PDA

צפייה בגרסה מלאה : נזילת מים על כסא נוסע קדמי - פוראנר

guyo
13-04-23, 11:21
הי
בחרתי לכתוב בכותרת את אזור הנזילה ולא מיקומה מהסיבה שאני לא יודע עדיין למקם את מקורה.
מדובר בפוראנר 96 עם סאן רוף. ההיגיון מצביע על נזילה כלשהי במסגרת הסאן רוף, עם זאת מצאתי שחלק ניכר מהגומיה של השמשה הקדמית- חסר. כוונתי היא לגומיה/ אטם הנמצא בחלק התחתון שבין פס ה''קישוט'' לשמשה, לא בצד הקרוב למסגרת החלון/ פח הרכב (מקווה שהתמונה תצליח להסביר...)

מבדיקה בפנים הרכב מצאתי שהאזור של סך השמש של הנוסע רטוב לחלוטין וככ''ה מטפטף ממנו אל מושב הנוסע. לצערי הממצא הזה לא עוזר למקד את הנזילה.

אגב, הגומיות של הסאן רוף נראות בסה''כ סבבה, ללא חלודה נראית לעין במסגרת. באופן מפתיע אני גם לא רואה חלודה על מסגרת החלון.... (לא אומר שאין חלודה שאני לא רואה)

שאלות-
1. כיצד יהיה הכי נכון לבחון מהיכן הנזילה? האם בהכרח דורש הסרה של ריפוד הגג?
2. במידה וארצה לאטום לבד את השמשה, במה כדאי להשתמש?
3. אופציה: אטימה לאלתר של הסאן רוף כנ''ל- במה להשתמש?
3. בעלי מקצוע מומלצים באזור שילת/ מודיעין, במקרה וארצה בכל זאת לשמוע ממישהו שבאמת מבין משהו....

נ.ב
ראיתי את ההמלצה על בני ברעננה. יש מצב שאגש אליו ואסגור עניין....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230413/49623f5a5d748e2f6bee8c8552c068fe.jpg

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
13-04-23, 12:06
חלק ניכר מהגומיה של השמשה הקדמית- חסר. כוונתי היא לגומיה/ אטם הנמצא בחלק התחתון שבין פס ה''קישוט'' לשמשה, לא בצד הקרוב למסגרת החלון/ פח הרכב
מנסיון עבר בהיילקס שדי זהה לרכב הזה, לאחר החלפת שמשה, אם הגומיה הזו לא יושבת טוב/פגומה, נכנסים משם מים לרכב בגשם חזק/ממושך.
הפתרון היה לשים גומיה איכותית טרייה, וזגג שמוכן לעבוד בסבלנות ולא למהר.
במקרה שלי, הזגג לא רצה לעבוד ביום קר, כי לדבריו הגומי הקר קשיח ולא מתיישב כמו שצריך על הזויות של השמשה והמסגרת.
אפשר עם אקדח חום, הוא חיכה ליום הבא שהייתה שמש, וצדק.

אתה יכול לנסות לזהות מקור הכניסה ע"י השפרצה ממוקדת של מים עם צינור, לא צריך זרם חזק.
מצד שני, זה אומר שאתה מציף את התווך בין ריפוד הגג למסגרת החלון עם מים.. לא כייף, ומאיץ חלודה.

guyo
13-04-23, 18:44
תודה דורון
הגומיה באמת נראית יבשה מאוד וסדוקה
נחכה ליום חם לתיקון

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

-->