PDA

צפייה בגרסה מלאה : (נערך) האם הג'אנט שלי מתאים לצמיג במידה אחרת?

נעם ל
15-05-23, 12:19
שאלה:
האם על ג'אנט שמורכב עליו צמיג 235/75r15 ניתן יהיה להרכיב צמיג 31/10.5r15?
או שהרוחב יהיה בעייתי?

מדובר בעסקת חינם על ג'אנטים 15 לטובת הגדלת צמיגים באיסוזו טרופר.

תודה מראש לעונים!

נדב42
15-05-23, 12:23
תלוי ברוחב הג׳אנט..

אומי5
15-05-23, 13:45
בדרך כלל רוחב הג'נט קצת נמוך מרוחב הצמיג. (נראה לי שהיוצאים מהכלל זה רק רכבי דריפטים.)
צמיג 10.5, למיטב הבנתי צריך ג'נט "8 ומעלה.
רוחב הצמיג הקיים אצלך הוא בערך "9 אז הג'נט קצת צר יותר.
נשמע אפשרי.

ruby572
15-05-23, 14:29
"רוחב הצמיג הקיים אצלך הוא בערך "9 אז הג'נט קצת צר יותר."

לפי החשבון שלי הקיים ברוחב 7 (או יותר מדויק 6.9) אינצ'
יש הבדלים בין יצרנים שונים ובחתכים שונים באותה מידה
קח צמיג אחד ותנסה.

מנסיון שלי (גלגל רזרווי) נראה בסדר בתצורה שאתה רוצה וגם בנסיעת כביש , אבל לא ניסיתי אותו בהורדת אויר משמעותית.

אומי5
15-05-23, 14:43
235 ממ הם 9.25 אינצ'.
זה רוחב הצמיג.
לגבי הג'נט, אני לא יודע.

נדב42
15-05-23, 14:50
רוחב הצמיג הקיים אצלך הוא בערך "9 אז הג'נט קצת צר יותר.

מאיפה אתה יודע איזה ג׳אנט יש לו ?

אולי זה ג׳אנט שהגיע במקור עבור צמיגי 195-205-215 וכבר מתחו עד המגבלה שלו עם ה- 235 ? (ראיתי לא מעט ויטארות עם 235 על ג׳אנט מקורי שהוא ברוחב 5.5 אינצ׳ אם אני זוכר נכון)

אם זה ג׳אנט סוזוקי ישן מקורי, זה כנראה יהיה צר מדי.

אם זה ג׳אנט סגסוגת (דמיתקריא "מגנזיום"), כנראה שתמצא כיתוב בצד הפנימי עם המידה שלו

אם לא ולא - תצטרך למדוד. לכל פנצ׳ריה יש כלי למדוד את זה, בחלקן תצטרך להוריד גלגל ובחלקן תוכל למדוד על הרכב.

איל מ
15-05-23, 14:54
אתם זוכרים שהוא רשם איסוזו טרופר?

אומי5
15-05-23, 15:08
מאיפה אתה יודע איזה ג׳אנט יש לו ?

אולי זה ג׳אנט שהגיע במקור עבור צמיגי 195-205-215 וכבר מתחו עד המגבלה שלו עם ה- 235 ? (ראיתי לא מעט ויטארות עם 235 על ג׳אנט מקורי שהוא ברוחב 5.5 אינצ׳ אם אני זוכר נכון)

אם זה ג׳אנט סוזוקי ישן מקורי, זה כנראה יהיה צר מדי.

אם זה ג׳אנט סגסוגת (דמיתקריא "מגנזיום"), כנראה שתמצא כיתוב בצד הפנימי עם המידה שלו

אם לא ולא - תצטרך למדוד. לכל פנצ׳ריה יש כלי למדוד את זה, בחלקן תצטרך להוריד גלגל ובחלקן תוכל למדוד על הרכב.

אני לא יודע, וכמו שכבר כתבת צריך למדוד, אבל, אני מניח הנחה די סבירה (לעניות דעתי הצולעת) שאם הצמיג הקיים יושב על ג'נט מתאים, אז הוא איפשהו באזור ה8". (ומכיוון שמודבר על טרופר, אני לא רואה סיבה שמישהו ירכיב ג'נט צר, אבל שוב, זה רק הנחה)
כמובן, צריך למדוד את הג'נט.

נדב42
15-05-23, 16:13
לא כתוב מי הרכב התורם של הג׳אנטים.

ruby572
15-05-23, 20:21
235 ממ הם 9.25 אינצ'.
זה רוחב הצמיג.
לגבי הג'נט, אני לא יודע.

צודק, טעיתי.

נעם ל
15-05-23, 22:47
׳. ׳×׳•׳“׳” ׳œ׳›׳•׳œ׳ ׳׳*׳™ ׳¨׳•׳׳” ׳¨׳§ ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳׳× ׳©׳œ׳œ ׳”׳”׳•׳“׳¢׳•׳×...

׳”׳¨׳›׳‘ ׳”׳×׳•׳¨׳ ׳”׳•׳ ׳׳™׳₪׳•׳Ÿ.. ׳”׳’'׳׳*׳˜׳™׳ ׳ž׳‘׳¨׳–׳œ ׳•׳œ׳ ׳ž׳’׳*׳–׳™׳•׳ ׳•׳œ׳ ׳ž׳§׳•׳¨׳™׳™׳.

׳‘׳™׳¦׳¢׳×׳™ ׳₪׳©׳•׳˜ ׳ž׳“׳™׳“׳” - ׳”׳ž׳’׳*׳–׳™׳•׳ ׳”׳ž׳§׳•׳¨׳™ ׳©׳œ ׳”׳˜׳¨׳•׳₪׳¨ ׳”׳™׳” ׳‘׳¢׳¨׳š 20 ׳¡''׳ž (׳¡׳‘׳™׳‘ 8 ׳׳™׳*׳¦')

׳”׳’'׳׳*׳˜ ׳”׳*׳×׳¨׳ ׳™׳¦׳ 23 ׳¡''׳ž ׳‘׳¢׳¨׳š, ׳›׳š ׳©׳”׳”׳’׳™׳•׳Ÿ ׳”׳‘׳¨׳™׳ ׳”׳¨׳׳” ׳©׳œ׳¦׳ž׳™׳’ 10.5 ׳œ׳ ׳×׳”׳™׳” ׳‘׳¢׳™׳” ׳›׳œ׳œ, ׳”׳”׳—׳œ׳₪׳” ׳‘׳•׳¦׳¢׳” ׳•׳‘׳™׳ž׳™׳ ׳”׳§׳¨׳•׳‘׳™׳ ׳׳—׳œ׳™׳£ ׳׳× ׳”׳¦׳ž׳™׳’׳™׳ ׳”׳“׳¨׳“׳œ׳” ׳©׳™׳© ׳¢׳œ׳™׳”׳ ׳‘׳¦׳ž׳™׳’׳™׳ ׳©׳˜׳— ׳ž׳œ׳ 31. (׳›׳ž׳•׳‘׳Ÿ ׳©׳™׳*׳•׳™ ׳ž׳™׳“׳” ׳‘׳¨׳™׳©׳™׳•׳Ÿ).

׳ž׳” ׳©׳›׳Ÿ - ׳”׳¦׳ž׳™׳’׳™׳ ׳©׳›׳¨׳’׳¢ ׳ž׳•׳¨׳›׳‘׳™׳ ׳*׳¨׳׳™׳ ''0'' ׳¢׳ ׳”׳’'׳׳*׳˜ ׳•׳œ׳ ׳‘׳•׳œ׳˜׳™׳ ׳ž׳ž׳*׳• ׳‘׳›׳œ׳œ, ׳*׳¨׳׳” ׳›׳׳™׳œ׳• ׳”׳¦׳ž׳™׳’ ׳”׳*׳•׳›׳—׳™ ׳œ׳ ׳ž׳×׳׳™׳ ׳œ׳’'׳׳*׳˜ ׳‘׳¢׳œ׳™׳œ.

נדב42
15-05-23, 23:34
ובעברית ?

איל מ
16-05-23, 07:08
ובעברית ?

"...תגובה: (נערך) האם הג'אנט שלי מתאים לצמיג במידה אחרת?
א. תודה לכולם אני רואה רק עכשיו את שלל ההודעות...

הרכב התורם הוא איפון.. הג'אנטים מברזל ולא מגנזיום ולא מקוריים.

ביצעתי פשוט מדידה - המגנזיום המקורי של הטרופר היה בערך 20 ס''מ (סביב 8 אינצ')

הג'אנט הנתרם יצא 23 ס''מ בערך, כך שההגיון הבריא הראה שלצמיג 10.5 לא תהיה בעיה כלל, ההחלפה בוצעה ובימים הקרובים אחליף את הצמיגים הדרדלה שיש עליהם בצמיגים שטח מלא 31. (כמובן שינוי מידה ברישיון).

מה שכן - הצמיגים שכרגע מורכבים נראים ''0'' עם הג'אנט ולא בולטים ממנו בכלל, נראה כאילו הצמיג הנוכחי לא מתאים לג'אנט בעליל..."

תמונה תספר הרבה....

חנן-ג'יפולוג
16-05-23, 07:08
ובעברית ?

א. תודה לכולם אני רואה רק עכשיו את שלל ההודעות...

הרכב התורם הוא איפון.. הג'אנטים מברזל ולא מגנזיום ולא מקוריים.

ביצעתי פשוט מדידה - המגנזיום המקורי של הטרופר היה בערך 20 ס''מ (סביב 8 אינצ')

הג'אנט הנתרם יצא 23 ס''מ בערך, כך שההגיון הבריא הראה שלצמיג 10.5 לא תהיה בעיה כלל, ההחלפה בוצעה ובימים הקרובים אחליף את הצמיגים הדרדלה שיש עליהם בצמיגים שטח מלא 31. (כמובן שינוי מידה ברישיון).

מה שכן - הצמיגים שכרגע מורכבים נראים ''0'' עם הג'אנט ולא בולטים ממנו בכלל, נראה כאילו הצמיג הנוכחי לא מתאים לג'אנט בעליל.

נעם ל
17-05-23, 21:18
לא יודע מה קרה שם עם קשה שפה מואוד.... בכל מקרה- הוזמנו היום צמיגים חדשים 31..

אצלם כשיהיו מורכבים: לפני ואחרי, ואעלה תמונות מהתהליך

נעם ל
21-05-23, 14:59
ביום חמישי האחרון אכן הוחלפו הצמיגים והמידה החדשה נרשמה ברישיון.

הג'אנט המקורי היה 8, הנוכחי 10. ה31 יושבים עליו נפלא.

לא אגזים אם אגיד מה שכולם יודעים - הרכב בכמה רמות טוב/יעיל/נעים/מגהץ/מטפס וכו' בשטח, קצת הרבה מעבר לציפיות.

שינוי התנהגות בכביש - עומד בציפיות.

שווה את המחיר בעיניי במיוחד כשהגברת מבסוטה על הלוק החדש, שזה בכלל פלוס אדיר.(הלוק כן?;))

מפה לשם- איך מעלים תמונות?
(גם גגון שטוח בבנייה עצמית נוסף על הדרך)

-->