צפייה בגרסה מלאה : פורסטר 2012 עם 235,000 קילומטרים - שווה להתעסק?
היי חברים;
שוקל בזהירות את הרעיון לקנות את הנ"ל, או דומה לו. רעיון מטופש?
מיועד לשימוש כביש ושבילים מתון, לא תחליף לדיסקו.
נראה לי שרבע מיליון קילומטרים זה הרבה מאוד, אפילו לסובארו מתוחזק היטב. מה דעתכם?
באופן נורמלי לא הייתי קונה אוטו כזה, אבל אחרי דיסקברי עם 375, זה כמעט נחשב לאוטו חדש...
האמנם הם אמינים גם אחרי 200,000 ק"מ?
ואם הולך מנוע; כמה עולה להחליף מפירוק?
אמנם דיברנו בפרטי (וגילוי נאות, המוכר חבר שלי) אבל אשתף כאן:
מה צפי השימוש המיועד אצלך? כמה קשה הרכב יעבוד וכמה קמ בשנה?
אם הרכב כחבילה במצב טוב ומרגיש מטופל ואהוב, והמנוע נבדק על ידי מוסך אמין עליך (לא מעון גנרי) - לא הייתי מודאג אם המחיר הוגן, מנועים בימינו כמעט לא הולכים על בלאי אלא על כשל במערכת מסביב (קירור) ואבחון מאוחר, או בעייה של תכנון הנדסי לוקה שמתגלית די מוקדם.
Asaf-a
אסף.א
בעיני השאלה הנכונה יותר היא כמה עולה אוברול, לא כמה עולה מנוע מפירוק ...
235 זה לא מעט, זה גם ממש לא כזה הרבה.
בחיאת, ה"אנגלי הלא-אמין" שלך כבר עם 375,000 והכל טוב. אז למה לפחד מיפני? הרי "ידוע" לכל חכמי הפייסבוק שיפנים לא מתקלקלים לעולם?...
כן, הם אמינים. אם כבר לפחד ממשהו, זה מהגיר הרציף....
אם הרכב מטופל והמחיר אטרקטיבי והאוטו אשכרה מיועד לשימוש ולא כדי למכור ברווח אחרי שעתיים, ממש לא הייתי חושש ממנו.
היי אסף;
אני מודע למה שכתבת (ואמנם דיברנו על זה), אבל השאלה שלי הייתה מה ניסיונם של חברי פורום.
הסיכויים שארכוש עכשיו רכב כזה (או את זה...) לא גדולים, אבל אני חושב קצת קדימה.
השאלה היא מה רמת השלווה שיכולה להיות לי עם קילומטרז' כזה, כי אני משער שלא קשה למצוא ק"מ נמוך יותר - אם יש סבלנות, ולי לא בוער כלום. מצד שני, האוטו הסציפי נראה נקי וגם להמלצה שלך יש ערך...
ומה מחיר הטעות, עם מנוע דורש החלפה או שיפוץ.
- - - Updated - - -
תודה לאריות הפורום, אולי אנסה לעשות סיבוב באוטו, להרגיש דרך הישבן זה הכי טוב
רכב זה לא רק מנוע.
עוד הרבה מכלולים וברגים עברו את ה 235,000ֶ האלה, בלי קשר לאמינות ולחוזי עתידות.
אם זה מתאים לך,ֶ רק אתה יודע.
2012 רובם לדעתי לפני עידן הגיר הרציף
Sent from my iPhone using Tapatalk
2012 זה דור 3 עם גיר פלנטארי. ב2013 היה החלפת דור לגיר רציף.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
למיטב זכרוני 2012 זה כבר דור 4 עם גיר רציף.
תן תמונה של האוטו ואגיד לך איזה גיר יש לו.
2011 ששווקו ב 2012 , היו עם פלנטרי.
לקראת סוף 2012 החלו לשווק את ה CVT
כך שב 2012 יש גם וגם.
בקיצור,
כמו שאמר דרור, לזהות חיצונית אם דור 4 או 5
3 או 4.
דור 5 זה הפורסטר הנוכחי. הגיע החל מסוף 2018
3 או 4.
דור 5 זה הפורסטר הנוכחי. הגיע החל מסוף 2018
צודק !
נראה לי שרבע מיליון קילומטרים זה הרבה מאוד, אפילו לסובארו מתוחזק היטב. מה דעתכם?
האמנם הם אמינים גם אחרי 200,000 ק"מ?
ואם הולך מנוע; כמה עולה להחליף מפירוק?
אתן לך תשובה חלקית,
אומנם לא פורסטר, אבל אני מחזיק B4 מודל 2007 נושק ל 200 אלף קמ'.
המנוע והגיר מהזן הישן והטוב, אצלי מתנהגים כמו ברכב חדש.
חשוב מאד לבצע טיימיניג בזמן כולל החלפת מותחן.
למקרה הצורך,
המנועים הללו מאד נפוצים בפירוקיות , לכן מעריך שהם לא יקרים.
רענן
GodsFather
16-01-23, 17:08
כמו שאמרו, המנוע זו הבעיה האחרונה. אבל מדובר ברכב נפוץ מאד, בארץ ובעולם כך שיש הרבה ידע ושוק חלפים.
בכלל, מדובר ברכב שאמור להיות זול יחסית,
אז הנפילה לא גדולה ויש כמה גורואים טובים מאד בקהילה אם אתה לא רוצה/יכול לטפל בעצמך.
מבפנים הוא יחסית מרווח עם תא מטען נפלא
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מדובר על דור3 , פלנטרי, גלגלי 16״.
זה הדגם המוצלח בעיני
Asaf-a
אסף.א
כל דגמי הפורסטר מודל 2012 הם עם גיר פלנטרי. הרציף נכנס ב2013, אם כי ניתן למצוא פורסטרים בודדים ממודל 2013 עם גיר פלנטרי. כנראה התבלבלתם עם דגמי סובארו אחרים, שם אכן הגיר הרציף קיים משנים מוקדמות יותר.
לגבי השאלה של פותח השרשור - אני אומנם עם מנוע קצת שונה מהדגם ששאלת עליו (בשנת 2011 המנוע הוחלף מדגם EJ לגם FB) אבל בגזרת המנוע לא היו לי הפתעות. כן היה לי נזק לשסתומים אבל זה בגלל מערכת גז שלא כוונה כראוי ולא נתקלתי בנזק כזה במנועים בלי גז.
הפורסטר דור 3 שלי עם 280,000 ק"מ, 110,000 מהם אני עשיתי.
חד משמעית, פורסטר דור 4 (גיר רציף) הושק בעולם ב-2012. מתי הגיע לישראל ו"עלה לכביש" - זה כבר סיפור שונה.
השתתפנו בהשקה שלו במכתש רמון. אי אז בימים שמעלה נוח היה שביל ג'יפונים לגיטימי. המבחן שפורסם כאן בג'יפולוג הוא מפברואר 2013 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/2861-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-2013) - אז מין הסתם האירוע התקיים כנראה כמה ימים קודם לכן. לכן בישראל הדגם נחשב ל"2013" גם אם יוצר ב-2012.
לגבי מנועי EJ מול FB - בגרסאות 2 ליטר, ההספק זהה (150 כ"ס) ה-EJ ידוע כזללן דלק, לעומתו FB (שנמצא בפורסטר דור 3 החל ממתיחת הפנים של-2011 וממשיך לדור 4) ידוע כזללן שמן....
בגזרת הגירים, 4 מהירויות פלנטרי אהבל שלא מפחד משטח, מול רציף CVT עם "6 מהירויות" מאוד חלק על הכביש, עם פוטנציאל לחסכון יחסי בדלק אבל גם להתחממות במאמצים בשטח והורדת כוח לגלגלים מאוד בעייתית (בלשון המעטה) במצבי אחיזה גבולית - תבחרו מה אתם מעדיפים.
הרכב המדובר הוא דור3, ראו תמונות כאן:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125968-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-2012-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94
Asaf-a
אסף.א
אם אכן התקציב 55אש"ח והרכב הוא פורסטר, יש היצע טוב יותר (על הנייר) ביד 2.
יש בלוחות רכבים יד ראשונה ושנייה עם 130-150אק"מ משנתונים 2011-2012..
GodsFather
19-01-23, 18:44
וכך גם אאוטבק, שזה הרבה יותר רכב..
אגב, היה ריקול לגיר בשנתונים הללו, חשוב לבדוק אם בוצע. זה יחסוך כמה גרושים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מתי הגיע לישראל ו"עלה לכביש" - זה כבר סיפור שונה.
לזה בדיוק התכוונתי, למה שקורה בארץ בפועל. למיטב ידיעתי אין בארץ מודל 2012 דור 4 אבל כן ראינו מודל 2013 דור 3.
לגבי הרכב הספציפי אני מצטרף למה שנאמר ע"י המגיבים הקודמים, בתקציב כזה אפשר למצוא דגמי דור 3 עם ק"מ נמוך משמעותית.
סה"כ הק"מ לא נמוך, אבל גם לא מוגזם לגיל הרכב ולא מוגזם לסובארו בכלל.
כמובן שצריך לקחת בחשבון שרכב בן 11 זה לא רק מנוע וגיר. במיוחד במכוניות האלה עם מערכת AWD שיש בה כל מיני מכלולים ורכיבים ייחודיים שדורשים תחזוקה - וכאן נכנס פקטור שגרת הטיפולים - אם האוטו טופל כמו שצריך לפי הוראות היצרן ויש לזה תיעוד מלא - לא הייתי חושש ממנו בכלל.
בסוף זה גם עניין של מחיר - אם אני מתייחס לזה כמו שהתייחסתי לרכישת הפוקוס 2010 שלי לפני שנתיים וחצי (שהיו לה אז 270,000 ק"מ) - במחיר המתאים, הפורסטר הזה יכול להיות קניה מעולה שהרוכש ייהנה ממנה בכל רגע לאורך זמן רב.
לפני כמה חודשים חשבתי למכור את שני הפוקוסים ולהוסיף קצת כדי להשתדרג לפורסטר כזה בדיוק שיהיה רכב דיילי + יוכל לשמש בטיולי ירדן (הג'יפ כרגע מסורב-כניסה לירדן ועד שהעניין הזה ייפתר אני מוביל את הטיולים שם בסובארו XV של האשה). ירדתי מזה מכל מיני סיבות אחרות, לא כי זו בחירה לא טובה.
קייס קינום
20-01-23, 09:33
כמה משמעות יש באמת לקילומטרז׳? אם הרכב היה בבעלות של אדם שאכפת לו ונסע איתו הרבה קילומטרים (טיולים, עבודה) על כביש מהיר על פניו הייתי פחות מודאג מרכב עם קילומטרז׳ נמוך שהסתובב בעיר, נדפק מכל מיני חניות והבעלים נוסע עם איזה נורה כתומה דולקת כבר כמה שבועות כי לא היה לו זמן ללכת למוסך. במיוחד בדגם הספציפי הזה, אם נפלת על ה %1 באוכלוסיה שטורחים לבדוק שמן לבד אתה כבר בעמדת פתיחה משופרת.
אז חפשו לרכוש מכוניות ממי שנוסע רק בבינעירוני. יש כאלה.
אמנם הק"מ לכאורה גבוה, אבל המצב המכני בד"כ רענן לחלוטין וזה משהו שבולט לעין ומרגישים אותו. עובדה שאני מצאתי.
במכוניות שחשודות מראש כפוטנציאל לבור ללא תחתית של צרות (כל מיני גירים רובוטיים כפולי מצמד + מנועי טורבו קטנים וכו'), אני סבור ששימוש בינעירוני נטו זה התנאי הכי בסיסי למועמדות לרכישה.
במיוחד בדגם הספציפי הזה, אם נפלת על ה %1 באוכלוסיה שטורחים לבדוק שמן לבד אתה כבר בעמדת פתיחה משופרת.
הההא.....
וזה במנועים שידועים כצורכי שמן....
ו-99.9% מהמשתמשים שהם חסרי ידע/מודעות/רצון לבדוק. אפילו לא בדיקת מפלס-שמן פשוטה אחת לשבועיים-שלושה.
וגם כשנורת השמן נדלקת, אף פעם אין להם זמן או רצון לבדוק ולמלא את החסר.... כי מכסה מילוי השמן במנוע FB הוא מתברג וצריך להפעיל עליו קצת כוח, כי זה מלכלך את האצבעות, וסתם כי לא בא להם. הם יגידו "כשיהיה לי זמן איכנס למוסך" וימשיכו לנסוע ככה עם מנוע מורעב לשמן. עשרות ק"מ, אולי גם מאות... אני מכיר את זה טוב טוב...
כתבתי בלשון זכר-רבים כדי שלא יטיחו בי שאני שוביניסט. למרות שאני לא מסתיר את זה ולא מתבייש בזה - יש לזה סיבות רבות וטובות.
יש אצל משפחה וחברים שניים כאלה.
המנוע והגיר אמינים מאד.
כל השאר מראה סימני גיל, כמו בכל רכב בגיל הזה.
פה אלטרנטור, שם חלון חשמלי…שום דבר שירתיע את מי שרגיל להחזיק רכב ישן.
מה שכן, ההבדל בין אחד עם 270K ל 150K שווה כמה שנים טובות של נסועה אצל מי שקונה.
זה גם לפעמים מה שיקבע האם האוטו יסיים את הקריירה אצלך או שעוד יימכר בסכום מסויים.
לדעתי זה שווה את ההבדל בסכום הקניה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הההא.....
וזה במנועים שידועים כצורכי שמן....
ו-99.9% מהמשתמשים שהם חסרי ידע/מודעות/רצון לבדוק. אפילו לא בדיקת מפלס-שמן פשוטה אחת לשבועיים-שלושה.
וגם כשנורת השמן נדלקת, אף פעם אין להם זמן או רצון לבדוק ולמלא את החסר.... כי מכסה מילוי השמן במנוע FB הוא מתברג וצריך להפעיל עליו קצת כוח, כי זה מלכלך את האצבעות, וסתם כי לא בא להם. הם יגידו "כשיהיה לי זמן איכנס למוסך" וימשיכו לנסוע ככה עם מנוע מורעב לשמן. עשרות ק"מ, אולי גם מאות... אני מכיר את זה טוב טוב...
כתבתי בלשון זכר-רבים כדי שלא יטיחו בי שאני שוביניסט. למרות שאני לא מסתיר את זה ולא מתבייש בזה - יש לזה סיבות רבות וטובות.
יש גם את המצב ההפוך של אנשים שמתפתים להגיד כן למתדלק כל פעם שהוא שואל אם לבדוק שמן.
ברוב המקרים הבדיקה נעשית מיד אחרי כיבוי המנוע ולפני שהשמן הספיק לרדת לקארטר. ככה תמיד נראה שחסר והמתדלק מרוויח מכירה של שמן. הרכב נוסע עם עודף שמן שיוצא מהנשם ומלכלך את כל המנוע..
בקיצור, בתחנת דלק לא נותנים למתדלק לבדוק שמן.
אני פשוט אומר לו שהרכב חשמלי.. (כן, באמצע התדלוק :-) )
"בכמה יימכר" זה כבר עניין "עדתי" מובהק.
כלומר - מה מוצאו של האוטו.
אנחנו חיים בישראל וזה אוטו יפני, ולכן ישיג מחיר טוב יותר מאוטו אירופאי/אמריקאי מאותה רמת מחיר (כשהיה חדש), מאותו שנתון ובאותו ק"מ.
וזה כי בתודעת ההדיוט הישראלי הממוצע, מקובל לחשוב ש"יפני לא מתקלקל" כלומר אמין יותר ושורד יותר. ולא משנה שבגילאים וק"מ כאלה הדברים היחידים שבאמת משנים משהו זה מצב הרכב בפועל + הסטוריית השימוש והטיפולים שלו.
אני מכיר סיטרואנים ורנו עם ק"מ כפול מזה שעדיין תקינים ונוסעים מצויין - למרות שהם במצב מצויין, בגלל שזה "זבל צרפתי" אף בר דעת לא ישלם עבורם יותר ממחיר הברזל (וגם זה באופטימיות). אבל למכוניות יפניות שחלקן היו זבל-עופות מובהק עוד כשהיו חדשות, תמיד "יישאר ערך" ויימצא קונה. כי ככה זה כאן וקצת נמאס לנסות להילחם בטחנות רוח.
מהבחינה הזו, זו קנייה בראש שקט.
דרור, אתה מקפיד ללגלג על אנשים שמעדיפים תוצרת יפנית בגין האמינות. לפחות בארה"ב ובאירופה, נחשבות היפניות למכוניות האמינות בשוק המקומי. אז מה אם מצאת מכונית אירופאית שעשתה יותר קילומטרים? זה זניח ביחס לסטטיסטיקה. מותר לך לסוע בסופה ולהאמין שזו פאר התוצרת. לאחרים מותר לשלם יותר על מכוניות יפניות. גם על לנד קרוזר.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
דרור, אתה מקפיד ללגלג על אנשים שמעדיפים תוצרת יפנית בגין האמינות. לפחות בארה"ב ובאירופה, נחשבות היפניות למכוניות האמינות בשוק המקומי. אז מה אם מצאת מכונית אירופאית שעשתה יותר קילומורים? זה זניח ביחס לסטטיסטיקה. מותר לך לסוע בסופה ולהאמין שזו פאר התוצרת. לאחרים מותר לשלם יותר על מכוניות יפניות. גם על לנד קרוזר.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230120/629f5294ea8915bebd691f07b885115d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230120/7737c39e063a7b91c5ff0f12390eb206.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Bmw קצת מפתיעה אותי שם בראש הרשימה.
עם כל הטורבונים לאחרונה ריחמנא ליצלן.
יפה.
אתה לא צריך להיות מופתע אבי...
כשהאמריקאים קונים רכב יקר, ושם במוו הוא יקר יחסית לשאר האמריקאיות והיפניות, הם:
1. שומרים עליו יותר ולכן הוא פחות חשוף לתקלות.
2. בעלי הון מספיק לתחזק אותו במוסכים מורשים עם חלפים מקוריים, מה שמוסיף לאמינות.
3. לא רוצים שידעו אם במקרה הם נפלו בפח / בור ללא תחתית / מפלצת מוצצת - ולכן יענו בסקרים שהרכב אמין (כמובן שחלק מהסטטיסטיקה מגיעה מהמוסכים עצמם).
תודה לכל המשיבים!
קראתי ולמדתי,
עשיתי סיבוב על האוטו,
באמת שמור ונקי ביחס לגילו,
כרגע אני יורד מהעניין
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.