צפייה בגרסה מלאה : עקב ויכוח - האם מותר לישון ביער בן שמן?
ככתוב-בעקבות ויכוח לקראת החג: האם היער שמשתרע בין תל חדיד ומצפה מודיעין נחשב שמורה? האם מותר לישון בו?
אני פעם בדקתי באתר המפות. לא מופיע שם שמורה. ישנתי שם אין ספור פעמים לאורך השנים.
143127
geva dover
08-04-23, 10:51
אל תתפוס אותי במילה אבל יער בן שמן ברובו הוא בכלל של קקל ולא שמורת טבע.
צריך לבדוק בגוב מאפ בתכלס
עדכון:
בדקתי בגוב מאפ, לא נראה שזה שמורה אלא יער קקל ולפי החוקים של קקל צריך לפעול.
דא אפשר להתקשר למוקד קקל ולקבל את המידע בשניה, הם עונים מהר ומאוד שירותיים
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230408/8b129d492bfce62ff4ae5255a3eea938.jpg
למיטב ידיעתי גם ביערות קקל הלינה מותרת בחניונים מוגדרים בלבד
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
https://www.kkl.org.il/search-results/?searchtags=%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%94
למיטב ידיעתי גם ביערות קקל הלינה מותרת בחניונים מוגדרים בלבד
ישנתי לא מעט ביערות קקל בקרחות יער.
ראיתי הרבה אחרים, כולל מאהלים בדואים בתוך היער, קמפינג סטלנים, וסתם משפחות.
כולם לא בחניונים,
למעשה, נתקלתי בחניונים ספורים בלבד של קקל ביער עצמו.
זה תמיד חניון ליד הכביש עם שולחנות וזהו.
ואני נסעתי בכבישי הארץ במהירות גבוהה מהמהירות המותרת, וראיתי גם הרבה אנשים אחרים שנוסעים במהירות זהה לשלי, ואף גבוהה ממנה!
לכאורה כמובן.
כאמור, אינני יודע אם זה אכן אסור, אבל הטיעון שלך של "עשיתי וראיתי אחרים עושים" שווה כקליפת השום ולא מחזיק מים.
הקדשתי לכך רק דקות ספורות כי יש לי דברים טובים יותר לעשות בשבת, אבל אני לא מצליח למצוא באתר שלהם איסור או היתר מפורש. הכי קרוב שמצאתי זה זה, רשימת חניוני לילה ביערות קקל.
https://www.kkl.org.il/recreation_areas_overnight_2022/
מכאן, כולנו ילדים גדולים. שכל אחד יבדוק מה שחשוב לו, מעשה מה שטוב לו, ויקח את הסיכונים המקובלים עליו.
ואני נסעתי בכבישי הארץ במהירות גבוהה מהמהירות המותרת, וראיתי גם הרבה אנשים אחרים שנוסעים במהירות זהה לשלי, ואף גבוהה ממנה!
לכאורה כמובן.
כאמור, אינני יודע אם זה אכן אסור, אבל הטיעון שלך של "עשיתי וראיתי אחרים עושים" שווה כקליפת השום ולא מחזיק מים.
הקדשתי לכך רק דקות ספורות כי יש לי דברים טובים יותר לעשות בשבת, אבל אני לא מצליח למצוא באתר שלהם איסור או היתר מפורש. הכי קרוב שמצאתי זה זה, רשימת חניוני לילה ביערות קקל.
https://www.kkl.org.il/recreation_areas_overnight_2022/
מכאן, כולנו ילדים גדולים. שכל אחד יבדוק מה שחשוב לו, מעשה מה שטוב לו, ויקח את הסיכונים המקובלים עליו.
זה לא הטיעון.
מעולם לא נתקלתי בשטח בשילוט של קקל לגבי איסור/תיחום לינה.
יש לך הפנייה לאיסור נרחב כזה?
ראית בשטח שלט?
כי הפנייה לרשימת חניונים אינה איסור.
היא הפנייה למיקום עם תשתית מסודרת.
ובעצמך אומר שלא מצאת איסור.. אז אני ממש לא מבין את הלוגיקה שלך.
גם לא כתוב שמותר לנשום.
geva dover
08-04-23, 14:26
לא עדיף לכסתח ופשוט לחייג אליהם?
לא עדיף לכסתח ופשוט לחייג אליהם?
ברור שלא.
עדיף להתווכח! זה הרבה יותר כיף.
במיוחד אם אתה זה שזוכה לרשום את המילה האחרונה.
ג'יפולוג - מקום שבו גם השאלה הכי פשוטה הופכת לריב.
בזמן האחרון יש שם מלא בני דודים עם חמורים, סוסים, רייזרים וכל מיני.
לא כיף בכלל.
יער בן שמן הוא יער נטוע אדם, לא שמורה ולא גן לאומי.
אפשר לחנות שם בדיוק כמו שאתה חונה בכל נקודה אחרת במדבר מחוץ לתחום שמורת טבע.
לילה טוב וחלומות פז.
מותר לחנות וללון ביערות קקל בכל מקום.
אסף.
אוקי, אז התלבטתי אם לפתוח על זה פוסט התלבטות, ופתאום ראיתי את הפוסט הזה.
השבוע ישנו קבוצה גדולה של חברים בפארק קנדה (רווקים, משפחות וילדים. קבוצה מגובשת של בערך 30 חבר'ה - באוהלים, בלי רמקולים ובלאגן..). נקודה מרוחקת יחסית בפארק, לא ליד הכניסה ההומה. אציין שהיינו בדיוק בנקודה הזו גם בפסח שנה שעברה שבוע שלם, ולא קרה כלום. אני יודע בוודאות שהיו גם קבוצות אחרות שישנו בפארק במקומות היותר מאוכלסים, ככה שגם אם אותנו בטעות פיספסו בשנה שעברה, אותם בטוח ראו.
התמקמנו ביום שישי, מיד לאחר החג. ביום ראשון בבוקר הופיע טנדר לבן, עם בחור בפנים שהציג את עצמו בתור מנהל הפארק. הוא טען שיש איסור לינה בשטח הפארק, ושאנחנו מתבקשים עד הערב להתפנות.
בסופו של דבר, בעזרת קצת ויטמין P נשארנו בשטח (באישור המנהל) עד לתחילת הגשם בשלישי בבוקר.
ביום שני בבוקר קיבלנו ממנו טלפון שדורש מאיתנו לכבות את המדורה (אנחנו אולד-סקול, מסתמכים על מדורה בלבד לבישול) בגלל הרוחות. הדרישה לוותה באיום שיגיע "פיקוח" לבדוק אותנו. (הוא לא הגיע).
חשוב לציין שבכניסה הראשית לפארק קנדה (מכיוון כביש 3), יש שער שנסגר בשעה לא ברורה (מצוין על השער שהוא נסגר בשעות החשכה).
עכשיו נשאלת השאלה, מה הסמכות החוקית של זה? זה בסדר שבאתר של קק"ל כתוב שאסור לישון בשטח הפארק. השאלה אם מותר להם לאכוף את זה, או שהכל דיבורי סרק?
יש חלקים בפארק בהם יש שלטים שאסור להדליק מדורות, אני חושב שבאינסטינקט שלי הייתי מסכים עם השלט ולא מדליק מדורה. אני גם מבין את הרציונל מאחורי האיסור כמובן. אך האם לקק"ל יש את הסמכות לאסור עלי?
מבירורים מול גורמים ברט"ג, הבנתי שקק"ל מנסים לקדם חוק (?) שניתן להם סמכות בשטחי הפארקים בדומה לרט"ג, אבל שכרגע הם פשוט מנסים לאכוף בשיטת מצליח.
מקרה אולי דומה, קרה לי בקיץ. רציתי לישון עם חברים בפארק גורן ערב לפני טיול בנחל כזיב. אחד החברים הגדיל ראש ונכנס לאתר של קק"ל, שם הוא ראה את הדרישה לתיאום. אז תיאמנו ולא היתה שום בעיה, אבל גם אז הגיע מישהו מטעם קק"ל, בדק, שאל, השאיר שקיות זבל והלך..
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לא זוכר שרשור ביקורת / תלונות נגד קק"ל מעולם.. אולי זה אומר משהו לגבי סמכות לאכיפה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
השבוע ישנו קבוצה גדולה של חברים בפארק קנדה (רווקים, משפחות וילדים. קבוצה מגובשת של בערך 30 חבר'ה - באוהלים, בלי רמקולים ובלאגן..). נקודה מרוחקת יחסית בפארק, לא ליד הכניסה ההומה. אציין שהיינו בדיוק בנקודה הזו גם בפסח שנה שעברה שבוע שלם, ולא קרה כלום. אני יודע בוודאות שהיו גם קבוצות אחרות שישנו בפארק במקומות היותר מאוכלסים, ככה שגם אם אותנו בטעות פיספסו בשנה שעברה, אותם בטוח ראו.
התמקמנו ביום שישי, מיד לאחר החג. ביום ראשון בבוקר הופיע טנדר לבן, עם בחור בפנים שהציג את עצמו בתור מנהל הפארק. הוא טען שיש איסור לינה בשטח הפארק, ושאנחנו מתבקשים עד הערב להתפנות.
בסופו של דבר, בעזרת קצת ויטמין P נשארנו בשטח (באישור המנהל) עד לתחילת הגשם בשלישי בבוקר.
ביום שני בבוקר קיבלנו ממנו טלפון שדורש מאיתנו לכבות את המדורה (אנחנו אולד-סקול, מסתמכים על מדורה בלבד לבישול) בגלל הרוחות. הדרישה לוותה באיום שיגיע "פיקוח" לבדוק אותנו. (הוא לא הגיע).
חשוב לציין שבכניסה הראשית לפארק קנדה (מכיוון כביש 3), יש שער שנסגר בשעה לא ברורה (מצוין על השער שהוא נסגר בשעות החשכה).
עכשיו נשאלת השאלה, מה הסמכות החוקית של זה? זה בסדר שבאתר של קק"ל כתוב שאסור לישון בשטח הפארק. השאלה אם מותר להם לאכוף את זה, או שהכל דיבורי סרק?
יש חלקים בפארק בהם יש שלטים שאסור להדליק מדורות, אני חושב שבאינסטינקט שלי הייתי מסכים עם השלט ולא מדליק מדורה. אני גם מבין את הרציונל מאחורי האיסור כמובן. אך האם לקק"ל יש את הסמכות לאסור עלי?
מבירורים מול גורמים ברט"ג, הבנתי שקק"ל מנסים לקדם חוק (?) שניתן להם סמכות בשטחי הפארקים בדומה לרט"ג, אבל שכרגע הם פשוט מנסים לאכוף בשיטת מצליח.
מקרה אולי דומה, קרה לי בקיץ. רציתי לישון עם חברים בפארק גורן ערב לפני טיול בנחל כזיב. אחד החברים הגדיל ראש ונכנס לאתר של קק"ל, שם הוא ראה את הדרישה לתיאום. אז תיאמנו ולא היתה שום בעיה, אבל גם אז הגיע מישהו מטעם קק"ל, בדק, שאל, השאיר שקיות זבל והלך..
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
בחרת להתמקם ביער ספציפי שיש לגביו מגבלות מפורסמות וברורות, ואכן נתקלת בשטח במי שניסה לאכוף את כללים שהפרת, ולמרות זאת, הוא היה נחמד אליך, הסכים שתישארו, ועוד הבליג על הדלקת האש, ועכשיו אתה מחפש להתלונן עליו או למצוא דרך להתעלם ממנו בעתיד?
יש מצב שזו הגישה שבגללה הם מבקשים סמכויות אכיפה.
רק רע ייצא מזה.
Sent from my SM-G980F using Tapatalkאני יודע שהרבה ישנים בפארק גורן ליד הירידה לנחל כזיב.
לא ידוע מאמין שהם בכלל יודעים שצריך לתאם שם
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.