התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית רכב שטח ראשון למשפחה

zamsh
21-05-23, 09:35
שלום רב פורום יקר...
אני מחפש רכב שטח ראשון (לא ג'יפון) למשפחה של 5 נפשות + כלב.
פרטים:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? סביב 70K אחרי שיפורים. או להוסיף שיפורים בהמשך.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? רכב שני במשפחה. ישמש בעיקר לנסיעות קצרות וטיולים. אך פעמיים בשבוע עולה לירושלים מהמרכז (ימי העבודה שלי במשרד).
3. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? משפחה של חמש נפשות וכלב (ההנחה שגגון יספיק לציוד בתנאי שהכלב מצטרף).
4. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? 15,000ק"מ
5.האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים/עצמית (מלאה/חלקית)? כל התחזוקה תתבצע במוסכים.
6. אופי שימוש בטיולים? בעיקר שבילי עפר אך לא שולל כניסה למסלולים יותר קשים. טיולי אתגרי עבירות פחות באים בחשבון. אך המטרה היא לא להיות מוגבלים בהגעה לגבים ותצפיות.
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. שנתון 2012 ומעלה, גיר אוטומטי מנוע בנזין.

תודה מראש לכל העונים :)

ש01
21-05-23, 09:43
כתבת לא ג'יפון,
האם הכוונה לרכב עם הילוך כוח או שהכוונה לרכב יותר גדול ומרווח?
רכבים עם הילוך כוח - לדעתי מ2012 וצפונה לא תמצא..
אם לא, ורק חשוב לך המרווח הפנימי ותא המטען ע"מ שלילדם ולמזיל הריר יהיה מקום - אזי פורסטר (אאוטבק) ודסטר הם הכוון (לדעתי בדסטר תצטרך להתפשר על הגיר/מנוע).

כמה גבול ההולך על 4?
לשבת עם כלבלב או עם כ ל ב מאחור בטיול - לא החוויה הנעימה ביותר...

ואם כבר, ובהנחה שאתה זה שיבצע את ה 15000 ק"מ, מה דעתך על טנדר?

sgill
21-05-23, 10:12
השנתון המבוקש לא מסתדר עם התקציב. התוצאה היא קבוצה ריקה למעט אולי דאצ'ה דאסטר שהיא קטנה מידי לחמישה וללא הילוך כח.
אם מתעלמים מהנתון המבוקש, אתה יורד לשנתון 2008 בערך עם פאג'רו (בקושי) טראקאן ורקסטון.
מי

ש01
21-05-23, 10:38
אם מתעלמים מהנתון המבוקש, אתה יורד לשנתון 2008 בערך עם פאג'רו (בקושי) טראקאן ורקסטון.
מי

וגראנד שירוקי

sgill
21-05-23, 12:45
וגראנד שירוקי

קצת קטן לחמישה וכלב....

ש01
22-05-23, 09:47
קצת קטן לחמישה וכלב....

למה?
5 בוגרים יושבים בנוחות.
הכלב, תלוי כמה גדול, נכנס יופי בתא המטען
ויש את המוזרים שנהנים מכך שגם בהמה גדולה ומריירת מונחת עליהם.

erezgur
22-05-23, 11:23
ברוך הבא לפורום,

6. אופי שימוש בטיולים? בעיקר שבילי עפר אך לא שולל כניסה למסלולים יותר קשים. טיולי אתגרי עבירות פחות באים בחשבון. אך המטרה היא לא להיות מוגבלים בהגעה לגבים ותצפיות.

בשאלון שלנו יש מספר שאלות שמטרתן להבהיר לנו מה רמת העבירות הנדרשת. נתת תשובה רק לשאלה הזו (אני מניח שאין לך תשובות לאחרות או שאתה עדיין לא יודע לענות עליהן). מהתשובה קשה באמת לדעת האם נדרש הילוך כח או לא אבל אני משער שכנראה שכן.

ל-5 אנשים וכלב תצטרך רכב גדול / ארוך עם תא מטען.
התקציב שציינת והשנתון שאתה מכוון אליו, אני מניח שיגדירו את מרחב האפשרויות שלך, אבל חשוב להביא בחשבון הוצאה לא קטנה על תחזוקה (ממה שנכתב בפורום לא מעט - אל תתפלא אם הסכון יגיע גם ל-10-20 אש"ח בתקופה הראשונה לפחות).

zamsh
22-05-23, 19:04
כתבת לא ג'יפון,
אם לא, ורק חשוב לך המרווח הפנימי ותא המטען ע"מ שלילדם ולמזיל הריר יהיה מקום - אזי פורסטר (אאוטבק) ודסטר הם הכוון (לדעתי בדסטר תצטרך להתפשר על הגיר/מנוע).

כמה גבול ההולך על 4?

מדובר בכלב גדול אבל לא מתוכנן להצטרף לטיולים בשטח. צריך את המרחב עבורו בתא מטען לשימוש בתור רכב שני. טנדר לא בא בחשבון בגלל שאז הכלב יושב בחוץ.

- - - Updated - - -

כתבת לא ג'יפון,

כמה גבול ההולך על 4?

השנתון המבוקש לא מסתדר עם התקציב. התוצאה היא קבוצה ריקה למעט אולי דאצ'ה דאסטר שהיא קטנה מידי לחמישה וללא הילוך כח.
מי

ראיתי כמה סוזוקי ויטארה בשנתונים האלו כולל שיפורים. למיטב ידעתי בדגמים 2012-15 יש הילוך כח. השאלה האם תא המטען גדול מספיק ומה כושר העבירות של הרכב.
כמו כן ראיתי סובארו פורסטר בשנתונים אלו במחיר קרוב. אמנם ללא הילוך כח אבל אם מדובר במסלולים שדורשים גובה ו 4×4 שאינם טכניים מידי יספיק?

ehudzeelim
22-05-23, 19:14
השנתון המבוקש לא מסתדר עם התקציב.
מי

אני חושש שחלק מנתונים שכתבת לא מדויקים.
לפחות לגבי הרקסטון, 2010-2012 נמכרים סביב 50k-60k זוזים (וגם פחות מזה), כולל שיפורים מסוימים, הגבהות מיגונים וכו'.

בכל מקרה פות"ש כתב בהודעה הראשונה שמחפש מנוע בנזין.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

ש01
29-05-23, 16:05
מדובר בכלב גדול אבל לא מתוכנן להצטרף לטיולים בשטח. צריך את המרחב עבורו בתא מטען לשימוש בתור רכב שני. טנדר לא בא בחשבון בגלל שאז הכלב יושב בחוץ.

- - - Updated - - -

ראיתי כמה סוזוקי ויטארה בשנתונים האלו כולל שיפורים. למיטב ידעתי בדגמים 2012-15 יש הילוך כח. השאלה האם תא המטען גדול מספיק ומה כושר העבירות של הרכב.
כמו כן ראיתי סובארו פורסטר בשנתונים אלו במחיר קרוב. אמנם ללא הילוך כח אבל אם מדובר במסלולים שדורשים גובה ו 4×4 שאינם טכניים מידי יספיק?

הפורסטר יודע להפתיע, וגם אותו ניתן להגביהה (וכמובן למגן).
סה"כ לטיולי שבילים ומעט יותר - בהחלט יכול להתאים והכלבלב יהנה מתא המטען.

GodsFather
29-05-23, 16:19
פורסטר וחמישה מבוגרים זה קצת צפוף אלא אם הם מאד רזים. אאוטבק יותר מרווח משמעותית. והכלב יהנה גם כן.

אני לא כל כך מבין למה ההדבקות לבנזין כשיש רכבים נוספים לצורך הזה כמו שהמליצו. אולי פותש יכול להסביר?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

-->