התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הסבת תנור ביתי לטאבון- רעיון גרוע?



Proofy
26-03-23, 14:09
שלום למומחים ממני
אני רוצה לבנות טאבון, משהו פשוט. אני יודע שיש מוצרים מוכנים במחירים לא גבוהים, אבל כן מדגדג לי לעשות בעצמי (ולחסוך כמה שקלים על הדרך).
עלה לי רעיון- יש לי תנור ביתי, בילט אין רגיל, שכבר יצא משימוש. למה לא להכניס לו כלב גז (בחלק הנמוך שלו, לא צמוד לתקרה כמובן), כמה חורים לאוורור, ולהשתמש בו כטאבון?
לפני שאני מתחיל לשרוף זמן על ניסויים, לדעתכם תנור ביתי יעמוד בהצלחה בחום הרלוונטי (סביב 500-600 מעלות)? אני מניח שהדפנות לא מיועדות לעמוד בחום כ"כ גבוה, ובטח שלא בלהבה ישירה בעוצמה גבוהה. מצד שני, הן כן מיועדות להחזיק שנים ב300 מעלות, אז אולי ההבדל לא משמועתי?
אשמח לשמוע את דעתכם

KOOKE
26-03-23, 19:54
לא יודע לגבי עמידות החומרים - אבל כל הרעיון של טאבון הוא על בסיס הקרנת חום מאד גבוה לחלל ורצפת הטאבון ומכאן המבנה דמוי קשת/ כיפה של הטאבון שנועד לפזר את הלהבה באופן קשתי בחלל הטאבון.

בתנור ביתי אין לך את המבנה הזה.

סולי
27-03-23, 08:11
מעבר לצורה והקרנת החום ששלמה הזכיר.. שים לב לחומר, אבן שמוט, שאוגרת ובונה חום ואופה גם מלמטה ב350-450מעלות.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Proofy
27-03-23, 09:40
מעבר לצורה והקרנת החום ששלמה הזכיר.. שים לב לחומר, אבן שמוט, שאוגרת ובונה חום ואופה גם מלמטה ב350-450מעלות.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

משטח אבן וודאי יתווסף, אבל קודם צריך לוודא שהתנור לא יתפזר ברחבי הגינה :D

-->