התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סמכות אכיפה של פקח ר"טג שלא בתחום שמורת טבע.

nitzan
17-12-22, 14:11
היום הוקם מחסום של פקחי ר"טג על דרך שאינה בשמורת טבע ,הדרך היא גבול השמורה ולא בתוך השמורה,עצרו אותי לתשאול מי למה וכמה הכל ברוח טובה,לא הצלחתי למצוא ברשת מידע באשר לסמכות שלהם לעצור,לא היה שוטר בחסימה רק פקחים של הרשות.תודה

חנן-ג'יפולוג
17-12-22, 14:19
אני לא מתמצא בעניינים הרשמיים, אבל ברור שיש להם סמכויות שלא בגבול שמורת טבע, כמו פגיעה בערכי טבע מוגנים, חיות בר וכו'.
נעזרתי באחד הפקחים באיזור חקלאי כשזיהיתי ציידי חוחיות, והוא הגיע לעצור אותם.

boaz avrahami
17-12-22, 15:10
יש להם סמכות לדפוק את האזרח ולתת קנסות ביד רחבה.
את הזכויות שלהם כנראה מלמדים מצויין בקורס הכשרת פקחים כנראה.

את החובות שלהם, למשל לדאוג לשחזר את הטבע היכן שיד זדונית חיבלה בו- למשל לםנות משמורה פגר של רכב, הם פחות מכירים.
שם אין הכנסת כסף אלא רק הוצאה אז שם הם חברים של המתנדבים ומנצלים אותם ביד נדיבה.

בקיצור, תתרחק מהם.
טוב הם לא מפיצים בעולם.

ולשאלתך הספציפית, ככול הידוע לי יש להם סמכויות שוטר.

ד ו ר ו ן
17-12-22, 16:04
ה
ולשאלתך הספציפית, ככול הידוע לי יש להם סמכויות שוטר.
סמכויות שניתנו לטובת אכיפת חוק רט״ג.
זה לא שוטר כחול מלא.

מצד שני, אתייחס אליהם מחוץ לשמורה כמו שהייתי מתייחס לכל אחד בשטח שמרים את היד לשלום בשביל או בחניון.
שלום מנומס בחזרה.
שיחה שהייתי עושה עם כל אחד אחר בסיטואציה כזו.
לא שונה, לא יותר ולא פחות.
לא עושה דווקא.

geva dover
17-12-22, 16:36
היום הוקם מחסום של פקחי ר"טג על דרך שאינה בשמורת טבע ,הדרך היא גבול השמורה ולא בתוך השמורה,עצרו אותי לתשאול מי למה וכמה הכל ברוח טובה,לא הצלחתי למצוא ברשת מידע באשר לסמכות שלהם לעצור,לא היה שוטר בחסימה רק פקחים של הרשות.תודה

אם מדובר בכניסה לשמורה, ממש על הגבול. יש להם סמכות לדבר.
לך תדע מה חיפשו, בטוח לא אותך.
יש מצב חיפשו ציידים עם רכב דומה/ ערסים שמשתוללים עם רכב דומה וכו'..

גם לפעמים לא מחפשים כלום וסתם נחמדים לאנשים, בסוף הם גם בני אדם אתה יודע..

nitzan
17-12-22, 17:01
החסימה הייתה בשביל לתפוס רוכבי דו"ג שרוכבים בתוך השמורה ישבו ביציאה משביל שיצרו הרוכבים, אני מסתובב הרבה באיזור לא נכנס לתחומי השמורה,אבל כמעט תמיד נעצר לבירור מה אתה מחפש כאן ונותנים לך להבין שאתה לא אמור לטייל כאן למרות שאני מחוץ לגבול השמורה,במידה ואין להם סמכות שוטר בפעם הבאה פשוט אמשיך.

Dozer
17-12-22, 17:07
נותנים לך להבין שאתה לא אמור לטייל כאן .

לתומי חשבתי שבשמורות טבע אמורים לטייל

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

נדב42
17-12-22, 17:40
תלוי את מי אתה שואל ...

geva dover
17-12-22, 18:37
החסימה הייתה בשביל לתפוס רוכבי דו"ג שרוכבים בתוך השמורה ישבו ביציאה משביל שיצרו הרוכבים, אני מסתובב הרבה באיזור לא נכנס לתחומי השמורה,אבל כמעט תמיד נעצר לבירור מה אתה מחפש כאן ונותנים לך להבין שאתה לא אמור לטייל כאן למרות שאני מחוץ לגבול השמורה,במידה ואין להם סמכות שוטר בפעם הבאה פשוט אמשיך.

יש להם סמכויות של קציני משטרה, הם רשאים לעכב/לעצור/לחפש/לתפוס ולחקור עפ"י חוק.

קייס קינום
23-12-22, 20:12
אם אתה יודע שהם שם כדי לתפוס רוכבי דו״ג שבכוונה הורסים את הטבע, והם מתייחסים אליך באדיבות ובצורה מכובדת, מה הבעיה לעצור, לומר שלום ולהמשיך?

מצד אחד מתלוננים בצדק שהטבע הופך פח אשפה מצד שני מחפשים כל תירוץ להתעלק על פקח שאחראי לבדו על מאות אלפי דונם ויותר, קורע את התחת בשביל משכורת מצחיקה וצריך להתמודד עם כל סוגי החרא שאדמת הארץ מגדלת - איך הוא לא מספיק גם לחלץ גרוטאה מאמצע המדבר בכוחות עצמו ולמה הוא לא מרשה להרים רחפן איפה שלדעתנו אין בעיה. אין אף אחד אחר ששומר על הטבע בארץ ישראל חוץ מהם, תפנימו את זה, ורובם הגדול היום הרבה יותר אדיב ומקצועי מהקאובויים שהיו פעם.

boaz avrahami
24-12-22, 05:25
אין צורך לרחם על הפקחים או על הרשעות.
גוף עתיר תקציבים שבוחר לעצמו את המשימות בלי להתחשב בצובור ועסוק בעיקר בהכנסת כסף לקופתו ולקופת האוצר.
היחס בין הדברים הטובים לרעים שהגוף הזה עודה הוא 80:20 כאשר רק כ 20 אחוז היא פעילות מועילה.
כל שאר ה 80 הם להעצמת כוחו.

ואותם פקחים שעומדים מתחת לפנס בכניסה, איך הם באמת יתפסו את הרוכב דו גלגלי שמתפרע לא מתחת לפנס?
הם כבר יטפלו לאחד נורמטיבי וינקנקו אותו.
כמו שבחופי הים המתפרעים נוסעים באין מפריע אבל מודדים עם מד טווח ליזר וקונסים את מי שחונה 93 מטר מהים במקום 100…

הרשות הזו יותר מדי עסוקה בלהרוויח כסף. הן מדוחות והן משיתופי פעולה עם מועצות אזוריות ופחות מדי בשמירת טבע עד כדי שאפשר לומר שהטבע הוא אחד הדברים האחרונים שמעניינים אותה.

-->