צפייה בגרסה מלאה : בגיה"כ, זיכרונות ממלחמת יום הכיפורים: מחפש מידע על מערכת קשר פנים בנגמ"ש "זלדה", M113
שאלה לוותיקים:
במלחמת יום הכיפורים הייתי סמב"ץ בנגמ"ש זלדה, שתפקד כנגמ"ש מג"ד.
(היה זה גדוד סיור 134 שהבקיע את ציר 'אמריקה' אל תוך סוריה, לכיוון דמשק.
לגדוד היו 33 הרוגים וכ-80 פצועים. נפצעתי בקרב ההבקעה, שחיסל את הגדוד כיחידה לוחמת).
אני מנסה לשחזר את מערכת הקשר שהייתה לי בקסדה, ולא זוכר.
אני זוכר ערוץ תקשורת ייחודי ביני לבין הנהג שישב מלפנים.
ערוץ תקשורת נוסף לקשר הפנים עם כל הלוחמים הנגמ"ש.
את הערוצים באמצעותם תקשרתי עם הסביבה הפעלתי עם מתג קדימה-אחורה בשמאל הקסדה.
מעבר לזה, שמעתי בקשר כל מיני רשתות - גדודית, חטיבתית נדמה לי?
האם מישהו יודע ויכול להזכיר, אילו רשתות חיצוניות שומעים בנגמ"ש של מג"ד שריון?
אני זוכר רשת גדודית + אחת או שתיים נוספות, אבל מבקש חיזוק והבהרה ממי שיודע.
תודה רבה!
בתמונה, אני והנהג שפי ז"ל בהפסקת קוקה-קולה
שקיבלנו מאיזה אזרח הזוי, שהגיע אל אזור הקרבות עם משקאות קרים
143311
רמי
מה שאני מכיר אני מכיר משנות ה 90 בטנקים אבל זה נשמע זהה לפי התיאור שלך
בקסדות - המתג קדימה אחורה מעביר בין מערכת קשר הפנים לקשר החוץ, ויש מכשיר בכלי שתפקידו לבצע את הניתוב , זו היתה קופסה אנלוגית ( וחלק מהמערכת כבר היה דיגיטלי אצלנו ) שהיו עליה 4 מתגים ״קוקוריקו״
מערכת קשר הפנים הכלי מקשרת בין הקסדות של נהג-מפקד-נוסעים אחרים.
מערכת קשר החוץ היא חיה יותר מתקדמת ובכלי של מגד יש בד״כ מספר מכשירים כאלה וחלקים יהיו מסווגים כלומר יהיה מוצמד אליהם מצפין
הקסדות היו של ג׳נטקס, המכשירים של בית היוצר אבל אולי לא רק שלהם , היו אנלוגיים ישנים והיו דיגיטליים מתקדמים
השאלה מה אתה מחפש בעצם
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
האם מישהו יודע ויכול להזכיר, אילו רשתות חיצוניות שומעים בנגמ"ש של מג"ד שריון?
מה קורה?
השתלטו לך על היוזר?
boaz avrahami
23-04-23, 09:20
לא יודע אם זה היה אותו הדבר בשנות ה 90 80 אבל מהמעט שיצא לי זה לא נראה לי ציוד חדיש בזמני למעט מכשירי ההצפנה.
כמות וסוג מכשירי הקשר היו תלויות בסוג הנגמש.
היו מכשירים לשידור והיו גם רק מכשירי קליטה.
כל בעל תפקיד היה מחובר למע הקשר באמצעות מרכזיה מאלומיניום לידו ובה היה במרכז פרפר עם התחנות שיכולת לעבור בינהן בשביל להאזין ולשדר.
כבר לא ממש זוכר הכול מה שמענו ומתי.
הקשר פנים היה לדעתי זמין לכולם ולא רק למפקד.
הקסדות נקראו למיטב זכרוני VRC או משהו דומה לזה,
היה באזור האוזן היכן שהחוט מגיע כפתור שבהסטה לצד אחד (קדימה?) זה היה קשר פנים ולצד שני קשר חוץ לפי התחנה שהיית מכוון אליה.
נדמה לי גם שהיו על זה מנורות כיפה צבעוניות. נדמה לי ירוק וכתום.
זה מה שהצלחתי במאמץ לזכור…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מה שאני זוכר משנות השמונים -תשעים:
- בנגמ"ש מגד (10א) היו שלושה מקמשי"ם VRC (44/12/43) אוטומטים, בכל אחד היו מקובעים 10 תדרים, אחד היה מוקצה למנ"'ד השני לקמב"ץ ואם היה שלישי לקשר"ג, היה גם מקמש AM חד פס ענק 106 ששימש לטווחים גדולים והתגברות על חסימות קשר
- המקמ"ש החטיבתי היה מוצפן.
- שלושה מקלטים, אחד על התדר החטיבתי, השני על הגדודי ושלישי על תדר חירום מוסקיטו, לפעמים גם האזינו ע"י המקמ"ש השלישי / מקלט על תדר פלוגתי, בד"כ הפלוגה בחוד או זאת שבבעיה.
- את המשדר היה אפשר להוציא לשידור בכל אחד מהתדרים המקובעים מראש.
- הקסדות בתמונה הן VRC מתג קבוע לאחור דיבור בקשר פנים בנגמ"ש, מצב קפיצי קדימה ליציאה לשידור בקשר חוץ שאיליו הקסדה מנותבת, האזנה בקסדה לקשר חוץ ופנים (הרבה רעש) לפי מיתוג של הקופשת מיתוג של הקש"פ.
- קשר פנים, ערוץ בין המפקד כלי לנהג, בד"כ השקיטו אותו ולא שמעו שם את כל הבלאגן כדי שיהיה אפשר לכוון את הנהג, ערוץ לוחמים שבד"כ כל הלוחמים בנגמש האזינו (בנגמשי םיקוד לפעמים לא , שוב להורדת עומס הרעש)
- לכל לוחם היתה קופסת קש"פ שאליה התחברה הקסדה עם שני כבלים שאיתה היה אפשר לנתב לאיזה ערוצים אתה שומע + קופסת ניתוב מרכזית, בזמני זו היתה מטריצה של עמדות מול ערוצים אבל ב73 זה היה משהו ישן יותר.
- איכשהו גם המנוע של הנגמ"ש היה מחובר לקשר והיית שומע אותו צורח כל הזמן.
ארנון
https://en.wikipedia.org/wiki/AN/VRC-12
אלו המכשירים. התמונות בוויקיפדיה מיד לשריון בלטרון...
אני מציע לא לגלוש כאן בפורום ליותר מידי פרטים כאלו.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
אני מציע לא לגלוש כאן בפורום ליותר מידי פרטים כאלו.
על מלחמת יום כיפור? כל ציוד הקשר הנ"ל, למעט, אולי, החדפס שלא יודע אם היה בתקופה ההיא, ניתן לקנייה אצל סוחרי מתכת, הקונים ציוד צבאי משומש.
עד לפני כמה שנים, היה באיזור התעשייה מול שוהם סוחר כזה, שהיה נותן / מוכר מכשירי מ.ק ו CRC לכל מי שאיבד במהלך שירות המילואים שלו.
כך שסוגיית הסיווג נראית לי קצת לא רלוונטית בהקשר הזה.
בברכה,
יוני5
על מלחמת יום כיפור? כל ציוד הקשר הנ"ל, למעט, אולי, החדפס שלא יודע אם היה בתקופה ההיא, ניתן לקנייה אצל סוחרי מתכת, הקונים ציוד צבאי משומש.
עד לפני כמה שנים, היה באיזור התעשייה מול שוהם סוחר כזה, שהיה נותן / מוכר מכשירי מ.ק ו CRC לכל מי שאיבד במהלך שירות המילואים שלו.
בברכה,
יוני5החד פס, אינעל אביו, שני חלקים של מעל 20 ק''ג, ומנואלות כיוונון בלתי אפשריות. הוא מכשיר משנות ה60, אם אני זוכר נכון מבוסס על מכשיר דומה מימי מלחמת העולם, משמש גם כמכשיר אזרחי, ניתן לקניה ברשת.
אין שום דבר מסווג במה שנרשם עד עכשיו.
בברכה,
יוני5הכוונה היתה יותר למה שנכתב בתגובה 5 ולא לגבי הציוד הישן.
עדיף לא להעלות זכרונות גם אם זה משנות התשעים לגבי על מה בדיוק מאזין נגמ"ש 10א.
הדברים לא ממש משתנים, זה לא מהות הפורום וגם אם אלה לא ממש דברים סודיים ביותר עדיף שלא אנחנו נשפוט מה כדאי להעלות בפורום פומבי שכל חיפוש בגוגל מוצא, אלא אם יש כאן קצין ביטחון מידע שיכול להכשיר את העסק.
במילואים על דברים הרבה יותר תמימים אנחנו מוציאים את הטלפונים מהחדר.
אני לא אוהב להטיף ובזאת סיימתי.
לא מיום כיפור אבל בדרך כלל ברכב קרבי משוריין יש מערכת קשר בין נהג למפקד שעוקפת את מערכת קשר הפנים. נועדה לשימוש בחירום במקרה והקשר פנים תקול.
או כמו שקוראים לזה בשריון: ״פו פו נהג שומע מיק חירום?״
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב חברים,
כמובן וכצפוי, נתתם לי את כל מה שחיפשתי ואף יותר.
תודה לכם,
בדרך כלל אני מעדיף לשאול על נושאי טיולים ושיפצורים...
שיהיה לכולנו חג שמח, לאחר הזיכרון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.