צפייה בגרסה מלאה : ציר מתוכנן לפורסטרים, התייעצות
אהלן,
מתכנן איזה טיול של 3 ימים לדרום בפסח.
משיטוט על המפה, חשבתי להתחיל בציר הזה, אבל מכיוון שלא נסעתי שם המון שנים, רציתי להתייעץ עם מי שמכיר.
הציר בגדול:
1. על הכביש ממצפה רמון להר חריף
2. פנייה שמאלה לכיוון ציר כחול - מעלה ערוד, מפער ערוד (למיטב זכרוני, לא אמור להיות בעיה)
3. רץ על הציר עד הפנייה השנייה ימינה (=דרומה) לסימון אדום כיוון כללי מעלה לוץ
4. רץ עם הציר האדום דרומה עד לחיבור על סמ"ש ירוק מתחת להר חיסון
5. פונה שמאלה (=מזרחה) ציר ירוק, נחל מעזר ורץ איתו עד לחיבור עם הציר האדום
ובגדול משם דרומה לכיוון הקניון הלבן וכו'
מה דעתכם על הציר הנ"ל, בהיבט של פורסטרים?
אשמח להארות :-) בייחוד ממי שהיה שם לאחרונה
תודה
ET
הייתי שם לא מזמן.
לא ציינת רמת שיפורים? נעילות?
בגדול אתה בסדר חוץ ממקום אחד.
הציר הירוק , נחל מעזר, עובר בשלב מסויים לנחל כרכום, ואז יש לך את מעלה כרכום ( מסומן בעמוד ענן + הערה על מעבר קשה).
יש שם שני אתגרים:
1- מקום היציאה של הציר מהנחל השתנה ( מהכיוון שלך, יותר מוקדם). היציאה המקורית נסחפה ובחדשה יש מדרגה עם הצלבות שיכולות להיות בעייתיות לפורסור ( מהלך מתלה קצר, גלג לא גדול). זה לא משהו שאם קצת נחישות ועזרה לא עוברים, אבל השאלה אם לכולם יש את המיגון והנחישות.
2 - ישר אחרי זה, יש לך את מעלה כרכום עצמו. זה מעלה די ארוך של דרדרת מחורבנת וכל מני אבנים גדולות שיציקו בעליה.
גם זה, -קצת בניה והרבה נחישות, לדעתי תתגברו.
לא מכיר את הקבוצה והיכולות, אבל אולי כדאי להפוך את המסלול, ואז עם קצת סבלונות ונהיגה זהירה אתם בטוח בסדר.
יש לי צילומים מהמעבר הזה, אני אנסה לצרף מאוחר יותר.
גם בנחל מעזר יש כמה וכמה מקומות שלא הייתי רוצה להיכנס אליהם עם פורסטר.
אבל זה בגלל שאני פחות אמיץ מבעלי פורסטר ובפעם האחרונה שהיינו שם עברה מולנו שיירה מכובדת של פורסטרים - מה שאומר שזה לכל הפחות אפשרי.
אסף.
geva dover
29-03-23, 05:42
אני לא יודע מה רמת השיפורים אבל גם בציר האדום של נחל לוץ יש לא מעט הצלבות.
אישית לא מכיר את אופן הנסיעה של פורסטר בשטח אבל אולי זה גם משהו שצריך להתייחס אליו ורובנו לא כי אנחנו לא על פורסטר
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
עשיתי את הציר לפני כשנה, על פג׳רו.
בנחל מעזר יש כמה גינות סלעים קטנות במעברי הנחלים, גם פג׳רו לא מוגבהה דאז דרש הכוונה.
לא מאמין שבלתי אפשרי לפורסטר, אבל ידרוש סבלנות ועצירות במעברי הנחלים.
לעניין מעלה כרכום , עם נעילה אחורית היה די שקוף לי, יש שם דרדרת אבל אין מדרגות.
מצד שני הוא לא קצר, ובפורסטר יש סיכוי טוב לחמם ברקסים עם שימוש בטרקשן. זה ידרוש הרבה נחישות בעליה, מה גם שזה מעלה עם עיקולים אז קשה למשוך מומנטום רציף שם.
אם בא לכם אתגר ואתם באים עם כפפות להזיז קצת סלעים זה לא בלתי אפשרי. אם אתם רוצים מסלול זורם אולי לחשוב שוב או לחילופין לבוא הפוך, עדיין תצטרכו להזהר במעברי הנחלים, אבל לפחות את האתגרים הגדולים תעשו בירידה וזה כבר יהיה בקטנה לפורסטר (שוב, אין מדרגות, רק בעיות אחיזה ודרדרת)
רכב עם הילוך כוח ורצועה היה מקדם ביטחון משמעותי שם.
קצת משיכה בנקודות הבעיתיות והכל קל יותר.
מסלול מקסים, תהנו!
הייתי שם לא מזמן.
לא ציינת רמת שיפורים? נעילות?
בגדול אתה בסדר חוץ ממקום אחד.
הציר הירוק , נחל מעזר, עובר בשלב מסויים לנחל כרכום, ואז יש לך את מעלה כרכום ( מסומן בעמוד ענן + הערה על מעבר קשה).
יש שם שני אתגרים:
1- מקום היציאה של הציר מהנחל השתנה ( מהכיוון שלך, יותר מוקדם). היציאה המקורית נסחפה ובחדשה יש מדרגה עם הצלבות שיכולות להיות בעייתיות לפורסור ( מהלך מתלה קצר, גלג לא גדול). זה לא משהו שאם קצת נחישות ועזרה לא עוברים, אבל השאלה אם לכולם יש את המיגון והנחישות.
2 - ישר אחרי זה, יש לך את מעלה כרכום עצמו. זה מעלה די ארוך של דרדרת מחורבנת וכל מני אבנים גדולות שיציקו בעליה.
גם זה, -קצת בניה והרבה נחישות, לדעתי תתגברו.
לא מכיר את הקבוצה והיכולות, אבל אולי כדאי להפוך את המסלול, ואז עם קצת סבלונות ונהיגה זהירה אתם בטוח בסדר.
יש לי צילומים מהמעבר הזה, אני אנסה לצרף מאוחר יותר.
היי,
תודה על התגובה...
לגבי הפורסטרים, רובם ממוגנים, חלקם גם מוגבהים ועם צמיגי שטח.
וגם מצטרף אלינו בחור עם לנדקרוזר הפעם (תמיד כיף שיש אוטושטח אמיתי באזור)
אני היחידי שנוסע עם הרכב "סטוק" :rolleyes: אבל גם זה מתוך "טמטום מודע" שאני יזכיר לעצמי כל הזמן שאני עם הפורסטר שלי ולא עם רגל עץ או האמר :-)
עם נחישות ובנייה אין לי בעיה, החשש היחידי שלי בתכלס הוא הנוחות של האישה והילדים (שהדרך היחידה שלי לגרום להם לטייל ביחד, היא לגרום לכך שהדרך לא תהיה סיוטית וקופצנית כל הזמן)
אם תוכל לצרף תמונות קצת להתרשמות אני מאוד אשמח :-)
לעשות הפוך זה קצת פחות רלוונטי, כי אני רוצה למשוך דרומה אחרי הציר הזה....
ET
הבעיה העיקרית כמו שאני רואה אותה היא סיכון לצמיגים.
ומכות בגחון, שיכתיבו קצב איטי יותר מהרגיל של רכבי שטח גדולים.
זה לא יהיה ״לרוץ על הציר״ יש לא מעט קטעים שזה יהיה נסיעה איטית.
היי,
תודה על התגובה...
לגבי הפורסטרים, רובם ממוגנים, חלקם גם מוגבהים ועם צמיגי שטח.
וגם מצטרף אלינו בחור עם לנדקרוזר הפעם (תמיד כיף שיש אוטושטח אמיתי באזור)
אני היחידי שנוסע עם הרכב "סטוק" :rolleyes: אבל גם זה מתוך "טמטום מודע" שאני יזכיר לעצמי כל הזמן שאני עם הפורסטר שלי ולא עם רגל עץ או האמר :-)
עם נחישות ובנייה אין לי בעיה, החשש היחידי שלי בתכלס הוא הנוחות של האישה והילדים (שהדרך היחידה שלי לגרום להם לטייל ביחד, היא לגרום לכך שהדרך לא תהיה סיוטית וקופצנית כל הזמן)
אם תוכל לצרף תמונות קצת להתרשמות אני מאוד אשמח :-)
לעשות הפוך זה קצת פחות רלוונטי, כי אני רוצה למשוך דרומה אחרי הציר הזה....
ET
קיבלת בפרטי קישור לסירטון של המדרגה בתחילת המעלה.
בגדול, המסלול הזה לא נורא לשאר בני המשפחה, אבל הפוטנציאל תקיעה יכול לאתגר את הסבלנות שלהם.
שים לב להערה של דורון על מכות בגחון.
שאני אומר נחישות, בעליות כמו מעלה כרכום, לפעמים זה אומר לבחור מסלול ולתת גז, וזה אומר שהרכב קופץ....וזה אומר שהוא נוחת מהקפיצה... ואתה לא יודע בדיוק איפה.
לאחר התאור של מצב הרכבים (חלקם מוגבים, רובם ממגונים, אתה סטוק..), כמו שכבר כתבתי למעלה, אם אתה מתעקש על המסלול הזה, אז תהפוך את הכיוון .
קיבלת בפרטי קישור לסירטון של המדרגה בתחילת המעלה.
בגדול, המסלול הזה לא נורא לשאר בני המשפחה, אבל הפוטנציאל תקיעה יכול לאתגר את הסבלנות שלהם.
שים לב להערה של דורון על מכות בגחון.
שאני אומר נחישות, בעליות כמו מעלה כרכום, לפעמים זה אומר לבחור מסלול ולתת גז, וזה אומר שהרכב קופץ....וזה אומר שהוא נוחת מהקפיצה... ואתה לא יודע בדיוק איפה.
לאחר התאור של מצב הרכבים (חלקם מוגבים, רובם ממגונים, אתה סטוק..), כמו שכבר כתבתי למעלה, אם אתה מתעקש על המסלול הזה, אז תהפוך את הכיוון .
תודה,
אני ינסה לחשוב על ציר אחר כנראה...
לא בגלל שזה לא עביר לדעתי, בגלל שהבקשה המפורשת של אישתי הייתה "בלי קפיצות יותר מדי, בלי אתגרים, אין לי כוח לזה...."
פעם אחת לקחתי אותה למעלה נוח, נראה לי זה הספיק לה לכל החיים ;)
ET
תגידו,
מעלה שחרות בכיוון הירידה (לכיוון יטבתה), עביר לפורסטרים?
וואללה לא הייתי שם אולי 15 שנה.....
ET
ehudzeelim
30-03-23, 08:58
שחרות בירידה עביר,
אבל לאור מה שכתבת על מעלה נוח הייתי מוותר
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תודה,
אני ינסה לחשוב על ציר אחר כנראה...
לא בגלל שזה לא עביר לדעתי, בגלל שהבקשה המפורשת של אישתי הייתה "בלי קפיצות יותר מדי, בלי אתגרים, אין לי כוח לזה...."
פעם אחת לקחתי אותה למעלה נוח, נראה לי זה הספיק לה לכל החיים ;)
ET
מכיון שרצית כמה ימים
ומכיון שרצית להדרים
אני אציע לך להביט במסלול הזה:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3770-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%92-%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA?langid=3&styleid=20
בגדול, מתחילים בחולות כסוי או בסביבה .. ומגיעים בסוף לבאר אורה.
אין אתגרי עבירות, יש נוף מהמם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.