צפייה בגרסה מלאה : קניית רכב משועבד
היי לכולם
אני מכוון לקנות רכב יד 2 לאשתי וחלק מהרכבים שאני רואה משועבדים כנגד הלוואה / מימון.
באופן די הזוי, לא מצאתי מדריך מפורט מספיק לאיך קונים רכב כזה. מניח שאני לא הראשון ובטח לא האחרון שנתקל בזה. איך אני נמנע מסיכון בו אני מעביר כסף למוכר והוא נעלם עם הרכב והכסף?
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה נורא פשוט, אחרי שאתה מחליט שזה הרכב שאתה רוצה לקנות, אתה עושה איתו זכרון דברים שאתה קונה ללא שעבוד במחיר כזה וכזה עם קעילומטראז כזה וכזה, ושאם השעבוד לא יוסר עד ליום X, זכרון הדברים בטל ומבוטל, ואולי אפילו קנס למפר ההסכם.
הוא אמור להביא לך אישר מהגוף המשעבד שהוא הסיר השעבוד, ורשיון רכב חדש ללא השעבוד.
רק כשיש את זה אתה הולך לשלם ועושה העברת בעלות.
אם הוא אומר לך שהוא רצה חלק מהכסף כדי להסיר השעבוד - עבור לרכב אחר.
שני הרכבים האחרונים שקניתי, השנה, היו שניהם משועבדים. הסירו, וקניתי.
שאלה, איך הוא יסיר שיעבוד אם אין לו כסף?
חבר שלי קנה רכב (פג'רו 2018)שהיה משועבד, העביר למוכר 100k לחשבון, הנ"ל שילם ושיחרר את השיעבוד, העברת בעלות והיתרה לתשלום בסוף.
חבר שלי קנה רכב (פג'רו 2018)שהיה משועבד, העביר למוכר 100k לחשבון, הנ"ל שילם ושיחרר את השיעבוד, העברת בעלות והיתרה לתשלום בסוף.למה זה בעיה של הקונה?
אם אין הכרות מקדימה ואמון בין הצדדים לא הייתי מעביר כזה סכום, לא חסרים סיפורים על מוכרים שנעלמו עם הכסף.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
נכון.
מצב בעייתי. ל 2 הצדדים.
הקונה רוצה לקנות והמוכר רוצה למכור.
לפני כשנה מכרתי רכב משועבד.
התהליך היה פשוט - אחרי שנמצא הקונה ועשינו זברון דברים (+5000 ש"ח דמי רצינות) פניתי לבנק המממן, הצגתי את זכרון הדברים והשעבוד הוסר תוך התחייבות שלי להעביר את הכסף תוך כך וכך ימים.
תוך יום השיעבוד אכן הוסר וכשקבלתי את התשלום החזרתי לבנק את החוב.
חבר שלי קנה רכב (פג'רו 2018)שהיה משועבד, העביר למוכר 100k לחשבון, הנ"ל שילם ושיחרר את השיעבוד, העברת בעלות והיתרה לתשלום בסוף.
פרצה קלאסית להונאות.
מי אומר לך שהסכום שהעברת מאפשר למוכר לשחרר שעבוד?
יכול להיות שמימינכם החוב שלו גבוה מהסכום שהעברת, והכסף עבר ואין שחרור.
אפשר פשרת ביניים.
ברגע שמעבירים את הכסף, האוטו עובר אליך עד העברת הבעלות. כמובן בליווי הניירת המתאימה בה שניכם מצהירים שזה ההסכם.
גם כאן יש פתח אינסופי להונאות (תעודת זהות מזויפת, או רישיון מזויף ואתה נשאר עם רכב גנוב ביד ובלי כסף).
סיכוי מול סיכון. כדי להצדיק את הסיכון המחיר צריך לשקף את זה ולהיות נמוך בעשרות אחוזים ממחיר השוק.
באופן אישי גם אז לא הייתי קונה. ישנם המון סיפורי הונאות.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
נוטה להסכים איתך, אבל...
אם חיפשת במשך חודשים רכב, כיתת רגליך לאורכה ולרוחבה של הארץ רק כדי לראות נבלות במחיר מופרז, ובסוף מצאת רכב במצב טוב, במחיר הוגן, אבל עם שיעבוד?
ואתה יודע שמחר מישהו כבר יחטוף אותו?
לא תעשה איזה זכרון דברים עם מקדמה?
לדעתי זה הכל לפי הסיטואציה.
קניתי ומכרתי כמה רכבים בחיי, אם כי לא זכור לי שמי מהם היה משועבד...
אם יש שיחה לגורם המשעבד ואפשר להעביר את הכסף ישירות אליו עוד יותר טוב.
אבל, חלק מהפעמים הכסף עבר אלי והרכב נישאר אצלי עם היתחייבות מצידי שלא יזוז מהחניה מרגע "העיסקה".
בחלק מהפעמים העברתי כסף ולקחתי את הרכב והעברת בעלות בוצעה(וגם מצב הפוך מיזה) לאחר יום יומיים.
כמובן הכל מגובה בניירות חתומים עד כמה שזה משנה, או לא.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
כשרכשתי רכב משועבד הלכנו לבנק שלו שם אמרו לי מה הסכום המדוייק שהוא חייב בשביל להסיר את השיעבוד, והתחייבו להסירו כשיקבלו תשלום. הבאתי לבנק צק בנקאי בסכום הזה, ולו צ'ק בנקאי על ההפרש וזהו...
בשביל כזו התעמלות, זה צריך להיות רכב חד-קרן.
על ההאנטר שמצאתי בזמנו היה שעבוד.
בכלל לא הייתה שאלה, סוכם שהשעבוד מוסר לפני ההעברת בעלות (המוכר אמר לי עוד לפני שבדקתי).
אצלי הבעלים הייתה חברה, אולי זה מפשט להם את התהליך אבל הכל סוכם בע"פ ולא היה זכרון דברים.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.