צפייה בגרסה מלאה : טעינת מצבר מנקודת מצת אחורי
האם ניתן לטעון מצבר מנקודת מצת אחורי?
באופן די טיפש.
חיבור מצת עם 2 כבלים יוצאים ממנו.
פלוס לפלוס של מצבר
מינוס למינוס של מצבר
ולנתק את החיבור למצת כאשר הרכב לא מונע.
יעבוד?
חנן-ג'יפולוג
03-04-23, 13:59
אני טוען מצברים ברכב הפרטי שלי, גם משקע המצת שבתא המטען וגם משקע המצת הקדמי.
על פניו, זה יכול לעבוד.
אבל, כתלות ברכיבים ובארכיטקטורה זה יכול גם לא לעבוד.
ראשית, מדובר בשקעים מחורבנים. נוטים להשתחרר ולא בנויים לזרם גבוה לזמן ארוך.
לגבי ההשתחררות, חתיכת דף מקופל, קיסם או משהו אחר בעובי של כמ"מ בין התקע לשקע ימנעו את ההשתחררות ואת ההתחממות שמתלווה לשחרור.
שנית, אין לעסק הזה בקרה על זרם הטעינה. לכן, עדיף להשתמש בממיר dc2dc שיש לו שליטה על הזרם המקסימלי, שליטה קבועה או מתכווננת.
לא להתבלבל עם ממירי מתח שאין להם שליטה על הזרם. הם לא טובים לטעינת מצברים.
לגבי הערך של הזרם המקס', אני מנסה להימנע מזרם שגבוה מחצי מהערך הנקוב של השקע. בינתיים, כשנה, זה עובד לי ללא תקלות בזרמים של כשמונה אמפר.
דבר נוסף, כדי להימנע מיצירת חום בתוך תקע המצית אני משתמש בתקע איכותי, מוליכים עבים וכו',עם נתיך גדול מהדרוש, ומרכיב בהמשך לו בית נתיך עם נתיך נכון.
תוסיף עוד כמה נתונים:
1. אתה מדבר על מצבר חומצת עופרת (כלומר גם המצבר הראשי ברכב וגם המצבר שאתה רוצה לטעון)? אם לא - מאיזה סוג כל אחד מהם?
2. האם אחד המצברים מלא והשני מרוקן כמעט לגמרי?
עקרונית לשני מצברי חומצת עופרת - זה דומה למצב של חיבור שני מצברים במקביל. אז מלבד ההערות של חנן כנראה אין בעיה לעשות זאת כאשר אין פתרון טוב יותר.
כפתרון קבוע הייתי משקיע קצת בפתרון אחר, כמו הרבה פתרונות שכבר תוארו בהרחבה בהרבה שרשורים בפורום העוסקים במצבר צרכנים וכד'.
תחשוב גם על עיגון טוב של המצבר, תחשוב טוב אם אתה מוכן שמצבר חומצת עופרת יהיה בתא הנוסעים של הרכב...
המצבר הוא מצבר חומצה עופרת.
משמש רק לטיולי לינה. שאר הזמן יורד מהרכב.
אמור לשמש לתאורה בעיקרון.
(יורד לאוהל בלילה)
עיגון? עם כמות הציוד שיהיה באוטו הוא לא יזוז לשום מקום 😅
המצבר הוא מצבר חומצה עופרת.
משמש רק לטיולי לינה. שאר הזמן יורד מהרכב.
אמור לשמש לתאורה בעיקרון.
(יורד לאוהל בלילה)
בשביל השימוש הזה קח מארז אנרגיה/בוסטר פשוט.
200-300שח ויש לך גם גיבוי להנעת הרכב.
יחזיק תאורה בלי בעיה בכלל, ומיועד לטעינה משקע מצית.
קל וקטן בהרבה ממצבר עופרת, יכול לשמש גם להטענת טלפונים וכו׳.
ואין לך בעיה להטעין בתוך הרכב, להבדיל ממצבר עופרת שמשחרר אדים בחלל הרכב.
בעבר השתמשתי במארז כזה כניסוי גם למקרר, החזיק את המקרר לחלה שלם במזג אויר קריר.
אפשרי? כן.
אחרי שטיפלתי במשאית שעלתה באש כתוצאה משקה טעינה לא תקין - רלוונטי לדיון כי הוא בנוי באופן דומה לשקע מצת - כך שהיה מגע/ לא מגע אשר גרם לחום גבוה בשקע - אני ממליץ להמנע מכך.
אסף.
לשימוש שציינת מיותר לסחוב מצבר כזה.
powerbank עם תאורה הפוכלת על USB, או מארז אנרגיה צנוע מבוסס תאי ליתיום lifepo4 יתן לך מענה מספק לתאורה של לא מעט שעות, שוקל מעט ונטען בקלות (מ USB או כתלות ב- BMS שתחבר אליו)
בדרך כללמח ששואל שאלה כזאת, עושה זאת כי "נפל לו ליד"מצבר כזה. לשלוח אותו לקנות בוסטר, לא תמיד מתיישב עם הכוונות שלו.
ולשאלה המקורית
אתה לוקח סיכון, שאם המצבר נפרק בלילה היטב, הזרמי טעינה הראשוניים יהיו גבוהים מאוד. זה די בוודאות יעמיס על החוטים שהולכים אחורה לשקע טעינה האחורי, ועל הפיוז.כך שגם אם תשקיע בהסבה של שקע הטעינה לשקע תקני (אנדרסון או אחרים), אתה עלול למצוא עצמך מול שוקת שבורה כשהפיוז ישרף, או חס וחלילה, החיווט של האוטו יתחמם ויתלקח (במעגל תקין זה לא אמור לקרות, אבל זה קורה).
א. כן, הזדמן לידי מצבר במצב סבבה של 55a
ב. אני לא בטוח שפאוורבאנק/בוסטר הנעה יצליח להחזיק גרילנדת אורות (אפילו לד) לכמה שעות טובות.
ehudzeelim
03-04-23, 21:01
גרילנדת לד צורכת מעט מאד חשמל, יש לי כזאת עם 10 נורות, סה"כ 15 וואט, קצת יותר מ-1 אמפר. מאירה חזק מאד, חזק מדי לטעמי. בוסטר נורמלי אמור להחזיק צריכה כזו 10 שעות בקלות.
143076
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אתם מתעלמים/שוכחים שטעינת מצבא עופרת משחררת גזים וזה הדבר הכי בריא ובטיחותי בתוך רכב.
קיצר, לא.
באריכות,
אני טוען מארז אנרגיה ליתיום דרך dc2dc 10amp. ממש בקצה המגבלות ..
יש פיוז על הקו והשקע מצית הוא לא המקורי של הרכב אלא כזה שמחווט ישירות למצבר עם חוטים ראויים ועל שקע איכותי יחסית שמתהדר באופ נעילה לתקע שמפחיתה במעט את היכולת שלו להתנקתק.
אני גם משתמש בתקע כמו שבמגיע במקררים, עם בושינג אדום בקצה שמפחית מעט את התזוזות ואיזו רגל אדומה שיוצאת כדי לתמוך בשקע.
אני בכל זאת כבר החלפתי פעמיים את התקע (לשקע ברכב לא הזיז) עקב התחממות, פעם אחת באשמתי כשהחימום בקבינה הופעל על איזור הרגליים באיזור השקעים. מה שמביא אותי לעניין נוסף .. אני משתדל לעשות זאת במודעות ובזהירות כי זה גם מאוד נגיש ומול העיניים לא הייתי עושה זאת דרך שקע מקורי בתא מטען של הרכב.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.