PDA

צפייה בגרסה מלאה : גזיה נחלשת- בלון בגאז אשם?

hadtomer
01-04-23, 11:12
אהלן

אני שמתי לב שבזמן האחרון - ואולי זה סתם שאני לא שמתי לב שזה קרה קודם- בלוני גאז "נחלשים" לי הרבה יותר מהר. כלומר- הבלון מתחיל מצוין- בכמה כירות שונות יש לציין - ואז כשהוא מגיע למחצית - הלהבה נחלשת. במקביל הבלון מתקרר- והכוונה היא למתקרר ברמת קרטיב. זה קרה גם אתמול בעשר מעלות במדבר בבוקר וגם ב 20 מעלות בצהרים. הדרך היחידה לגרום ללהבה לחזור להיות חזקה היא להפוך את בלון הגאז. אני לא יודע כמה זה בטיחותי או פרקטי.

התופעה מעט מעצבנת כי בשביל מה לרכוש בלון גאז של 450 גרם אם רק חצי ממנו שמיש?

מה אומרים? האשמה היא בכירה ? (החלפתי כמה כירות, יש ברכב, תמיד אותו חרא), בבלון? בבשלן?

143037

ד ו ר ו ן
01-04-23, 11:29
מוכר.
זה הקור, הסביבתי וזה שנגרם מהפרשי הלחצים, כמו מזגן.

אני שם את הבלון בסמיכות לבישול, באזור כ-30סמ מהכירה, בתוך האזור המוגן מרוח עי מגן הרוח.

סולי
01-04-23, 13:24
יש כירות עם ווסת, יש לי כזו כפולה וכזו לקפה... מאז המיכלים מחזיקים משמעותית יותר זמן ובעוצמת חום אחידה לכל אורך החיים של המיכל.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

שחר גרינברג
01-04-23, 13:44
הגיע הזמן לעבור לבנזנייה ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

יוני5
02-04-23, 10:51
וואלה, חשבתי שרק אצלי הבעיה. בלילות קרים במיוחד, נאלצתי לנער את הבלון באופן רציף על מנת להעלות את עוצמת הבעירה.

בברכה,
יוני5

נדב42
02-04-23, 11:16
יש כירות עם ווסת, יש לי כזו כפולה וכזו לקפה... מאז המיכלים מחזיקים משמעותית יותר זמן ובעוצמת חום אחידה לכל אורך החיים של המיכל.

Sent from my SM-G781B using Tapatalkגם ווסת יכול לקפוא, קרה לי כבר...
ואז מרתיחים מים על גזייה אחרת, שופכים עליו, והכל חוזר לעבוד...

ד ו ר ו ן
02-04-23, 12:07
גם ווסת יכול לקפוא, קרה לי כבר...
ואז מרתיחים מים על גזייה אחרת, שופכים עליו, והכל חוזר לעבוד...

או ששמים את הבלון בתוך מחסה הרוח שסביב לבישול, כדי שיהיה סביבו אויר חמים..

לא קרוב ללהבה, אבל יותר חמים מהסביבה.

נדב42
02-04-23, 13:28
את הבלון ההוא זה קצת מורכב ...

ד ו ר ו ן
02-04-23, 13:30
את הבלון ההוא זה קצת מורכב ...

הבלון של הרכב?

aviziva
04-04-23, 20:51
כדי לקבל יציאה של גז בדיזה, הגז הנוזלי שבבלון צריך להתאייד מפני השטח של הנוזל לחלל שמעליו. כדי שזה יקרה הבלון צריך אספקה של חום (חום האיוד של הגז). בסביבה קרה מדי אם לא מגיע מספיק חום לצורך איוד זה, אז הגזיה נחלשת. אם הבלון עומד במקומו ייתכן שהחלק העליון של הנוזל כבר קר מדי. במקרה כזה, ניעור קל/ערבוב של הנוזל יביא לפני השטח נוזל "חמים" יותר מתחתית המיכל וזה עשוי קצת לשפר.

-->