צפייה בגרסה מלאה : נורת מפלס שמן דולקת באופן אקראי
יש בהיילקס נורת מפלס שמן.
מדי פעם, בבקרים קרים בעיקר - נדלקת אחרי ההתנעה לדקה או שתיים.
מפלס שמן נראה תקין, ואם עוד חשדתי שאני לא יודע לקרוא מפלס שמן במדידה - זה קרה גם למחרת החלפת שמן בכמות הנכונה.
מכירים?
אסף.
אם בטויוטה זה לא שונה מאחרים, מדובר בחיישן שמוברג איפשהו קרוב לבית הפילטר או על הבלוק, לא אמור להיות יקר, הייתי מתחיל ממנו.
זה חיישן בקרטר. דווקא כן יקר (לי) - טויוטה אחרי הכל ...... 200 דולר בחו"ל, פוחד לבדוק כמה בארץ.
השאלה היא אם יש תקלה מוכרת שהיא לא החיישן עצמו, או אולי 'תוציא תנקה' או משהו כזה - בבחינת 'מהקל אל הכבד'.
(אגב... הפעם הראשונה שהנורה נדלקה היתה בשיפוע די קיצוני כי 'זה לא ג'יפ' - מהסוג שאומרים לא להישאר בו הרבה זמן פן ילך המנוע)
(לזכותם ייאמר שיש, מקורי מטויוטה, קיט ביטול לחיישן)
אסף.
לא מכיר ברכב הזה ספציפית.
אבל נורת שמן שנדלקת למרות שיש שמן, בד"כ קודם כל פותחים את הקרטר ומנקים את המסנן הפנימי של המשאבת שמן שנמצא למטה בתוך הקרטר
מכיר את התופעה, אחרי התנעה (בקרים קרים?), נעלמת אחרי דקה או לחיצה קטנה על הגז
בודק מפלס שמן קבוע, אז חי עם זה בשלום, בדיוק כמו עם הנורת לחץ שמן שכבית אחרי כמה שניות מהתנעה
לדעתי אתם מתארים תופעות שונות.
נורת שמן ברכבים טיפשים נדלקת כשלחץ השמן מתחיל להיות נמוך. וזה נובע מהבעיות שתיארתם (מפלס נמוך, בוצה, סתימה, מערכת שעדיין לא בנתה לחץ על שמן קר וצמיג, תקלה וכו ...).
ברכב מודרני נורת השמן יודעת להדלק בצהוב ע"פ חיישן מפלס נפרד, או באדום כשהלחץ נמוך. יש רכבים בהם הנורת מפלס נפרדת, או שיש חיווי אחר (הודעה, ציור במסך וכו...).
אני נוטה להאמין שאסף בדק ברכב שלו והוא יודע להגיד בוודאות שזה מפלס ולא לחץ.
מדברים על נורת מפלס שמן. שנינו.
אסף.
TSB №EG-00435T-TME
tis toyota פתיחת דרך
EG-00435T-TME "1VD-FTV: Oil leakage from rear oil seal due to pressed out
????
אסף.
טעותי
כאן תרשים של Combination Meter
דף 2 Engine Oil
Level Sensor(ON\OF)
E18(A), (B)
ל-HILUX 1KD\2KD FTV
אם צמה שלו בסדר-אז Level Sensor עצמו
נמצאה ונפתרה התקלה.
תקלת מפעיל.
ובכן... לדיפסטיק יש שני צדדים. בגלל שהוא נכנס באלכסון לקרוא צד אחד תמיד מראה יותר מהשני. כמקובל.
ואני כמקובל מוודא שהגבוה לא יעבור את המקסימום והנמוך לא ירד הרבה מתחת למינימום. בדרך כלל כשהגבוה על המקסימום הנמוך ממש מגרד את המינימום. ככה גובה השמן הוא איפשהו באמצע. נגיד.
אז חשבתי לעצמי אולי בעצם אין בעיה בחיישן ורק חסר טיפה שמן. הוספתי חצי ליטר. הגבוה עובר את המקסימום. הנמוך מעל המינימום באופן ברור.
והנורה בכלל לא דולקת......
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.