צפייה בגרסה מלאה : מפגש קיץ - 23.06.2023
אמרנו שנתחשב בציבור ונודיע חודש מראש אז הנה אנחנו מודיעים שגם השנה הקיץ הגיע.
כל התחזיות מראות וכל המודלים מסכימים שבשבוע המסתיים ב23 ביוני יתרחש הלילה הקצר בשנה ולכן זה תאריך המפגש.
המיקום - בנגב (כי קיץ ובכל מקום אחר חם למות וגם לח). בשטח (כי זה אתר שטח).
רישמו ביומנים....
אסף.
** עריכה ** המיקום - http://off-road.io/mapitem/5145033201680384
חן חן
אם כן הרשו לי להיות הראשון לשאול, היות וזה הרבה זמן מראש
חולצות ג'יפולוג?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
חן חן
חולצות ג'יפולוג?
Sent from my SM-S908E using Tapatalkהילדים כבר חוקרים בנושא.....
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
הרשו לי להיות השלישי ששואל.
כנ"ל לגבי כיסויי גלגל.
boaz avrahami
22-05-23, 22:27
גרמתם לאסף להזיע מעכשיו.
סביון יצטרף אליו בהזעה ביום שהוא יכנס לאתר
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חן חן
חולצות ג'יפולוג?
חולצת NFT הולך?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
חולצת NFT הולך?
Sent from my SM-S901E using Tapatalkהעיקר שכולם ילבשו בבקשה חולצות
תזכורת והקפצה לכל מי שצריך :)
מה מקפיץ???? לאן נוסעים????
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
יאללה שרשור מזגנים לאוהל ..
מזגן גג או על הקרקע .. עם בנזין או גז [ טבעי ]
עם נעילות או בלי ..
וכמובן שקשוקה עם בצל !!
שכחתי מקרר לארטיקים !
חולצת NFT הולך?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
היום חולצות ChatGPT זה מה שהולך....
לדרום... אלא לאן?
דרום נחל הבשור או דרום אילת?
143761143760
ללא ספק נלך על אחת האפשרויות שהרובוט מציע.
כתב של הצינור היה עושה עבודה טובה יותר.
אפשרות 4 בישראל נשמעת פוזיטיבית, גם בגלל שעד עכשיו הם לא הכירו בעובדה שזה ישראל ...
143761143760
ללא ספק נלך על אחת האפשרויות שהרובוט מציע.
הוא מנסה להרוג את האנושות ולהתחיל בגולשי ג'יפולוג?
האפשרויות שנתן BARD היו טובות יותר אבל אין טעם לציין אותן כאן כי הן לא פרקטיות (הופיעו בהן עין עבדת, שדה בוקר אבל גם "מדבר צין" ומכתש רמון...)
בקיצור צחי - שכנע את החברים שלך לטיול הקרוב לצאת דרומה וחזור עם המלצות מתאימות....
אתם יודעים את הקריטריונים. בנגב. גבוה. לא בשמורה. עכשיו נראה את בארד פותר את זה.
אסף.
האפשרויות שנתן BARD היו טובות יותר אבל אין טעם לציין אותן כאן כי הן לא פרקטיות (הופיעו בהן עין עבדת, שדה בוקר אבל גם "מדבר צין" ומכתש רמון...)
בקיצור צחי - שכנע את החברים שלך לטיול הקרוב לצאת דרומה וחזור עם המלצות מתאימות....אנחנו מתכננים על הרכב מלא כולל אישתי והקטנה אז לא את החברים צריך לשכנע. מה שגם בפורמט הטמפ' נוותר על טיול של ממש.
Yaron.nahum
28-05-23, 15:52
143762
אני גם ניסיתי לשאול את ChatGPT,
אני חושב שאפשרות 3 היא מאוד מעניינת.
אם מישהו יקבל ממנו את התשובה הנכונה זו תהיה ההוכחה שהוא מצותת לנו
אסף.
אנחנו מתכננים על הרכב מלא כולל אישתי והקטנה אז לא את החברים צריך לשכנע. מה שגם בפורמט הטמפ' נוותר על טיול של ממש.
התכוונתי לשרשור אחר שלך, על טיול ביום ה' עם חברים שפחות בעניין הדרומי. (לנצל אותו למחקר שטח למקום מפגש).
143762
אני גם ניסיתי לשאול את ChatGPT,
אני חושב שאפשרות 3 היא מאוד מעניינת. חוף הנגב דרומה מאילת זה מעולה!
רק חסר כמה דרום ממנה, פחות מ 8 ק"מ או יותר?[emoji848]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Yaron.nahum
29-05-23, 14:14
האמת , שאני לא יודע בדיוק.
אז שאלתי את ChatGPT שאלת המשך
143816
נמל עין יהב! מטורף!
בהחלט מקסים, אין ספק שמטורף
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ואנשים סומכים על זה...
לא שבארד טוב יותר. המליץ לי על 'חוף הצופים' 10 קמ מצפון לאילת. ביקשתי הכוונה אמר שזה לחוף הים התיכון. אומר שזה יופי של מקום עם צל. ביקשתי תמונה שלח תמונה של חניון קקל בצפון. ביקשתי מפה שלח את אותה תמונה. אמרתי לו שזה לא נראה כמו מדבר בתמונה. ענה בלי להתבלבל שזה בגלל שההרים מסתירים את הנוף המדברי. אמרתי לו שאין הרים בתמונה ואין הרים ליד הים התיכון. ענה לי וואלה תפסת אותי אבל אני טמבל וצריך ללמוד.
אסף.
אבל אל תדאגו את הנקודה לחניוןתהלילה המשותף בחרנו בחוסר האינטליגנציה האנושית שלנו ולא בעזרת אינטליגנציה מלאכותית.
אסף.
יש לכם שלושה שבועות להכין את רכבי השטח שלכם.
גם הפעם... מקום חניון הלילה המשותף (וגם המיקום החלופי - כי תמיד יש מיקום חלופי כי ככה אנחנו. רציניים ומוכנים) הוא כזה שאי אפשר להגיע אליו במכונית ליסינג. כלומר.... אפשר כמו לכל מקום - אבל לא כדאי.
אסף.
ואנשים סומכים על זה...
לא שבארד טוב יותר. המליץ לי על 'חוף הצופים' 10 קמ מצפון לאילת. ביקשתי הכוונה אמר שזה לחוף הים התיכון. אומר שזה יופי של מקום עם צל. ביקשתי תמונה שלח תמונה של חניון קקל בצפון. ביקשתי מפה שלח את אותה תמונה. אמרתי לו שזה לא נראה כמו מדבר בתמונה. ענה בלי להתבלבל שזה בגלל שההרים מסתירים את הנוף המדברי. אמרתי לו שאין הרים בתמונה ואין הרים ליד הים התיכון. ענה לי וואלה תפסת אותי אבל אני טמבל וצריך ללמוד.
אסף.
כן, זה הבארד שאני מכיר…
עונה כמו הבן הקטן שלי, יש תירוץ לכל דבר…
Sent from my iPhone using Tapatalk
נשארו שבועיים...
יעזור לקבל נ.צ של המפגש או לפחות אזור כללי כדי שאפשר יהיה להתחיל לתכנן מסלולים באזור.
הרגע השבי מושבתת, לצערי הסיכוי שנגיע נמוך [emoji22]
הרגע השבי מושבתת, לצערי הסיכוי שנגיע נמוך [emoji22]
ממתי זה אי פעם עצר אותך.
מה יש לתכנן מסלולים שבועיים מראש שאי אפשר לתכנן יומיים מראש???
(אנחנו ממתינים לתחזית כדי להחליט סופית בין שתי נקודות - שתיהן בנגב הגבוה. )
אסף.
תחזית?
יהיה חם ...זה עונת מעבר, אתה לא רוצה ליפול על הוריקן בחוף הנגב.
אתה חושש מצונאמי?
נכתב מהנייד
זה הרעש של המטקות .. זה מציק
אתה חושש מצונאמי?
נכתב מהנייד
תשמע..
עם הגלים האחרונים (תרתי משמע..)
מה יש לתכנן מסלולים שבועיים מראש שאי אפשר לתכנן יומיים מראש???
(אנחנו ממתינים לתחזית כדי להחליט סופית בין שתי נקודות - שתיהן בנגב הגבוה. )
אסף.
אני אסביר: נניח שרוצים להגיע קבוצה, לא זאב בודד. צריך לראות מי מהקבוצה מגיע, באיזה הרכב ועם אילו רכבים. ואז לתכנן טיול שיתאים לכולם מבחינת זמנים, אטרקציות, רמת עבירות וכו'. ולפעמים גם להתארגן על קניה משותפת, לשנות משמרות, סבתא שתשמור על הילדים ועוד כל מיני.
בשביל להגיע לבד לא צריך כלום, ישר מהעבודה עם סנדוויץ. בלילה, מוריד כיסא נהג והולך לישון. למחרת בבוקר מטייל לאן שרוצה ואפילו אקראי.
תחזית?
יהיה חם ...אז סגרנו על 690 מטר מעל פני הים.
אסף.
boaz avrahami
08-06-23, 22:03
דברו עם מארק הוא עולה עליכם בסדרי גודל במציאת מקומות גרועים
אנחנו הפעם בשטח השיפוט של יבגני.
אסף.
כנראה שזה פה,
http://off-road.io/mapitem/5145033201680384
ולדברי המשורר/ת הדגול:
"הלו? איפה אתה אתה פה?
פה לא?פה לא? פה? פה. "
כנראה שזה פה,
http://off-road.io/mapitem/5145033201680384
ולדברי המשורר/ת הדגול:
"הלו? איפה אתה אתה פה?
פה לא?פה לא? פה? פה. "
אוופפססס
חבר עם ויטארה 99 וצמיגי חצי חצי (לא מוגבה) שואל אם נגיש בשבילו
הגעה מהשחור?
אם אני זוכר נכון, לפחות פורמלית, כביש 171 אסור כרגע לתנועה...
תבואו מאיפה שתבואו. יש הרבה שבילים באזור ואין בעיות עבירות יוצאות דופן.
אם מישהו מרגיש מאוים מהשלט בכניסה ל 171 יש כיוונים אחרים להגיע מהם.
ואני מזכיר - למי שמתכנן לבוא בלילה - אין לנוע בשמורת טבע בשעות החשכה, אז לתכנן את דרך ההגעה בהתאם.
אסף.
GodsFather
11-06-23, 16:25
אז... שרשור טיולים אל/מ המפגש?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אז... שרשור טיולים אל/מ המפגש?
כמה מחשבות / אבני דרך בנושא -
- הצירים המרכזיים המגיעים אל כביש 171 (מצפון) הם נחל יתר, ניצנה, עקרב ואפשר גם להכניס לרשימה את נחל אלות.
- למגיעים מאזור בסיס רמון / נחל עובדת - שווה לשקול לשלב קטעים מאזור נפחא - נחל צנע, גבא, ופסי - אזור פחות מטוייל בדרך כלל, יפה עם מעט אתגרי עבירות (אבל לא קשה מדי).
- מי שמחפש עוד קצת אתגרים - יש את ה"לולאה" על הגדר הצפונית של בסיס רמון + מעלה "מאיר" (מזמן לא הייתי אז לא יודע מה מצבם הנוכחי).
- מי שמחפש להגיע מאוחר יותר, מינימון שטח - דרך 171 ונחל ניצנה - לשים לב להערה לגבי השמורה, אז להיכנס לנחל ניצנה בשעה סבירה.
- כמובן שמי שרוצה נסיעת שטח ארוכה יותר - אפשר לרדת דרומה משבטה / עזוז אל נחל ניצנה או לשדרג (לטעמי) על נסיעה בנחל אלות (אבל להביא בחשבון שהנסיעה היפה בנחל אלות גוזלת הרבה היותר זמן).
אם צפוי להיות סופ"ש חם כ/מהרגיל, לחשוב פעם נוספת לגבי מסלולים העולים מתוך המכתש אל 171 (מעלה ערוד / מעלה רמון)...
המפגש, חברים - יוקדש לסוף שבוע של טיולים במדבר.
מי שזה הזמן שחשוב לו להפגין נוכחות - שפשוט יבוא ויטייל. אנחנו צריכים להיות בנגב לא פחות משאנחנו רוצים לטייל בשקט במדבר.
או כמו שכבר אמר מישהו:
אם לא נעמוד על המדבר — לא תעמוד תל־אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל־אביב
(מתוך:
https://benyehuda.org/read/12341
)
אז זוהי תזכורת, כן- גם לאור אירועי סוף השבוע האחרון - בואו לטייל.
אסף.
GodsFather
19-06-23, 08:58
ואני קורא לתיאום שיירות וטיולים - אל/מ המפגש. במגוון רמות.
בשרשור הזה או בייעודי. פעם זה היה נפוץ. מרגיש שאיבדנו את זה.
ברוח התקופה,
אני מנדב את הרכב שלי כנקודת עגינה במפגש למי שמחזיק טויוטה/ג'יפ/דיפנדר או כל מה שגנבים אוהבים.
שרשראות עליכם.
אני צפוי להתחיל מסלול בבורות עבדת בשישי סביב 1400
אסף.
geva dover
19-06-23, 18:14
אני לא מתכנן להגיע השנה..
פצע פתוח שכואב מדי..
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
התכנון שלי, לפחות כרגע, לטייל / לסייר באזור שבין עבדת לנקודת המפגש.
עבירות בינונית, יהיו קטעים מסויימים הדורשים הילוך כח.
מתכנן לצאת בשעות לפני הצהריים המאוחרות מתחנת דלק פז בעובדת. מי שרוצה להצטרף, מי שרצה להגיע למפגש אבל אין לו קבוצה לחבור אליה, מי שסתם התעצל להכין מסלול או שמעונין לנסוע בחברה וכו' - אפשר לפנות בפרטי.
כמובן שכל אחד אחראי על עצמו, זה לא טיול מאורגן או מודרך.
התכנון שלי, לפחות כרגע, לטייל / לסייר באזור שבין עבדת לנקודת המפגש.
עבירות בינונית, יהיו קטעים מסויימים הדורשים הילוך כח.
מתכנן לצאת בשעות לפני הצהריים המאוחרות מתחנת דלק פז בעובדת. מי שרוצה להצטרף, מי שרצה להגיע למפגש אבל אין לו קבוצה לחבור אליה, מי שסתם התעצל להכין מסלול או שמעונין לנסוע בחברה וכו' - אפשר לפנות בפרטי.
כמובן שכל אחד אחראי על עצמו, זה לא טיול מאורגן או מודרך.
יום חדש, מקפיץ.
לא צריך להתבייש, לא להימנע מהגעה כי אין למי להצטרף - הזמנה פתוחה לכולם (ובמיוחד לבעלי ערכות קפה :) )
GodsFather
21-06-23, 17:53
מתכנן לצאת יחד עם חבר הפורום חן, לכיוון המפגש, ממודיעין, ביום שישי ב1600, אם מישהו רוצה לשרשר שיירה מהכביש עד הכניסה לשטח דרך 171.
שבת בבוקר אם יש מי שמטייל רך ברמת סובארו, אשמח להכיר.
ובכלל,אשמח לפגוש את הותיקים ופרצופים חדשים במפגש בערב.
יהיה טעים.
היה נחמד אם בפתיח הפוסט היה תאור קצר של המפגש ובעיקר את המיקום על גבי מפה, נ.צ. וכו' באופן שיחסוך לפשוטי עם כמוני לעבור על 62 פוסטים ולמצוא רמז לבאות.
תודה מראש על התשומי.
אני צפוי להתחיל מסלול בבורות עבדת בשישי סביב 1400
אסף.תכניות לחוד, מציאות לחוד, נראה שלא אגיע.
אסף.
היה נחמד אם בפתיח הפוסט היה תאור קצר של המפגש ובעיקר את המיקום על גבי מפה, נ.צ. וכו'
צודק.
קישור למקום התווסף להודעה הפותחת
נכתב מהנייד
GodsFather
21-06-23, 22:12
האם זו הדרך מכביש 171 לנקודה?
דרך נחל ניצנה? 144104
GodsFather
21-06-23, 22:13
תכניות לחוד, מציאות לחוד, נראה שלא אגיע.
אסף.אפילו לא להצטרף לרכב של מישהו אחר? בטוח יש פה כמה שישמחו לארח את הנקניקיות והמשקה
האם זו הדרך מכביש 171 לנקודה?
דרך נחל ניצנה? 144104
+ + כן
ככל הידוע לי דרך המלך לחניון הינה מכיוון חניון נחל ניצנה כ חצי שעת נסיעת שטח נעימה .
עדיין מגלגל את הרעיון להיכנס באזור כלא נפחה ומשם לכייון החניון - לזכרוני הדרך די איטית ולא מסומנות בכל האזור
די הרבה שנים לא טיילתי באזור הזה - סליחה אבל שונא את הבדואים באזור .
למי יש הערכת זמן בנסיעה סבירה כמובן משם ועד החניון
היי
נגיע אחרי הצהריים כנראה ישר למפגש מכביש 171
Bk וויטארה דור 1
עם ילדים
נשמח להצטרף בבוקר לטיול קצר ומתון
נגיע אחרי הצהריים כנראה ישר למפגש מכביש 171
Bk וויטארה דור 1
עם ילדים
נשמח להצטרף בבוקר לטיול קצר ומתון
תגיד אם מתאים לכם לצאת לכיוון שבטה, ומשם כתלות בזמן, לדיונה של שבטה לילדים, או לנחל לבן (ושם דיונה).
תגיד אם מתאים לכם לצאת לכיוון שבטה, ומשם כתלות בזמן, לדיונה של שבטה לילדים, או לנחל לבן (ושם דיונה).יש מצב, נדבר בערב
GodsFather
24-06-23, 14:23
חזרתי מהכמעט מפגש
למה כמעט? כי נכנסנו אתמול מ171 דרך נחל ניצנה והגענו עד כמעט הנקודה. מה שהפריד בינינו היה מעלה שהאאוטבק לא יכל לו.
Zivo נשלף מהמפגש לבחון איתי את המצב והסכמנו שבאמת זה יהיה גבולי לנסות במצב הזה.
בדרך אמרנו שלום לרוביקון עם נגרר שעלה בלי בעיה.
בדיעבד, ההמלצה שקיבלתי פה, לבחור את השביל הזה הייתה טעות כי לא ידענו שיש מעלה, אבל להבנתי גם דרכים אחרות לנקודת המפגש לא היו קלות יותר..
הקמנו מחנה בתחתית המעלה ובבוקר המשכנו למצפה, לארוחת בוקר.
חוויה? בהחלט
מה שציפיתי לו? בהחלט לא
אבל כשאתה מוקף חברים טובים, הכל נראה הרבה יותר טוב. למדתי על עצמי ועל הרכב עוד כמה דברים טובים.
144121144122144123144124144125
סמן לנו במפה את המעלה שאיננו עביר לסוברו (באמת ובתמים לא ראינו בעיה בדרך) - שנדע להבא להעריך טוב יותר.
אסף.
GodsFather
24-06-23, 15:29
ירוק - נקודת המפגש
אדום - מעלה קשוח לבעלי נעילה
כתום - מעלה שהתחלתי לעלות ואז הגעתי למדרגות שהיו גדולות עליי
ZIVO עלה וירד אותן בדרכו אליי.
שיש לו אחלה טרופר
וכאמור עוד חבוב עם רוביקון ועגלה.
שניהם אמנם הסתדרו, אבל לא "הליכה בפארק".
כל דרך אחרת מסביב הייתה מאלצת נסיעה ארוכה מאד בלילה וספק גדול לגבי יכולת עבירות.
לא יודע לומר לגבי נסיעה ביום, אבל מלכתחילה זה לא היה בתכנית שלי.
144128
GodsFather
24-06-23, 15:39
אגב, גם הדרך מ171 עד המעלה לא הייתה תותים לרכב הזה, היו כמה מדרגות, זוויות חדות ובורות. צלחנו אותם, אבל לא מדובר בשביל רגיל לרכב רך.
הדרך היחידה שלא סימנת, היתה עבירה לחלוטין לסובארו, אבל זה סיבוב מאוד גדול.
ה"מעלה" שסימנת היה לעניות דעתי אפשרי בשבילך.
הדבר היחיד שבעייתי היה מחסור בלואו.
תיכף Dozer יראה את השרשור וידווח איך החבר שלו (גראנד ויטארה ישנה, לא מוגבהת ולא ממוגנת עם נהג שאם אני לא טועה, זאת פעם ראשונה שלו בשטח) התמודד איתו.
GodsFather
24-06-23, 19:21
גרנד ויטרה זה רכב עם low. בזאת זה מסכם הבדל מהותי. ואם היא קצרה אז היא גם פחות מתגרזנת מאאוטבק באורך 5 מטר, גם כשהוא מוגבה 5 ס"מ וממוגן.
כמו שאמרתי, שיערנו שיש עוד דרך אבל מחייבת נסיעה ארוכה, בלילה, בשטח(ושמורה), ולבד לא רצינו להכנס להרפתקה הזו.
שים לב ששאלתי פה בפורום על המסלול הזה לפני כמה פוסטים ונאמר לי שהדרך מתאימה. רק שלא לקחנו בחשבון שיש שם מעלה.
GodsFather
24-06-23, 19:22
הדרך היחידה שלא סימנת, היתה עבירה לחלוטין לסובארו, אבל זה סיבוב מאוד גדול.
.
סמן את הדרך הקלה בבקשה
נקודת המבט שלי...
1- שאמיר שאל אם זו הדרך מ 171 למפגש, עניתי שכן. לא שאלתי את עצמי באיזה רכב \ הרכב הוא נוסע. פעם הבא אני אהיה יותר זהיר.
2- גם בנחל ניצנה, אבל בוודאי בעליה לאזור המפגש, הדרכים לא תמיד ברורות. לנווט שם בלילה, באאוטבק..... אתגר רציני.
3- כל ניסיון לעלות את המעלה (https://amudanan.co.il/#!wiki=P61548) הוא סכנה מידית לנזק ברכב כמו אאוטבק (ארוך, נמוך, מהלכי מתלה מוגבלים). טוב ונכון עשה אמיר שהחליט לא להמשיך. אחרי נסיעה כל כך ארוכה, לעצור זו החלטה לא פשוטה.
כל מי שיושב בבית ונותן עצות....שימתין לפידבק ממי שהיה שם בסופ"ש האחרון.
4- הגענו למפגש מכיוון צפון, ובשבת בבוקר יצאנו את הציר הזה (נחל ניצנה עד 171), שיחת היום בקשר הייתה "איך אוטבק עשה את הציר הזה, ועוד בלילה". יש שם כמה חציות של ערוצונים שאין מצב שהאוטבק לא משפשף.
מצד אחד הרבה כבוד לאמיר על הנהיגה, עובדה שהוא שרד לספר.... מצד שני, זו לא יכולה להיות הכניסה הקלה למפגש כזה (דרך אגב, גם הרוביקון עם העגלה, פיקשש את הפניה לעליה ונאלץ לחזור. פשוט אזור קשה לניווט לילה).
5- גם הדרכים האחרות (מצפון) לא מתאימות לרכב כמו אאוטבק (הרבה ערוצונים והרבה סלעים \ אבנים גדולות בדרך. כל אחד מהמקומות האלו, עביר בפני עצמו (לרדת מהרב, לבחון, לבנות, לכוון....) אבל בצירים האלו יש כל כך הרבה מקומות כאלו .....שאני לא מקנא בנהג. אצלנו בקבוצה היה ליברטי, וזה היה לו קשה, וממש מורגש בקצב.
בכלל מזל שנמרוד הגיע, אחרת הייתי חושב שכל המפגש הזה זה סתם תרגיל לתזז אחרים ( או שההנהלה החליטה להקריב אותו ?) :-)
מעט אנשים. לדעתי, שווה לחשוב על הסיפור של מפגש קיצני לפני השנה הבאה.
GodsFather
24-06-23, 19:54
זיו, ידידי, שלרגע לא ישתמע שאני מפנה אצבע מאשימה. נהפוכו, כמו שאמרתי לך גם כשנפגשנו - המון תודה על הנכונות לבוא עד אליי אחרי שכבר התמקמת ולעזור לי לבחון את המצב. זו הרעות עליה נבנה הפורום הזה, כפי שרואים גם בקבוצות החילוץ ועוד.
אני הייתי צריך לבדוק גם עמוד ענן ולא רק באורוקס ובאוף-רואד. שילוב של האפליקציות היה מיד מוריד אותי לבחון מסלול אחר, בבית, בנוחות.
מצד שני, יש מצב שגם לא הייתי מגיע בכלל, והייתי מפספס אחלה חוויה עבורי ועבור חברי חן.
אני חושב שבעתיד צריך יהיה שמתכנני המפגש, יציינו מסלול עביר לרכים, כדי שלא נצטרך להתאמץ. או שזה אחלה מכשיר סינון.
וכן, צלחנו את הדרך עד לשם בערב ומשם חזרה בבוקר, כל מעלה לכיוון אחד הוא מורד לכיוון החזרה והקושי שונה מאד, אבל האאוטבק עשה את זה בגבורה. המיגון שפשף פה ושם בגלל סלעים בקרקעית השביל ופחות במדרגות אותן צלחנו. וכן, היו 2-3 מדרגות בהן עצרנו וירדנו לבחון דרך נכונה לנצח עם הכוונה מבחוץ ובחירת נתיב שלפעמים שונה מהקוליס הקיים. ועבודת מעצ אחת בלבד וגם היא, רק בירידה, כדי להימנע מהרמת תחת קיצונית ויצירת מטוטלת.
אני צריך להתאמן יותר עם הרכב הזה, אבל סה"כ אני מרוצה ממה שהוא הצליח לעשות, כולל את החלק הראשון במעלה שלפני המפגש - מעט נחישות אבל ללא השתוללות והוא היה איפה שנפגשנו.
צמיגים בריאים יותר, נעילה, אולי קצת גובה וקיצוץ הטמבון הקדמי, ולא הייתי מתרגש גם ממנו, כל זה כבר ב to do list עוד לפני הסופש הזה.
או שפשוט אחזור לסמויטרה. קיבינמט
ראשית לאמיר- מבאס. לנסוע את כל הדרך ולהגיע עד קילומטר מהמפגש לא כיף.
כל הכבוד על ההחלטה השקולה לא להילחם עם המעלה.
מנגד- הרווחת לילה אינטימי במדבר וזה כשלעצמו שווה.
אני מעדיף להימנע מהבעת דעה ברורה לגבי מיקום וגישה למפגש מהסוג הזה (אני כן מודה שברמה האישית- אני מעדיף ככה).
מה שכן,
ראוי לשים פה לב לנקודה חשובה לטעמי, שלפעמים קצת שוכחים ממנה מרוב חפירות בנושא.
הפרייבטים הגבוהים האלו, עם הנעה לכל הגלגלים, הם לא רכבי שטח.
הדיבורים על הגבהות, צמיגים, או כל מיני חדי קרן שמטפסים איתם את זיק כזה או אחר, לא משנים את העבודה הזו.
העובדה שיש מי שמרגיש בנוח להיכנס עם רכב כזה לבד לציר מדברי נידח בשעות הלילה, ועוד מישהו מנוסה, (גם אם היה מידע מוקדם ולא מדויק שהדרך מתאימה) מעידה על טשטוש הגבול המוסכם והברור בין רכב שבנוי לשטח ורכב שכאילו בנוי לשטח.
מכיוון שזה אתר של רכבי שטח, וככזה- המפגש מיועד לרכבי שטח, מי שבוחר במודע להגיע עם רכב כאילו שטח- אני ממליץ להבא שיבדוק לעומק מה מצפה לו, כמו לפני כל טיול ברכב כזה. (זה לא ספציפית אליך אמיר, אלא לכל אחד שמטייל עם הרכבים האלו, או למי שמייעץ למי שמטייל עם כאלו).
ושוב אמיר- מבאס שזו היתה התוצאה. מקווה שבסופו של דבר נהניתם כמו שצריך [emoji120]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/ac63e147cba997298f47a8fecfcb235d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/3e6a8008d70c789abcd3724bdc10942f.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
GodsFather
24-06-23, 20:07
יונתן, נהניתי, מאד(!) וגם חן כמוני.
הציק לי שאני בשמורה בלילה כי אסור. הקפדנו כמו תמיד שלא להשאיר סימן שאנחנו שם ולהפריע כמה שפחות. זה עיקר הבעיה, אם החזרה לחניון לילה לא הייתה מאתגרת(ואסורה) , היינו חוזרים.
כמובן שביאס שלא נפגשנו עם מי שהגיע, אבל יש עוד הזדמנויות לכך.
לגבי ההערה על ההתאמה של הרכב - נסכים שלא להסכים במקרה שלי, אני יודע שלא כיוונת (רק) אליי. שכל אחד יפעיל את שיקול דעתו. הרכב שלי סה"כ עונה על מרבית הצרכים שלי וצריך עוד כמה ליטופים כדי שנחישות תוחלף באלגנטיות (הפיצוי על כך בא לידי ביטוי בנפח פנימי בלתי נגמר, בעוד שאחרים מעמיסים גגונים).
לא השארתי פלסטיקים בסגנון עמי ותמי בעודי מטייל, ואופי הנסיעה שלי היה בעיקר כי הייתי רכב בודד וכך נהגתי גם כשהיו לי רכבים גיבורים באמת.
הרמות גלגלים ובכלל אתגרי מהלכי מתלה אני מכיר גם מגיבורים כמו קינג, קיו ופוראנר למשל, עד כדי הפיכה.
לגבי השמורה - אל דאגה. יצאת ממנה 2 קמ אחרי שעזבת את הכביש.
לגבי הסכמה/אי הסכמה- לא הבעתי דעה אז אין פה מה להסכים או לא.
רק הארתי את תשומת ליבם של כל בעלי הרכבים האלו/מי שמייעץ להם- שיזכרו במה מדובר וכי יש לשים לב שמה ששקוף לרובנו, הוא מכשול בלתי עביר לרכבים רכים.
ולראיה- מעדותו של אייל- רכב שטח בסיסי ביותר עם נהג ככל הנראה לא מנוסה, הגיע למפגש ללא בעיות מיוחדות.
וכמו שציינת- שכל אחד יבחר מה שנכון לו ויהנה מיתרונותיו.
אין פה צודק או טועה.
בינתיים תמונה שצולמה עם רוב כלי הרכב שהגיעו, קצת לפני שהאחרונים הצטרפו.
אכן פחות מאשר במפגשים קודמים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/0405fec85a96f441e72458bda66aa59b.jpg
נכתב מהנייד
אכן החבר עם ג.ו לא מוגבהת אך ממוגנת הצליח להגיע, אולי עם קצת פחות שערות על הראש אבל בהחלט הגיע. פייר הנהג היה מרשים (לעניות דעתי) בבחירת הקווים במסלול למרות חוסר הניסיון. העליה הנל אכן אתגרה אותו אבל סהכ היה עביר. אני לא יודע אבל איך אפשר היה לעשות את זה בלי Low.
בהזדמנות זו, כיף היה לפגוש את מי שהספקנו, שנתראה בשטח יותר : -) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/8d52dd57a084758857fb27229677e579.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/3348e6b634470867cb89f7ed22d0faca.jpg
אמיר,
חס וחלילה, לא הרגשתי לא רמזתי ולא אמרתי שאתה מכוון אלי.
שמתי את ההערה הזו פה כמסקנה אישית ( בעיקר ששאלתי את עצמי מאיפה נפלת עלי באמצע הלילה :-)).
בכל השאר, אני מאוד מתחבר למה שיונתן כתב.
עוד לפני העליה הזו, לדעתי נחל ניצנה הוא גבולי לרכב כמו אאוטבק, ועוד בלילה...
נראה לי כמו החלטה שגוייה ( למרות הנהיגה שהפגנת, ועובדה שיצאת בלי נזק).
יונתן אמנם עשה הכללה של כל "הפרייבטים" הגבוהים, אבל אני חושב שאי אפשר להשוות G.V עם אאוטבק למשל.
אאוטבק ללא הילוך כח, נמוך, ארןך, ומהלך מתלים מוגבל.
יונתן אמנם עשה הכללה של כל "הפרייבטים" הגבוהים, אבל אני חושב שאי אפשר להשוות G.V עם אאוטבק למשל.
אז כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי.
-Gv
זו דוגמא ברורה להבדל (עקרוני) בין רכב כאילו שטח לרכב שטח.
לאחד יש low ולשני לא.
תנו צילום של העליה המדוברת .. סיקרנתם.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
בינתיים תמונה שצולמה עם רוב כלי הרכב שהגיעו, קצת לפני שהאחרונים הצטרפו.
אכן פחות מאשר במפגשים קודמים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230624/0405fec85a96f441e72458bda66aa59b.jpg
נכתב מהנייד נראה כיף, לצערי הרכב מושבת וממלין לחלקים ולכן נבצר ממני להגיע.
היה אחלה מפגש..
היו מעט קבוצות הפעם, והרבה חברים ותיקים לא הגיעו.. חם לא היה.. היה אפילו קריר בלילה.
היה חילוץ מוסק מהחניון, מקווה שהפינוי היה מוצלח והבחור מרגיש טוב.. לא כל יום רואים מסוק נוחת במפגש גיפולוג..
שתינו ויסקי.. אכלנו טוב ופגשנו כמה חברים ותיקים.. נתראה במפגש הבא..
144135144134144136144137144138144139
מזג אוויר הוא עניין של העדפה.
בחורף אני אומלל ומסכן, ומגיע רק בתור תרגיל בסיבולת.
בקיץ אני פורח.
לא חושב שכמות המגיעים קשור, או צריכה להשפיע על האם לקיים מפגש.
לגבי מי שנבצר ממנו להגיע בגלל תחזוקה,
ובכן,
רמזתי כבר ואני אומר בגלוי, פעם הבאה אתם מוזמנים להצטרף. אפילו אתן לכם לנהוג.
לדעתי הגניבה בסופ"ש הקודם של הסופה פגעה קצת בכמות המשתתפים.
חלק מהאנשים השתתף בחיפושים בשבוע שלפני בצורה אינטנסיבית וחלק תכננו גם בסופ"ש של המפגש להמשיך לחפש.
גם מצב הרוח בעקבות הגניבה היה אפעס.. לא משהו.
אני לא חושב שאנשים פחדו מגניבות.
ולהבהיר: כותב הפוסט כמובן תומך בכל המחפשים ומקווה שהסופה עוד תימצא. הוא אפילו היה רוצה לברך את הגנבים בברכת בראלי אבל לא מרגיש נעים להתבטא בצורה כל כך בוטה.
אני אישית לא הגעתי בגלל מחויבות קודמת. מפגש הקיץ עדיף בעיני על החורפי..
שתפו עוד תמונות.... תנו לקנא קצת..
אסף.
לא צילמתי הרבה הפעם, אבל בהמשך יהיה סרטון רחפן קצר.
בינתיים:
גמלים מעל נחל עבדת:
144142
ערוד ממש לפני העליה לרמה עליה התקיים המפגש
144141
מסתבר שהוא ברח מרעש מסוק הפינוי שהמריא עם הגיפאי שחש ברע (בהזדמנות זו - איחולי החלמה מהירה)
144140
אסף
פעם הבאה לא נוותר לך.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/aa859c2d8e090ece56debecac17ea8bc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/8fd1556c244d6dc552832f38afe06399.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/3d1d272fdc2d1847c4aa77880abea161.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/e5b55104805f082295be4e28bd5c8862.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/25ff35a1beeb4ef0a149fd90fe3a2909.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/de134fe92cb6ae31f74edafae819c581.jpg
היתה קליטה?
אסף.
כן הייתה קליטה לצערי.. האישה הצליחה להתקשר ולחלק משימות..
אז מצד אחד.... נשתדל שלא יקרה שוב. מצד שני.... להזעיק מסוק וזה... ואללה. קליטה.
אסף.
ehudzeelim
25-06-23, 19:05
ערוד ממש לפני העליה לרמה עליה התקיים המפגש
144141
תיקון קטן ארז,
פרא ולא ערוד
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תודה אהוד.
טעות קבועה אצלי :(
אסף - הייתה קליטה חלקית (לא כל הזמן ולא כל הרשתות :) )
ומצאתי על הרחפן עוד כמה תמונות של המפגש:
144143
144144
144145
144146
GodsFather
25-06-23, 19:40
הייתה קליטה במעלה המדובר144147
צילם - חן צ.
תנו צילום של העליה המדוברת .. סיקרנתם.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מרחוק ולא ברור. בכל מקרה עליה קלה לכל רכב עם הילוך כוח
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/b6821cfbd359558cf6f16a32c96103c1.jpg
באר חפיר:
144148
נחל לבן ליד חניון הלולאה:
144149
רמת מטרד בואך נחל עובדה:
144150
ארז וחבורתו בבאר חפיר:
144151
נ.ב.
אני חייב הסבר לחבורה של חמישה כלים, רנגלרים לנדקרוזר ודיסקו, שעקפתי בנחל ניצנה.
נסעתי אחריכם כעשר דקות בהתאם לשרשור דרך ארץ.
בקטע בו עקפתי אתכם על תוואי הנחל, לא ירדתי מהציר, פשוט הסמ"ש המקורי עובר בתוך הנחל (ויש גם סימונים). מכיוון שכך אני מכיר אותו+נסיעה על הדשדש שלא מייצרת קוליסים הרסניים+רציתי להספיק לפני שהפיצול שלקחתם מתחבר חזרה (כמה מאות מטרים סה"כ), יתכן ונסעתי מעט מהר מהקצב הרגיל והעליתי אבק. עמכם הסליחה.
חילוץ מוסק???? מה מה מה????
אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותה עליה.
העליה שאמיר מדבר, ישרה רק בסוף העליה.
ההתחלה, באוכף יש שתי פניות ( אפשר אפילו לראות במפה).
בנוסף, הבעיה העיקרית ( מבחינת האאוטבק) זה המדרגות שיש בקטע הזה.
לרכב גבוה, זו סתם עליה מחורבנת של מדרגות וקצת דרדרת.
למי שיותר נמוך, זה הרבה עבודות וחשש לדפיקות מלמטה.
רכב ללא הילוך כח וללא צמיגים מתאימים, צריך לעשות עליה כזו עם רצף ותנופה, מצד שני, להסתער על מעלה כזה, תוך תקווה ששום חלק מתכתי לא יפגוש סלע.... צריך הרבה אופטימיות. תוסיפו חושך וזה מתכון לשרשור נוסף על חילוץ והתגייסות.
כל הכבוד לאמיר על ההחלטה.
הצטערתי שלא יכולתי לבוא, נראה כיף [emoji481]
נתראה בחורף.
תודה לארז ולרחפן..
תמונה מסכמת לחניון גיפולוג..
144152
איך לא המציאו עדיין מקלט סלולרי שאפשר להתקין על רחפן שיכול להעביר קליטה לטלפון על הקרקע?? זה אפשרי בכלל?
ehudzeelim
25-06-23, 22:25
איך לא המציאו עדיין מקלט סלולרי שאפשר להתקין על רחפן שיכול להעביר קליטה לטלפון על הקרקע?? זה אפשרי בכלל?
Sent from my iPhone using Tapatalk Proקח מכשיר סלולרי, תפתח hotspot ותעלה אותו עם רחפן, ותתחבר מהקרקע ל-hotspot עם סלולרי נוסף.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
GodsFather
25-06-23, 22:26
Sent from my iPhone using Tapatalk Proאו סתם לחבר את הסלולרי לרחפן אחרי שחייגת ואז עם דיבורית bt לשוחח?
או להפעיל hotspot לסלולרי אחד שמחובר לרחפן ואז האחרים מתחברים אליו?
זה היית אתה? באמת לא הבנתי מי זה הטייס הממהר בדיסקו.
נ.ב.
אני חייב הסבר לחבורה של חמישה כלים, רנגלרים לנדקרוזר ודיסקו, שעקפתי בנחל ניצנה.
נסעתי אחריכם כעשר דקות בהתאם לשרשור דרך ארץ.
בקטע בו עקפתי אתכם על תוואי הנחל, לא ירדתי מהציר, פשוט הסמ"ש המקורי עובר בתוך הנחל (ויש גם סימונים). מכיוון שכך אני מכיר אותו+נסיעה על הדשדש שלא מייצרת קוליסים הרסניים+רציתי להספיק לפני שהפיצול שלקחתם מתחבר חזרה (כמה מאות מטרים סה"כ), יתכן ונסעתי מעט מהר מהקצב הרגיל והעליתי אבק. עמכם הסליחה.[/QUOTE]
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
GodsFather
25-06-23, 22:33
מרחוק ולא ברור. בכל מקרה עליה קלה לכל רכב עם הילוך כוח
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/b6821cfbd359558cf6f16a32c96103c1.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalkזו לא העליה, זו הכניסה לעליה ואותה עליתי, בלילה, בלי בעיה. אחרי גם הרנגלר עם העגלה.
כשמסיימים אותה, יש רחבה ופניה ימינה לעליה המסולעת, ששם עמדתי ואיבחנתי את המכשול שלפניי - ובהמשך גם zivo הצטרף. עליתי אותה רגלית בין היתר כדי לאמוד את המורכבות ולתפוס קליטה.
קצת שפצ
קצת סלעים זזים
קצת אבל מספיק בשביל שלבד ובלילה אני לא אכנס לזה. דווקא המיגונים שיש לי מרגיעים אותי וכך עברתי את הדרך לשם וחזרה, עם גירודים קלים מאד.
לאאוטבק יש מומנט דיו, זה אמנם לא low ובטח לא בריא בטווח ארוך לגיר ולא זחלנות כמו שאנחנו מכירים, אבל אפשר לשמור על רציפות. הנקודה היא הבניה שעדיף לעשות כדי להימנע מטלטולים ופרפורים (אין עדיין נעילה). כאמור - אלגנטי עדיף על נחוש.
זה היית אתה? באמת לא הבנתי מי זה הטייס הממהר בדיסקו.
הייתי צריך להספיק לאכול א. בוקר ולהכין תה בבאר חפיר לפני שהחבורה של ארז שנסעה אחרי תגיע....
הייתי צריך להספיק לאכול א. בוקר ולהכין תה בבאר חפיר לפני שהחבורה של ארז שנסעה אחרי תגיע....
בפעם הבאה תעשה עם האורות … שנבין שאתה רוצה לעקוף ולא להצטרף לשיירה . היית מנומס מידי בשביל אחד שרוצה לעקוף. הלו , פה זה מזרח תיכון.
והיה אחלה תה :)
שתפו עוד תמונות.... תנו לקנא קצת..
אסף.
המיקום היה מעולה. הדרכים מהנות התצפית מראש הכיפה חוויה כשלעצמה והחברה משובחת.
כמה צילומים בלינק הזה (https://www.dropbox.com/sh/pp76mlxob6cjal9/AAB66KmiqDLMRAzz8dE0mlp5a?dl=0).
בצילומים חסרים כ-15-10 רכבים שהגיעו מאוחר יותר (כולל איל מ שהגיח לפתע מהחשכה עם הדיסקו ובחמש דקות בנה לנו מחנה).
אסף
פעם הבאה לא נוותר לך.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/aa859c2d8e090ece56debecac17ea8bc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/8fd1556c244d6dc552832f38afe06399.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/3d1d272fdc2d1847c4aa77880abea161.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/e5b55104805f082295be4e28bd5c8862.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/25ff35a1beeb4ef0a149fd90fe3a2909.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230625/de134fe92cb6ae31f74edafae819c581.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkהמים בשרף תחתון טובים לרחצה?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
המים בשרף תחתון טובים לרחצה?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalkלגמרי.
לפחות מבחינתי..
למה שלא יהיו?
אחלה! הסטנדרטים שלי מאד נמוכים בהקשר הזה...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
יש גם סרטון
https://www.youtube.com/watch?v=E2ZNw1YSifU
נכתב מהנייד
אמיר, איזה באסה שלא הסתדר לך להגיע. שמח שנהניתם בכל זאת.
זה מה שקורה כשנותנים לצ'ט GPT לבחור את מקום המפגש:rolleyes:
נהניתי מאד מיומיים טיול במדבר ריק כמעט לגמרי, שני ג'יפים - או יותר נכון ג'יפ אחד וטנדר. יונתן ואני עברנו על פני חמישה גבים בבקעת צין, ארוחת בוקר בגב שרף, שעתיים בצהריים בגב זרחן. בדרך למפגש נסענו בכמה דרכים לא מוכרות לנו. למחרת הסתובבנו ממש בסביבה ומצאנו עוד חתיכה של שביל לא מוכר שהשלימה מסלולון. סיימנו בצהריים על פסגת הר קמר מול הנוף האינסופי.
144168144165144166144167144164
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.