PDA

צפייה בגרסה מלאה : זרועות רדיוס ובושינגים לדיפנדר

גילבו
14-01-23, 13:16
בדיפנדר 90 1997 שלי הבושינגים בזרועות האחריות (STC618) מתחילים להראות סימני התפרקות .
הרכב עם הגבהה 50ממ ונראה שהבושינג בזרוע האחורית נלחץ בזווית באופן די קבוע בגלל ההגבהה - מה שבטח מקצר את חייו , ובאופן כללי לא נראה אופטימלי ..
ראיתי שיש כמה חלופות - אחת עם מעין מפרק (נדמה לי של טרפירמה) , ואחרות שבאות בזווית שמתאימה להגבהה. השאלה אם למישהו כאן יש דעה ו/או נסיון עם זה ? האם שווה השקעה ? (עדיין לא ממש בדקתי את המחירים בארץ ו אם יש להשיג..)
ראיתי שיש בושינגים לזרועות שנראים מעט מעוגלים או עם זווית ככה שיתאימו גם לזווית (למשל הטרפירמה TF1004) (https://www.lrparts.net/tf1004-rear-lower-suspension-trailing-arm-bush-by-terrafirma.html) ואולי זה יהיה מספיק טוב במקום להחליף זרועות ?
אולי להשאיר את הזרועות ורק להחליף בושינגים ? (למרות הזווית) ,גומי BRITPART די זול ופשוט או פוליבוש כלשהם ? ראיתי שיש סטים במגוון גדול של צבעים / דגמים ויצרנים (SUPER PRO , בריטפרטס ועוד..)

אשמח לשמוע את דעתכם/ניסיונכם .
נ.ב הרכב הוא רכב טיולים בעיקרו ונוסע יחסית מעט..

asafk
14-01-23, 15:33
הגבהה של עד 50 מ''מ מסתדרת מצויין עם זרועות מקוריות ובושינגים סטנדרטיים. בימים ההם כשהגבהות של 3-4-5" היו נפוצות, היינו משתמשים בזרועות מחוזקות מאורכות ועם כיפוף. שגם החזירו את הסרן למקום וגם תיקנו את זווית הבושינג.
כיוון שאני מבין שאין באמת מקוריים להשיג - סופרפרו / פוליבושינג עושים עבודה מצויינת.

אסף.

צור
11-02-23, 06:04
אצלי ב 90 בגלל דרופ קיט המקוריים התקפלו פעמיים וייצרתי זרועות לבד. באם מדובר רק בהגבהה ואתה לא בעבירויות לא הייתי נוגע במקוריים ומחליף רק בושינגים.
בכלל אני ממליץ מה שפחות לשנות.
כל שינוי / חיזוק פוגע בחוזק של החוליה הבאה בשרשרת.

הכי טוב והכי זול לא לגעת. להחליף לבושינגים של בריטפרט וזהו

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
11-02-23, 08:51
רקלא של בריטפארט

מוטי ג.
11-02-23, 09:43
יש אצל ורטהיים של סופר פרו, התקנה קלה, מחיר אטרקטיבי

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

גילבו
12-02-23, 19:45
תודה למגיבים
הוחלפו הבושינגים בזרועות האחריות לסופר פרו ובזרועות הקדמיות למקוריים .
מאמין שזה אמור להיות פתרון טוב בשבילי .
וד"א כמו שאייל אמר על BRIT PARTS בתחום הזה אני שומע רק דברים רעים - ניסיתי להימנע מהם.

-->