מתכנן לצבוע את אחד הקירות בחדר של הקטן בצבע מגנטי.
בגלל העלות הגבוהה מנסה להבין האם באמת צריך 3 שכבות (או שצריך יותר או פחות).
הם ממליצים על אלמנטים עם מתכות נדירות מה שקצת מפחיד לגבי כושר ההדבקות של אלמנטים יותר פשוטים.
עוד שאלה, האם לצבוע עם לכה על בסיס מים או שכבה של צבע כדי לקבל עמידות ואחידות בצבע (בכל זאת קיר שלם).
ראיתי צבע של טמבור ושל ראסטולאום - המלצות לפה ולפה ? המחיר די דומה וגם כושר הכיסוי.
מאחר ולא הייתה תשובה מאף אחד (גם לא במקומות אחרים) נאלצתי לקחת הימור.
מבדיקה שלי, הצבע של טמבור כמעט ולא קיים, היו להם בעיות באיכות הם התחילו לייבא מחו"ל והאספקה לא משהו.
אז נבחר הראסט אולאום. נתחיל מהסוף - זה עובד אבל זה לא כמו משטח מתכת. זה מחזיק לא רע דברים קלים אבל לא רק.
אם משתמשים במגנטים ממתכות נדירות זה משתפר, משטחי מגנט (כמו תמונות מחתונות) עובדים טוב, אבל להתחיל לתלות פתקים כמו על מקרר לא עובד להיט.
התהליך: כלבת.
צריך לערבב את הדרעאק הזה כי יש יציקה של חומר (המתכת שמתגבשת עם הצבע) ומסביב קצת ממיס. הדפסתי מערבל למברגה שעזר אבל לא עשה את העבודה. אין תחליף למברג או מקל ולערבב במשך כמה דקות (הם לא סתם אומרים 5 דקות). צריך לגרד מהצדדים ומהקרקעית ולהשקיע הרבה אנרגיה (ועדיין יהיו קצת גושים). לפני כל פעם ש"מוזגים" למגש של הרולר צריך לערבב. ועדיין החומר נוזלי הרבה פחות מצבע שמן ואי אפשר לדלל אותו. הם טוענים שחצי שעה מספיקה בין שכבה לשכבה, הייתי צריך לחכות 3 שעות ביניהן - יום שלם לצביעה של קיר והתייבשות לפני השכבה ה"רגילה" של 24 שעות נוספות. אם הקיר מחוספס יחסית, לא קל להגיע לכיסוי מלא גם אחרי 2 שכבות (ספוג בלי שערות) וזה פוגם במגנטיות. לגיר של 9 מטר רבוע הספיקו 4 ליטר (החמישי מחכה לפרוייקט אחר או ימסר/ימכר).
רולר - רולר קטן, ספוגי ולא הלבן הפשוט (הוא פשוט מתפרק, כנראה הממיס של הצבע ממיס את הדבק שלו) אז הכתום עושה את העבודה, אבל הצביעה קשה (גודל הרולר והצמיגות של הצבע).
כפפות וביגוד - ארוך, כפפות גומי (2 שכבות לפחות) ולהתכסות כמה שיותר, כדי לגרד את הצבע שחדר את שכבות ההגנה שפשפתי עם מברשת והרבה סבון נוזלי ומתחת לציפורניים זה בכלל בלגן - לא ניסיתי טרפנטין כי לא היה לי זמין.
התוצר שיוצא על הקיר הוא שחור פחם, אחרי 3 שכבות הוא עדיין לא אחיד בגוונים שלו ואחרי שהכל יבש וצובעים עם שכבת צבע אחר מתגלות מקרוב כל מיני גבשושיות.
שכבת הצבע העליון, בידיעה בחרתי גוון אפור יחסית כהה (מההבנה שגוון בהיר יהיה בעייתי ליישום בשכבה בודדת - כל שכבת צבע מורידה מכושר ה"מיגנוט") ועדיין היה צורך בשכבה נוספת מאוד דלילה כדי לקבל גוון אחיד. היה קשה להגיע לצביעה טובה בשכבה הראשונה כי המשטח די מחוספס אחרי הצבע המגנטי במקומות מסויימים.
אם המטרה היא לייצר חלק מהקיר (נגיד מטר על מטר) בתור משטח מגנטי זה יכול להיות לא רע, שימו רק מיסגור וגוון אחר משאר הקיר. קיר שלם זה באמת Too Much. אם נורא בא לכם להשקיע, תעשו יותר שכבות (לא ישים על קיר שלם רק על משטח מוגבל בגודל) ותקבלו הצמדות יותר גבוהה. בדקתי בין שכבה לשכבה ורק בשלישית באמת הגעתי לרמה טובה.
תודה על חוות הדעת.
זה נשמע באמת יותר מדי עבודה עבור פחות מדי תוצאה.
לשם השוואה - לצבוע לוח פח דק להצמיד אותו לקיר ולצבוע מעליו שכבת צבע נוספת - נשמע לי יותר פשוט.
אסף.