צפייה בגרסה מלאה : פרויקטון - שולחן מנגל
אהלן
אז קצת שיעמם לי, בנוסף גם קצת נמאס לי לעמוד מאחורי המנגל כשכולם בשולחן יושבים ונהנים, אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי פתרון;
בעולם קוראים לזה korean bbq table", בארץ - "שולחן מנגל" :)
חיפשתי רעיונות, "שרטטתי" בסקטצ'אפ, הזמנתי קצת ברזלים ופלטת עץ 4 סמ, הדבקתי הכל עם סופרגלו ויצא שולחן לתפארת.
אחרי כמה "טסטים" נראה שהקונספט תפס וגם המתנגדים הכי גדולים (אלה שאוהבים שמכינים להם..) מודים שזה לא רע.
הרעיון הוא שכל אחד יכול לצלות לעצמו מה שרוצה, לדרגת העשייה הרצויה וגם להחזיר במידת הצורך לחימום/צלייה נוספת.
הכי חשוב - אני כבר לא צריך לעמוד על המנגל - מדליק את הפחמים בכוס פחמים גדולה ושופך אותם מוכנים למנגל...ופה הסתיימה העבודה שלי.
*כל העסק מתאים לאירועים קטנים - עד 8 אנשים, מעבר לזה כבר אין ברירה וצריך להדליק מנגל גדול..
**אני אוהב מנגל פחמים, לא סובל את הגז.. זאת בחירה אישית שלי.
מניח שיהיו הערות/הצעות לשיפור - בכיף.
וכמובן שבלי תמונות לא שווה כל הפוסט....
ואו,
אצלנו כולם מדברים על שולחן מנגל קוריאני.
כל הכבוד!
נכתב מהנייד
andy.shaked
25-05-23, 11:10
רעיון מגניב ביותר, רק שאלה קטנה, המנגל לא מפיץ חום רב מדי לשאר השולחן והאנשים ?
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
נהדר! וגם - רמה גבוהה מאוד של ביצוע.
הצעות לשיפור? רק לגבי הרשת. היה כאן בעבר פירוט של עידו לוריה לגבי איך לבנות רשת מפרופילים ( ולא מוטות עגולים )- מניסיון זה אחד הדברים שמשדרגים כל מנגל.
אסף.
מגניב מאוד!!!!
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
עשן לא הורג אותכם בישיבה תוך כדי צלייה?
Sent from my SM-A325F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
25-05-23, 11:23
נהדר. יופי של ביצוע ורעיון.
אהבתי מאוד את הקונספט מביקוריי התכופים בקוריאה, ואף שאלתי כאן בעבר עם כוונה לביצוע.
לא הלכתי עם זה קדימה, אבל אנחנו מדי פעם רוכשים בשר טרי, שמים במרכז השולחן כירת אינדוקציה עם פלטת פסים, וזה כיף. הארוחה מתמשכת סביב הכנת הבשר, ואין סנג'ר מסכן שעומד בצד.
GodsFather
25-05-23, 12:21
עשן לא הורג אותכם בישיבה תוך כדי צלייה?
Sent from my SM-A325F using Tapatalkמוסיף לשאלה - איך אתם מונעים מהלהבות לעבור את הרשת, למשל כאשר יש הרבה שומן נוטף (פיקניה מישהו?)
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ביצוע יפה ונראה מאוד איכותי, איך יושבים שיש צלעות כבש על המנגל? כמות אדירה של עשן בגלל השומן...?
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה נהדר!
יש מצב לקבל את הקובץ של הסקצ'אפ?
boaz avrahami
25-05-23, 17:21
עבודה יפה במיוחד אבל אני לא משוכנע שזה יהיה מאוד שמיש.
הן בגלל העשן, החום וגם העץ כנראה יסבול. ימים יגידו.
אגב, איזה עץ זה?
הוא ממש יפיפה.
למי שאמר גריל קוריאני, אני זוכר קולט עשן מעל והיה שם גם מים מתחת. אולי לטובת קליטת השומנים, לא זוכר כבר. רק זוכר שהחליפו לי באמצע הארוחה את הכלי עם המים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
באמת יפיפה.
מי שבקטע הקוריאני אני משתמש בכזה:
https://he.aliexpress.com/item/1005002768948887.html?spm=a2g0o.order_li st.order_list_main.17.6275586ap74TE2&gatewayAdapt=glo2isr
143720
לא יודע איך הוא עם בשר, אני עושה איתו חצילים עם הכיריים.
אז ככה;
1. מבחינת החום אין שום בעיה, בחלק התחתון יש קופסת בירץ שמגינה על היושבים מסביב, לא מרגישים כלום.
2. לגבי העשן - מכיוון שאת הפחמים אני מדליק בחוץ כבר יש הרבה פחות עשן כשאני מעביר אותם מוכנים למנגל ודבר שני כשאין כמות בשר גדולה מדי - לא יותר משני סטייקים ברוחב - אז יש פחות עשן. לא אומר שאין בכלל כי בהחלט יש, אבל רק כאשר מגיעה בריזה, אחרת העשן עולה ישר למעלה. בכל מקרה לא משהו שממש גורם לבעיה ואף אחד לא באמת התלונן עד עכשיו, החוויה הכללית בהחלט משתיקה את התלונות :)
3. בנושא הרעיון של המנדף העליון, חשבתי על זה - הבאתי שני מאווררים של ארון תקשורת, אני אבנה להם מנדף יניקה אסטתי ולא גדול שיישב גבוה מעל המנגל - כנראה שזה יצטרך להיות ניסוי וטעיה עד שנמצא את הדרך הנכונה.
4. מישהו העיר לגבי הרשת - אז התלבטתי הרבה, במנגל הארגנטינאי שבניתי אכן יש פרופילי זוית ולא עגולים, אבל פה העגולים יותר מתאימים ואסטתיים, אין בעיה עם הטפטוף של השומן כי הפחמים נמצאים עמוק בפנים ולא צמודים לרשת (עומק הקופסה כ 14 ס"מ)
5. שכחתי להוסיף - השולחן נמצא בחוץ תחת גפן והעץ צבוע ביאכט ורניש, אז כדי לשמור על ניקיון והגנה מהשמש והגשם הזמנתי כיסוי מושלם מ PVC..מצורפת תמונה כאן.
עכשיו אני בדיוק מדליק שוב.. :cool:
רעיון יפה וביצוע מעולה.
אם יש לך את החתיכה המנוסרת מהאמצע תחתוך אותה למידות של המנגל. יהיה שולחן יפה ואסטטי כאשר אין שימוש במנגל.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.