צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לפני קנייה אאוטבק 2009 - 2014.
מתנצל מראש על נושא לא מאד [מאד] קשור לפה.
אודה מאד אם מישהו יכול להשיג לי רשימה מסודרת, ברורה ופשוטה להבנה, של רשימת הטיפולים הנדרשים לאאוטבק 2010 מנוע 2.5.
המידע שיש לי כרגע מהלינק הבא: https://www.cars101.com/subaru/subaru_maintenance1.html#maintenance
לא עוזר לי מדי, ולא מצאתי משהו אחר.
תודה רבה, ושוב מתנצל!
GodsFather
15-04-23, 21:20
הכל טוב. רק תסביר מה המטרה. אני מזיז את ההודעה לשרשור חדש.
לשנה יש פחות משמעות, יכול להיות הבדל בין דורות של הדגם.
לעומת זאת לקילומטראז יש משמעות. וכמובן אם יש ריקולים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
GodsFather
15-04-23, 21:26
אם הרכב "חדש" אצלך ואין לך היסטוריה ויש לך ספק, הנה ה"בטוח" בעיני -
החלפת כל הנוזלים ברכב. כולל שמן גיר דיפרנציאלים (זה לא מעט כסף אם עושים כראוי, אבל שווה את זה).
החלפת רצועות ואפילו להעיף מבט על הטיימינג (יש חלונית ייעודית)
פלאגים - להחליף ולהבין מה מצב המנוע לפי הפלאג
פילטרים
לבדוק חופשים/סדקים/עייפות מערכות היגוי, ייצוב ובלמים, כולל מצב צלחות ורפידות
המטרה היא רכישת רכב יד 2.
תודה על הטיפים אפילו שאני כבר מכיר אותם.
ביררתי כבר הרבה. לדוג', ידוע לי ש אאוטבק 09-12 הוא עם אותו מנוע EJ25 ו 13-14 עם מנוע FB25 שאחד ההבדלים הבולטים זה שרשרת במקום רצועת תזמון.
GodsFather
15-04-23, 21:43
אז מה חסר לך מבחינת הידע?
כאמור - ריקולים זה הכי קריטי כי היו לא מעט, כולל מוח/זנב גיר. באאוטבק מדובר בגיר רציף ורגיש, הריקול עשה לו טוב
אני רוצה מידע על הטיפולים השוטפים הרגילים. [שמן מסננים רצועות וכו'] כל כמה זמן / ק"מ, צריך להחליף / לטפל.
לגבי הריקולים, האם אני יכול להניח שהרכב עבר טסט לפני מס' חודשים, אז חייב להיות [לפי החוק] שהריקולים בוצעו? או שיכול להיות פרצות שבגללם אני חייב לוודא שהריקולים בוצעו.
שלום לך,
אני חבר בפורום שמצורף בקישור - פורום עם המון מידע וקבוצות ייעוץ.
ממליץ להרשם ולהתרשם. חבר'ה מקצועיים וממש נחמדים.
המון מיד על כל הדגמים והמודלים מכל העולם.
יש מדריכם לכל הטיפולים וספרי רכב.
https://www.subaruoutback.org
יש מדריכם לכל הטיפולים וספרי רכב.
https://www.subaruoutback.org
תודה על התגובה.
אכן ניסיתי לחפש באתר הזה, אבל לא מצאתי את הדבר הפשוט הזה. [רשימת טיפולים שוטפים]
אולי יש לך לינק משם?
לא הבנתי מה חסר לך בטבלה שבעצמך קישרת בהודעה הראשונה?
יש לך זמני החלפות לפי קילומטראז' או זמן, כולל הוראות ברורות לגבי קיצור טיפולים בתנאים קשים (חום, אבק, פקקים.
R=להחליף
I= לבדוק
-= לא לעשות כלום.
האתר מבלבל ולא הבנתי בוודאות אם מדובר על אאוטבק 2.5 או כל סובארו עם המנוע הזה. בכל מקרה, אני מעדיף משהו רשמי מהיבואן בישראל. [ מחכה לאבא הטוב שכבר יהיה "אבא טוב"…… ]
אני חבר בפורום שמצורף בקישור - פורום עם המון מידע וקבוצות ייעוץ.
בוץ יקר,
אדם שואל בפורום שלנו ורוצה לקבל מידע שיעזור לו וגם לכל האחרים שיתענינו בנושא בעתיד.
אני לא תמים ומבין שיש עוד מקורות מידע וכמובן גם רשתות חברתיות שבהן אנשים פעילים ומשתפים פעולה, אבל המטרה המשותפת של כולנו היא להעשיר את הפורום שלנו ולהמשיך לשמר אותו כמקור המידע בעברית הטוב והעשיר ביותר.
יהיה מועיל אם נוסיף גם לכאן את המידע הקיים במקומות אחרים ולא רק נפנה את האנשים לאתרים אחרים ונגרום להם להפסיק לשתף ולצרוך את המידע בפורום שלנו.
ברור שזה טבעי ובלתי נמנע להוסיף הפניות למקומות אחרים שיכולים לסייע, זה חשוב ותורם לשואל, אבל כדאי לזכור גם שאנחנו מעוניינים גם שהמידע יזרום לפורום שלנו ונמשיך להיות מוקד משיכה למידע טכני שכזה. אם ניתן לענות ולהוסיף את המידע גם אצלנו זה יהיה מצויין.
זה של אאוטבק 2010-2015:
143240
חפש בגוגל 2010 subaru outback service manual
(או workshop manual ).
אני מעדיף משהו רשמי מהיבואן בישראל. [ מחכה לאבא הטוב שכבר יהיה "אבא טוב"…… ]
אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול אני רוצה לקנות אאוטבק יד שניה משומש וכדי להבין האם הרכב במצב טוב או שהוא הוזנח, אז אני רוצה להשוות את הטיפולים שהמוכר עשה עם מה שהיצרן אומר לעשות.
לכן אני מעדיף משהו מהיבואן כדי שיהיה יותר ברור עם המוכר מה הדרישות אף על פי שאני מבין שזה בדיוק אותו דבר מה שיש בחו"ל אבל שאתה עומד מול מוכר בארץ זה הרבה יותר הגיוני להביא משהו רשמי מהארץ.
לא מכיר סובארו, אבל כנראה עם כל רכב מגיע ספר טיפולים בו מתעדים טיפולים אבל גם מופיעה טבלת הטיפולים, בדומה למידע שהוזכר למעלה - לפי ק"מ / זמן - מה נדרש לבדוק, להחליף וכו'.
בקיצור - כנראה ברכב שתבדוק תהיה טבלה כזו ואם לא - אולי בעל רכב דומה יוכל לצלם לך את הטבלה.
וכעת תרשה לי לרגע - אתה מדבר על רכב בן 12, כבר לא צעיר.
יש משמעות רבה לטיפולים, לסוגי החלפים, לשמנים מסננים וכו' שהרכב קיבל בתקופה האחרונה - אני מציע להתרכז בזאת (מלבד כל מה שנאמר לעיל על התרשמות מהמוכר ומהרכב כמובן) ופחות לבדוק האם בטיפול 50,000 ביצעו בדיקה לשמן גיר או לא...
יש "מחלות" מסויימות לכל סוג רכב, יש חולשות ידועות, יש ריקולים וכו' - וודא שהבעלים בשנתיים שלוש האחרונות עשה כל מה שנדרש ולא חסך בעלויות אלו.
אולי בעל רכב דומה יוכל לצלם לך את הטבלה.
בדיוק מה שביקשתי כבר מההודעה הראשונה, ועדיין מחכה לזה.
תודה על שאר הטיפים.
כקורא לא חדש באתר, כבר נתקלתי הרבה בעצות האלו שמיושמים וייושמו בע"ה.
אז זו ההזדמנות להודות לכלל החברים שתורמים מידע חשוב ביותר.
אני מודה שלא הבנתי שזה מה שאתה מחפש, בעיה כנראה בהבנת הנקרא אצלי.
אם זה מה שאתה צריך, אולי כדאי שכותרת הדיון תהיה "מחפש טבלת טיפולים לאאוטבק 2010" או משהו דומה :)
אני מניח שבדקת, אבל אם לא - אולי שווה לפנות ליבואן ולבקש?
אולי זה יעזור (לא בדקתי) - https://subaru.co.il/services/owners-manuals/
או - https://dov-gar.co.il/wp-content/uploads/2017/07/SUBARU_maintenance1.pdf
GodsFather
16-04-23, 16:47
היבואן הישראלי יודע יותר טוב מהיצרן?
הלואי על כל המוכרים ההיגיון הבריא שלך.
אבל מוכר שטיפל רק במורשה יבואן ודי מקובע. מה כבר אפשר לדרוש ממנו....
GodsFather
16-04-23, 19:38
אם הוא טיפל במורשה יבואן, אפשר לבקש את רשימת הטיפולים במרוכז מהמוסך וגם לשאול את המוסך מה הנחיות הטיפול לרכב
תודה על התגובה.
אכן ניסיתי לחפש באתר הזה, אבל לא מצאתי את הדבר הפשוט הזה. [רשימת טיפולים שוטפים]
אולי יש לך לינק משם?
קישור לאתר סובארו ישראל - ספרי רכב כל המידע שם. https://subaru.co.il/services/owners-manuals/
בנוסף, כל מוסך יבואן ישמח לפרט לך את כל הטיפולים ועלויות משוערות.
בהצלחה-
טיפ חשוב - שמני דיפרנציאל וגיר - אך ורק של סובארו - לא כל שמן CVT מתאים לגיר.
בשעה טובה נקנה היום הרכב.
הוא מתחת למאה אלך קילומטרים, ו עיסאם משפרעם נהג עליו כ 10 דקות. [הוא נתן חזק בגז...]
פתח מכסה מנוע, העלה על ליפט, סרק מחשב, והמליץ בחום גבוה מאד... על הרכב.
פרטים נוספים ותמונות, יגעו בע"ה בקרוב.
תודה לכוווולם!!
תתחדש, תהנה וכמו שאומרים אצלנו - סע (גם) בדרכים משובשות
GodsFather
18-04-23, 23:44
ברוך הבא למשפחה
מוזמן לספר לנו בשרשור readers ייעודי
תתחדש , סע בזהירות ותהנה מהדרכים - גם הסלולות.
המלצה אישית שלי (יודע שמפרסם אותם אבל שווה)
כשיהיה לך קצת עודף תתקין מערכת כזו. מחיר טוב והתקנה עד הבית.
בתמונות למטה המערכת המקורית והמערכת החדשה - מגיעה עם פאנל מותאם בול לרכב.
עם אנדרויד פתוח ושליטה מההגה על המערכת כולל חיבור למצלמת רוורס.
https://cbex.co.il/product/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7% 93%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98%D7%91%D7%A7-2011-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%9E/
143274143275
ברוך הבא למשפחה
מוזמן לספר לנו בשרשור readers ייעודי
והנה השרשור הייעודי לבן החדש שכעת רשמית נקלט כבן משפחה מהמניין במשפחת ג'יפולוג.
/www.jeepolog.com/forums/showthread.php/126865-התכשיט-בחצר-האחורי-Outback-2010-בצבע-זהב?p=1023648#post1023648
- - - Updated - - -
[QUOTE=בוץ;1023569]
המלצה אישית שלי/QUOTE]
יש בתוכנית משהו כזה.
אז תודה על ההמלצה, ומוזמן לעבור לשרשור הייעודי החדש.
רק הערה קטנה, שרשור reader הכוונה לפורום readers ride המועד לדרשורים מתגלגלים על רכב אחד...
ראיתי שפתחת בפורום סובארו, אם תרצה אוכל להעביר לפורום המתאים .
נשלח מהנייד
כתבתי כבר בשרשור RIDES שלי.
אני צריך להחליף רפידות בלם, ומחפש מוסך מומלץ בירושלים.
כרגע מצאתי באתר המלצות במישור אדומים ו נס הרים. לא נורא, אבל בכל זאת הייתי מעדיף בירושלים.
על ברזילי קראתי כבר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.