PDA

צפייה בגרסה מלאה : רכישת צמיגים (כנראה) לא סטנדרטיים

אברנס
03-05-23, 12:30
שלום לכולם,

ברישיון הרנגלר 2009 שלי רשומים צמיגים שמשום מה קשה להשיגם בארץ, עברתי אצל היבואנים הגדולים ואין להם במלאי וגם אין להם כוונה ליבא כאלה.

הדגם המופיע ברישיון הוא 285/75R16 111 S וממה שאני מבין הבעיה עם ה-S שהוא קוד מהירות 180 קמ"ש, כאשר בפועל מותקנים אצלי צמיגים עם קוד מהירות R (170 קמ"ש) ואני דואג בגלל בטיחות הנהיגה ועמידה בתנאי הביטוח ורוצה להתארגן לקראת הטסט הבא תוך שאני מעדיף לא להשתמש בשירותי מאכר (כאמור הבטיחות חשובה לי).

היבואן לא מוכן לאשר דגם R ולכן אני מחפש דרך לרכוש או ליבוא צמיגים איכותיים של BF או יצרן באותה רמה.

אני מבין שיש בארץ צמיגי "טויו" שאינם ראויים למאכל ג'יפ, האם כצעקתה?

אגב, נציג היצרן מפנה אותי לאתר קאר דאטה, לא ברור לי לשם מה וגם לא מצאתי אתר שנראה כמספק שירות שמתאים אבל בטח פספסתי ואשמח לעצה גם בנושא הזה.

ודבר אחרון, ספק צמיגים אליו פניתי טוען שלא אוכל לעבור טסט עם צמיגים ישנים מארבע שנים אבל לא מצאתי לכך כל סימוכין. יש דברים בגו?

תודה

grand
03-05-23, 12:36
המידה שלך אינה תיקנית לרנגלר 2009
245.75.16
255.75.17
245.75.17
אלו המידות המאושרות באוטודאטה ורק לאלו יסכימו לשנות לך במכוני הרישוי

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

shachar
03-05-23, 12:38
שלום לכולם,

ספק צמיגים אליו פניתי טוען שלא אוכל לעבור טסט עם צמיגים ישנים מארבע שנים אבל לא מצאתי לכך כל סימוכין. יש דברים בגו?

תודה

לזכרוני שימוש עד עשר שנים
ליבא עד שנה וחצי מהיצור ולמכור שש שנים מיצור

https://iga.org.il/wp-content/uploads/2020/07/%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7% 95%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7% 95%D7%AA.pdf

הדסופה
03-05-23, 12:38
תמצא לך צמיגאי שיודע לגשת למכון רישוי לשנות את הקוד ( ואם תרצה אז גם את המידות אבל אני לא הייתי משנה )

Sent from my iPhone using Tapatalk

אברנס
03-05-23, 12:40
245.75.16
255.75.17
245.75.17

עברתי טסט לפני חודש, למכון הרישוי אין בעיה עם המידה, היא רשומה ברישיון וככל הנראה עד כה זה מספק אותם, הבעיה היא רק עם קוד המהירות ואני רוצה לרכוש צמיגים שתואמים לרישיון.

אברנס
03-05-23, 12:45
תמצא לך צמיגאי שיודע לגשת למכון רישוי לשנות את הקוד ( ואם תרצה אז גם את המידות אבל אני לא הייתי משנה )

חברים, אני מחפש המלצות לרכישת צמיגים, ספקים שיודעים ליבא באופן חוקי צמיגים שמופיעים ברישיון.

אומי5
03-05-23, 12:58
אין בעיה לעבור טסט עם צמיגים בני 4, בתנאי שהם במצב תקין.

הדסופה
03-05-23, 13:16
לדעתי אתה עושה לעצמך טעות לטווח ארוך , הצמיגים יצאו לך הרבה יותר יקרים סתם , וגם אז ,אף פעם לא בטוח שהם מצליחים להכנס לארץ למרות ששילמת

תתקן את הקוד פעם אחת

שלחתי לך בהודעה פרטית

erezgur
03-05-23, 13:19
ברוך הבא לפורום,

אני דואג בגלל בטיחות הנהיגה ועמידה בתנאי הביטוח

האם בתנאי הביטוח שלך יש התייחסות לקוד המהירות שעל הצמיג או סעיף כללי אחר שבגללו אתה חושש שאינך עומד בתנאי הביטוח?
לגבי תנאי הבטיחות, אני מניח שאתה נוהג במהירות נמוכה משמעותית ממגבלת הצמיגים הנוכחיים אז כנראה שאינך צריך לחשוש בגלל בטיחות.

כמובן שהרצון להרכיב צמיגים המתאימים למוגדר ברישיון הרכב מובן ואיני חולק עליו.

ממה שאני קורא כאן בפורום (וממליץ לך בחום להתרגל לבצע חיפושים, כי ניתן ללמוד הרבה ממידע שכבר קיים אצלנו בפורום) - הדעות על צמיגי טויו דווקא מאד חיוביות.

אגב, נציג היצרן מפנה אותי לאתר קאר דאטה, לא ברור לי לשם מה וגם לא מצאתי אתר שנראה כמספק שירות שמתאים אבל בטח פספסתי ואשמח לעצה גם בנושא הזה.

קאר דאטה מרכז את כל המידע לגבי מידות הצמיגים המאושרים / מותרים לכל סוג רכב.
תוכל לגשת למכון רישוי (טסטים) באזור מגוריך ולבקש מהם את רשימת המידות המותרות לרכב שלך (קח עמך את רישיון הרכב)
** הערה ** אני רואה שרמי GRAND כבר רשם בתגובה למעלה את המידות המאושרות לרכבך.

תוכל להתחיל לחפש באחד מאתרי יבואני הצמיגים ולראות מה קיים במידות המאושרות לרכב שלך ואז תוכל להתייעץ כאן ולקבל חוות דעת ספציפיות.

דרך אגב - מדוע רשמת בכותרת "צמיגים לא סטנדרטיים? מה לא סטנדרטי?

ofer_b
03-05-23, 14:24
ברוך הבא לפורום,

האם בתנאי הביטוח שלך יש התייחסות לקוד המהירות שעל הצמיג או סעיף כללי אחר שבגללו אתה חושש שאינך עומד בתנאי הביטוח?
לגבי תנאי הבטיחות, אני מניח שאתה נוהג במהירות נמוכה משמעותית ממגבלת הצמיגים הנוכחיים אז כנראה שאינך צריך לחשוש בגלל בטיחות.

כמובן שהרצון להרכיב צמיגים המתאימים למוגדר ברישיון הרכב מובן ואיני חולק עליו.

ממה שאני קורא כאן בפורום (וממליץ לך בחום להתרגל לבצע חיפושים, כי ניתן ללמוד הרבה ממידע שכבר קיים אצלנו בפורום) - הדעות על צמיגי טויו דווקא מאד חיוביות.

קאר דאטה מרכז את כל המידע לגבי מידות הצמיגים המאושרים / מותרים לכל סוג רכב.
תוכל לגשת למכון רישוי (טסטים) באזור מגוריך ולבקש מהם את רשימת המידות המותרות לרכב שלך (קח עמך את רישיון הרכב)
** הערה ** אני רואה שרמי GRAND כבר רשם בתגובה למעלה את המידות המאושרות לרכבך.

תוכל להתחיל לחפש באחד מאתרי יבואני הצמיגים ולראות מה קיים במידות המאושרות לרכב שלך ואז תוכל להתייעץ כאן ולקבל חוות דעת ספציפיות.

דרך אגב - מדוע רשמת בכותרת "צמיגים לא סטנדרטיים? מה לא סטנדרטי?לגבי ביטוח זה ברור, לא צריך שום התייחסות מיוחדת בפוליסה.מספיק שמה שמותקן על הרכב לא תואם את הרישיון זה פתח לצרות במקרה ביטוחי, גם אם הוא נסע 30 קמש בחנייה הביטוח יכול לעשות צרות

Sent from my KB2003 using Tapatalk

erezgur
03-05-23, 14:36
אני לא עו"ד או מתמצא בנושא המשפטי, אבל זכור לי במפורש שהביטוח תקף גם אם נסעת שלא על פי החוק (לאו דווקא בהקשר הצמיגים).
אם אתה יודע אחרת ויכול להביר קישור תומך - אשמח לעיין.

נמרוד
03-05-23, 15:17
הדגם המופיע ברישיון הוא 285/75R16 111 S וממה שאני מבין הבעיה עם ה-S שהוא קוד מהירות 180 קמ"ש, כאשר בפועל מותקנים אצלי צמיגים עם קוד מהירות R (170 קמ"ש) ואני דואג בגלל בטיחות הנהיגה ועמידה בתנאי הביטוח ורוצה להתארגן לקראת הטסט הבא תוך שאני מעדיף לא להשתמש בשירותי מאכר (כאמור הבטיחות חשובה לי).

אם אתה נוסע במהירויות מעל 170 קמ"ש, אכן לא בטיחותי להשתמש בצמיגים עם קוד מהירות R. אבל אם אתה לא מגיע למהירות האלו, אין שום בעייה בטיחותית.

הצמיגים תוצרת Toyo הם מהטובים ביותר שניתן להשיג.

ודבר אחרון, ספק צמיגים אליו פניתי טוען שלא אוכל לעבור טסט עם צמיגים ישנים מארבע שנים אבל לא מצאתי לכך כל סימוכין. יש דברים בגו?

קשקוש, לא נכון בכלל.

אם זה אותו אחד שלכלך על צמיגי טויו, מציע לך לנתק מגע ולעבור לבעל עסק אחר, הגון.

עברתי טסט לפני חודש, למכון הרישוי אין בעיה עם המידה, היא רשומה ברישיון וככל הנראה עד כה זה מספק אותם, הבעיה היא רק עם קוד המהירות ואני רוצה לרכוש צמיגים שתואמים לרישיון.

עברת טסט? סע לשלום. אין שום בעייה, לא בטיחותית, לא ביטוחית, כלום. עובדה - עברת טסט.

אברנס
03-05-23, 16:28
ברוך הבא לפורום,
תודה רבה, שמח לראות פעילות ערה ותודה על רמת ההתייחסות.

סעיף בגללו אתה חושש שאינך עומד בתנאי הביטוח?

החשש הוא מאי עמידה בדרישות החוק ולא מסעיף בביטוח ונסיעה עם צמיגים שלא מופיעים ברישיון היא עילה קלאסית לאי כיסוי.

אני מניח שאתה נוהג במהירות נמוכה משמעותית ממגבלת הצמיגים.

נכון, אין נגיעה ישירה לבטיחות למעט אחריות שלי לנהגים אחרים ברכב כולל הילדים שלי ומשום כך הדרישה העצמית להיות מיושר על קוצו של יוד.

ממליץ לך בחום להתרגל לבצע חיפושים ...הדעות על צמיגי טויו דווקא מאד חיוביות.

צודק, לא חיפשתי מספיק וזה מאוד חשוב לי לדעת כי עד כמה שזה ישמע משונה, דוקא מי שהציע טויו הסתייג אבל כנראה שהוא פוגש ג'יפאים עם דרישות מאוד גבוהות (מודה שזה לא המצב שלי) וחשש "לדחוף" אותם ורצה שארגיש עם זה נוח קודם שאני קונה.

קאר דאטה.. לגשת למכון רישוי.

בטסט האחרון הבוחן הראשי בדק לפני ואישר לי שהצמיגים שלי לא מופיעים ברשימה.

לחפש יבואני צמיגים.

קיבלתי המלצות ואני בהחלט פונה.

דרך אגב - מדוע רשמת בכותרת "צמיגים לא סטנדרטיים? מה לא סטנדרטי?
[/QUOTE]
מעצם העובדה שאין לרכוש אצל היבואנים הגדולים את הצמיגים המופיעים ברישיון הרכב.

asafk
03-05-23, 16:36
תתמקד בלשנות את קוד המהירות.
מידת הצמיגים שלך מצויינת.

אסף.

אברנס
03-05-23, 16:37
אם אתה לא מגיע למהירות האלו, אין שום בעייה בטיחותית.

נכון, התייחסתי לזה קודם, אין בעיה ישירה, יותר עניין של להרגיש שאני לא מסכן אף אחד בשימוש במשהו לא מאושר.

הצמיגים תוצרת Toyo הם מהטובים ביותר שניתן להשיג.

נהדר, שמח לשמוע את זה כי כנראה זו האפשרות היחידה שנותרה לי אלא אם אמצא מישהו שמיבא BF במידה הזו אבל לא בטוח שכדאי לי בכלל להתקדם במסלול הזה.

לא עובר טסט עם צמיגים ישנים מארבע שנים.
- קשקוש, לא נכון בכלל.
- אם זה אותו אחד שלכלך על צמיגי טויו, מציע לך לנתק מגע ולעבור לבעל עסק אחר, הגון.

אכן אותו אחד ואני יודע שזה ישמע מוזר אבל הוא לא לכלך על טויו, להיפך, הוא הציע אותם אבל בהסתייגות מאוד משונה שהדאיגה אותי וכשחקרתי אותו הוא אמר שהוא לא רוצה להמליץ שום דבר לג'יפאים בגלל הדרישות היותר קשות.

עברת טסט? סע לשלום. אין שום בעייה, לא בטיחותית, לא ביטוחית, כלום. עובדה - עברת טסט.

לא מדוייק כי אני עדיין עם צמיגים שונים מהרישיון ואם חו"ח יקרה משהו מכון הטסטים יטען אוטומטית שהחלפתי אותם אחרי הטסט.

erezgur
03-05-23, 16:50
ונסיעה עם צמיגים שלא מופיעים ברישיון היא עילה קלאסית לאי כיסוי.
אתה בטוח?
שוב - איני משפטן אבל אני זוכר חוות דעת שונות בנוגע ליכולת של חברת הביטוח להתנער מהכיסוי בשל מקרים דומים.
ושלא תבין לא נכון - גם אני מקפיד בעצמי על נושאים כאלו וברכבים שלי הצמיגים הם במידות המקוריות, אבל לשם הדיון אני סקרן לראות האם אמירה זו נכונה.

בטסט האחרון הבוחן הראשי בדק לפני ואישר לי שהצמיגים שלי לא מופיעים ברשימה.

ובכל זאת העביר אותך? ואו - אני מניח שתקבל עשרות פניות בהודעה פרטית לקבל את שם המכון...

guy888
03-05-23, 16:51
הרכב שלך ייבוא אישי?
מה מופיע לך ברישיון ברובליקה של הוראת רישום?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

אברנס
03-05-23, 17:48
אתה בטוח?
שוב - איני משפטן אבל אני זוכר חוות דעת שונות בנוגע ליכולת של חברת הביטוח להתנער מהכיסוי בשל מקרים דומים.
ושלא תבין לא נכון - גם אני מקפיד בעצמי על נושאים כאלו וברכבים שלי הצמיגים הם במידות המקוריות, אבל לשם הדיון אני סקרן לראות האם אמירה זו נכונה.

אני עוד פחות משפטן ממך אבל האינטואיציה אומרת לי צרות.

אתה בטוח?
ובכל זאת העביר אותך? ואו - אני מניח שתקבל עשרות פניות בהודעה פרטית לקבל את שם המכון...

כן, משונה, אתה מצפה לגרוע ביותר ואז בא בן אדם שאני נותן לו מילה שעד הטסט הבא אטפל בעניין והוא מקבל את זה... עכשיו לך תשכנע שזה לא מאכר ואין קומבינה וראס בן ענו עד הטסט הא אני עם צמיגים חדשים.

- - - Updated - - -

הרכב שלך ייבוא אישי?

לא.

מה מופיע לך ברישיון ברובליקה של הוראת רישום?

08-1381

אברנס
03-05-23, 17:58
245.75.16
255.75.17
245.75.17

תודה רבה, אני פועל בכיוון.

asafk
03-05-23, 18:01
חבל. זה יקטין לך את הצמיגים.

אסף.

אברנס
03-05-23, 18:55
חבל. זה יקטין לך את הצמיגים.

נכון אבל מצד שני אומרים לי שהג'יפ ישוט פחות (והוא שט בלי עין הרע), מה דעתך?

asafk
03-05-23, 19:07
דעתי היא שאם יש מידה 32 ברשיון כדאי לשמור עליה ולא לרדת ל30-31.
ואם הג'יפ לא יציב מעבר למה שמקובל הג'יפים (ככה זה ג'יפים..... שני סרני חיים ) אז כדאי לטפל בזה. קח בחשבון שיש רנגלרים על צמיגים גדולים אפילו יותר - מקוריים מהיצרן.

אסף.

grand
03-05-23, 19:14
255.75.17 שווה לקצת יותר מ 32 אסף, וחוקי למהדרין, אז אם כבר מחליפים צמיגים אז שווה לשקול, הבעיה היא שצריך גם ג'אנטים 17 מתאימים.
285.75.16 זה קרוב ל 33

asafk
03-05-23, 19:23
אתה צודק רמי, אני התכוונתי למידה על 16 כי הנחתי שלשם הוא יכוון.
אם הכיוון הוא ה 255 והחלפת חישוקים אז לא אמרתי כלום.

אסף.

ariel-ro
03-05-23, 20:12
רק אוסיף שאין לך מה לחשוש מה-TOYO שטח מלא.
צמיג נהדר, רבים מחברי הפורום נוסעים/נסעו על סט כזה, ומרוצים.

יונתןמצפה
03-05-23, 20:24
בתור מי שחיפש לאחרונה הרבה מאוד צמיג שטח מלא במידה הזו (285-75-16), אין מלאי.
הצמיג שטח מלא היחיד שיש הוא bf.
לא שזה רע, אבל היעדר מלאי ומבחר של צמיג במידה מסויימת זה מבאס.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

-->