PDA

צפייה בגרסה מלאה : נחשף היום: טויוטה טאקומה 2024 החדשה

Jeepolog
19-05-23, 13:57
ניתן לצפות בעמוד זה

https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4044 (https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4044-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%98%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%94-2024-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94)

איל מ
19-05-23, 18:48
מבחינת גודל,
בכמה הוא יותר גדול מההילקס?

asafk
20-05-23, 14:16
מהתמונות אפשר לראות שבסיס הגלגלים גדל - מי שרגיל לראות את הגלגל האחורי צמוד לקבינה ישים לב לפרופורציות החדשות.
ובאמת באתרים כתוב 133.5" וזה הרבה.
גם האורך הכללי גדול יחסית.
מתברר שהשיחדה היא 'פלטפורמה גלובלית' משותפת לטנדרים הגדולים יותר. אני לא יודע מה רמת השיתוף אבל מן הסתם זה מכתיב מידות גדולות.
בקיצור הטאקומה החדש גדול מההיילקס, זה יכול להיות מצויין למה שקרוי 'אוברלנדינג' - שכולל בדרך כלל להעמיס המון מוצרים ממותגים על הרכב שלך ואז לנסוע מרחקים גדולים מאוד (או רק עד המפגש האזורי, כל אחד והטעם שלו) בכבישים או מקסימום שבילים, אפשר ואפילו רצוי עם נגרר.
לטיולים בישראל, מעט קילומטרים, הרבה יותר עבירות - הגודל הזה מתחיל להיות בעייתי. זה בערך המקסימום שנוח לחיות איתו בשבילים ובמעברים הטכניים שלנו.
כל הטנדרים הולכים וגדלים משנה לשנה. הורד שנת 99 שטיילתי איתו ברחבי הארץ היה יותר קרוב במידות שלו לטנדרים הקטנים של היום מאשר לממשיכי דרכו.

אסף.

רמי גלבוע
20-05-23, 22:17
אסף, למה לכתוב "נכנע לאפנת האוברלנדינג", בחצי חיוך, ציני ? אוברלנדינג הוא שוק עצום ואמיתי מאוד באוסטרליה, אפריקה, ומתחיל להתפשט גם בארה"ב. גם אצלנו, למה לא, למרות המידות המיניאטוריות של ארצנו הקטנטונת

asafk
20-05-23, 23:03
אוברלנדינג זה ארה"ב. אופנה צרכנית שאני לא אוהב. זו אופנה שמפומפמת על ידי מי שאני רואה בהם חבורת נרקיסיסטים עם מצלמות. מיעוטם אותנטיים (דן ברק) רובם שמים את תכנית הבידור לפני המסע עצמו - וזה בסדר כל עוד אנחנו מבינים את זה ומתייחסים אליהם ולמוצרים שהם מקדמים בהתאם.
אצל האוסטרלים זה אחרת - דומה אך מאוד שונה.
זכותי לא לאהוב אופנות.....
ובאופן ספציפי לטעמי האישי זו אופנה שלא מתאימה לטיולים בארץ ישראל.
אני מקווה שהיילקס יישאר במידותיו הטובות ולא ישמין ויתארך כמו הטאקומה (שאמנם נשאר באותו אורך כולל בדור החדש כמו הקודם שמראש היה גדול מהיילקס אבל התרחב ובסיס הגלגלים שלו גדל)

שני דורות אחורה, טאקומה היה בגודל של היילקס אבל הקבינה פחות נוחה, מומנט נמוך מדי, יכולת העמסה נמוכה יותר - האמריקאים ממש קינאו בנו שיש לנו היילקס. עכשיו רוב נקודות התורפה נראה שטופלו ובנוסף יש בגרסאות היקרות והחזקות גם מתלי סליל סרן 9.5" ודיסקים.

אסף.

ehudzeelim
21-05-23, 00:13
כדי שלא נתבלבל אפשר אולי להפריד מונחים:
1) אוברלנדינג: מונח אוסטרלי במקורו. אינו עוסק בסוג הרכב בכלל, אלה בסוג המסע. רכב 4×4, משאית, אופנוע, כרכרה עם סוסים, הכל הולך.

2) אופנת אוברלנדינג: מה שאסף כתב.. ובגדול זה לקחת את מה שלא חשוב בהגדרה המקורית, ולשים עליו את הדגש [emoji16]

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

נמרוד
21-05-23, 08:12
מהתמונות אפשר לראות שבסיס הגלגלים גדל - מי שרגיל לראות את הגלגל האחורי צמוד לקבינה ישים לב לפרופורציות החדשות.
ובאמת באתרים כתוב 133.5" וזה הרבה.

מה שחדש ורואים בתמונות זה אופציה לארגז 6 רגל (1.80 מטר) מאחורי דאבל קבינה. עד היום ארגז מאחורי דאבל קבינה היה 5 רגל (1.50 מטר) בלבד.

OFF-RoaD
21-05-23, 08:53
מה שחדש ורואים בתמונות זה אופציה לארגז 6 רגל (1.80 מטר) מאחורי דאבל קבינה. עד היום ארגז מאחורי דאבל קבינה היה 5 רגל (1.50 מטר) בלבד.גם בדור 3 יש 6 פיט גם על דאבל קבינה.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

נמרוד
21-05-23, 08:54
ואללה, לא ידעתי.

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

ד ו ר ו ן
21-05-23, 09:26
השינוי העיקרי האמיתי שישנה לאמריקאים יהיה השוואת כושר הנשיאה.
זה אחד מרכבי השטח/אוברלנד הכי נמכרים בארהב.
וכושר הנשיאה החוקי לא תואם את האופנה שלהם להעמיס עוד ועוד ועוד.

Dozer
21-05-23, 09:52
מעניין למה לא פרסמו נתונים על כושר העמסה עדיין

asafk
21-05-23, 14:49
בסיסי הגלגלים 3300 וקצת הקצר ו 3600 וקצת הארוך.
לשם השוואה - בהיילקס 3080
נ"נ / אביר 3200

זה כבר גולש לאורך של פולסייז.
טוב שלא האריכו את האורך הכולל של הטנדר. ..

וכאמור - נראה שפתרו חלק ניכר מנקודות התורפה, ויש גירסת איבזור מגניבה עם המון תוספות לשטח מקורי מהמפעל.

אסף.

רפאל
21-05-23, 21:34
אוברלנדינג זה מושג מאוד גדול ואפילו ענק
כל אחד יכול לקחת אותו לאיזה כיוון שהוא רוצה
אבל.....
גם בישראל הנושא הולך ותופס תאוצה.
מסלולי עבירות כבר עשינו......
לכבוש מעלות כבר נמאס לנו.....
669 ועדשה זה פשע לעשות עם רכב סטנדרטי ולא רכב יעודי לעבירות.....
אז נשארנו עם טיולים יותר נינוחים, פחות עבירות ויותר שבילים, צפיה בנופים, ארוחות משותפות ולילות חמימים באוהל הגג.
ואם זה הטיול אז למה שלא יהיה לנו מקרר ?.
ואולי מיכל מים למקלחת או סתם לשטוף פנים ?
ומטבח מסודר לארוחות ?
איזה סככת צד או 270 לצל מהשמש הישראלית ?.
והינה בנינו לעצמנו רכב אוברלנדינג
וואללה..... אפילו אין עליו מותג אחד - כולו בנוי על טהרת הייצור העצמי או הייבוא מסין 😉
והאמת....
שדווקא כל המתלים הממוחשבים והמתוחכמים האלו פחות מתאימים - לא ניתן להחליף אותם ולהתאים אותם למשקלים החדשים 😱
אז אוברלנדינג זה מושג גדול שכל אחד ייקח לאיזה כיוון שנוח לו.
אז טאקומה זה בהחלט חלום רטוב של כולנו - למרות שאני לא בטוח לגביי אישית.
וכן.....
הטאקומה החדשה היא רכב מטורף !
אבל אני מעדיף שיגיע כבר ההילקס GR35 🤪

KOOKE
22-05-23, 07:46
אסף, כל אחד וטעמו...אני אישית מאד מתחבר ל"אוברלנדינג" או יותר נכון ל"רוקלנדינג"...

עם הגיל השתנה אצלי ולמעשה בחבורה שלנו כולה גם ה"תרגיל" - אם פעם היינו ממוקדי עבירות ונוסעים לטייל במיוחד עבור קטעי העבירות והקטע של נהיגת השטח היום המיקוד הוסט קצת יותר לכיוון הנינוחות והנוחות עם קטעי עבירות אקסטרימית פה ושם.

הטיולים שלנו לרוב בני שלושה ימים ולעיתים יותר- מגיעים מוקדם לחניון הלילה, סעודות ושיחות אל תוך הלילה, הפסקות קפה וארוחת בוקר ממושכות ופחות תפירת מרחקים בשטח.

הדבר שאותי מפליא באמת היא ההצתה המאוחרת של האמריקאים בעניין האוברלנדינג כשיש להם ארץ כל כך גדולה וכל כך מתאימה בדיוק לסגנון כזה של טיולים - אבל שמח שזה הפך כל כך אופנתי שם כי זה הציף את השוק בשפע מוצרים לאוברלנדינג שזמינים גם לנו באדיבות האינטרנט.

כן ארצנו הקטנטונת פחות מתאימה לאוברלנדינג אבל בהחלט ניתן להנות גם כאן מסגנון זה של טיול ולכן טנדרים בכלל וטנדר טקומה של המותג הנערץ בפרט מתאים בול לחובבי הסגנון

asafk
22-05-23, 14:53
הטנדר הזה מתאים לכל, גם ל'סתם' טיולים.....
רק אמיתי לשאלה של רמי..

אסף.

ד ו ר ו ן
22-05-23, 15:02
, אותי מפליא באמת היא ההצתה המאוחרת של האמריקאים בעניין האוברלנדינג כשיש להם ארץ כל כך גדולה וכל כך מתאימה בדיוק לסגנון כזה של טיולים
הצתה מאוחרת?
זה סגנון טיולים די ותיק שם.
פורום expeditionportal נפתח עי אמריקאים סביב הקונספט הזה.

סולי
22-05-23, 20:08
כן אבל עדיין נחשב לנישתי מאוד שם לעומת האוסטרלים לדוגמא...

לדוגמא sema, למיטב הבנתי נפתח אולם overlanding רק בשנים האחרונות..

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
22-05-23, 20:54
כן אבל עדיין נחשב לנישתי מאוד שם לעומת האוסטרלים לדוגמא...
לדוגמא sema, למיטב הבנתי נפתח אולם overlanding רק בשנים האחרונות..
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אני עוקב אחרי פורומים ב-expedition portal כמה שנים, הם לגמרי היו שם, פחות מפונפנים, אבל לגמרי אוברלנד בהווייתו, של טיולי שטח שמהותם מסע ולא עבירות.
מה ש״חדש״ הוא המינוח שדבק בסגנון, והשוק שקפץ בטרוף במוצרים ייעודיים לתחום.

האירופאיים והאוסטרלים שם המון שנים.

רמי גלבוע
22-05-23, 23:10
טוב,
החברים החכמים ענו למעלה את כל התשובות, טוב יותר ממני...

ג'יפאות זה לא רק אמריקה, גם האוסטרלים והאפריקנים יודעים על זה משהו, ומטיילים למסעות ארוכים.
גם אני בחטאיי, עשיתי בעולם כמה טיולי שטח ארוכים ומשמעותיים - למרות שהדיסקו הפרטי שלי עירום מכל תחכום, והוא מאובזר בעיקר בעבודה עצמית מינימליסטית, כי אין לי כאן צורך להתארגן אחרת (וגם לא בא לי להוציא על זה כסף).

אני מכבד מי שמטפס על סלעים, שזה כבר לא מעניין אותי.
וגם טיילות אוברלנדינג, כבודה במקומה נשאר.

אני גם מודה שקצת נתפסתי למילה, אני בטוח שגם אסף לא מזלזל במי שמטייל הרבה, לא חשוב באיזו יבשת, ורוצה להתאים את הג'יפ לצרכיו.
אני גם מסכים שאבו-עלי זה לא טוב, בשום דיסציפלינה.

יאללה, מספיק חפרנו...

נמרוד
24-05-23, 18:40
כמה מהחברים הלא ג'יפאים שלכם שואלים שוב ושוב בפליאה איפה טיילתם? "בנגב". אבל איפה? "אמרתי, בנגב, בעצם בכל הנגב". אה, אתם ישנים באוהל? "כן". אבל איפה? "בנגב" סתם ככה בשטח? איפה?

רוב האנשים שמטיילים, ברגל, ברכב פרטי, ברייזר, אופנוע, אופניים ואפילו בג'יפ, ברירת המחדל שלהם בלילה היא נקודה מסוימת עם שם על המפה. ברז, ושולחן קק"ל לפחות בתור מינימום, ורצוי מקלחת, שרותים ומטבח פתוח, שלא לומר חדר עם מנעול. חאן, אורחן, אוהל בדואי או טיפי אידיאני, חוות ארוח, צימר, בית ספר שדה, חניון קק"ל. גם באמריקה, רוב הטיולים מסתיימים בסוף היום במוטל, הוטל, חניון קראוונים מסודר. משהו עם תשתית כלשהי וכתובת שאפשר לדקור בוויז. ציוויליזציה.

מי שעוצר את הג'יפ שלו באמצע שום מקום ופורס חניון לילה - ברמת דיגום כזו או אחרת - הוא יוצא הדופן. פורום ג'יפולוג הוא המקום יוצא הדופן שבו זה הנורמה. אז עכשיו יש לזה שם רשמי - "אוברלנדינג".

asafk
29-05-23, 00:01
לברנש הזה כדאי להקשיב בדרך כלל.
והוא מאוכזב.

https://youtu.be/dkczCTOpYeA

אסף.

-->