PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכישת גיפ ראשון :)

ofiryak
02-04-23, 09:10
אז נתחיל מהבסיס:

התקציב שלי הוא עד 100 אלף, והוא כולל את כל היישורים והשיפורים.
מסוגל לשאת בהוצאה של עד 10 אלף אחת לכמה שנים

הרכב לרוב יכיל רק אותי ואת בת הזוג שלי, לפעמים גם חברים\משפחה - ולכן אני רוצה רכב ג-ד-ו-ל .
מה גם שאני לא מתכנן להחליף רכב כל שנה, ואם עוד שנה שנתיים יצוץ לו יצור קטן, אז עדיף שיהיה מקום לעגלות וכל הווגאראס הכלול.
וכמובן לינה בשטח.

אני כיום עושה 15 אלף לשנה נסיעות על הכביש, ואני מתכנן לרדת כל סופש אפשרי לשטח.
עד היום טיפלתי ברכב שלי לבד, אם זה להחליף שמן, פילטרים, רפידות בלם, פלאגים, אבל כל הדברים האלה שטויות,
לא יצא לי להחליף עכשיו אלטרנטור או מזגן או דברים כאלה, למרות שבכיף הייתי לומד איך במידת הצורך.

עוד לא יצא לי לטייל בשטח עם גיפ, אני רק יודע שאני כבר 10 שנים רוצה ונמנע כי כלכלית לא יכלתי,
אין לי עם מי לטייל גם, מניח שאצטרף לאיזה קבוצה שתהיה מוכנה לקבל אותי

אין שום דגם שאני נעול עליו, רוצה אוטומט, ולא אכפת לי אם זה טנדר.

-----------------------------

חשבתי על סובארו פורסטר בן 4-5, במחיר של 90 אלף, עם ה X-MODE, ראיתי סירטונים שלו ואמרתי וואו, נראה שעובר דברים קשוחים.
וגם התחזוקה שלו תהי זולה כי אני לא אקרע אותו, לפחות לא בהתחלה שאני צובר ניסיון בשטח.

אז בחישוב שלי, זה לשים 90, פלוס איזה 15 על שיפורים, ויאללה סע, עם תחזוקה זולה.

ואז אח שלי שנוסע בפורסטר, אמר לי חכה רגע... למה לשים 90+15 על הרכב?
תקנה משהו ישן, איזה פגרו ישן, איזה היילקס, איזה פרדו, או צירוקי או לא יודע מה, במחיר נמוך נגיד 50,
וסבבה יהיו תיקונים בשווי של 10 אלף פה ושם, אבל בטווח הארוך של 5 שנים אתה תגיע לאותו סכום שהשקעת על הפורסטר, אבל תיסע על רכב מפנק שיתן לך יכולות שטח יותר טובות.

אז, דעתכם?

Galaye
02-04-23, 09:40
אני חושב שאח שלך צודק - אני עם צירוקי ליברטי ב50 וזה בדיוק כמו שהוא אומר , הבעיה היחידה עם מה שהוא מציע שזה טוב למי שלא משתמש בו יום יומי בראייתי .

יש לך תקציב לא רע בכלל - אז אני ממליץ לך :
פאגירו ארוך 2010 ...
גראנד ויטרה 2012
WK2 2011
עדיף על פורסטר בראייתי .
טויוטה יותר קשה למצוא בתקציב כזה מפאגירו אבל גם אפשרי .

ofiryak
02-04-23, 10:06
אני חושב שאח שלך צודק - אני עם צירוקי ליברטי ב50 וזה בדיוק כמו שהוא אומר , הבעיה היחידה עם מה שהוא מציע שזה טוב למי שלא משתמש בו יום יומי בראייתי .

יש לך תקציב לא רע בכלל - אז אני ממליץ לך :
פאגירו ארוך 2010 ...
גראנד ויטרה 2012
WK2 2011
עדיף על פורסטר בראייתי .
טויוטה יותר קשה למצוא בתקציב כזה מפאגירו אבל גם אפשרי .

אבל לקנות פאגירו 2010, מבחינת תחזוקה, זה לא אותו דבר כמו לקנות אחד מ-2005?
לא עדיף לי לשלם 50 ואז לשמור לכל הבעיות שיצוצו להן?

ש01
02-04-23, 10:09
מצטרף להמלצות לפני

שים לב, בתור בוגר WK2 2012 (גראנד שירוקי), רבים מהם הגיעו בייבוא אישי ואז צריך לוודא שלא רק שיש 4X4 אלא גם שיש הילוך כוח (ויתר האפשרויות לשטח - חול, סלעים, שלג, בקרת ירידה וכד').

תהנה!

לכל שלושת הרכבים - חפש אחד שכבר הוגבה ומוגן ורצוי שטופל במוסך איכותי, למניעת הפתעות.

ofiryak
02-04-23, 10:12
מצטרף להמלצות לפני

שים לב, בתור בוגר WK2 2012 (גראנד שירוקי), רבים מהם הגיעו בייבוא אישי ואז צריך לוודא שלא רק שיש 4X4 אלא גם שיש הילוך כוח (ויתר האפשרויות לשטח - חול, סלעים, שלג, בקרת ירידה וכד').

תהנה!

לכל שלושת הרכבים - חפש אחד שכבר הוגבה ומוגן ורצוי שטופל במוסך איכותי, למניעת הפתעות.

אבל זה רכב שיוכל לנסוע 15 אלף על הכביש בשנה? מבלי להתפרק? :p

נדב42
02-04-23, 10:16
הוא לא יתפרק אם לא תפרק אותו.
רמז: נהיגה אגרסיבית בשטח מפרקת כל רכב

לביא
02-04-23, 10:33
אני בעד הרעיון הראשוני. עדיין אין לך ניסיון בשטח.
תתחיל בסובארו ורק במידה שתרגיש שאתה רוצה להגדיל את היכולות ולכבוש שבילים חדשים, תשתדרג.
גם בעוד שנתיים יהיו כאן גרוטאות שצריך להכניס למוסך אחרי כל טיול. בינתיים תיהנה מהשטח וסע ללא פחד מהיום שאחרי הטיול.
סובארו יסע בחלק גדול משבילי הארץ.
לביא שמחזיק גם וגם.

Galaye
02-04-23, 10:44
אבל לקנות פאגירו 2010, מבחינת תחזוקה, זה לא אותו דבר כמו לקנות אחד מ-2005?
לא עדיף לי לשלם 50 ואז לשמור לכל הבעיות שיצוצו להן?

אני מטייל עם פאגירו בשיירה גם 2008 וגם 2010 וגם 2005 , זה רכב דיזל ככל הנראה גם מהנה לנסיעה אז הוא עושה גם הרבה ק"מ
ובעיות ברכב מעל גיל 10 יש לכולם , אתה קונה רכב מעל גיל 10 שכמעט בטוח שעשה כבר נסועה של 150k וצריך לבוא לזה בגישה כזו ...

לדעתי פוראסטר לא מחזיר תמורה בגיל כזה כמו שפאגירו או גראנד ויטרה וWK2 מחזירים , סבלנות ותמצא מציאה , הפורסטר זה כלי שמהתחלה הוא פשרה וכרגיל פה בארץ משלמים עליו יותר מהתמורה שהוא מחזיר .

בתקציב מתחת ל100 בראייתי התמורה פה היא מעל הכל .

erezgur
02-04-23, 10:47
ההבדל העקרוני, לדעתי, בין רכבים רכים יחסית כמו פורסטר לרכבי שטח קשוחים יותר כמו הפאג'רו וחבריו בא לידי ביטוי ברמת העבירות שאתה מתכוון לעשות.

אם רמת העבירות של הפורסטר מספקת אותך - אז זה כיוון מצויין שיתן לך רכב מפנק ונח בכביש ויאפשר טיולי שטח מתאימים לו (יהיה חבל לאתגר אותו באופן קבוע בטיולים שאינם מתאימים לרכב הזה).

רכבי שטח קשוחים יותר, עם הילוך כח, נעילות / מהלי מתלה וכו' - יאפשרו להעלות משמעותית את רמת העבירות של הטיול. צריך לזכור שגם עבור מסלולי טיול נפוצים - לפעמים יש מקום בעייתי בודד שרכב מתאים יעבור אותו ללא דרמות ואילו רכב קל יותר יכול מהר מאד להגיע למצב לא סימפטי ולנזקים לא זולים. רכבים רכים יותר מחליטים מראש לא לצאת לטיול כזה, לבחור מסלול עוקף לנקודה הבעייתית (ולפעמים זה עלול להתבטא במעקף ארוך שלוקח לא מעט זמן) או לנסות בכל זאת ואז עלולים להיגרם נזקים.

לזוג בתחילת דרכו, עדיין ההמלצה הנפוצה כאן היא ג'ימני שהוא בעל יכולות שטח שכמו רכבי השטח הקשוחים עם עלויות אחזקה כמעט כמו של פרייבט. נכון שזה לא מתאים לטיול של ארבע נוסעים, נכון שאולי פחות נח לנסיעות בינעירוניות ארוכות וממושכות, אבל זו הבחירה ההגיונית לצעירים, בודדים וזוגות האוהבים לטייל ורוצים לעשות זאת מבלי לחשוש מרמת הטיול מחד ומהוצאות גבוהות מדי מאידך.

ofiryak
02-04-23, 10:51
מצטרף להמלצות לפני

תהנה!

כמה הצפי השנתי לתחזוקה של כלי כזה מהניסיון שלך?

sgill
02-04-23, 10:52
כשאתה כותב שאתה רוצה לרדת לשטח כל סופ"ש אפשרי. כשאתה כותב רכב ג-ד-ו-ל, כבר פסלת את הפורסטר.
אני מצטרף להמלצות של התגובה הראשונה בשרשור ומוסיף גם רקסטון שתוכל לעלות איתו בכמה שנתונים באותו תקציב.

ש01
02-04-23, 13:03
כמה הצפי השנתי לתחזוקה של כלי כזה מהניסיון שלך?

קשה לומר, אני כבר כ 3 שנים עם אחד חדש יותר
(ב3/2020 החלפתי ל 2019 עם 5000 ק"מ והיום כבר עם 130K).

טיפולים שוטפים מסתכמים ב 1000-1500 ש"ח לטיפול, במוסך מורשה עם שמנים מקוריים ושם הכל יקר יותר. אם אתה מטפל לבד - הרבה יותר זול.

תקלות והחלפת חלקים זה כבר סיפור אחר.

אין ספק שהWK2 יהיה מאוד מהנה ב95% מהזמן - נסיעת הכביש.
ב15000 ק"מ בשנה כדאי לשקול התקנת מע' גז (יש כאלו, אפילו רבים, שכבר מותקנים).

האוטו סה"כ מזדקן יפה.

סובארו ישנים אני לא מכיר..

-->