צפייה בגרסה מלאה : דילמת הביטוח. מקיף או צד ג'.
דיסקו 2 שנת 2004. בסוף השבוע נגמר הביטוח. הצעת המחיר שקיבלתי ע'ס 5228 ש'ח לביטוח חובה ומקיף: (1648 חובה + 3580 מקיף) , גרמו לי להרהר האם להמשיך לבטח בביטוח מקיף או לבטח צד ג' ולהסתכן שבעת גניבה או תאונה אפסיד חלק מהותי או הכל.
אני תוהה, מה עושים בעלי דיסקו 1+2 , האם אתם מבטחים מקיף או צד ג'.
מה מחירון לוי יצחק של הרכב?
מה מחירון לוי יצחק של הרכב?
אין לי מושג, למען האמת אני מניח שמחירו של הרכב (זה המוכתב לכאורה ע'י השוק ) נע על סקאלה של סביבות 55k ש'ח ומעלה לערך.
אבל זה בהסתמך על שיטוטים אקראיים ביד 2...
אז תבדוק מה מחירון לוי יצחק המשוקלל של הרכב שלך. זה המספר החשוב כדי להעריך את כדאיות הביטוח המקיף.
אני עם דיסקו 2 לא מבוטח מקיף.
האמת שגם הפרייבט לא מבוטח מקיף.
אני כבר 15 שנה עם רכבים שאני לא מבטח מקיף, ודווקא הרכב היחיד שביטחתי בביטוח מקיף, עשה טוטאל לוסט תוך שבועיים.
אם זה לא סימן לא לעשות ביטוח מקיף אני לא יודע מה כן :)
המחירון לוי יצחק של דיסקו 2 באיזור ה40 מקסימום.
כל אחד ומארג השיקולים שלו, קח בחשבון שתקבל ח"ח במקרה טוטאללוסט או גניבה את שווי הרכב לפי מחירון יצחק לוי. קח בחשבון שכל נזק יכול להגיע ל 50% מהמחירון ולכן המחיר הגבוה ביחס לרכב. וקח בחשבון שבכל מקרה זו ככל הנראה השנה האחרונה שיתנו לך לבטח בביטוח מקיף.
*גילוי נאות אני סוכן ביטוח מורשה ובעל כרכרה
דיסקו 2 שנת 2004. בסוף השבוע נגמר הביטוח. הצעת המחיר שקיבלתי ע'ס 5228 ש'ח לביטוח חובה ומקיף: (1648 חובה + 3580 מקיף) , גרמו לי להרהר האם להמשיך לבטח בביטוח מקיף או לבטח צד ג' ולהסתכן שבעת גניבה או תאונה אפסיד חלק מהותי או הכל.
אני תוהה, מה עושים בעלי דיסקו 1+2 , האם אתם מבטחים מקיף או צד ג'.
מה עלות הביטוח ג?
יותר נכון מה הפער בין הביטוח ג לביטוח המקיף? זה המספר הרלוונטי לחישוב, נניח הפער הוא 2000₪ על שווי ערך 40000₪ , 5% זה תעריף הגיוני
Asaf-a
אסף.א
40 זה מה כתוב, אם תבטחו מקיף בפועל תקבלו הרבה פחות מיזה, חברת הביטוח תמצא על מה להוריד, יענו ישלמו מקסימום 30 במקרה הטוב.
אם ברכב יש תוספות יקרות, ורוצים לעשות מקיף אז אולי כדאי לפי הערכת שמאי...
כמו שגיא כתב זה מאוד אינדיוידואלי.
אני לא ביטחתי כזה D2 בדיוק במקיף לפני 10 שנים, כאשר הוא היה שווה 70 או 80.
השיקול היה שהוא לא גניב במיוחד, שאני נהג מדהים שלא עושה תאונות, ובעיקר שאני מסוגל כלכלית לספוג אובדן מוחלט אם יסתבר שאני בעצם אידיוט ו/או חסר מזל.
במקרה שלי הוא נמכר אחרי 8 שנים של זוגיות טובה, ככה שהמזל עמד לצידי.
הD4 כבר מבוטח מקיף, אפילו לי יש גבולות.
כשקניתי את הדיסקו לפני עשור רצו מעל עשיריה על מקיף (קניתי אותו בפחות מ45). צחקתי בקול, הודיתי על ההצעה, ונפרדנו כידידים.
רוצה לומר- לא מבוטח, ולא ביטחתי בעבר.
רק חובה וצד ג (כולל גרירה).
תודה לעונים.
טרם קיבלתי מהסוכן הצעה לצד ג' . אמתין עד מחר.
מיכה - אחד השיקולים שלי הוא אם הרכב קורץ לבני עוולה, ענית לי על התהיות.מדבריך אני מסיק שהוא לא הכי אטרקטיבי אם כי הכל יכול לקרות.
בעניין נהיגה נוהג עליו מאוד עדין, זוגתי טוענת שהוא מאתגר את גובהה ומעדיפה לנהוג עליו כמה שפחות.
אעדכן ברגע שהסוכן יענה לי.
עדכון:
לדברי סוכן הביטוח ההפרש בין ביטוח מקיף + חובה, לבין ג' + חובה מסתכם בסביבות 1350 ש"ח לערך.
בנוסף הציעו לי ביטוח גרירה בשגריר או זברה בתוספת 400 ש"ח .
הביטוח זה משוואה סטטיסטית ידועה, שהתוצאה שלה היא שלא משתלם לבטח - בסופו של דבר משלמים הרבה יותר על הביטוח. אם זה לא היה ככה, לא היה מודל עסקי לחברות הביטוח. ואכן, ציי רכב מסחריים גדולים וגם אנשים עשירים רבים לא טורחים לבטח.
ליותר מבוגרים ביננו - סכמו את כל הכסף ששילמתם על ביטוח מקיף על כל המכוניות שהיו ברשותכם במשך כל החיים, ותשוו לסכומים שקיבלתם בסך הארועים הביטוחיים שהיו לכם. כמעט לכולם, המאזן יוצא שלילי, אפילו אם אכן חוויתם ארוע טוטאל לוס או גניבה של רכב יקר יחסית.
אז למה בכל זאת לבטח רכב שטח? ההסבר הוא פסיכולוגי, ושמעתי אותו פעם מחנן.
לשלם סכום קבוע אבל קטן יחסית, במשך כל החיים, עבור רכב השטח שלנו שהוא בסך הכל תחביב - זה קל ונורמטיבי ואפילו ברור מאליו, לא צריך להסביר את זה לבת הזוג. ואם טוטאל לוס קורה - מקבלים סכום כסף מכובד (גם אם זה רק מחירון לוי יצחק מינוס) שמאפשר לקנות רכב אחר ולהמשיך את התחביב.
אבל אם לא מבטחים, והגורל כן מכה ברכב התחביב שלכם, לכו תסבירו עכשיו לסביבה, למשפחה, לבת הזוג, הוצאה של סכום גדול מהתחלה - על תחביב. זה יכול להיות סוף המשחק.
יש גם הסבר לא פסיכולוגי.
אם אתה לא מסוגל (כלכלית) להתמודד עם אבדן הכסף של הפריט אותו אתה מבטח,
שווה לבטח.
לגבי גניבות של דיסקו 2.
אני לא רוצה לפתוח פה.המצב של דיפנדרים ולמרבה הפלא, גם של דיסקו 1 (לפחות לתקופה מסוימת) גרוע בהרבה.
זה לא רק גניבות, מי שמשתמש ברכב גם ביום יום חשוף יותר לפגיעה על ידי צד שלישי שלא תמיד מבוטח צד ג.
ולגבות ממנו או מחברת הביטוח שלו אם יש לו ביטוח זה לא תמיד פיקניק, ואז נוח להפעיל הביטוח, ומקסימום בשנה הבאה אם הפרמיה קופצת- להפסיק עם ביטוח מקיף.
בדיוק עברנו את זה עם ויטארה 2008, בסוף כן עשינו ואכן השתמשנו בביטוח (תאונה עצמית) ומאוד יתכן שבפעם הבאה כבר לא נחדשו.
1350₪ לטעמי זה סכום נמוך במידה והרכב בשימוש שוטף.
Asaf-a
אסף.א
הביטוח זה משוואה סטטיסטית ידועה, שהתוצאה שלה היא שלא משתלם לבטח - בסופו של דבר משלמים הרבה יותר על הביטוח. .
הביטוח זה משוואה סטטיסטית ידועה שהתוצאה שלה -
לחברות הביטוח משתלם לבטח.
המכפלה של כמות הלקוחות זה מודל מובהק. אני או אתה לעומת זאת - אדם אחד שביום שיגנבו לו את הרכב חלילה או ייפול עליו עץ ויקבל את הכסף זה אולי כן יהיה משתלם.
מה שאתה אומר זה שאם תשים את הכסף בצד - ביום שיקרה לך המקרה הביטוחי - יהיה לך את הסכום להתאושש. אבל זה נכון רק אם חלף מספיק זמן. וכאן הסטטיסטיקה הופכת לעניין אקראי. הימור.
אסף.
ההפרש בין הביטוחים בהיבט שנתי מסתכם בסכום של כ 130 ש'ח לחודש לערך.
אם אשקלל סכום זה כנגד השקט הנפשי שאקבל בשל אלמנט ''בני העוולה החמדנים '' ונהגים אחרים בכביש, אני מניח שאשקיע בביטוח מקיף.
הרכב מחובר לאיתורן, וזה עוד איזשהו אלמנט הרגעה.
לא רוצה לטרחן אבל זה 113.5₪ לחודש ולא 130₪…
Asaf-a
אסף.א
לא רוצה לטרחן אבל זה 113.5₪ לחודש ולא 130₪…
Asaf-a
אסף.א
בהפרש אקנה מנה פלאפל.
יש מקומות שמוכרים בפחות מ 20 ש"ח :p
הביטוח זה משוואה סטטיסטית ידועה שהתוצאה שלה -
לחברות הביטוח משתלם לבטח.
המכפלה של כמות הלקוחות זה מודל מובהק. אני או אתה לעומת זאת - אדם אחד שביום שיגנבו לו את הרכב חלילה או ייפול עליו עץ ויקבל את הכסף זה אולי כן יהיה משתלם.
מה שאתה אומר זה שאם תשים את הכסף בצד - ביום שיקרה לך המקרה הביטוחי - יהיה לך את הסכום להתאושש. אבל זה נכון רק אם חלף מספיק זמן. וכאן הסטטיסטיקה הופכת לעניין אקראי. הימור.
אסף.
אם תשים את הכסף בסל מניות של חברות ביטוח... תקבל מינוף
אז למה בכל זאת לבטח רכב שטח? ההסבר הוא פסיכולוגי, ושמעתי אותו פעם מחנן.
לשלם סכום קבוע אבל קטן יחסית, במשך כל החיים, עבור רכב השטח שלנו שהוא בסך הכל תחביב - זה קל ונורמטיבי ואפילו ברור מאליו, לא צריך להסביר את זה לבת הזוג. ואם טוטאל לוס קורה - מקבלים סכום כסף מכובד (גם אם זה רק מחירון לוי יצחק מינוס) שמאפשר לקנות רכב אחר ולהמשיך את התחביב.
אבל אם לא מבטחים, והגורל כן מכה ברכב התחביב שלכם, לכו תסבירו עכשיו לסביבה, למשפחה, לבת הזוג, הוצאה של סכום גדול מהתחלה - על תחביב. זה יכול להיות סוף המשחק.
אני מודה שאני לא מבין את ההסבר הזה.
אני מודה שאני לא מבין את ההסבר הזה.אתה לא אמור להבין. זה רלוונטי רק לבני תמותה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.