PDA

צפייה בגרסה מלאה : גיפ משפחתי כרכב שלישי לסופ״שים בלבד

sucsci
22-01-23, 21:14
אז ניסיתי להבין לבד איזה רכב לרכוש, אבל יש כל כך הרבה מידע וכל כך הרבה דעות🤦🏻*♂️
מנסה פה והלוואי ואוכל כבר לצאת לטייל בסופש הקרוב🙏🏻

1. תקציב -
א. מה התקציב לרכישת הרכב?
איזור ה-30,000
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה
יכול להוסיף.
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן
2. גודל / קיבולת הרכב
זוג + 2 ילדים עם כסאות בטיחות וכלב.

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה?
הרכב ישמש כרכב שלישי נסיעות רק בסופשים ולא תמיד.

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
יש ידע טכני, ציוד נדרש ורצון לטפל ברכב. מניח שחלק אני יטפל לבד וחלק במוסך.
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
איזור חדרה והסביבה יש מוסכים

4. אופי השימוש והטיולים:
טיולי שבילים ועבירות בינונית וקצת יותר.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
רנגלר/ לנדקרוזר.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי עדיף אבל אם יש מציעה אז ידני גם תופס.
ב. מנוע דיזל/בנזין
ג. תצורה ארוך שיהיה נוח עם הילדים
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
הייתי שמח ללכת על רכב אספנות אבל פתוח לכל האופציות

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
פתוח לכל כיוון אבל ראיתי הרבה קאיות ספורטז משופרות ממוגנות ובתקציב הנ״ל שנראו סהכ טוב.

איל מ
23-01-23, 05:47
טרופר.
ותעלה תקציב בעוד 10.
או דיסקו 1. אבל רוב הסיכויים שהוא כבר ישן מדי ל"מתחילים".
השאר דורשים הרבה הרבה יותר על נבלות שלא מצדיקות. את המחיר.

Galaye
23-01-23, 06:53
היי

זה תקציב דליל מידי לזוג ו2 ילדים וכלב ,כל רכב שתקנה שבתקציב הזה יגרום לך להבין שזה תחביב רק למי שיש כיס עמוק כמו שמנתבים את זה פה בארץ ...בגלל כל הגיפים עולים כמו חצי ממקדמה לבית .

או שתעלה בתקציב או שאם אתה יודע לטפל בעצמך ולא מסתמך על מוסך אז =
דיסקו 01-02 ,טרופר,טראקן ,פאגירוq ואולי גם ליברטי 2004 ישן , ספורטאג,גראנג ויטרה 2000

אבל בתקציב כזה זה כבר או שיש לך קשר משפחתי למוסך או שאתה חובב מכונאות ויש לך מושג
כי אחרת זה הופך לעול ומפלצת מוצצת שרוב הסבירות שכל טיול שתניע את הרכב לא תדע אם תגיע לטיול ואיך תסיים אותו , או יותר גרוע תסבך את השיירה שלך בפגיעה באיכות הטיול

הייתי במצבך אחרי שהיתה לי חוויה כבחור צעיר עם סמוראי עם חוויה של רכב שלא החזיר אותי מהשטח הביתה כמעט כל טיול 2 אבל בשטח היה חבלז, ולמעשה חיכיתי לתקציב של 60 וקניתי את הרכב היחיד שבראייתי נותן תמורה מלאה למחיר הזה .

שיהיה בהצלחה

Udim
23-01-23, 08:10
טרופר יכול להיות אחלה מענה
ב30,000₪ֶ ועם סבלנות אפשר למצוא אחד שמור (כמובן זה רכב בן 20 שנה ומעלה....) שגם מוכן לשטח, בטח באופן בסיסי
תתחיל לקרוא פה שרשורים על הרכב וללמוד מה צריך לבדוק לפני קניה

Sent from my iPhone using Tapatalk

sucsci
23-01-23, 08:22
היי

זה תקציב דליל מידי לזוג ו2 ילדים וכלב ,כל רכב שתקנה שבתקציב הזה יגרום לך להבין שזה תחביב רק למי שיש כיס עמוק כמו שמנתבים את זה פה בארץ ...בגלל כל הגיפים עולים כמו חצי ממקדמה לבית .

או שתעלה בתקציב או שאם אתה יודע לטפל בעצמך ולא מסתמך על מוסך אז =
דיסקו 01-02 ,טרופר,טראקן ,פאגירוq ואולי גם ליברטי 2004 ישן , ספורטאג,גראנג ויטרה 2000

אבל בתקציב כזה זה כבר או שיש לך קשר משפחתי למוסך או שאתה חובב מכונאות ויש לך מושג
כי אחרת זה הופך לעול ומפלצת מוצצת שרוב הסבירות שכל טיול שתניע את הרכב לא תדע אם תגיע לטיול ואיך תסיים אותו , או יותר גרוע תסבך את השיירה שלך בפגיעה באיכות הטיול

הייתי במצבך אחרי שהיתה לי חוויה כבחור צעיר עם סמוראי עם חוויה של רכב שלא החזיר אותי מהשטח הביתה כמעט כל טיול 2 אבל בשטח היה חבלז, ולמעשה חיכיתי לתקציב של 60 וקניתי את הרכב היחיד שבראייתי נותן תמורה מלאה למחיר הזה .

שיהיה בהצלחה

היי קודם כל תודה על התשובה המפורטת!
2 שאלות:
1. במידה ואני עולה בתקציב ל50-60 מה היית ממליץ?

2. כמו שכתבתי, ראיתי ספורטאז 2001/2002 (25,000₪) מוכנות לשטח. במידה והולך על משהו כזה איזה רמת טיפול בעצמי אצטרך לעשות?

תודה רבה💪🙏🏻

Galaye
23-01-23, 09:45
היי

אם אתה עולה ל50-60 אז אפשר להשיג פראדו שמור,פאגירו 2008 דיסקו 4 אפילו יש שהשיגו ואפילו שמורים , ליברטי נסחר בסכומים האלו,גראנד צארוקי .

ספורטאז ישן ושמור(אם אתה משיג מאיש שטח שאהב אותו) זה אחלה רכב ויחסית ניתן לאחזקה עצמית למי שמבין במכונאות ואוהב להתעסק ויחסית רכב עם 4 דלתות עם תא מטען סביר ויעשה יותר מגראנד ויטרה אם הוא משופר בטעם .
בכל רכב מעל 10 צריך להיות עם יד על הדופק ולהתעסק ולעשות טיפולים מונעים ולהחליף שמנים בשמנים וחלקים איכותיים - זה המתכון לחזור עם הרכב מטיול לא על גרר ולא להרוס טיול .

פשוט להיות סבלני ולמצוא ולדעתי אם אתה משאיר אותו רכב טיולים ויודע מה אתה נכנס אליו ולא תלוי בו מלבד בטיולים אז מובטחת לך הנאה מרכב ישן מתחת ל100 .

תהנה

erezgur
23-01-23, 11:02
ראיתי ספורטאז 2001/2002 (25,000₪) מוכנות לשטח

"מוכנות לשטח" - אם אתה מתכוון להגבהות מוגזמות וצמיגים במידה גדולה מהמידה החוקית, צריך להביא בחשבון גם את המשמעויות (שוטרים שיעצרו אותך מדי פעם, מעבר טסט וכו'.
בכל מקרה רכבי שטח בני עשרים ויותר - תכין את עצמך להוציא סכום הקרוב למחיר הקניה בשנתיים הראשונות. אולי תופתע ותוציא פחות, אבל לפחות הכן את עצמך.
לא כל מוסך יהיה מוכן לקבל אותך, לא תמיד יהיה קל למצוא חלפים לא סטנדרטיים...

מוטי טויוטה
23-01-23, 17:16
רכב שלישי - אולי עדיף לחתור לאספנות כדי לשלם ביטוח + טסט מוזלים + טסט פעם בשנה בלבד( בשונה מרכב בן 20-30)
מכיר את הגבלות אספנות? לא לנסוע בין 7-9 בבוקר וכו?

אני מחזיק רקסטון 2005 כרכב שני ואחרי שנה וקצת חושב שהוא מועמד ראוי לבחינה.
עד 30 תוכל למצוא סביב שנתון 2005-2007
אם יש לך שאלות ספציפיות מוזמן בכיף

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

איל מ
23-01-23, 17:44
היי

אם אתה עולה ל50-60 אז אפשר להשיג פראדו שמור,פאגירו 2008 דיסקו 4 אפילו יש שהשיגו ואפילו שמורים ,

דיסקו 4 ב50-60?
לא במדינת ישראל.
אפילו אם תקנה אוטו שהלך לו מנוע, זה יעלה יותר.

sgill
23-01-23, 17:48
מכניס גם רודיאו למשוואה אבל חושב שאם תמצא ליברטי שמור הוא מתאים.

Udim
23-01-23, 17:56
אני בכלל לא מבין למה הקפיצו אותך בכמעט פי 2 מהתקציב שהתחלת בו
אני באופן אישי מכיר יותר ממקרה אחד של אנשים שחיפשו בדיוק מה שאתה מחפש ( רכב 3 לטיולים משפחתיים) הקניה הסתכמה ב 30k (גם אם תוסיף 10k ליישור קו זה רחוק מהמספרים שדובר כאן) על רכבים מוכנים לשטח ( צמיגים, הגבהה, מיגונים)
הרכבים היו טרופר, פאגרו q וגם פראדו
רכבים מצב סבבה לגמרי לרכב בן 20, כאלה שמסיים כל טיול בנסיעה הביתה

Sent from my iPhone using Tapatalk

ehudzeelim
23-01-23, 18:20
אני בכלל לא מבין למה הקפיצו אותך בכמעט פי 2 מהתקציב שהתחלת בו
אני באופן אישי מכיר יותר ממקרה אחד של אנשים שחיפשו בדיוק מה שאתה מחפש ( רכב 3 לטיולים משפחתיים) הקניה הסתכמה ב 30k (גם אם תוסיף 10k ליישור קו זה רחוק מהמספרים שדובר כאן) על רכבים מוכנים לשטח ( צמיגים, הגבהה, מיגונים)
הרכבים היו טרופר, פאגרו q וגם פראדו
רכבים מצב סבבה לגמרי לרכב בן 20, כאלה שמסיים כל טיול בנסיעה הביתה

Sent from my iPhone using Tapatalk+1
ואפשר להוסיף טראנו

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

23-01-23, 18:27
פאגרו Q יתן לך תשובה בהחלט טוב לצרכים שלך
הרכב ארוך מגיע עם נעילה אחורי שילדת סולם
יש לרכב רגישות בראש מנוע צריך מראש לדאוג
לחיווי מתאים בדיקת כול מערכת הקרור

ishc
23-01-23, 18:45
פאג'רו q 2.8 זה אוטו מעולה (החזקתי כזה 5 שנים), חסון, צמיג 31, נעילה אחורית וכל מה שרוצים ברכב טיולים משפחתי אבל ....
הוא כבר ישן ויש לו בעיית חלקים לדברים מסויימים קריטיים במנוע הזה.
אני לא ממליץ, האוטו הזה נגמר כבר אולי אם תמצא את דגם ה-2.5 וגיר רגיל

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

24-01-23, 07:11
פאג'רו q 2.8 זה אוטו מעולה (החזקתי כזה 5 שנים), חסון, צמיג 31, נעילה אחורית וכל מה שרוצים ברכב טיולים משפחתי אבל ....
הוא כבר ישן ויש לו בעיית חלקים לדברים מסויימים קריטיים במנוע הזה.
אני לא ממליץ, האוטו הזה נגמר כבר אולי אם תמצא את דגם ה-2.5 וגיר רגיל

ה 2.5 חלש מידיי על גוף ארוך לא לגעת היה לי כזה שנה
היה נבלה

leonleibo
24-01-23, 15:46
מה עם רקסטון? נשמע לי אחלה לדרישות ולתקציב.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

אבי ביטר
24-01-23, 16:54
שוק המניות האמריקאי רחוק מהשיא שלו בערך ב20%

שים את ה 30 האלה בתעודת סל מחקה מדד אבל ממונפת פי 3, נגיד TQQQ, שרחוקה מהשיא שלה ב 60%

ברור לנו שכדי להשלים את ה %60 שירדו נדרש כעת הרבה יותר…

ברור לנו שמדובר באחד הסייקלים והשוק ימשיך לעלות, יגיע לנקודה בה היה ויפרוץ אותה למעלה. כך תמיד היה, לאורך ההיסטוריה.

רק לא ברור לנו בכמה זמן. חצי שנה? שנה? שנתיים?

בקיצור, כשה 30 יהפכו ל 60, תחליט אם להוציא ולקנות רכב שטח.

הכל בהנחה שאנחנו לא מאמינים שתכף תהיה קריסה מטורפת, פיצוץ כל הבועות, גוג ומגוג וכו׳. אם אנחנו קצת יותר אופטימים מזה.

נ.ב -
יש רק בעיה אחת די גדולה, לא פתירה.
אם וכאשר תעשה זאת, ותרוויח כמובן, הקלות הבלתי נסבלת של הרווח שעשית, תשאיר אותך בבורסה איכשהו, כמו מכורים להימורים. ואז בכל הזדמנות אתה תנסה להיכנס שוב ולעשות מהלך, ואז כמובן יגיעו גם הפסדים.
לזה אין לי פתרון.

אז לטווח הרחוק עדיף בעצם שלא תתחיל עם זה בכלל.

תקנה גרוטאה ב 30, רוב הסיכויים שהיא תאכיל אותך מירורים והוצאות עד שיימאס לך ותמכור אחרי שנתיים בערך, אבל ההפסד פה די מגודר.

גם חוויה.

ishc
24-01-23, 19:23
ה 2.5 חלש מידיי על גוף ארוך לא לגעת היה לי כזה שנה
היה נבלהלפחות יש חלקי חילוף

ishc
24-01-23, 19:30
היי קודם כל תודה על התשובה המפורטת!
2 שאלות:
1. במידה ואני עולה בתקציב ל50-60 מה היית ממליץ?

2. כמו שכתבתי, ראיתי ספורטאז 2001/2002 (25,000₪) מוכנות לשטח. במידה והולך על משהו כזה איזה רמת טיפול בעצמי אצטרך לעשות?

תודה רבה[emoji123][emoji1317]לפני שלוש שנים בערך הייתי במקום שלך.
תקציב של 60 לא נתן לי שום דבר, עדיין רוב הרכבים היו ישנים מדי מורכבים מדי. בסוף עליתי ל-80, קניתי טנדר 4x4, ידני, בן 6 וטיילתי איתו בטירוף. מכרתי אותו אחרי שנה וקצת רק כי הייתה הזדמנות לקנות איזה שיגעון חדש אבל בשנה ומשהו אני יכול לסכם אותו ככקניה מצויינת.
אני לא יודע מה הייתי קונה ב-30 אבל אל תיתן לחברים פה להוציא לך את הרוח המפרשים.
תקנה משהו שקל להשיג לו חלקים, שהוא פשוט ומינימלסטי ככל האפשר ותהיה מוכן ללכלך את הידיים בעבודה עצמית שאפשר.
אם תתפשר על ענייני עבירות היה פה מישהו שטייל עם אקספלורר 2008. הרבה מנוע שאוכל הרבה בנזין אבל לפחות זה לא סולר מסריח ויקר, אוטו גדול ומרווח, חלקים שכנראה יהיה קל יחסית להשיג ויכולת עבירות בינונית. אופציה מעניינת נוספת יכולה להיות פאת'פיינדר.

asafk
25-01-23, 08:50
בסכום הזה - רכב גם אמין יחסית לגיל ובנוי טוב, גם חלפים זולים יחסית ובעיקר זמינים, וגם ביצועים טובים - אני חושב שטרופר הוא בגדר בחירה לא רעה.
צריך למצוא אחד שמור מטופל כי יש הרבה נבלות - אבל תוך כדי החיפושים לא להתמקד רק בטרופר אלא לפתוח את הראש.
אם אתה קצת יותר מוכן להיות מחוייב לרכב (במילים אחרות להתעסק איתו כל הזמן) ובתמורה לקבל חוייה באמת מיוחדת - דיסקברי זה הדבר.

אסף.

מוטי ג.
25-01-23, 09:10
אם אתה קצת יותר מוכן להיות מחוייב לרכב (במילים אחרות להתעסק איתו כל הזמן) ובתמורה לקבל חוייה באמת מיוחדת - דיסקברי זה הדבר.
אסף.אולי אני משוחד, אבל אסף הקדים אותי.

לגבי טרופר, לתחושתי האישית והלא מלומדת להתמקד בבנזין, בד"כ עשו פחות ק"מ

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

erezgur
25-01-23, 10:22
רק להזכיר שטרופר בנזין נדיר יחסית לדיזל.
מסכים שכנראה יהיה עם הרבה פחות ק"מ מדיזל מקביל (כי הוא "שותה" לא מעט בנזין, כך שמי שנוסע הרבה לא מחזיק כזה רכב בדרך כלל).

thebips
25-01-23, 10:26
אני אם קינג 2003 בגדול זה רכב אמין והוא עולה בסביבת 30

-->