צפייה בגרסה מלאה : חופש בדריישפט קדמי
nightquest
09-04-23, 18:53
כשהחלפתי את הצלבים בדריישפט הקדמי שמתי לב שיש חופש קטן בין הדריישפט לסליפ יוק (מצורף סרטון). מדובר על סופה קצרה פתוחה עם קפיצים מקוריים ושאקלים/נדנדות ארוכים יותר שנותנים בערך 1" הגבהה.
האם זה מצב תקין?
יכול להיות שגריז יעזור? לא גירזתי עדיין כי אני לא בטוח כמה גריז צריך לשים
https://youtu.be/dGjvk3C2Yuw
החופש הזה לא תקין והוא יוצר ויברציות בנסיעה שהופכת את הנסיעה ללא נעימה מצד אחד ויכול לגרום לנזק בציר היציאה מהטרנספר וציר הכניסה לסרן (הפיניון), זה ככל הנראה נגרם עקב ההגבהה= הסרן התרחק מהטרנספר והגל ההינע התארך, וכרגע יש פחות מגע בשיניים, אולי אפילו ממש מעט ואין מספיק מגע על מנת לשמור על מקביליות (אני מקווה שזה המונח הנכון)
גריז לא יעזור במקרה הזה, בכללי גריז בד"כ פורץ החוצה כשאין לו מקום יותר ובדכ לא נדרש יותר מ3 לחיצות(תלוי מגרזת והמכלול המגורז)
על מנת לפתור את הבעיה אתה צריך לקחת מידות של מצב פתוח מקסימום ומצב סגור מינימום ולהזמין גל הינע חדש מתאים למידות הנ"ל אצל היצרנים המקומיים.
אנחש שכנראה אתה לא היחידי שנוסע ככה, אבל צרת רבים היא לא תמיד נחמה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מוסיף על מה שכתב ידידי המלומד,
יש גם דרייבשאפטים בדגמים מסוימים שידועים בפיתוח חופש גם בלי שאיתגרו אותם בפתיחת יתר.
nightquest
10-04-23, 19:01
תודה רבה
איזה מקומות הכי מומלצים? מחיפושים בגוגל ראיתי יש כל מני: גרינגראס, סולגל, סוביגל וכו'
בנוסף, שמתי לב שיש לי גם חופש איפה שנמצא הצלב בין הדריישפט הקדמי לטרנספר, הוא זז טיפה מצד לצד למרות שחיזקתי את הבנדים כמו שצריך . החלפת הצלב לא עזרה אז כנראה שצריך להחליף את היוק של הטרנספר? עד כמה זה מסובך? זה רק האום הזה או שיש גם מסנן שמן? צריך לרוקן את השמן לפני?
באסם בכפר קאסם
050-9004381
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.