צפייה בגרסה מלאה : הפיכה לאספנות
הי
קראתי מעט שרשורים בנושא.
אבל לאור שינויים בתקנות ובפרקטיקה אני פותח שרשור זה:
הסופה שלי משנת 93
עכשיו 2023
כלומר חוגגת 30
ואני רוצה להמירה לאספנות.
מתי ניתן לעשות זאת? האם כבר יכול לגשת עכשיו? או רק בחודש הרלוונטי?
מה התהליך? הולכים למשרד הרישוי?
האם יש משמעות שיש לי טסט בפבואר? לעשות לפני או אחרי?
הפרקטיקה תסייע לי.
תודה!
Yaron.nahum
01-01-23, 12:14
רכב ששנת הרישוי שלו 93 יכול החל מהיום להפוך לאספנות.
אין צורך להמתין למועד העליה על הכביש.
למיטב ידיעיתי
צריך לקבוע תור למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריך.
לא ניתן לבצע בצורה מקוונת.
וכמובן שטסט עושים אחרי , כי האגרה יורדת
העברתי הבוקר את הסופה 93 לאספנות.
תור למשרד הרישוי, רשיון רכב, תעודת זהות ואחרי 20 שניות היה לי רישיון מעודכן ביד.
במקרה שלי תוקף הרישיון נשאר עד מרץ 23 (כמו שהיה לפני שינוי הסטאטוס כשנדרשתי לטסט החצי שנתי).כשביקשתי מהפקידה לעדכן את התוקף לספטמבר 23 מכיוון שהטסט האחרון היה בספטמבר 22 - היא אמרה לי שהחל מה-1.2 אני יכול לשלם את האגרה באינטרנט והרשיון יחודש לי עם תוקף עד מרץ 24. כששאלתי מתי אדרש לטסט - ענתה לי שרק במרץ 24. נשמע לי טוב מדי בשביל להיות אמיתי, אבל נחיה ונראה.
בהקשר למה שכתבתי מעלה, פתאום תהיתי לעצמי:
כשמופק כפל רישיון - איך אני יכול לדעת על בסיס רשיון הרכב האם נדרש לבצע טסט או לא? חוץ מהחותמת של המכון על הרישיון המקורי אין שום אינדיקציה אחרת.
Yaron.nahum
01-01-23, 19:56
שמופק כפל רשיון ,
במידה ובוצע טסט
רשום ברשיון למטה בוצע מבחן שנתי בתאריך XXXX
ברגע שהרשיון שולם ובוצע מבחן התוקף שלו הוא עד לתוקף הרשיון , כמובן.
הכוונה להבנתי, מה שרשום לך בפינה השמאלית העליונה בטופס, מתחת ל"בתוקף עד"
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
העברתי הבוקר את הסופה 93 לאספנות.
תור למשרד הרישוי, רשיון רכב, תעודת זהות ואחרי 20 שניות היה לי רישיון מעודכן ביד.
במקרה שלי תוקף הרישיון נשאר עד מרץ 23 (כמו שהיה לפני שינוי הסטאטוס כשנדרשתי לטסט החצי שנתי).כשביקשתי מהפקידה לעדכן את התוקף לספטמבר 23 מכיוון שהטסט האחרון היה בספטמבר 22 - היא אמרה לי שהחל מה-1.2 אני יכול לשלם את האגרה באינטרנט והרשיון יחודש לי עם תוקף עד מרץ 24. כששאלתי מתי אדרש לטסט - ענתה לי שרק במרץ 24. נשמע לי טוב מדי בשביל להיות אמיתי, אבל נחיה ונראה.
לעניות דעתי הפקידה טועה פה, לאחר התשלום באינטרנט אתה תצטרך לעשות טסט בפועל במרץ 23 ורק לאחר ביצוע הטסט תוקף הרישיון החדש יהיה עד מרץ 24.
אפשר לשאול בבקשה כמה זה היום בשנת 23 אגרת רישוי לרכב אספנות?
למיטב זכרוני הטסט השנתי חוזר להיות בתאריך המקורי שהיה לפני המעבר לרכב מיושן.
ז"א שאם במקור הטסט השנתי היה בספטמבר אז היא צודקת, אם במקור הוא היה במרץ אז במרץ תעשה שוב טסט והוא כבר יהיה שנתי.
כשהיה העניין של בדיקות החורף אנשים ניסו לתזמן את המועד לתחילת החורף, אני זוכר שלחלק זה עבד ולחלק לא.
כמובן שכיאה למשרד הרישוי הישראלי הכל יכול לקרות....
למיטב זכרוני הטסט השנתי חוזר להיות בתאריך המקורי שהיה לפני המעבר לרכב מיושן.
התכוונת במקרה למעבר ל״רכב אספנות״?
כי המעבר ל״רכב מיושן״ היא שורה ברשיון.
לא משנה שום דבר בתאריך של הטסט.
ehudzeelim
02-01-23, 09:44
התכוונת במקרה למעבר ל״רכב אספנות״?
כי המעבר ל״רכב מיושן״ היא שורה ברשיון.
לא משנה שום דבר בתאריך של הטסט.המעבר לרכב מיושן הוא מעבר מטסט אחד בשנה, לשניים בשנה.
המעבר מרכב מיושן לרכב אספנות- חזרה לטסט אחד בשנה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מה שאהוד כתב, עד השנה ה20 , טסט אחד בתאריך המקורי (די דומה לתאריך הרישום בדרך כלל) .
מהשנה ה20 - רכב מיושן- שני טסטים, אחד בתאריך הרישום (בערך) שהוא התאריך המקורי, ואחד חצי שנה אחר כך.
במעבר לאספנות אמורים לחזור לתאריך המקורי שקרוב לתאריך הרישום.
כמובן שלא תמיד זה עובד ככה, כי מדינת ישראל וזה...
כמה התשלום אגרה עבור רכבי אספנות נכון ל2023?
https://www.cartube.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%A3-%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%90%D7%A8-2022-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%A0%D7% 95%D7%AA
תחלק ב4
כששאלתי מתי אדרש לטסט - ענתה לי שרק במרץ 24. נשמע לי טוב מדי בשביל להיות אמיתי, אבל נחיה ונראה.
אז הגיע הרישיון החדש. 375 שח, תוקף מרץ 24 ובלי רישום על ביצוע תאריך מבחן.
מכאן אני מסיק שהפקידה כמובן טעתה.
האם יש טעם לנסות לפנות למשרד טלפונית על מנת להזיז את תאריך הטסט לספטמבר (שנה מהטסט האחרון) שזה גם מועד העליה של הרכב על הכביש?
ehudzeelim
03-02-23, 17:28
למה אתה מסיק שהיא טעתה?
או אולי השאלה הנכונה, קיבלת טסט בתוקף לשנה וחודש, למה אתה רוצה לשנות את זה?..
או שלא הבנתי כלום
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
למה אתה מסיק שהיא טעתה?
או אולי השאלה הנכונה, קיבלת טסט בתוקף לשנה וחודש, למה אתה רוצה לשנות את זה?..
או שלא הבנתי כלום
Sent from my SM-J710F using Tapatalkהפוך. היא טענה שרק אצטרך לשלם אגרה במרץ 2023 ולטסט אדרש במרץ 2024 (טסט אחרון בוצע בספטמבר 22).
בפועל הגיע הרשיון החדש - ללא כיתוב של "בוצע מבחן רישוי ב...".
כלומר - הפוך מה שהיא טענה מולי.
אני לא מופתע, זה היה נשמע לי טוב מדי מלכתחילה. השאלה אם יש מה להתעקש עכשיו לבקש לשנות למבחן רישוי בספטמבר 23...
אתה יכול להוציא העתק רשיון באינטרנט, תראה מה מופיע שם ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.