PDA

צפייה בגרסה מלאה : עלויות אחזקה היילקס 04-06

yoni_0000
22-04-23, 09:46
היי

מישהו יכול לשתף עלויות אחזקה של היילקס 04-06 ונוסע עליו ביום יום?
נסועה של 1500-2000 ק"מ בחודש חלק מתוך זה בטיול מדבר פעם בחודש(רגוע), כמה אני צפוי להוציא נטו על תחזוקה? כלומר התקלות.

מבקש להשאיר את הדיון ענייני.. הסיקס לא הולך, אני לא קונה שום דבר.

שחר גרינברג
22-04-23, 10:03
יוני אם אני לא טועה 2005 הייתה שנת שינוי דגם

אתה מתכוון ויגו או לפני ויגו?

Sent from my iPhone using Tapatalk

yoni_0000
22-04-23, 10:03
לפניי. היו כאלה 06 שחפפו עם הויגו.

נמרוד
22-04-23, 10:17
אני בדיוק באתי לשאול את אותה שאלה ולהמליץ להתרכז רק בויגו.

הדגם שלפניו, הדור השישי, הכי פחות מוצלח מכל דורות ההיילקס. מימדים כמו של הדגם הקלאסי עם הסרן הקדמי החי, אבל עם סרן קדמי מעפן. הויגו רכב מוצלח הרבה יותר, גדול ומרווח משמעותית בקבינה ובארגז, ומה שחשוב לעניננו - יש לו סרן קדמי טוב בהרבה, אולי המתלה הקדמי הנפרד המוצלח ביותר.

לשאלתך המקורית - לא משנה ויגו לא ויגו, אתה צריך לשים את היד על משהו שנסע לא הרבה יותר מ250-300 אלף קילומטר וטופל היטב. במקרה הזה אתה יכול לצפות לעלויות אחזקה של 5000-8000 שקלים בשנה במוסך. למה סכומים כאלו? כי באזור הזה של קילומטראז' וגיל בטויוטה אתה תחליף בהדרגה ציריות, בושינגים במשולשים, מסבי גלגל, אלטרנטור פה, סטרטר שם, רדיאטור, וכו. אם אתה קונה משהו מטופל היטב שחלק מהדברים האלו כבר הוחלפו - מאד רצוי בחלקים מקוריים - נפלא. מה שלא הוחלף כבר, יהיה במשמרת שלך. מחירי החלקים, גם מקוריים, סבירים והכל זמין.

ושוב, מאד ממליץ - ויגו, היילקס דור 7. לא דור 6.

שחר גרינברג
22-04-23, 13:03
סליחה שאני חוטא וכותב על רכב אחר

אבל במחיר של דור לפני ויגו תוכל לקנות דימקס יותר חדש עם קמ יותר נמוך

אם בכל מקרה אתה שומר את הcj והטנדר יהיה לטיולים קלים תשקול לקנות טנדר אחר ולהוסיף נעילה/הגבהה

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
22-04-23, 13:07
היילקס מוטות פיתול זה לא זה, כפי שכבר כתבו לך.
נכון יש כאן חברים שנוסעים ומטיילים עם היילקס כזה אבל לקנות היום טנדר כל כך רחוק ממה שהגיע סה״כ שנה מאוחר יותר - לדעתי טעות. ההפרש במחיר לא כזה דרמטי.

אסף.

amir_shai
23-04-23, 00:10
יש לי 2003. אצלי מ 2012.
היה רכב יום יומי רוב השנים. בשנה+ האחרונות אף גורר קרוואן של 1.5 טון (היה קשה בעליות מאילת או מהכנרת).

מעולם לא עשיתי חישובים של כמה עולה לי אבל שמרתי תיעוד של כל הטיפולים והוצאות.
אם יעזור לך, יכול לאפשר לך לעבור על הכל ולהגיע למסקנות שלך.

לא יודע להשוות לויגו כי לא היה לי. אני כן יכול לומר שאם מצאת כזה עם צמיג 31, אז יש לך צמיג גדול יותר מהדגמים החדשים באופן חוקי וגם עושה לי רושם שמרווח הגחון בדגם הזה טוב יותר מהדגמים החדשים.

התלונות שיש לי לגבי המתלה הקידמי הם: הוא נסגר מהר מדי, לא ניתן להתקין בולם ביי פס, אין פתרון לניתוק מוט מייצב דבר שמגביר את כמות הנפות הגלגלים.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

yoni_0000
23-04-23, 00:21
יש לי 2003. אצלי מ 2012.
היה רכב יום יומי רוב השנים. בשנה+ האחרונות אף גורר קרוואן של 1.5 טון (היה קשה בעליות מאילת או מהכנרת).

מעולם לא עשיתי חישובים של כמה עולה לי אבל שמרתי תיעוד של כל הטיפולים והוצאות.
אם יעזור לך, יכול לאפשר לך לעבור על הכל ולהגיע למסקנות שלך.

לא יודע להשוות לויגו כי לא היה לי. אני כן יכול לומר שאם מצאת כזה עם צמיג 31, אז יש לך צמיג גדול יותר מהדגמים החדשים באופן חוקי וגם עושה לי רושם שמרווח הגחון בדגם הזה טוב יותר מהדגמים החדשים.

התלונות שיש לי לגבי המתלה הקידמי הם: הוא נסגר מהר מדי, לא ניתן להתקין בולם ביי פס, אין פתרון לניתוק מוט מייצב דבר שמגביר את כמות הנפות הגלגלים.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

בהחלט אשמח, אם תוכל לשלוח לי את המספר שלך בפרטי יש לי שאלות ממוקדות יותר.

-->