צפייה בגרסה מלאה : BYD ATTO 3 \ GEELY Geometry C 460 \ MG 4 \ רכבים שיגיעו בחודשים הקרובים
שלום
אני שוקל לרכוש רכב חשמלי ומתלבט בין BYD ATTO 3 \ GEELY Geometry C 460 \ MG 4.
מעניין לקרוא דעתם של מי שהתלבט כמוני. רכש אחד הרכבים הנ"ל ולמה בחר דווקא ברכב הזה.
כמו כן ידוע לי שבחודשים הבאים עומדים להגיע ארצה מותגים ודגמים נוספים באותה קטגוריה.
אודה לכם על תגובותיכם.
תודה
ננו
אנסה לעזור, יש לי ג׳ילי 460 מהעבודה כך שאני אוביקטיבי וללא נאמנות להצדיק רכישה…
הג׳ילי אחלה רכב ליומיום, טווח יפה (בפועל בכל הרכבים תוריד 15% ממה שמוצהר, אלא אם אתה נוסע ממש כמו זקנה… ואף יותר ל20% אם אתה אוהב ללחוץ).
בסוף השבוע בו נוסעים עם כל המשפחה או לחילופין עמוס בשני זוגות אופניים בתוך הרכב, הג׳ילי פשוט צפופה, לא ניתן להתקין בה תפוח או גגון (גג זכוכית, למרות המסילות אורך), ואם היה ניתן אז היה מכרסם חזק בטווח, לטעמי הג׳ילי יקרה מדי ביחס לתמורה, הביצועים יפים מאוד ואיכות החיים מצוינת, משככת מהמורות ברמת גיהוץ סיטרואנית וללא מחיר מוגזם בסיבובים. ונחמד שמגיעה עם גלגל ספייר.
הBYD לטעמי עם טווח אפקטיבי נמוך מדי ובכלל יקרה, לא נהגתי בה, כנראה מרווחת יותר, בתקופה שעוד לא הייתה לי עמדת טעינה בבית, וטענתי בציבוריות, אנשי הbyd שפגשתי ממש יללו על הטווח..
הMG4 בהחלט מעניינת, לאור ההנע(א)ה האחורית שזה משב רוח מרענן וחלוקת משקל 50/50, מקבלת תפוח גרירה שזה מצויין (לאופנים…), ללא מזגן מאחור שזה ממש באסה, מאידך איני מאמין לטווח של 450 מסוללה של 64 , בהשוואה לטווח 460 מסוללה 70 בגילי, אני מעריך שלכל היותר 400 קמ שזה קצת מאכזב, נראה שמימדי הרכב כמו הגילי, קרי קומפקטי.
הmg5 סטיישן מאוד מעניינת, מקבל תפוח וגגון ויש מזגן מאחור, אבל פלטפורמה מיושנת שמכתיבה הנעה קדמית וסוללה קטנה מדי.
הביצועים המצוינים בחשמליות מדגישים יתרון ההנעה האחורית ברכבים חזקים, מפרפרות חופשי.
הערה1, חובה עמדת טעינה ביתית, אחרת זה לא איכות חיים.
הערה2, שב על האקסל כולל עלות העמדה בבית שלפעמים דורשת עלות להתקנה אסטטית ותוודא שבצרכים שלך חשמלית אכן משתלמת כלכלית ביחס לאלטרנטיבה מקבילה בנזין, רמז: מקבילה בנזין לגילי עולה 130₪ …140 גג
Sent from my iPad using Tapatalk
אנסה לעזור, יש לי ג׳ילי 460 מהעבודה כך שאני אוביקטיבי וללא נאמנות להצדיק רכישה…
הג׳ילי אחלה רכב ליומיום, טווח יפה (בפועל בכל הרכבים תוריד 15% ממה שמוצהר, אלא אם אתה נוסע ממש כמו זקנה… ואף יותר ל20% אם אתה אוהב ללחוץ).
בסוף השבוע בו נוסעים עם כל המשפחה או לחילופין עמוס בשני זוגות אופניים בתוך הרכב, הג׳ילי פשוט צפופה, לא ניתן להתקין בה תפוח או גגון (גג זכוכית, למרות המסילות אורך), ואם היה ניתן אז היה מכרסם חזק בטווח, לטעמי הג׳ילי יקרה מדי ביחס לתמורה, הביצועים יפים מאוד ואיכות החיים מצוינת, משככת מהמורות ברמת גיהוץ סיטרואנית וללא מחיר מוגזם בסיבובים. ונחמד שמגיעה עם גלגל ספייר.
הBYD לטעמי עם טווח אפקטיבי נמוך מדי ובכלל יקרה, לא נהגתי בה, כנראה מרווחת יותר, בתקופה שעוד לא הייתה לי עמדת טעינה בבית, וטענתי בציבוריות, אנשי הbyd שפגשתי ממש יללו על הטווח..
הMG4 בהחלט מעניינת, לאור ההנע(א)ה האחורית שזה משב רוח מרענן וחלוקת משקל 50/50, מקבלת תפוח גרירה שזה מצויין (לאופנים…), ללא מזגן מאחור שזה ממש באסה, מאידך איני מאמין לטווח של 450 מסוללה של 64 , בהשוואה לטווח 460 מסוללה 70 בגילי, אני מעריך שלכל היותר 400 קמ שזה קצת מאכזב, נראה שמימדי הרכב כמו הגילי, קרי קומפקטי.
הmg5 סטיישן מאוד מעניינת, מקבל תפוח וגגון ויש מזגן מאחור, אבל פלטפורמה מיושנת שמכתיבה הנעה קדמית וסוללה קטנה מדי.
הביצועים המצוינים בחשמליות מדגישים יתרון ההנעה האחורית ברכבים חזקים, מפרפרות חופשי.
הערה1, חובה עמדת טעינה ביתית, אחרת זה לא איכות חיים.
הערה2, שב על האקסל כולל עלות העמדה בבית שלפעמים דורשת עלות להתקנה אסטטית ותוודא שבצרכים שלך חשמלית אכן משתלמת כלכלית ביחס לאלטרנטיבה מקבילה בנזין, רמז: מקבילה בנזין לגילי עולה 130₪ …140 גג
Sent from my iPad using Tapatalk
תודה רבה
עמדה ביתית ועלויות נילוות יש לקחת בחשבון.
בכללי מהמעט שלי
הגילי עם מסך מרכזי מיושן ומפגר בייחס לאחרים- אין חיווי מרחוק למצב הטעינה או הפעלה מרחוק וכו'
בתכלס הור פריווט קונבנציונאלי טיפה מרווח לטעמי.
כלכלית לפי החישוב המחמיר שלי- להיט.
תבדוק אחריות והרחבתה.
כותב את התשובה שכבר כתבתי בעבר לשאלה דומה:
לנו יש את האטו 3. בסה"כ מרוצים מאד.
רכב נח ומרווח עם ביצועי מנוע נחמדים מאד. אחרי ההיילקס אני מוצא עצמי משייט ב 150 בלי כוונה.
לגבי טווח, אנחנו לא מאתגרים את הרכב יותר מדי אבל לפי חישובים כנראה עושה בערך 350 ויותר.
אם בכל זאת מנסים למצוא מה שלילי אז: אי אפשר לעבור פסי האטה במהירות מעל 30 כי אז הרכב פשוט סוגר מתלה בטריקה, אין עדיין תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי אבל זה אמור להגיע בעדכון תוכנה בקרוב, מספרי גרסאות בעדכוני תוכנה לא משרים ביטחון אבל אין באמת בעיה עם זה.
תתאים את סוג הרכב לסוג הנסיעות ,
אם יש לך הרבה נסיעות מהירות כמו כביש 6 ה BYD יעשה פחות מ 300 ק"מ ואז עדיפה הג'ילי
ה BYD יותר מרווחת מהג'ילי
מכיוון שבדקתי את ה BYD ו GEELY לפני שקנינו אני יכול לסכם:
ה BYD עדיפה מה GEELY ב:
בטיחות (5 כוכבים ב NCAP), נוחות, מרחב פנימי, גודל תא מטען, מהירות טעינה DC (משמעותי כאשר אתה רוצה להוסיף 100 ק"מ טווח ולא לעצור ליותר מ 15-20 דק), פינוקים ושכלולים, טכנולוגיה של הסוללה (מה שחשוב הוא שהסוללה פחות מסוכנת מבחינת דליקה וגם ניתן להטעינה ל 100% תמיד בניגוד לטכנולוגיה השניה שמומלץ להטעין עד 80%), V2L (יכולת לחבר מכשיר חשמלי לרכב).
ה GEELY עדיפה מה BYD ב:
טווח (גם סוללה יותר גדולה וגם לפי מה שאני קראתי יותר חסכוני), התנהגות ספורטיבית של המתלים, יכולת לזכור הגדרות נהג (מעולה כאשר מחליפים נהגים), מצלמה מקליטה.
לגבי חישוב טווח של ה BYD שלנו:
הרכב צורך אצלנו בממוצע 17KW ל 100 ק"מ (נוסעים איך שנח לנו). כלומר עם סוללה של 60.5KWH אנחנו מקבלים טווח תיאורטי של 355 ק"מ.
עכשיו כדי לא לרדת מתחת ל 20% סוללה זה יוצא בפועל 285 ק"מ.
ארז בקש שאגיב...
אומר זאת כך: אם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית ו/או בעבודה,
וטווח היצרן פחות 100 ק"מ או 20% מה בא קודם מתאים ליום יום שלך, אז רכב חשמלי ישנה את תפיסת עולמך.
נסיעה שקיטה, תאוצות מעולם אחר, לא מסריח ומזהם, ועלות חשמל תתן לך תחושה של רכב חברה...
עם טווח ראוי, כמעט ולא תפגש עם עמדות טעינה צבוריות חוץ מנסיעות חריגות כמו לאילת.
אחרי כל זה, תשב בכל אחת מהאלטרנטיבות, תראה מי מתאימה לך בגודל ושאר הפרמטרים שחשובים לך. כמובן אם יש במלאי. ה-MG למשל לקחו הזמנות לפני שנה וחצי ולא ספקו כך שהניסיון איתם הוא די תאורטי. השתיים האחרות מכרו נדמה לי מעל 10,000 כל אחת.
אגב, אחרי ירידות המחירים של טסלה, שווה להסתכל גם עליה, למרות שלי אישית פחות התאים מדף איקיאה עם צג ענק..
אוסיף על המגילה שרשמתי ואחזק את מה שצביקה ספורטאז כתב, אם הייתי בהתלבטות היום (לך תדע מה יהיה המבחר עוד חודש) אז בגזרה הסינית כנראה (נדרש סיבוב מבחן) הייתי מסתפק בMG4 טווח ארוך ואם לא הייתה מספקת אותי אז הייתי מגדיל התקציב לטסלה3 בסיסית ב190.
גילי גאומטרי/byd יקרות מדי לטעמי בתמורה לכסף
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://cars.walla.co.il/item/3577820?utm_source=Generalshare&utm_medium=sharebuttonapp&utm_term=social&utm_content=general&utm_campaign=socialbutton
Sent from my iPhone using Tapatalk
היתרון היחיד שאני רואה ל MG4 הוא מהירות טעינת DC של 135 שזה כבר מתחיל להיות מספק.
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
יש עוד, אם נתמצת:
יתרונות: הנעה אחורית למי שזה חשוב לו, מקבלת תפוח גרירה, מחיר רכישה
חסרונות: טווח מעט נמוך יותר, היעדר מזגן מאחור, היעדר גלגל ספייר
https://thecar.co.il/גילי-גיאומטרי-c-מול-mg-4-ואורה-פאנקי-קאט-במ/
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.