Proofy
26-03-23, 14:09
שלום למומחים ממני
אני רוצה לבנות טאבון, משהו פשוט. אני יודע שיש מוצרים מוכנים במחירים לא גבוהים, אבל כן מדגדג לי לעשות בעצמי (ולחסוך כמה שקלים על הדרך).
עלה לי רעיון- יש לי תנור ביתי, בילט אין רגיל, שכבר יצא משימוש. למה לא להכניס לו כלב גז (בחלק הנמוך שלו, לא צמוד לתקרה כמובן), כמה חורים לאוורור, ולהשתמש בו כטאבון?
לפני שאני מתחיל לשרוף זמן על ניסויים, לדעתכם תנור ביתי יעמוד בהצלחה בחום הרלוונטי (סביב 500-600 מעלות)? אני מניח שהדפנות לא מיועדות לעמוד בחום כ"כ גבוה, ובטח שלא בלהבה ישירה בעוצמה גבוהה. מצד שני, הן כן מיועדות להחזיק שנים ב300 מעלות, אז אולי ההבדל לא משמועתי?
אשמח לשמוע את דעתכם
אני רוצה לבנות טאבון, משהו פשוט. אני יודע שיש מוצרים מוכנים במחירים לא גבוהים, אבל כן מדגדג לי לעשות בעצמי (ולחסוך כמה שקלים על הדרך).
עלה לי רעיון- יש לי תנור ביתי, בילט אין רגיל, שכבר יצא משימוש. למה לא להכניס לו כלב גז (בחלק הנמוך שלו, לא צמוד לתקרה כמובן), כמה חורים לאוורור, ולהשתמש בו כטאבון?
לפני שאני מתחיל לשרוף זמן על ניסויים, לדעתכם תנור ביתי יעמוד בהצלחה בחום הרלוונטי (סביב 500-600 מעלות)? אני מניח שהדפנות לא מיועדות לעמוד בחום כ"כ גבוה, ובטח שלא בלהבה ישירה בעוצמה גבוהה. מצד שני, הן כן מיועדות להחזיק שנים ב300 מעלות, אז אולי ההבדל לא משמועתי?
אשמח לשמוע את דעתכם