התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שטחי אש בחנוכה

גיל51
16-12-22, 21:39
האם שיטחי האש לא פעילים בחנוכה?
איפה אפשר לברר?
תודה

erezgur
16-12-22, 21:48
למיטב ידיעתי פעילים.
זה לא חג עם חופש מהעבודה, הצבא ממשיך בשגרה.

נשלח מהנייד

גיל51
16-12-22, 21:58
האם אין שום "הנחה" להר כרכום ב 21.12

guy888
16-12-22, 22:31
לפי התאריכים שפורסמו בתליחת השנה 10 פתוחhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221216/87600b7fdcaebdebef343ed50c314562.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

דרור ברלי
16-12-22, 23:15
למיטב ידיעתי פעילים.

נשלח מהנייד

גם בחגים עם חופש רשמי כמו פסח וסוכות, כששטחי האש "אמורים", לכאורה, לשבות לכמה ימים ולהיפתח למטיילים, מוטב לברר עם מתא"מ ולא להתפלא אם ישיבו לכם בשלילה כי הצבא מתאמן ועוד איך.

msmiron
18-12-22, 22:23
למישהו יש מושג אם השטח בין לוץ לשבטה/עזוז (הר חמרן) פתוח בחנוכה? הגשתי בקשה ועדיין לא קיבלתי מענה

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

נמרוד
18-12-22, 22:29
למיטב ידיעתי פעילים.

מה שארז כתב.

דרור ברלי
19-12-22, 00:00
למישהו יש מושג אם השטח בין לוץ לשבטה/עזוז (הר חמרן) פתוח בחנוכה? הגשתי בקשה ועדיין לא קיבלתי מענה

ברור לך שבמקרה הרע התשובה תהיה שלילית. במקרה הטוב הם לא ימהרו לענות, אם בכלל.
בוא.... זה צה"ל, ויושבות שם חיילות בנות 19 לא-אפויות עד הסוף, שממורמרות על העולם ורבו עם החבר ולא יצאו הביתה וכועסות על המפקד/ת ויש להן עוד אלף ואחת סיבות לא להיות נחמדות ושירותיות לאף אחד. הן טורחות לענות לבקשות של מטיילים בשיטת יום-כן-יום-לא - היום לא.

ובינתים מועד הטיול שתכננת זמן רב יילך ויתקרב.
ובסוף אתה עלול לקבל החלטה ש"בחג הצבא פותח את שטחי האימונים וכולם מטיילים אז גם אני, ואני נכנס לשטח ושיזדיין העולם".

פעם אחת, מספיק מזמן כדי שתהיה על זה התיישנות, החלטתי שאני יורד למדבר עם הג'יפ באחד החופשים שבהם הצבא היה "אמור" לעצור את אימוניו. מתא"מ כדרכם לא טרחו לענות ואני קיבלתי החלטה כזו בדיוק - אני מטייל ושיזדיין כל העולם. נכנסתי לשטח והכל היה אחלה עד ש....
...עד ש-F16 יירד עליך פתאום בגובה כזה שאתה יכול לספור את הניטים בגחון שלו ולקרוא את שם הטייס מהתגית שתפורה לו לסרבל ואשכרה לוהט לך בפנים מהסילון שיוצא מהמבער שלו ישר לתוך הפרצוף שלך שמאחורי מסגרת חלון מקופלת, ורק בחלקיק השניה האחרון הוא לא משחרר עליך את הביצים שתלויות לו מתחת לכנפיים, רק אז תבין את גודל הטעות. רבאק, אני נוסע בתוך מטווח פעיל! הם מרטיבים כאן ועכשיו ועוד שניה ימצררו אותי ישר לגהינום!...

למזלי אף אחד לא התחשבן איתי על זה - אבל החוויה הזו מספיק הפחידה כדי ללמד אותי לקח. "אמור" זה רק שם של דג בתשחצים, וכל כניסה לשטח אש ברטוב שלא בשבת, צריכה תיאום ואישור. לא ענו לך? קבל את זה כתשובה שלילית ופשוט מאוד - אל תיכנס לשם. תכנן מסלול אחר. זה מה יש.

msmiron
19-12-22, 07:57
זה ממש מבלבל.
באתר צה''ל פורסם במוצאי שבת שנפתחים חלק משטחי האש אבל צריך לתאם.
תיאום יכול לקחת כמה ימים והחג כבר יהיה מאחורינו.
החיילת בטלפון אומרת שהפרסום לא תואם איתם...שזה הכי מוזר כי הפרסום התחיל מהאתר של צה''ל...
בקיצור,יש פה במקרה מישהו שקיבל אישור על טיול בשטח שמצפון למכתש רמון (ממזרח לכלא נפחא)? או באיזור שבין לוץ לשבטה?

נמרוד
19-12-22, 10:05
אני מטייל ככה כבר 25 שנה:

1. שישי, שבת, חגי ישראל וערבי חג, וכן חול המועד סוכות ופסח בלבד - שטחי אש פתוחים כברירת מחדל. מטיילים חופשי. אין טעם לתאם.

2. כל שאר הימים בלי יוצא מן הכלל (כולל חנוכה, קריסמס, חג ההודיה, רמאדן, פסטיבוס-פור-דה-רסטאובוס) - שטחי האש פעילים כברירת מחדל. אין טעם לתאם.

3. מסקנה - אין טעם לתאם.

בימי חול, מטיילים לא בשטחי אש (והמפות ברורות לגמרי) ואפשר לעבור בשטחי אש מסוימים מאד שידועים כלא פעילים באש. אם אתה לא יודע תתייעץ עם תושבים מקומיים, מדריכי טיולים, וגם פה בפורום. דוגמא - נחל נקרות בין כביש 40 ל90, עובר בחלקו בשטח אימונים, אבל לא יורים ואפשר ליסוע כל השבוע.

השטח שנשאל לגביו בתגובה האחרונה - מזרחית לכלא נפחה/צפונית למכתש רמון - שטח אש פעיל באש. כנ"ל לוץ לשבטה. תתכנן מסלול אחר.

msmiron
19-12-22, 10:14

1. שישי, שבת, חגי ישראל וערבי חג, וכן חול המועד סוכות ופסח בלבד - שטחי אש פתוחים כברירת מחדל. מטיילים חופשי. אין טעם לתאם.

2. כל שאר הימים בלי יוצא מן הכלל (כולל חנוכה, קריסמס, חג ההודיה, רמאדן, פסטיבוס-פור-דה-רסטאובוס) - שטחי האש פעילים כברירת מחדל. אין טעם לתאם.

3. מסקנה - אין טעם לתאם.

בימי חול, מטיילים לא בשטחי אש (והמפות ברורות לגמרי) ואפשר לעבור בשטחי אש מסוימים מאד שידועים כלא פעילים באש. אם אתה לא יודע תתייעץ עם תושבים מקומיים, מדריכי טיולים, וגם פה בפורום. דוגמא - נחל נקרות בין כביש 40 ל90, עובר בחלקו בשטח אימונים, אבל לא יורים ואפשר ליסוע כל השבוע.

השטח שנשאל לגביו בתגובה האחרונה - מזרחית לכלא נפחה/צפונית למכתש רמון - שטח אש פעיל באש. כנ"ל לוץ לשבטה. תתכנן מסלול אחר.מעולה, תשובה פרקטית! תודה
ועל הר חמרן? יש מה לדבר?

נמרוד
19-12-22, 10:22
מעולה, תשובה פרקטית! תודה
ועל הר חמרן? יש מה לדבר?

לא.

דרור ברלי
20-12-22, 00:28

הסיפור שלי עם המטוסים שירדו עלי נמוך היה בזמן אחת החופשות האלה.

אז בגדול - כל מה שכתבת נכון, שטחי אש פתוחים וכו' וכו'.
תיאום - מתאמ לא עונים, או עונים בשלילה. אין טעם לתאם. האמנם?

הודעות לעיתונות באתר צה"ל - לך תסמוך על יחצן... עובדה - במתאמ לא יודעים על מה מדובר...
למה שרב"טית בת 19 תיקח אחריות על משהו?.... היא תעביר הלאה, לסמלת. הסמלת תעביר לסג"מ. הסג"מ יעביר לרס"נ. בין דרג לדרג זה ייקח לפחות שלושה ימים בכל כיוון.... בוא.... הישועה לא תגיע משם - כי הכי קל לפסוק "לא" כדי לא לקחת אחריות, לא?....
ראה השרשור על כביש 171....

אז נשאר רק לנו להיות המבוגרים האחראים ולא להסתובב בשטחי האש.
ובשבתות וחגים כשאנחנו כן מסתובבים ולא תיאמנו, להתפלל שהצבא אכן לא מתאמן.... אני סמכתי על זה, קיבלתי סילון לוהט מהמבער של F16 לפרצוף.
נו, שטחי האש מסומנים במפות. לכאורה זה ממש קל.
אממה, לא כולם כאן יודעים איזה שטח הוא יבש ואיזה רטוב ואיפה המעברים הבטוחים האלה בין שטחי האש כמו למשל נחל נקרות. זה לא מסומן כמעבר בטוח בשום מפה ומי שלא מכיר, יחשוב שהכל שטח אש פעיל ברטוב ופשוט לא יטייל....

איל מ
20-12-22, 10:49
אבל הוא כתב,
שואלים כאן.

לגבי מתאם (דרום), היו לי שתי חוויות איתם, אחת רעה (בחורה שלא יודעת ולא רוצה לעזור),
ואחת טובה. אמנם לא איפשרה לי כניסה בציר מסוים, אבל בטיעון ענייני, ונתנה לי תאריך חלופי בו אפשר (אם אני זוכר נכון, יום או יומיים אחרי. בסוף אני לא זוכר אם הפכתי את סדר הטיול כדי שיתאים לשטח האש, או ששיניתי מסלול לגמרי).
אני מניח שבהקשר הזה הצבא הוא כמו כל חברה גדולה. הכל יקום ויפול על נציג השירות.
(ואם יש טיעון ענייני, אפשר גם לכתוב לנציב פניות הציבור, או איך שקוראים לזה. ובדיוק כמו כל חברה גדולה, כנראה שגם משם לא תקבל תשובה. מצד שני מעולם לא ניסיתי. אולי אני סתם מטנף).

מיכה100
20-12-22, 12:54
מתעלק על השרשור: המסלול הקלאסי של חוצה מדבר יהודה, מקנאים למצוקי דרגות, עובר בחלקו בשטחי אש. יש לכם ניסיון בנסיעה שם בימות חול? לא ראיתי שם מעולם עדויות לירי רטוב.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
20-12-22, 13:05
מתעלק על השרשור: המסלול הקלאסי של חוצה מדבר יהודה, מקנאים למצוקי דרגות, עובר בחלקו בשטחי אש. יש לכם ניסיון בנסיעה שם בימות חול? לא ראיתי שם מעולם עדויות לירי רטוב.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נכון ללפני חודש, הייתה פריסת שריון לא קטנה בבקעת הורקניה. עם המון סימנים בשטח לתנועות ואימונים חדשים.

מיכה100
20-12-22, 14:26
נכון ללפני חודש, הייתה פריסת שריון לא קטנה בבקעת הורקניה. עם המון סימנים בשטח לתנועות ואימונים חדשים.
תודה, הורקניה ברור.
שאלתי על בקעת קנאים עד מצוקי דרגות, ומשם על כביש 90.

Mor Gurevich
20-12-22, 18:51
אני דווקא ממליץ כן לנסות לתאם עם מתא״ם פד״ם טיולים בחנוכה הנוכחי.
הגישה שלהם בחג הנוכחי היא פרו-טיולים.
מידיעה.

-->