PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי חיבור מדפי עץ

Yuvali1971
10-04-23, 17:09
שלום חברים,
אני באמצע פרויקט קטן של מדפי עץ.
את המדפים חתכתי ב 45 מעלות, חיברתי בהדבקה, ועשיתי סוג של שיניים בחיבור - הכל בהדבקה.
השאלה היא כזו, לא היתה בעיה לבצע את החיבור לצורה של האות ׳ר׳ - אבל אני מגיע למסקנה כי ייתכן ותהיה לי בעיה להצמיד ׳ר׳ ל ׳ר׳ וכך בעצם ליצור את כל מערכת המדפים (ניתן לראות בתמונה את הצורה הסופית עם שני החיבורים שנותרו לי) - ולמה? כי נראה לי המומנט שיופעל על החיבורים אולי יהיה גדול מידי והדבק לא יוכל לשאת אותו, ויתפרק.
אני לא יודע כמה חזק הדבק (גורילה לעץ), ואין לי מושג עד כמה העבודה שעשיתי איכותית (מה שבטוח יצאה מבחינה חזותית מעולה).
האם יש תובנות לתהיות הבאות?

עד כמה הדבקה של פינת עץ יכולה להחזיק בהדבקה?
האם מומלץ לחזק עם פלח מתכת?
האם יש רעיונות אחרים שיהיו יצירתיים ויפים יותר?

אם יש תובנות והשימוש הוא בפלח או כל אביזר מתכת אחר, אשמח להכוונה היכן ניתן לרכוש באזור תל אביב.

תודה מראש לעונים.143155143156143157

opl
10-04-23, 22:02
אני לא הכי מצליח לרדת לסוף דעתך. החיבורים נראים בסדר. זאת שיטת חיזוק מקובלת.

143165

מה המשקלים שזה צפוי לשאת? איך אתה מתכוון לעגן לקיר. העיגון גם ישא במשקל. דבק עץ הוא דבק חזק מאוד כשמיישמים אותו נכון.

עבודה יפה ואסטתית.

Yuvali1971
10-04-23, 23:54
אני לא הכי מצליח לרדת לסוף דעתך. החיבורים נראים בסדר. זאת שיטת חיזוק מקובלת.

143165

מה המשקלים שזה צפוי לשאת? איך אתה מתכוון לעגן לקיר. העיגון גם ישא במשקל. דבק עץ הוא דבק חזק מאוד כשמיישמים אותו נכון.

עבודה יפה ואסטתית.
תודה רבה על התגובה :-)
מערכת המדפים לא אמורה לשאת משקל מיוחד, היא תישא ככל הנראה נרות ושטויות לקישוט אולי מספר ספרים.
העיניין הוא משקל העץ עצמו, החלק האורך הוא סביב ה 1 מטר, הבא אחריו באזור ה 80 סמ, והתחתון בערך 60... כל זה ביחד ועוד במבנה שיתקבל, נראה לי כמו משקל כבד.
אני לא מהנדס, רק מנסה לעשות שיקול מושכל, ולכן ההיגיון שלי נוטה לחשוש שזה לא יהיה מספיק חזק.
לגבי העיגון - כן, המערכת תעוגן לקיר, בתחילה חשבתי על חיבור נסתר, אך מאחר ועובי העץ הוא כ 20 ממ, נראה לי ריסקי לקדוח חור של 10 ממ כדי לדחוף את החלק של החיבור הנסתר, מה גם שיהיה קשה לדייק בחיבור של יחידה כזו לקיר באמצעות חיבור נסתר (לי יהיה קשה, אולי לאיש מקצוע יהיה קל... :-))
לכן חשבתי על עיגון באמצעות פלחים, משולשים או משהוא דומה, רצוי שיהיה בעל מראה מעניין ולא סתם משולש בצבע פח מגולוון משעמם....

חנן-ג'יפולוג
11-04-23, 00:24
בניתי פעם מדפים עם רעיון דומה. את החיבור לקיר עשיתי עם פחיות שטוחות קטנות, משהו כמו 30X15מ"מ, שהיו מחוברות למדפים בחלק שצמוד לקיר וגם היו מחוברות לקיר. בסה"כ מה שבולט מהמדף ויזואלית זה קטע מהפחית של כ15X15מ"מ.
אתה מרכיב את הפחיות במדפים שנמוכים מגובה העין מתחת למדף, ובקטע שגבוה מהעין מעל המדף. צובע בצבע הקיר וזה סביר בעיני. ניתן גם להסתיר עם פריט עיצובי כזה או אחר את מה שממש בגובה העיניים.

כמובן שזה תומך במדפים רק בצד שקרוב לקיר. את שאר התמיכה המדף מקבל מהחיבור שלו לקטעי העץ האנכיים.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/924/HGxAyl.jpg

opl
11-04-23, 06:50
מבחינת חיזוקי פינות בצד של הקיר אתה יכול להשתמש בכזה (לדעתי מיותר אם משתמשים בחיבור יציב לקיר):
143166

מבחינת חיבור לקיר יש לא מעט אופציות

143167143168143169

Yuvali1971
03-05-23, 18:57
טוב אז רציתי לעדכן ולהשוויץ....
סיימתי להדביק את כל החתיכות, נשאר למרוח לקה, ולתלות.
כל החיבורים נעשו בהדבקה עם ה״שיני״ עץ לחיזוק, מרגיש לי חזק (לא הייתי יושב על זה..)
143389143390

-->