PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדוע הראצ'ט שלי "הפוך"? (כיוון סיבוב הפוך מהמקובל)

hadtomer
06-05-23, 17:37
היי

השבוע קיבלתי הזמנה מאוד מיוחדת מחבר קרוב- להגיע לבית של גיסו, מכונאי קשיש וקפדן שממרבה הצער חלה במחלה קשה, ולקחת כמה דברים מהמחסן שלו שאינו נמצא בשימוש. האוצר שגיליתי שם העיד על אדם חכם מאוד ששמר על כליו במצב חדש. בין היתר יצאתי עם ראצ'ט מרשים למראה של חברה ששמה הוא BELZER.

חיפוש מהיר העלה שהחברה הגרמנית הזאת אינה קיימת מאז 1988. אבל מה שיותר מעניין- הראצ'ט שבחרתי, שניכר שהוא פשוט מעולה

https://allegrolokalnie.pl/oferta/belzer-8150

פועל באופן הפוך. כלומר העיקרון של "רייטי טייטי לפטי לוסי" הוא הפוך. הסטה של הכפתור ימינה גורמת לו דווקא לפתוח. האם מישהו יודע מדוע?

asafk
06-05-23, 18:39
עצור תומר. זה באופן מובהק ראצ'ט בעייתי.
הוא מסוכן לך ולסובבים אותך ועלול להיגרם נזק כתוצאה מהתפעול ההפוך שלו.
אתה יכול למען בטיחותך לשים לי אותו בארגז של הטנדר בפעם הבאה שאתה חולף בסביבה. אני אדאג להעביר אותו למקום בטוח.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
06-05-23, 18:47
אין לי תשובה אבל זו גם הנורמה בראצ'טים פניאומטיים. מסובבים את הבורר ימינה כשרוצים לפתוח בורג.

ehudzeelim
06-05-23, 19:24
יש לי ראצ'ט של Dowidat, חברה גרמנית של כלי עבודה שבהמשך התאחדה עם Belzer ליצירת ל-Belzer-Dowidat, לפני שחדלה מלהתקיים ב-1988. גם בראצ'ט הזה ימין זה שחרור, וגם בראצ'ט 1/4 ישן נוסף שיש לי. מצרף תמונות.
כך שזה כנראה לא היה נדיר כל כך בעבר.143432143433

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

איל מ
06-05-23, 19:44
רייטי טיידי לפטי לוסי לא קשור לראצ'ט, זה כיוון הברגה.
במאמר מוסגר,
מעיד על רפות שכלם של האמריקאים כי לדבר על לסובב ימינה או שמאלה הוא חסר משמעות. לסובב ימינה יכול להיות עם או נגד כיוון השעון. תלויאם אתה מתייחס לצד שבשעות 9-3 או 3-9.
עדות לכך היא כיוון הפתיחה של מנעול דלת של רכב (מי שזוכר) לכאורה הפוך לאינטואיציה.

מעבר לכך,
הימין שמאל בראצ'ט תלוי במנגנון, ובמיקום של השן. יש כאלו לכאן, וכאלו לכאן. יש לי באוטו שניים. אחד 3/4 אחד 1/2. כל אחד עם כיוון שונה.

מוטי ג.
06-05-23, 20:44
אני טיפוס ששם לב לכמעט הכל, אבל מעולם לא ייחסתי חשיבות לכיוון הידית של הראצר, אני פשוט בודק תוך כדי הרכבת הבוקסה על הבורג האם הראצר עובד בכיון הרצוי (כרגע) . יפה לכם ששמתם לב. (או במילים אחרות: מה, כבר אוגוסט??? )

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

נמרוד
07-05-23, 12:57
ואני טיפוס שלא שם לב כמעט לכלום (מדהים שאני עדיין נשוי). גם אני לא ייחסתי מעולם חשיבות לכיוון הצ'ופצ'יק של הידית של הראצ'ט. אבל עינאעל תומר הדר, כמו כולכם גם אני בזבזתי דקה מהחיים לבדוק את העניין. ואכן, שני הראצ'טים הראשונים שנפלו לי לידיים, אחד ככה ואחד ככה.

לדעתי מר הדר, פספסת לגמרי את הפואנטה, הפתגם "רייטי טייטי, לפטי לוסי" לא קשור למכונאות אלא לתחביב גברי נפוץ אחר. ועכשיו אני גרמתי לכם לבדוק את זה בהזדמנות הראשונה.

143439

מיכה100
07-05-23, 13:07
מזל שאני עובד מהבית בימי ראשון.
רק לי יש ראצ'טים עם חוגה ולא עם בורר?
בכל אופן ב STANLEY חדש וב INDUSTRIAL עתיק, סיבוב החוגה עם כיוון השעון (סוג של ימינה) זה מצב פתיחה של הבורג.

חנן-ג'יפולוג
07-05-23, 13:11
בראצ'ט ידני מרגישים מיד מה המצב ולכן גם אני כמו קודמיי לא יודע לומר מה כיוון הבורר ביחס לפעולה בראצ'טים שלי. יש לי כעשרה- לך תזכור.

אבל בפניאומטיים (ברירת המחדל שלי בעבודה) פספוס בברירה יכול להיות בקלות ההבדל שבין פתיחה מוצלחת לסאגה של חליצת בורג שבור. אז טרחתי ללמוד את תצורת הבורר ולזכור לבדוק לפני פעולה. הכיוון תמיד אחיד, בכל אלו שעבדתי איתם.

זוהר לב
08-05-23, 10:39
הראצ'טים שלכם זה ראצ'טים לחלשים.:cool:

יש לי ראצ'ט שאין בו כפתור בורר או חוגה והוא מיועד גם לפתיחה וגם לסגירה. איך?

ehudzeelim
08-05-23, 10:41
כזה [emoji6]

143474

זוהר לב
08-05-23, 10:48
כן.:)
המרובע הפנימי עובר מצד לצד והופך את כיוון הפעולה. אלו הם ראצ'טים למומנטים גבוהים כי המנגנון פחות מסובך ולכן יותר מסיבי.
שלי "1/2 כמה זה?

ehudzeelim
08-05-23, 10:58
לא הבנתי למה הריבוע הפנימי צריך לעבור, מפתיחה לסגירה פשוט מחליפים צד (מסובבים את הידית כולה 180 מעלות סביב ציר האורך), לזה התכוונת?
זה לגברים אמיתיים, "3/4

זוהר לב
08-05-23, 11:19
אכן מסובבים את הידית ב-180 מעלות בציר האורך, אבל הריבוע לא ארוך מספיק, חייב לדחוף אותו לכאן או לכאן.

ehudzeelim
08-05-23, 11:25
הבנתי, אצלי הכלי סימטרי וצר, ואין אפשרות כזו לתזוזה של הריבוע הפנימי (כי אין צורך).

asafk
08-05-23, 12:34
גם לי יש ראצ'ט אחד מתהפך. הכי טוב.

אסף.

-->