צפייה בגרסה מלאה : מאיזה בד כדאי להכין כיסוי לגוזיבו
אהלן,
יש לי גוזיבו שרכשתי לא מזמן, הוא מאוחסן באיזור עם שמש בחלק מהיום, הבד המקורי מתחיל להראות סימני עייפות ואני רוצה להחליף אותו. יש לי (כלומר לאישתי) את היכולת לתפור משהו חדש.
השאלה היא מאיזה בד מומלץ, משהו שיהיה עמיד בשמש ויתן צל טוב
ולא פחות חשוב איפה קונים כזה בד באיזור דרום תל אביב.
אודי
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
אף אחד?
אנשי הבדים היכן אתם?
אנא הושיעו, הגזיבו יקר לליבי והחום הלבנטי מתחיל להכות
בדרום תל אביב יש שורה של מוכרי בדים מסוגים שונים. מניח שאפשר לגשת אליהם ולהתייעץ איתם מה הכי מתאים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ביאכטות משתמשים בבד. סנברלה
חיפוש קליל בגוגל
https://www.rafaeltlv.com/%D7%91%D7%93%D7%99-%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%93-%D7%97%D7%95%D7%A5/
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לדעתי לא ממש משנה איזה בד תבחר - שמשונית, ריפסטופ, קרדורה וכו, הכי חשוב שהבד עצמו יהיה עמיד לUV אחרת אתה תמצא את עצמך תופר שוב ושוב. כנ"ל לגבי חוט התפירה עצמו. סתם חוט ילבין ויתפורר מהר יחסית.
אני יכול להעיד שכשאני מזמין כיסויים למוצרים בעבודה חומר הגלם הבסיסי הינו: שמשונית PVC 610. זה חומר נפוץ.
תבדוק אם כדאי לך להחליף את הבד - אולי יהיה שווה לקנות חדש
תבדוק אם כדאי לך להחליף את הבד - אולי יהיה שווה לקנות חדשהכוונה מראש הייתה לעבור לחלופת בד שתחזיק שנים ולשפר את המוצר, כך שפחות מעניין אותי לבדוק עלות של חדש
תודה לכולם אבדוק את ההצעות ואעדכן כאן
התגובה שלי היא טעות, חשבתי שאתה רוצה לתפור כיסוי. אם זה מוצר שרכשת לא מזמן והוא כבר מראה סימני בלאי הייתי שוקל אם זה בכלל שווה את ההשקעה. אני עם גזיבו של שייד פרו דגם מאסטר טנט. הוא מתחיל להראות סימני עייפות, הוא בן 6 שנים ועובד קשה.
התגובה שלי היא טעות, חשבתי שאתה רוצה לתפור כיסוי. אם זה מוצר שרכשת לא מזמן והוא כבר מראה סימני בלאי הייתי שוקל אם זה בכלל שווה את ההשקעה. אני עם גזיבו של שייד פרו דגם מאסטר טנט. הוא מתחיל להראות סימני עייפות, הוא בן 6 שנים ועובד קשה.גם אני עם שייד פרו
ויש להם חלקי חילוף לכל חלקי הגזיבו
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני אנסה לעזור לך.
אתה צריך אריג פוליאסטר ( זה האריג שנמצא ברוב התרמילים אוהלים וכו'), בד"כ אם לא ריפ-סטופ, אז מה שנקרא אריגת אוקספורד.
למשל כזה - https://www.oxford-fabric.com/polyester-420d-oxford-fabric/
https://www.amazon.com.be/-/en/Polyester-Extremely-Resistant-Waterproof-Graphite/dp/B01MD0Q30C?language=en_GB&th=1
לא שימשונית ( כבדה ומיועדת להלחמות לא לתפירה).
לא קורדורה - כבדה ויקרה.
האריגים האלו מגיעים בד"כ עם ציפוי PU \ PVC נגד מים.
העובי של החוט (ממנו ארוג הבד) יהיה בין 250 ל 420 דנייה (יחידת מידה שמשקפת משקל של 10000 יארד חוט).
האריג יהיה חזק יותר ככל שהחוטים עבים יותר והאריגה צפופה יותר.
שאתה משווה בין אריגים, שים לב שיש כאלו ששמים יותר ציפוי, התוצאה בד כבד יותר, לכאורה חזק יותר, אבל זה לא חזק.
אכן בדרום ת"א יש כמה ספקים של הבדים האלו.
לדעתי, עזוב את ה ריפ-סטופ, לך על אוקספורוד 420D כמה שיותר צפוף \ כבד ( תחפש מעל 200 גרם למטר מרובע).
אחרי שגוזרים את הבד, צריך להעביר את קצוות האריג ליד אש (גזיה? ברנר?) ע"מ "להלחים" את קצוות האריג שלא יתחיל להיפרם.
בהנחה שאתה (אשתך) אם ציוד תפירה ביתי -
שאתה בדרום ת"א חפש חוט תפירה "פוליאסטר \ נילון, בונדד 60" (אם יש לכם מכונה שמסוגלת לעבוד עם מחטים 90 ומעלה, עדיף בונד 40, יותר עבה).
הדרך הנכונה לחבר שני אריגים (עם ציוד תפירה ביתי) - תופרים כ 1-1.5 ס"מ מהקצה, ואז "משכיבים" ומהדקים את הקצה ותופרים תפר נוסף כחצי ס"מ מקצה האריג (מקבלים בסוף שני תפרים מקבילים במרחק 1-0.5 ס"מ).
המטרה - שמותחים את האריג משני צידי התפר, העומס התחלק על שני תפרים מקבילים.
גודל תפר כ 3מ"מ (קטן מדי יעשה פרפורציה ויחליש את האריג). עם בונד 40 אפשר לעלות ל 4מ"מ (התפירה תהיה יותר מהירה).
שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות בפרטי.
boaz avrahami
01-06-23, 13:54
אני כבר לא עם שייד פרו.
מאוד יקר ולא משתלם. עשיתי שיפוץ יקר פעם אחד ובפעם השניה הלך לפח.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני ממליץ לא לעבור את הבונד 40. מעטות המחטים הסטנדרטיות שהוא יעבור דרכן בלי להשתפשף מדי ולהקרע.
מי שמחזיק מכונה תעשייתית עם מחטים עם חור גדול, יכול בכיף. גם אין צורך, חוט 30-40 הוא יותר חזק מכל צורך הגיוני. אפשר אף יותר דק, רק שאז זה כבר יותר דומה לסכין מאשר לחוט....
שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות בפרטי.
אם יש המשך שאלות ותשובות בנושא. נשמח אם זה יהיה בפומבי. אחרת איך נלמד
אם יש המשך שאלות ותשובות בנושא. נשמח אם זה יהיה בפומבי. אחרת איך נלמד
לאחרונה התרבות פה באתר (כולל של חלק מהבעלים \ מנהלים) לא עושה חשק לנהל דיון טכני אמיתי.
מהר מאוד זה גולש לפסים אישים "ודאחקות" מיותרות.
אז כמו אחרים לפני, גם אני במגמה של הורדת פרופיל.
במסגרת חיפושי הגעתי לאתר הזה, נראה מעניין בוודאי למי שאין לו יכולת לתפור
אשמח לשמוע אם למישהו יש ניסיון עם זה
https://www.tranquilo.co.il/p/%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%9C%D7%92%D7%96%D7%99%D7%91%D7%95
אני אנסה לעזור לך.
אתה צריך אריג פוליאסטר ( זה האריג שנמצא ברוב התרמילים אוהלים וכו'), בד"כ אם לא ריפ-סטופ, אז מה שנקרא אריגת אוקספורד.
למשל כזה - https://www.oxford-fabric.com/polyester-420d-oxford-fabric/
https://www.amazon.com.be/-/en/Polyester-Extremely-Resistant-Waterproof-Graphite/dp/B01MD0Q30C?language=en_GB&th=1
לא שימשונית ( כבדה ומיועדת להלחמות לא לתפירה).
לא קורדורה - כבדה ויקרה.
האריגים האלו מגיעים בד"כ עם ציפוי PU \ PVC נגד מים.
העובי של החוט (ממנו ארוג הבד) יהיה בין 250 ל 420 דנייה (יחידת מידה שמשקפת משקל של 10000 יארד חוט).
האריג יהיה חזק יותר ככל שהחוטים עבים יותר והאריגה צפופה יותר.
שאתה משווה בין אריגים, שים לב שיש כאלו ששמים יותר ציפוי, התוצאה בד כבד יותר, לכאורה חזק יותר, אבל זה לא חזק.
אכן בדרום ת"א יש כמה ספקים של הבדים האלו.
לדעתי, עזוב את ה ריפ-סטופ, לך על אוקספורוד 420D כמה שיותר צפוף \ כבד ( תחפש מעל 200 גרם למטר מרובע).
אחרי שגוזרים את הבד, צריך להעביר את קצוות האריג ליד אש (גזיה? ברנר?) ע"מ "להלחים" את קצוות האריג שלא יתחיל להיפרם.
בהנחה שאתה (אשתך) אם ציוד תפירה ביתי -
שאתה בדרום ת"א חפש חוט תפירה "פוליאסטר \ נילון, בונדד 60" (אם יש לכם מכונה שמסוגלת לעבוד עם מחטים 90 ומעלה, עדיף בונד 40, יותר עבה).
הדרך הנכונה לחבר שני אריגים (עם ציוד תפירה ביתי) - תופרים כ 1-1.5 ס"מ מהקצה, ואז "משכיבים" ומהדקים את הקצה ותופרים תפר נוסף כחצי ס"מ מקצה האריג (מקבלים בסוף שני תפרים מקבילים במרחק 1-0.5 ס"מ).
המטרה - שמותחים את האריג משני צידי התפר, העומס התחלק על שני תפרים מקבילים.
גודל תפר כ 3מ"מ (קטן מדי יעשה פרפורציה ויחליש את האריג). עם בונד 40 אפשר לעלות ל 4מ"מ (התפירה תהיה יותר מהירה).
שאלות נוספות, אתה מוזמן לפנות בפרטי.האמת חיכתי שתגיב, זכרתי שאתה בקיא מאוד בנושא
חבל לראות את ההודעה האחרונה שלך....
בכל אופן אבדוק לעומק את מה שרשמת, יש לאישתי (ולי) עסק לעיצוב שמלות, יש לנו היכרות עם הרבה ספקי בדים/חוטים וכו ובנוסף יש לנו ציוד תעשייתי לתפירה וכמובן ידע והבנה בתחום.
כך שאם מדובר בהשקעה לפתרון שיחזיק לכמה שנים טובות, זה שווה לנו את ההשקעה
בכל אופן אעדכן כאן בהתפתחויות
תודה
אני ממליץ לא לעבור את הבונד 40. מעטות המחטים הסטנדרטיות שהוא יעבור דרכן בלי להשתפשף מדי ולהקרע.
מי שמחזיק מכונה תעשייתית עם מחטים עם חור גדול, יכול בכיף. גם אין צורך, חוט 30-40 הוא יותר חזק מכל צורך הגיוני. אפשר אף יותר דק, רק שאז זה כבר יותר דומה לסכין מאשר לחוט....
איל,
לא יודע מה זה מחט סטנדרטית?
איזה מכונה? איזה תעשיה ? מה תופרים, שמלת כלה? תיקים? אוהלים?
הייתי מאוד מדוייק ( ואם לאשתו של אודי יש מכונות תעשיתיות, היא תבין מה כתבתי).
בחוטי תפירה, המספרים "הפוכים" וזה לפעמים מטעה.
חוט 60 יותר דק מחוט 40.
נתנתי גם את מספר הקסם של מידת המחט המינמלית לחוט 40 ( שאנחנו מסכמים שהוא האופטימלי).
בדיוק בגלל החשש של בעיות עם חוט 40, עם המכונה לא תומכת מחט 90 ( ומעלה) אז חייבים לרדת לחוט דק יותר - 60.
כשאני קונה חוט30 הוא יותר דק מ40.
אולי המוכר מסבן אותי.
ואלו שני החוטים שאני עובד איתם.
כשאני קונה חוט30 הוא יותר דק מ40.
אולי המוכר מסבן אותי.
ואלו שני החוטים שאני עובד איתם.
לא בהכרח מסבן.
יש כמה שיטות לציין עובי של חוטים.
בתעשיה של התיקים \ צבא , בארץ, מקובל להשתמש במספרים שאני נקבתי -
בונדד 40, בונדד 60 .... וכו.
בשיטה הזו -
40wt is a thread that is significantly heavier than 60wt, and noticeably heavier than the 50wt. While it is always good to have different size threads on hand, just in case, I don’t usually sew on heavy fabrics, but I do consider the 40wt thread essential for my sewing stash. It is perfect for GATHERS
https://www.vaune.com/40-50-60-and-why-thread-weight-not-age/#:~:text=40wt%20is%20a%20thread%20that,I t%20is%20perfect%20for%20GATHERS!
לעומת זאת, עם העובי מוגדר כ Tax 69, tax 201.....
המס בעצם מייצג משקל של אורך נתון (1000 יארד אם אני זוכר) , ואז באמת, גדול יותר => עבה יותר.
מקווה שזה מבהיר.
תסתכל טוב מה כתוב על התווית של החוט ( יכול להיות שאתה בכלל עם החוט הלא נכון).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.