צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא שחיקת צמיגים
ehudzeelim
22-03-23, 08:42
שלום וברכה,
תופעה שמתפתחת בצמיגים עם הזמן (והקילומטראז'): הקוביות נשחקות בגבהים שונים, באופן מחזורי כך שנוצר מצב של קוביה גבוהה, ואחריה קובייה נמוכה וכן הלאה באופן מחזורי. צירפתי תמונות מקווה שרואים את ההבדל בגבהים. זה קרה לי גם בצמיגי A/T.
האם יש לכם הסבר לדפוס שחיקה הזה?
142946142947
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
זה בד"כ מעיד על אחד משני דברים
האחד הוא בלאי בבולמים. מאוד אופייני לבולמים רכים מדי. .
השני הוא נסיעה ב4x4 על משטח עם אחיזה טובה. גם מאוד אופייני.
אסף.
ehudzeelim
22-03-23, 10:02
תודה רבה זה מסתדר לי..
הבולמים אולי עייפים, קוני עם כ-100k. למרות שמרגישים בסדר אבל יכול להיות שהתרגלתי.
לגבי הנסיעה ב-4×4 על משטח קשה, יכול להיות קשור לעובדה שהרכב נעול כפול בנעילות אוטומטיות? כי בסהכ נוסע הרבה בעיקר שבילי מדבר, גם ב-high
קרה גם עם בולמים חדשים.
קורה יותר בצמיגי שטח מלא, ויותר מאפיין סרן קדמי.
הצלבה קדימה-אחורה כל 10k העלימה את התופעה כמעט לגמרי.
תלוי גם בפרופיל הצמיג.
בשני סטים של מקסיס 8060 היתה לי הבעיה.
בשני סטים של מקסיס 764 בקושי מורגש.
אל תמהר להחליף בולמים, אם אין אינדיקציה נוספת לבעיה בהם.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
חפש כתבה מעולם האופנועים. לא מצאתי אותה בחיפוש זריז, אבל בחור שעושה כיולי מתלים לאופנועי מירוץ מסביר בדיוק איזו שחיקה מתארת איזו בעיה/כיוון.
בגדול ממש,
קוביה שחוקה קוביה גבוהה היא תופעה מאוד נפוצה כשרוכבים עם צמיגי שטח על כביש. (אני מצטער על ההתייחסות לדו"ג, מכיוון ששם יש לי נסיון עם זה). התופעה הזאת היא בן דוד רחוק של קוריגיישן, ונובעת מכך שהצמיג כל הזמן מרקד על הכביש. רק שכאן מה שנשחק הוא לא הדרך, אלא הצמיג. וכמו שאמרו זה מתקשר לתדר של המתלה, שעלול להיות מושפע מסוג הצמיג, לחץ אוויר, כיול בולמים ועוד.
איך פותרים? לא יודע. אצלי באופנוע זה תמיד נעלם לכמה חודשים כל פעם שהחלפתי לצמיג חדש... ;)
ehudzeelim
22-03-23, 11:59
כן זה ממשיך להסתדר
הצמיגים הם 8060 (למרות שהתופעה היתה גם בצמיגים אחרים)
אני נוסע בעיקר נסיעות ארוכות על כבישים מהירים,
ולא מצליב גלגלים בתדירות גבוהה (פעם אחת בדרך כלל לאורך חיי סט)
אז כנראה השילוב של הגורמים..
תודה רבה על כל התובנות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.