התחברות

צפייה בגרסה מלאה : איך מתאמים טיול 4X4 בשטחי אש?

Jeepolog
09-02-23, 09:28
ניתן לצפות בעמוד זה

https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4034 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4034-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-4X4-%D7%91%D7%A9%D7%98%D7%97%D7%99-%D7%90%D7%A9-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%9D)

איל מ
09-02-23, 13:58
אובייסלי, רושם הכתבה (ולפי הנימה אני משוכנע שאני יודע מי זה) אוחז בבטן מלאה כלפי המתא"ם ולכן אוחז בעמדה שאין לתא"ם, ולכן גם לא רשם איך עושים זאת, וחבל.
אבל במציאות, לא לכולם ברור ונהיר וידוע איפה זה "רק ביבש" ולא תמיד התשובות זמינות. יותר מזה, חלק מהשטחים "ברטוב" הם רטובים פעם ב...
יצא לי לתאם מספר פעמים. לעתים הצלחתי, לעתים לא. להלן מספר דגשים:

א. תאמו מראש. שבוע או שבועיים.
ב. החזיקו מפת סימון שבילים כזאת שמופיעים בה מספרי שביל. החמליסטית לא יודעת מה זה קואורדינטות, או מפת קוד, או מתג 48 על ציר "תימור" ו"צלמית". רק מספרי שבילים.
מכאן גם נגזר שיהיה קשה מאוד לתאם מחוץ לסמ"ש.

Snir
09-02-23, 14:21
אני שלחתי ה"פ למשתמש אדמין שפתח את השרשור, אני לא יודע אם זה מגיע למישהו. אבל יש בכתבה כמה אי דיוקים שעלולים להטעות אנשים וחבל.
מנהלים - אם צריך אשלח למשתמש אחר.

נמרוד
09-02-23, 14:24
התגובות נועדו בדיוק בשביל להוסיף מידע.

Snir
09-02-23, 14:32
התגובות נועדו בדיוק בשביל להוסיף מידע.אני חושב שזה מידע שצריך להמחק מהכתבה ולא בהכרח להוסיף כתגובה.
בכל מקרה, בקצרה:
1. כמו שציינו מעלי, ניתן לתאם תנועה בשטחי אש ביום חול. סבלנות, צילום מפה, מספרי שבילים והמהדרין גם יוסיפו באיזה שטח אש מדובר. נכון שזה באחוזים נמוכים, אבל קורה. (מצריך גם חתימה של המבקש על "כתב אזהרה" בדרך כלל)

2. כניסה לשטחי אש בשבתות וחגים: נדרשת בתאום! נכון שהמציאות בשטח היא שאף אחד לא מתאם, זו סיטואציה שנוחה לצבא ולמטיילים. אבל זה חובה. תנסו להתקשר למתאמ ולשאול.
מתי זה יכאב? כשמטייל יפגע מאיזה נפל בשטח אש הצבא ימהר להגיש נגדו תלונה במשטרה על כניסה לשטח אש ללא אישור.

גיא
09-02-23, 14:54
אובייסלי. רושם הכתבה חווה כשלון מפואר. והוא לא היחיד. .

תיקון אחד קטן לטובת הנושא, בשישי בבוקר לפעמים עדיין הצבא מתאמן, כלומר לקחת באוטומט שמחמישי בלילה זה שלנו . זה לא. יותר כזה משישי ב 12 בצהריים

ועכשיו להתבכיינות.

אני אישית ניסיתי מספר פעמים לתאם עם המתא'ם .. אחרי זה ויתרתי.

זה בזבוז חיים פר אקסלנס.

תפעילו את הקלבסה. אל תיכנסו באמצע השבוע לשטח אש. פעיל או לא. רטוב או יבש או מנוקד.

וזהו ...

Sent from my DN2103 using Tapatalk

zivo
09-02-23, 15:18
היו תקופות שחשבתי כמו גיא ( שחבל על הזמן).
דווקא בשנים האחרונות היו לי כמה הצלחות.
נראה שזה לא מדיניות אסטרטגית אלא יותר גחמות או רצון טוב של מי שבתפקיד.
בקיצור, שווה לנסות.

מיכה100
09-02-23, 15:36
אם מישהו יכול לחלוק פה סיפור הצלחה כזה: מה תואם, כמה זמן מראש ואיך, זה מאוד יעזור לסקפטים כמוני שניכוו פעם פעמיים ומאז פשוט לא מנסים.
אולי מסלולים מסויימים יותר קל לאשר ואחרים ממש אין טעם לנסות? שתפו שתפו.

ד ו ר ו ן
09-02-23, 15:46
בפעם היחידה שתאמנו, באחד החגים הגדולים, פגשנו בשטח כוח יורה.

איל מ
09-02-23, 20:34
אם מישהו יכול לחלוק פה סיפור הצלחה כזה: מה תואם, כמה זמן מראש ואיך, זה מאוד יעזור לסקפטים כמוני שניכוו פעם פעמיים ומאז פשוט לא מנסים.
אולי מסלולים מסויימים יותר קל לאשר ואחרים ממש אין טעם לנסות? שתפו שתפו.

אני כבר לא זוכר את הפרטים והתאריך, זה הופיע כאן באחד משרשורי הטיולים/תיאומים.
ניסיתי לתאם באזור נחלים גדולים, נחל ערוד והקניון הלבן. כמו שמתואר בכתבה נעניתי בשלילה, אבל! נאמר לי שאם אני רוצה ביום רביעי במקום ביום שני (או משהו בסגנון), זה אפשרי.
אני כבר לא זוכר אם שיניתי את לוז/סדר הטיול או שויתרתי על תא השטח, אבל מבחינת הצבא היה אישור.
לגבי נחל ציחור מפארן ועד איזור חניון לילה ציחור (אמצע הדרך לחניון שער צניפים) גם קיבלתי אישור

amitaikl
10-02-23, 00:45
מהניסיון שלי:
להתקשר שבועיים וחצי לפני. אם הטיול ביום חמישי, להתקשר בראשון-שני שבועיים וחצי לפני.
ישיבת התיאום בד"כ ביום רביעי והם צריכים לאסוף את כל החומר.
החומר: כמה מטיילים, איך מטיילים, מתי מטיילים, איפה מטיילים.
איפה 1: שטח אש מספר x. אם יש תתי חלקים, לציין אותם. האתר של govmap מצויין.
איפה 2: מספרי כבישים, מספרי שבילים מסומנים
להצטייד מראש 1: פקס. הצבא עדיין עם פקסים. התארגנו. לא יודע איך.
להצטייד מראש 2: סבלנות. הם לא עונים מיד. לפעמים עונים ומיד מנתקים.
להצטייד מראש 3: סבלנות. אלו חיילים וחיילות בסדיר. הם גם בני אדם. לפעמים קמו על צד שמאל, או שהמפקד כעס עליהם, או שזה שדיבר איתם לפניך היה חסר סבלנות. אל תהיה זה שלפניך! תהיה סבלן ומנומס. יום אחד אולי זה יהיה הבן או הבת שלך שיענו לטלפונים של אזרחי ישראל.
להצטייד מראש 4: סבלנות. כן, שוב חיילים בסדיר. לפעמים יש שם מישהו שיודע מה זו מפה. הרבה פעמים לא. לפעמים הם יסתכלו על מפה, אבל צריך לכוון אותם בימינה-שמאלה. מזרח-מערב לא מושגים ברורים
לפעמים זה יצליח ולפעמים לא. לא הצלחתי למצוא חוקיות. פד"מ היו בד"כ יותר יעילים, פקמ"ז פחות.
בעיקר לשאול את עצמך: האם זה נדרש? בימי שישי כמעט שלא יורים. בשבת לא יורים לאימון. אם אתם רוצים להכנס לשטח בחמישי בצהריים עוברים בציר המטווחים של חיל האוויר כדאי לתאם. אם אתם יוצאים בשבת בצהריים באותו ציר מטווחים אולי פחות נדרש

מתן
10-02-23, 07:53
האמת שגם לי הייתה חוויה מוצלחת לפני כחצי שנה. הצלחתי לתאם טיול בחרמון באזור גבעות הקרב בהתראה של שבועיים. ואפילו הסיור של החיילים הגיע כמו שעון ב8 בבוקר ופגש אותי בשער של העלייה למוצבים.

כנראה שבאמת הרבה תלוי על מי נופלים בחמל אבל החיילת הראשונה בחמל ענתה לי משהו בסגנון "אני ממש לא יודעת מה להגיד לך ואם אפשרי בכלל לתאם טיול באזור כזה",
שאלתי בנימוס עם מי אני כן צריך לדבר שיודע אם אפשרי או לא ואז אחרי עוד 2 טלפונים לחמלים שונים, ענה לטלפון קצין שאמר לי שאין בעיה ואפשר לטייל בשביל הזה.
לא נזקקתי לפקס אלא לצילום מסך ומספר שביל של הטיול, שעות הטיול, מספר משתתפים, מספר איש קשר.

הטיפ היחיד בעניין הזה הוא שצריך, למרות התיאומים מראש, להתקשר ערב קודם ולהזכיר לחמל שאתם באים.

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-02-23, 08:38
נשמע שיש הבדל גדול בין הדרום לצפון בנושא.

Snir
10-02-23, 13:03
נשמע שיש הבדל גדול בין הדרום לצפון בנושא.יש גם הבדל גדול בין הגולן (שום סיכוי שיאשרו באמצע שבוע) לבין שאר הצפון.
בפיקוד מרכז זה קצת יותר מורכב כי לרוב זה אישור גם של החטיבה הגזרתית וגם של שטחי האש.

לגבי פקס - לדעתי שלושתם כבר התקדמו למייל אזרחי / ווטסאפ.

מתן
10-02-23, 17:56
הטיול שלי בגבעות הקרב היה בימים ראשון ושני, בשבוע עבודה רגיל. אולי היה לי מזל פשוט

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

Aviv-T
11-02-23, 10:01
אוסיף פה את ניסיוני, וחלק ממה שאני יודע:
1. לכל גזרה יש את החמ"ל שטחי אש שלה - אחראי עליה רב סרן/נגד, והוא המנצח של כל מתא"מ. לא תפגשו אותו אלא אם כן תהיה איזה תקלת בטיחות משמעותית.

2. לשטחי האש של רמת הגולן וצפונה (כולל החרמון) יש מתא"מ משלו, והוא הכי משופשף מבחינת התיאומים כי גם 'בתוך המערכת' הם עובדים הכי הרבה - תמיד יש חטיבה באימון ברמת הגולן, וכולם רוצים להתאמן שם.
התוצאה היא ברורה: מערכת משומנת (שלא חפה מבעיות, כן?) שכל שבוע עושה ישיבה.

3. למה שבועיים מראש? כי הישיבת שטחי אש הראשונה שמדברת על חלוקת השטחים לכוחות המתאמנים (והמטיילים) מתבצעת ביום רביעי שבועיים מראש. מי שלא הגיש עד אז - רוב הסיכויים שיידחה על הסף. ולא, לא מתקשרים אליך ושואלים אותך אם אתה רוצה להזיז.

4. מתא"ם פד"ם הוא (מניסיוני) החלש ביותר. מכמה סיבות
א. כמערכת - הוא פחות טוב. מספרים פחות מעודכנים, טפסים מיושנים, פקס. למה למה למה למה פקס???
ב. חלוקת השטחים היא 'חצי מבצעית' - חצי. כי אם תסתכלו במפת שטחי אש, השטחים מספר 300, 600 או 1000 מושפעים מאירועים על הגדר והם מגיעים בערך עד האמצע של ארצנו הקטנטונת. למה זה מעניין? כי את אותם חיילים בסדיר/קצינת החמ"ל (שכנראה יותר צעירה מהסדירניקים) אירוע על הגדר משבית לה את הגזרה. כולל שטחי האש. ומבחינתם - כוח צבאי זה עוד משהו, אזרחים זה סתם סיכון.

5.אני רוצה לשים פה מידע, שיכול גם לסכן חלק מהאנשים. חייב לבדוק אותו ולקחת אותו בערבון מוגבל, ואני מפציר בכם לתאם ולהתקשר. בסוף, אנחנו לא כל יום חמישי מטיילים. זה נכון שיום חמישי הוא יום עבודה, אבל ברמת הגולן ובדרום יש הוראת חדל החל מיום חמישי בשעה 12:00. לא יודע למה זה נקבע, פשוט ככה זה.

6. ואחרון - מה קורה אם לא תיאמנו?
אז קודם כל לא הרבה קורה, אבל לפעמים הטלפון הזה משאיר אותך יותר מבולבל ממה שעשית כשהגעת.
לכן יש כמה אופציות:
א. אם הגעת ביום חמישי ואתה רוצה לדעת אם יורים:
לעשות את הטלפון ולשאול אם עדיין יורים. כן, לפעמים זה עוזר. (פעם אחת שאלתי אם התחיל החדל של הסופ"ש, אז שאלו אותי 'איזה חדל?') לפעמים יגידו לך שלא, או שלא יודעים על מה אתה מדבר.

ב. אם הגעת בשישי, לעשות את אותו הטלפון. הסיכוי שחייל כזה יענה לך ביום שישי הוא... אפסי לחלוטין. מתי הוא לא אפסי? כשבאמת יורים בשישי או שבת. גם לזה יש סיבה פשוטה - החמ"ל חייב להיות מאויש כשיורים. 'פיצ'ר' של המערכת.

ג. אישית. אני ממש לא מפציר מאף אחד לעשות כמוני. אבל אני נכנס.
מה יכול לעזור בכזה דבר? משפך ירי צבאי. כן כן, כזה שאנחנו בונים איתו תרגילים. כשאני נכנס לשטח אש, אני בודק איפה המשפכי ירי נכנסים ואז אני יודע שאם אני צריך להכנס לאוהל או לנקודת עצירה לקפה, אני יודע איפה אני יכול. לחלופין - אם אני נכנס לצרה, אני יודע לאן כדאי לי ללכת. זה לא אמצעי נגד חיל האוויר. צבא זר אך ידודתי סך הכל

מתנצל אם התחלתי פה כתבה משל עצמי, מקווה שזה יעשה קצת הבנה טובה יותר.
חשוב לי להוסיף, שחלק מהתובנות פה הן לא רק מניסיון אישי של תיאום, אלא ניסיון אישי של תוך המערכת. לא מעט פעמים אני נתקל במשהו, וישר מבין למה אחר כך כשאני רוצה לתאם אני בבעיה.
וכמובן איך לא, קצת אופטימיות - הצבא, כמערכת גדולה לא יכול לשלוט בהכל, ורוב האנשים הם כמוני-כמוכם, רוצים שנגיע ונטייל מהארץ הזו שיש לנו. אבל לפעמים זה לא יוצא נכון או הכי טוב.
לפעמים יש 'ילד' במקום הלא נכון כשהרמנו את הטלפון, לפעמים מישהו שהיה אמור להיות ב-8200 אבל התבלבלו בשיבוץ.
תנשמו עמוק, תיאזרו בסבלנות, ואפשר לנסות לתאם. עוד לא שברתי את תקרת הזכוכית הזו, אבל באמת אפשר

ד ו ר ו ן
11-02-23, 10:23
ברמת הגולן ובדרום יש הוראת חדל החל מיום חמישי בשעה 12:00. לא יודע למה זה נקבע, פשוט ככה זה.

מחבר, מג״ד, עולה שסטטיסטית יש יותר תאונות אימונים כשמתקרבים לסופ״ש.
במילים אחרות, שילוב של אס״ק+עייפות מצטברת מהשבוע שחלף.
לדבריו זו הסיבה לעצירת אימונים באש בחמישי בערב.
מצד שני, יש אימונים מבצעיים, אז הכלל לא תופס באופן גורף ששטח אש יבש באמת.

k9.amit
11-02-23, 10:34
לפחות נכון לשנה שעברה, למתא"ם פד"ם יש מייל. וגם לגמרי אפשר לתאם כניסה לשטח אש (אני אישית תיאמתי לרמת נפחא)

‏‪[email protected]‬‏
** עריכה ** בעקבות עדכון מתגובה מאוחרת יותר - המייל המעודכן הינו [email protected]

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Aviv-T
11-02-23, 10:45
מחבר, מג״ד, עולה שסטטיסטית יש יותר תאונות אימונים כשמתקרבים לסופ״ש.
במילים אחרות, שילוב של אס״ק+עייפות מצטברת מהשבוע שחלף.
לדבריו זו הסיבה לעצירת אימונים באש בחמישי בערב.
מצד שני, יש אימונים מבצעיים, אז הכלל לא תופס באופן גורף ששטח אש יבש באמת.

האמת, מעניין אותי מאיפה הוא מביא את הנתון הזה. אם נראה לך שיש מקום לשיח, שלח הודעה פרטית.
אם הוא מצליח לעשות שימור ידע בצבא על כמה אירועים קרו לקראת סופ"ש, יש פה מישהו ששווה לדבר איתו.
לחלופין (לא אכנס לסיבות) רוב התרגילים באש חיה והמסובכים יותר מתבצעים מאמצע השבוע והלאה.

חשוב להבין גם מה זה אומר 'אימון מבצעי' ובאיזה תנאים הוא צריך לעמוד בשביל שייאשרו אותו.
זה בכלל לא מובן מאליו שיקרה כזה דבר באש חיה. משהו משמעותי צריך לקרות.
אחרי שאמרתי את זה, כן - אתה צודק. זה לא גורף.

אבל, מסכת הייסורים שאנשים צריכים לעבור בשביל שמישהו יאשר כזה דבר לא שווה את המאמץ. בדרך כלל.

ד ו ר ו ן
11-02-23, 11:39
הוא לא עוסק באיסוף הנתונים.
הוא מהצד המתאמן.

״אימון מבצעי״ = בדיקת כלים לפני עלייה לקו, משהו לא צפוי וכו,
באזור החמרן למשל, במשפך של מסלול הטיול הנפוץ, יש אזור שמסק״רים עושים בדיקת תותחים מידי פעם.

Aviv-T
14-02-23, 11:55
הוא לא עוסק באיסוף הנתונים.
הוא מהצד המתאמן.
גם אני, אבל זה נשמע לי כמו השערה...

[/QUOTE]״אימון מבצעי״ = בדיקת כלים לפני עלייה לקו, משהו לא צפוי וכו,
באזור החמרן למשל, במשפך של מסלול הטיול הנפוץ, יש אזור שמסק״רים עושים בדיקת תותחים מידי פעם.[/QUOTE]

לא מתכוון לזלזל, אבל משהו לא צפוי זה חריג ובדיקת כלים לפני עליה לא נחשב ככזה.
חיל האוויר אני באמת לא יודע להגיד

ד ו ר ו ן
14-02-23, 12:46
לא מתכוון לזלזל, אבל משהו לא צפוי זה חריג ובדיקת כלים לפני עליה לא נחשב ככזה.
מהעבר הרחוק, כששטח האש שייך למסגרת מסויימת, ויש לא מעט כאלו, אז תהליך האישור לירי לא מסובך.
ואז הפיקוד צריך לוודא מול המסגרת מה קורה בשטח , כי השטח שייך למסגרת, וזה הופך לשרשרת מטלות למתאם, ואתה מתחיל להבין את התוצאה המסתמנת.

amitaikl
27-08-23, 09:39
המייל שמופיע לפיקוד דרום באתר (https://www.idf.il/41236) וכן באחת התגובות כאן אינו מעודכן.
המייל העדכני הינו: [email protected]

erezgur
27-08-23, 10:18
המייל העדכני הינו: [email protected]
תודה.
הוספתי הערת עם המייל המעודכן בתגובה למעלה

amitaikl
05-09-23, 15:41
סיפורים מעודכנים בנושא תיאום שטחי אש:
- שלחתי בקשה למייל המעודכן מתא"מ פד"מ ווידאתי שהמייל הגיע.
-שבוע לאחר מכן התבקשתי לשלוח להם בפורמט שלהם.

תובנות:

הם לא קוראים קבצים מצורפים. מבקשים לשלוח: שם מלא- ת.ז- מס' טלפון- מס' מטיילים- תאריכי ושעות הטיול- מספר/י השביל/ים כפי שמופיעים באתר/ מפת סמ"ש - https://mokedteva.co.il/<wbr>InfoCenter/TrackWizard (https://mokedteva.co.il/InfoCenter/TrackWizard)
הם עובדים רק עם מספרי שבילים. אין מה לטרוח עם מספרי שטחי אש. לטענתם, בשבילים מסומנים שעוברים בשטחי אש נעשית סריקת נפלים.
המשך ל2: הסיכוי לקבל אישור לכניסה לשטח אש שאין בו סימון שבילים נמוך מאוד עד אפסי.
יש להם מפת שטחי אש שונה ממה שמופיע בgovmap. אני ביקשתי לטייל בסמ"ש אדום שמספרו 15130. (מי שלא מזהה: הסמ"ש האדום של מעלה אברהם). לפי govmap הוא נמצא בשטח אש 504. באישור הכתוב, וכן בשיחה עם המתא"מ, מדובר בש"א 506. מוזמנים למצוא את ש"א 506 במפה המצורפת. בין המוצאים יוגרל נפל של פצמ"ר

144823

nirs
05-09-23, 19:27
בפעם היחידה שתאמנו, באחד החגים הגדולים, פגשנו בשטח כוח יורה.

גם לי זה קרה, לאחר תיאום.
על יד ימין ויד שמאל, דיברנו?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
05-09-23, 21:07
גם לי זה קרה, לאחר תיאום.
על יד ימין ויד שמאל, דיברנו?

Sent from my iPhone using Tapatalk

יותר משעשע..
באחד החגים הגדולים, ראינו מאהל שריון באחד היובלים של החיון.
התקרבתי ל-ש.ג. לשאול אם הם מתאמנים.
לא היה אף אחד.
נכנסתי למאהל.
לא היה אף אחד בחוץ, ואף שומר על הכלים (שורת טנקים מזוודים עם המקלעים והכל חונים).
קולות מאחד האוהלים, נכנסתי.
כמה שריונרים בסדיר מאובקים מפודרה, שרועים על המיטות.
״לא, אנחנו לא מתאמנים, שומרים על המאהל עד לערב חג ואז מחליפים אותנו״..

עניתי:
כדאי שתבדקו שוב, הערב חג היה אתמול״..

-->