ׳×׳¦׳•׳¨׳” (׳˜׳*׳“׳¨, ׳§׳¦׳¨, ׳׳¨׳•׳š...) ׳×׳׳ž׳× ׳©׳›׳•׳œ׳ ׳¨׳œ׳•׳•׳*׳˜׳™׳ ׳•׳§׳¦׳¨ ׳¨׳§ ׳₪׳¨׳׳“׳• 00-02
׳“. ׳’׳™׳œ ׳”׳¨׳›׳‘ - ׳—׳“׳© ׳‘׳œ׳‘׳“? ׳ž׳©׳•׳ž׳© ׳‘׳Ÿ ׳©׳*׳™׳ ׳¡׳₪׳•׳¨׳•׳×? ׳¨׳›׳‘ ׳׳¡׳₪׳*׳•׳×? ׳ž׳׳•׳“ ׳ž׳×׳œ׳‘׳˜

6. ׳”׳׳ ׳¢׳“ ׳›׳” "׳*׳*׳¢׳œ׳×" ׳¢׳œ ׳¡׳•׳’׳™ ׳¨׳›׳‘ ׳ž׳¡׳•׳™׳™׳ž׳™׳? ׳œ׳—׳œ׳•׳₪׳™׳Ÿ, ׳™׳© "׳•׳˜׳•" ׳¢׳œ ׳¡׳•׳’׳™ ׳¨׳›׳‘ ׳ž׳¡׳•׳™׳™׳ž׳™׳?
׳׳– ׳‘׳’׳“׳•׳œ ׳—׳œ׳•׳ ׳©׳œ׳™ ׳₪׳¨׳׳“׳• ׳œ׳ ׳¡׳’׳•׳¨ ׳׳ 125 ׳׳• ׳”166, ׳œ׳₪׳™ ׳”׳×׳§׳¦׳™׳‘ ׳•׳”׳ž׳¦׳‘ ׳©׳•׳§ ׳›׳*׳¨׳׳” 125 ׳©׳*׳× 2000,
׳₪׳’'׳׳¨׳• q ,׳˜׳¨׳•׳₪׳¨ ׳‘׳*׳–׳™׳Ÿ ׳¨׳§ ׳׳ ׳›׳“׳™ ׳œ׳©׳™׳ ׳œ׳• ׳ž׳¢׳¨׳›׳× ׳’׳– , ׳”׳™׳™׳œ׳§׳¡ ׳¨׳§ ׳׳ ׳׳•׳˜' ׳•׳œ׳ ׳¨׳׳™׳×׳™ ׳›׳׳œ׳” ׳‘׳×׳§׳¦׳™׳‘ ׳׳– ׳œ׳ ׳¨׳œ׳•׳•׳*׳˜׳™ , ׳“׳™׳ž׳§׳¡ ׳•׳–׳”׳• ׳‘׳’׳“׳•׳œ ׳™׳•׳×׳¨ ׳ž׳™׳“׳™ ׳—׳—

׳”׳‘׳¢׳™׳” ׳–׳” ׳”׳§''׳ž
׳‘׳ž׳§׳¨׳” ׳•׳׳*׳™ ׳ž׳•׳¦׳ ׳₪׳¨׳׳“׳• 2000 ׳‘׳ž׳¦׳‘ ׳¡׳‘׳™׳¨ ׳¢׳ 300-400k ׳•׳ž׳©׳§׳™׳¢ ׳›10-15 ׳׳œ׳£ ׳‘׳™׳™׳©׳•׳¨ ׳§׳• , ׳”׳׳ ׳œ׳œ׳ ׳©׳˜׳— ׳׳*׳™ ׳™׳›׳•׳œ ׳œ׳§׳‘׳œ ׳¨׳׳© ׳©׳§׳˜ ׳™׳—׳¡׳™ ׳›׳ž׳•׳‘׳Ÿ ׳œ׳*׳¡׳™׳¢׳•׳× ׳™׳•׳ ׳™׳•׳ž׳™׳•׳× ?

׳™׳•׳“׳¢ ׳©׳ž׳ž׳© ׳׳¨׳•׳š ׳׳‘׳œ ׳ž׳ž׳© ׳ž׳×׳œ׳‘׳˜ ׳•׳¨׳•׳¦׳” ׳œ׳”׳™׳•׳× ׳ž׳“׳•׳™׳™׳§ ׳™׳•׳×׳¨ ׳›׳™ ׳™׳© ׳ž׳œ׳ ׳׳•׳₪׳¦׳™׳•׳× ׳‘׳—׳•׳¥
׳×׳•׳“׳”

איל מ
16-12-22, 08:17
ג'יפ ראשון
אהלן חברים מחפש קצת עצות מ׳*יסיון בלבד בבקשה ולא משמועות, לא מזלזל חס וחלילה..

אז בגדול מחפש ג'יפ שישרת אותי בכמה מישורים עם התפשרות קלה בכל אחד (אין מושלם ללא עלות מטורפת) יחסית מרווח עם עדיפות לממש מרווח אבל יכול להתפשר , הרכב ישמש לעבודה בעיקר לפעמיים עם עגלה לפעמיים רק כמה ארגזי כלים , טיולים קצרים של שבילים בסופש עם הילדים באיזור המושב , ומקווה ש3-5 טיולים לדרום יותר רצי׳*יים עם רצון ליותר אבל הב׳*ה שזה לא באמת אפשרי...
עכשיו ל׳*תו׳*ים סורי על החפירה..

תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
40-60 תלוי בשיפורים ויישור קו

ב. האם התקציב שציי׳*ת כולל מבחי׳*תך את עלויות התיקו׳*ים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשו׳*ים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון ׳*פרד לעלויות התחזוקה?
כן מקווה לא להגיע ל60 או לעבור אבל אם מציאה זה סיפור אחר.

ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה ש׳*ים? כן מקווה לפתור עוד לפ׳*י בתחזוקה שוטפת ויישור קו מקיף

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה א׳*שים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש ׳*פשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לי׳*ת שטח?
לפחות 5 מושבים עם עדיפות ל7 או פשוט רכב עם בגאז גדול

3. ׳*סועה ש׳*תית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בש׳*ה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת ה׳*סיעה הלוך וחזור) וכמה ׳*סיעה שוטפת שאי׳*ה קשורה לטיול?
מעריך שסה''כ 15000 מתוכם אולי 2000-3000 שטח אולי הגזמתי פחות חזק ב׳*תו׳*ים

ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פ׳*אי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש ל׳*היגה)? יום יומי

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכ׳*י / רצון / כוו׳*ה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
כל מה שאוכל לבד א׳*י מעדיף יש 2 חברים עם ידע וכלים אחד מהם מוסכ׳*יק בעצמו , אבל כמובן שיהיו גם במוסכים

ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים וא׳*שי מקצוע זמי׳*ים במרחק ׳*סיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאז׳*י מקצוע / מוסכים? מרכז

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכ׳*׳*ים ל׳*סוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? קל בי׳*ו׳*י , בי׳*ו׳*י קשה אולי פעם בש׳*ה ש׳*תיים לרב בי׳*ו׳*י , לא מחפש מפלצת אבל לא כלי עדין מידי או חסר פוט׳*ציאל חיזוק

ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של א׳*שי הקבוצה? כן בעיקר ל''ק ליברטי ור׳*גלר

ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמו׳*ות של טיול שטח שע׳*יין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).

5. העדפות ות׳*אי סף - האם יש ת׳*אי סף?

א. גיר אוטומטי/יד׳*י אוטומט
ב. מ׳*וע דיזל/ב׳*זין עדיפות לדיזל אבל מ׳*וע בריא ולא עם היסטוריה של מחלות בק''מ מסויים
ג. תצורה (ט׳*דר, קצר, ארוך...) תאמת שכולם רלוו׳*טים וקצר רק פראדו 00-02
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן ש׳*ים ספורות? רכב אספ׳*ות? מאוד מתלבט

6. האם עד כה "׳*׳*עלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
אז בגדול חלום שלי פראדו לא סגור אם 125 או ה166, לפי התקציב והמצב שוק כ׳*ראה 125 ש׳*ת 2000,
פג'ארו q ,טרופר ב׳*זין רק אם כדי לשים לו מערכת גז , היילקס רק אם אוט' ולא ראיתי כאלה בתקציב אז לא רלוו׳*טי , דימקס וזהו בגדול יותר מידי חח

הבעיה זה הק''מ
במקרה וא׳*י מוצא פראדו 2000 במצב סביר עם 300-400k ומשקיע כ10-15 אלף ביישור קו , האם ללא שטח א׳*י יכול לקבל ראש שקט יחסי כמובן ל׳*סיעות יום יומיות ?

יודע שממש ארוך אבל ממש מתלבט ורוצה להיות מדוייק יותר כי יש מלא אופציות בחוץ
תודה

erezgur
16-12-22, 10:31
קודם כל - ברוך הבא...

יש לנו לפעמים באג בפורום וההודעות במקרה זה יוצאות בגיבריש - אם אתה רואה שזה קורה לך, העתק את ההודעה המקורית ונסה בדפדפן אחר להזין אותה מחדש. תודה לאיל מ שדאג להביא את הטקסט בעברית.

ערכתי לך גם את הכותרת, כי כותרת כמו "רכב ראשון", "התייעצות" , "שאלה" וכו' - אינה מתאימה לחוקי הפורום - הכותרת צריכה להיות כזו שניתן יהיה להבין ממנה על מה מדבר השרשור ואז תוכל לקבל מהר יותר תשובות טובות יותר.

ולגבי העניין עצמו:
התקציב - אני מבין מהתשובה שאתה מחפש להוציא עד 60 אש"ח כולל ישור הקו, אז אכן תקציב של קצת מעל 40 לרכישה הוא הגיוני, אבל מצמצם את המבחר לרכבים ישנים יחסית.
כמה אנשים אתה צריך להסיע? דרישה לשבעה מקומות מאד מצמצמת את האפשרויות, אבל אתה מוכן גם לחמישה מקומות... האם הצורך הוא אמיתי (בני משפחה) או רצון פעם בהרבה זמן, תיאורטית, לקחת גם את הדודים לטיול?
אתה מציין שתרצה לפעמים לעשות גם שטח קשה - זה כנראה מכוון לרכב עם הילוך כח.
התקציב והדרישות האחרות די מכתיבות את גיל הרכב, "מאד מתלבט" זו תשובה אופטימית / נאיבית ...

המכוניות שציינת הן ישנות, תהיה ערוך להוצאות תחזוקה משמעותיות. לא יודע למה אתה מתעקש על טרופר בנזין בלבד (עזוב אותך משמועות ישנות שכבר אינן נכונות), אבל לא הייתי שם מערכת גז ברכב כזה ובנסועה שתיארת. אם הטנדרים הם אכן אופציה ריאלית כפי שציינת - זה אולי יאפשר לך כיוונים נוספים, אבל תצטרך לחפש לא מעט זמן כי רוב הטנדרים הללו שימשו כרכבי עבודה ועבדו קשה.

לגבי "לקבל ראש שקט בנסיעות יומיומיות" - את תטפח אשליות. חפש רכבים שטופלו באהבה וטיפולים מונעים ללא תחזוקת שבר. תתמקד בהיסטוריית הטיפולים בשנתיים שלוש האחרונות לפחות.

New
17-12-22, 15:49
קודם כל תודה רבה אסף
מקווה שהפעם לא יצא ג'יבריש אני כותב מהמחשב
אז לחדד תקציב סופי כ60 אש''ח כולל יישור קו אז כן תקציב של כ40-45 אש''ח לרכישה לא ציפיתי לרכבים חדשים אבל הק''מ קצת יותר מעניין.
כמות מושבים ל2 מבוגרים , 2 ילדים , ולפעמיים גם 2 כלבים שמצטרפים .
הסיבה ל7 מקומות היא יותר לבגאז גדול ומרווח אפילו שאני יודע שיש דגמים שגם ב5 אני מקבל את אותו שטח ברכב. אז בגדול 5 מקומות עם בגאז מרווח
רב היום ישרת רק אותי +עובד . סופשיים הילדים מצטרפים,
חייב הילוך כח .
מבחינת גיל המכוניות אני יודע שרק ישנות עם וותק של לפחות 17 שנה אם לא 22 שנה על הכביש וחוו הרבה.
בנוגע לטרופר יצא לי לחוות אצל 2 חברים נזקים גדולים בדיזל עקב המחלה הידועה אפילו שהבנתי שהיה יכול להיות טיפול מונע ותחזוקה שהיה מונע את זה.לדוגמא חבר שלישי עם טרופר דיזל כבר כ9 שנים במצב מדהים
לגבי טנדרים באמת כמו שציינת רב הטנדרים שנמצאו בתקציב עם הילוך כח (DMAX 4\4) היו רכבי עבודה ועבדו קשה , היו כמה יציאות של היילקס אבל היו ידניים ואני לא יכול ידני בגלל אישתי שפעם ב.....הרבה זמן תעשה סיבוב ברכב .
בכל מקרה אני יותר ויותר נוטה לכיוון הפראדו עם ק''מ נמוך יחסית 300-400 או כאלו עם 500+ אבל שהמנוע הוחלף ונסע מספיק זמן כדי לוודא תקינות.
אני רוצה להיות אופטימי ולקוות שאם אני יבצע יישור קו כמו שצריך ובנוסף תחזוקה שוטפת של חלקים מקוריים ונוזלים אייכותים אני אוכל לקבל ראש שקט יחסי ביום יום (כמובן שגם רכב שנת 2018 יכול ביום יפה להיכנס למוסך ולצאת באלפי שקלים אז בטח ובטח לרכב בן 20 שנה , השאלה מניסיון כמה אנשים משתמשים בפראדו ביום יום ונוסעים מעל 12K ק''מ בשנה ? ויכולים להעיד על האמינות הסבירה שלו ?בנוסף הצעות למכירה יתקבלו בברכה בפרטי :)

תודה רבה :)

erezgur
17-12-22, 16:31
אם התכוונת אלי, אז אני עדיין לא אסף :)
לגבי גודל הרכב, כעת יותר מובן, מציע לך לציין 5 מקומות ולא שבעה כדי לא לצמצם אפשרויות טובות.

לגבי טרופר דיזל - כבר הרבה שני אין כבר דבר כזה "המחלה הידועה". תקרא על זה קצת, אבל בקצרה - הייתה בעיה במזרקים (של קטרפילר, דרך אגב) והיה ריקול ממושך והמזרקים הוחלפו לסדרה חדשה יותר שבה אין את הבעיה ההיא. לא סביר שתמצא היום טרופר דיזל שעדיין עם מזרקים מהסדרה הישנה. שאר התופעות לא שונות משמעותית מדיזלים יפניים דומים בני גילו. אם בכל זאת אתה מתמקד רק בדגם הבנזין של הטרופר, תגלה מהר מאד שההיצע נמוך ביותר (לני 20 שנה כמעט כולם קנו את דגמי הדיזל כדי לחסוך עלויות גבוהות בצריכת הדלק). אבל חפש ותיווכח בעצמך (אני נוהג ונהנה בטרופר דיזל שני כבר, נהיגה יומיומית, כ-20,000 קמ בשנה במשך כ-16 שנים.... מאד נהנה ואוהב את הרכב אבל בהחלט יש הוצאות תחזוקה שצריך להביא בחשבון.

אני מבין שאתה יושב קצת על הלוחות וזה מצויין. נסה להרחיב מעט את החיפוש (למשל דיסקברי 2, פאגרו קינג או דגמים אחרים) ואז לשאול / להתייעץ לגבי מועמדים אפשריים.

לאחר שנתיים של שוק מטורף שבו היה קשה למצוא רכבים סבירים במחיר שפוי, כנראה שיש רגיעה מסויימת (דיון כאן - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125809-) והזדמנויות שיכולות לצוץ.

בהצלחה ותמשיך להציף כאן נקודות שאולי נוכל לסייע בהן.

ehudzeelim
17-12-22, 18:24
אם טראנו זו אופציה, התפרסמה פה בפורום מודעת למכירה של אחד שנראה יפה ושמור ויכול אולי להתאים לצרכיך. זה דגם מוצלח ואמין, וישאיר אותך עם הרבה עודף מ-40,
למען הסר ספק אני לא מכיר את הרכב, רק ראיתי את המודעה.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

New
18-12-22, 18:36
אם התכוונת אלי, אז אני עדיין לא אסף :)
לגבי גודל הרכב, כעת יותר מובן, מציע לך לציין 5 מקומות ולא שבעה כדי לא לצמצם אפשרויות טובות.

לגבי טרופר דיזל - כבר הרבה שני אין כבר דבר כזה "המחלה הידועה". תקרא על זה קצת, אבל בקצרה - הייתה בעיה במזרקים (של קטרפילר, דרך אגב) והיה ריקול ממושך והמזרקים הוחלפו לסדרה חדשה יותר שבה אין את הבעיה ההיא. לא סביר שתמצא היום טרופר דיזל שעדיין עם מזרקים מהסדרה הישנה. שאר התופעות לא שונות משמעותית מדיזלים יפניים דומים בני גילו. אם בכל זאת אתה מתמקד רק בדגם הבנזין של הטרופר, תגלה מהר מאד שההיצע נמוך ביותר (לני 20 שנה כמעט כולם קנו את דגמי הדיזל כדי לחסוך עלויות גבוהות בצריכת הדלק). אבל חפש ותיווכח בעצמך (אני נוהג ונהנה בטרופר דיזל שני כבר, נהיגה יומיומית, כ-20,000 קמ בשנה במשך כ-16 שנים.... מאד נהנה ואוהב את הרכב אבל בהחלט יש הוצאות תחזוקה שצריך להביא בחשבון.

אני מבין שאתה יושב קצת על הלוחות וזה מצויין. נסה להרחיב מעט את החיפוש (למשל דיסקברי 2, פאגרו קינג או דגמים אחרים) ואז לשאול / להתייעץ לגבי מועמדים אפשריים.

לאחר שנתיים של שוק מטורף שבו היה קשה למצוא רכבים סבירים במחיר שפוי, כנראה שיש רגיעה מסויימת (דיון כאן - https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125809-) והזדמנויות שיכולות לצוץ.

בהצלחה ותמשיך להציף כאן נקודות שאולי נוכל לסייע בהן.

סורי ארז**** חחח
מממ תאמת אני אשמח לשמוע המלצה לגביי הטרופר ואם כן מה לחפש מה הבעיות הקיימות בשוק ?
אני די נעול על הפראדו מכמה סיבות אחת מהם היא גם שווי שוק שיחסית עמיד לעומת הרכבים הישנים האחרים אבל תאמת אני פתוח לשמוע.
פג'רו קינג פחות מתחבר אליו , דיסקברי ממה שהצלחתי להבין פה בפורום פחות מתאים לי ... מבחינתי נשארתי עם פארדו וטרופר
אשמח לשמוע על הטרופר דיזל

erezgur
18-12-22, 20:10
מה תרצה לשמוע?
רכב נח, מרווח, בנוי טוב, גם לאחר 20 שנה כל הפלסטיקה ללא סדקים וקרקושים.

סרן חי חזק מאחור, מתלים נפרדים מלפנים, הילוך תלה הטוב בקטגוריה מפצה על היעדר נעילה.

2 מידות צמיגים ניתנות לאישור.

מחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים.

נשלח מהנייד

ofiryak
17-05-23, 14:21
קודם כל - ברוך הבא...

יש לנו לפעמים באג בפורום וההודעות במקרה זה יוצאות בגיבריש - אם אתה רואה שזה קורה לך, העתק את ההודעה המקורית ונסה בדפדפן אחר להזין אותה מחדש. תודה לאיל מ שדאג להביא את הטקסט בעברית.

ערכתי לך גם את הכותרת, כי כותרת כמו "רכב ראשון", "התייעצות" , "שאלה" וכו' - אינה מתאימה לחוקי הפורום - הכותרת צריכה להיות כזו שניתן יהיה להבין ממנה על מה מדבר השרשור ואז תוכל לקבל מהר יותר תשובות טובות יותר.

ולגבי העניין עצמו:
התקציב - אני מבין מהתשובה שאתה מחפש להוציא עד 60 אש"ח כולל ישור הקו, אז אכן תקציב של קצת מעל 40 לרכישה הוא הגיוני, אבל מצמצם את המבחר לרכבים ישנים יחסית.
כמה אנשים אתה צריך להסיע? דרישה לשבעה מקומות מאד מצמצמת את האפשרויות, אבל אתה מוכן גם לחמישה מקומות... האם הצורך הוא אמיתי (בני משפחה) או רצון פעם בהרבה זמן, תיאורטית, לקחת גם את הדודים לטיול?
אתה מציין שתרצה לפעמים לעשות גם שטח קשה - זה כנראה מכוון לרכב עם הילוך כח.
התקציב והדרישות האחרות די מכתיבות את גיל הרכב, "מאד מתלבט" זו תשובה אופטימית / נאיבית ...

המכוניות שציינת הן ישנות, תהיה ערוך להוצאות תחזוקה משמעותיות. לא יודע למה אתה מתעקש על טרופר בנזין בלבד (עזוב אותך משמועות ישנות שכבר אינן נכונות), אבל לא הייתי שם מערכת גז ברכב כזה ובנסועה שתיארת. אם הטנדרים הם אכן אופציה ריאלית כפי שציינת - זה אולי יאפשר לך כיוונים נוספים, אבל תצטרך לחפש לא מעט זמן כי רוב הטנדרים הללו שימשו כרכבי עבודה ועבדו קשה.

לגבי "לקבל ראש שקט בנסיעות יומיומיות" - את תטפח אשליות. חפש רכבים שטופלו באהבה וטיפולים מונעים ללא תחזוקת שבר. תתמקד בהיסטוריית הטיפולים בשנתיים שלוש האחרונות לפחות.

כשאתה רושם עלויות אחזקה גבוהות,
עזוב רגע בצד את עלויות הדלק - מבחינת תיקונים (גם עצמאיים לדברים בקטנה וגם גדולים במוסך) , מה הצפי השנתי?

erezgur
17-05-23, 16:12
עלויות אחזקה גבוהות יכולות להיות 10-20 אש"ח לשנה בשנים הראשונות...

אני שוב ממליץ לך ללמוד מניסיוננו ולענות על השאלות כדי לקבל תשובות טובות יותר.

דרך אגב - אין צורך לצטט את כל התגובה מעליך

Galaye
17-05-23, 18:29
היי
ההמלצה שלי
לנדקרוזר ,טרופר ,טראנו
ויש גם רקסטון שאם אתה רוצה טיולים משפחתיים גם יכול לבוא טוב

תהנה

-->