צפייה בגרסה מלאה : מגבלת החוק בבליטת מדרגות סף הצידה
אהלן,
מישהו מכיר מה אומרות התקנות לגבי כמה מותר שמדרגות הסף יבלטו לצדדים? שלא ייווצרו בעיות בטסט (גם ככה לא חסר...)
אני מוסיף לקיימות אצלי שנועדו רק להגנה עוד צינור מקביל לטובת דריכה.
חנן-ג'יפולוג
12-03-23, 07:31
אין לי תשובה, אבל רואה לנכון לציין שזה נשמע לי שגוי ברמת העבירות בשטח, והמדרגות עצמן שימעכו על סלעים מהצד.
דגם הרכב שלי הוא מהגבוהים שבנמצא, והוא מוגבה. אני מהנמוכים, ואני לא נעזר כלל במגיני הסף כדי להתיישב ברכב. גם כלל לא מתאמץ בשביל להתיישב. פשוט טכניקת עלייה אחרת.
MashberNafshi
14-03-23, 18:48
המגבלה היחידה ע״פ פקודת התעבורה:
רוחב כולל: רוחבו של הרכב כשהוא נמדד בין שני משטחים אנכיים מקבילים העוברים דרך הנקודות הקיצוניות של הרכב משני צדדיו, למעט מראת תשקיף ומחוון-כיוון.
המגבלה היחידה ע״פ פקודת התעבורה:
רוחב כולל: רוחבו של הרכב כשהוא נמדד בין שני משטחים אנכיים מקבילים העוברים דרך הנקודות הקיצוניות של הרכב משני צדדיו, למעט מראת תשקיף ומחוון-כיוון.
זה ניסוח שמשמעותו איך מודדים את רוחב הרכב.
איפה כתוב שיש הגבלת חריגה ממידות אלו?
מה שמשבר נפשי ציטט זו לא הגבלה, זו ההגדרה של "רוחב הרכב" כפי שמופיעה בתקנות.
לגבי הגבלות:
אם זה משהו זמני או מטען - לרכב מתחת ל15 טון אסור בכל צורה. (תקנה 85 בתקנות התעבורה)
אם זה משהו קבוע שלא הותקן ע"י היצרן זה אסור כי זה נכנס תחת הפרשנות של שינוי מבנה. (תקנה 380 לתקנות התעבורה).
עד כאן החוק.
לפות"ש השאלות הללו הן מסוג השאלות שמעירות את הדוב משנתו...ואח"כ זה חוזר אלינו.
לדעתי אם אתה מתקין וזה לא חורג בעין, פשוט תעשה את זה , אם רוצים לחפש אותך בטסט תמיד יחפשו.
קח לדוגמא את האמבולנסים , בעיקר של מד"א אבל לא רק - כולם עם מדרגה מצד ימין שבולטת מאוד ולאף אחד לא מפריע שזה לא מוגדר ברשיון או בצורה רשמית כלשהי.
כנ"ל מדרגה אחורית בכל מיני מסחריות אמבולנסים ורכבי שבס. זה מחוץ לאורך המותר ולא מוגדר ברשיון.
ועדיין אף אחד לא מכשיל ולא פוסל.
יש דברים שצריך לחיות איתם בשקט.
לא יודע לגבי המדרגות
חבר עם סילוורדו חדש היה צריך להכניס כהערה לרשיון את מדרגות הצד החשמליות שהותקנו ע״י היבואן
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מה שמשבר נפשי ציטט זו לא הגבלה, זו ההגדרה של "רוחב הרכב" כפי שמופיעה בתקנות.
לגבי הגבלות:
זה מה שכתבתי.. תודה על החזרה.
אם זה משהו זמני או מטען - לרכב מתחת ל15 טון אסור בכל צורה. (תקנה 85 בתקנות התעבורה)
אם זה משהו קבוע שלא הותקן ע"י היצרן זה אסור כי זה נכנס תחת הפרשנות של שינוי מבנה. (תקנה 380 לתקנות התעבורה).
זו פרשנות או לשון החוק?
יש לך את ציטוט התקנה?
בזמנו, חיים רכס טען שיש חריגת רוחב מותרת עליה הוא הסתמך בהרחבת הארגזים שהוא מתקין על טנדרים.
מעבר לזה, הפרשנות שלך לגבי "שינוי מבנה" מרחיבה הרבה מעבר לכוונת המשורר האנלי שניסח א החוק.. לא כל חיבור של משהו לרכב הוא שינוי מבנה.
ע"ע דיגומי קבלנים בארגזים, קשתות, מיגונים, אנטנה ועוד ועוד.
לשמחתנו זה לא נכלל כשינוי מבנה וטוב שכך וראוי שלא יהוו שאלות קיטבג חוזרות בנושא.
בזמנו עלתה כאן שאלה לגבי מדרגות חשמליות, ואם אני זוכר נכון הנימוק היה לא בגלל שזה מדרגה אלא כי זה זה כמו מתקן לנכים שמחובר לרכב, אבל אל תתפוס אותי במילה, אפשר לחפש שוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.