התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית רכב שטח.

Theamazinginger
03-02-23, 15:49
שלום לכולם,
אני רוצה כבר הרבה זמן להכנס לכול עולם ה4X4 אבל בעיות זמן וכדומה הפריעו לי.
רציתי לקבל ייעוץ בנוגע לג'ימני.
אחרי הרבה סרטונים, חוות דעת כאלה ואחרות נסגרתי על הג'ימני. הדבר היחיד המשמעותי שלא הצלחתי לסגור בראש זה על איזו טווח שנים לחפש. אם אני הולך על הדור הישן יותר, כמה אני מפספס מבחינת נוחות וביצועי שטח.

. תקציב -

א. מה התקציב לרכישת הרכב? עד ה150 אלף
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? לרכישה בלבד.
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן.

2. גודל / קיבולת הרכב - כרגע רק אני, מי יודע אולי מישהי תצטרף אליי בזמן הקרוב :rolleyes:

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? עד 20 אלף בשנה, זה הקילומטרז'השנתי הנוכחי שלי כיום.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? רכב יום יומי.
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? כול התחזוקה במוסך.

4. אופי השימוש והטיולים:

א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? להתחיל בשבילים קלים ולהתקדם עם הניסיון למעברים יותר טכניים.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? לא טיילתי ואין לי ניסיון. החוויה הכי קרובה לנסיעה בשטח הייתה בזמן הצבא בשטחי אש.
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). אין משהו ספציפי.

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני לא משנה.
ב. מנוע דיזל/בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? משומש.

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? סוזוקי גימני.

תודה לכול העוזרים!

asafk
03-02-23, 16:36
התשובה פשוטה. תחפש ג'ימני הכי חדש שנכנס בתקציב (כמובן להשאיר חבילה בצד להגבהה ומיגון מינימלי, צמיגי שטח) ואם יש עם טיפה שיפורים (נעילה אחורית, וכאמור הגבהה ומיגון, צמיגי שטח) - זה בכלל טוב.

אסף.

geva dover
03-02-23, 17:32
ב150 אלף אתה כמעט בגימני חדש מהניילון

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Galaye
03-02-23, 17:44
מאוד פשוט
אתה רוצה גימני
ויש לך תקציב מכובד
אז הגימני הכי חדש שאתה מוצא

ראיתי 2020 ב130 בפייסבוק מרקט
אפשר למצוא שמורים

הג’יפ הכי מתאים לישראל בפער מהאחרים
תהנה

Sent from my iPhone using Tapatalk

sgill
03-02-23, 18:51
ג'ימני חדש!! גם אם יעלה קצת יותר מ 150 אלף, אתה די חוסך בהוצאות אחזקה כי הרכב באחריות. אתה גם פטור מטסטים בהתחלה שזה יתרון.
ג'ימני ידני במחירון הוא 149.

-->