PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפשים להחליף רכב שני בג׳יפ

shacharsa
28-05-23, 11:04
ג'יפ ראשון להבין את אם אנח׳נו אוהבים את זה
שלום לכולם,

יש לנו רכב שני שמשמש רק אותי בנסיעות של פעמיים בשבוע לתל אביב, אנחנו רוצים להחליף אותו ברכב שטח ולהבין אם אנחנו אוהבים את הטיולים (בכללי כן)

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 40 אלף
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? יהיה מימון נפרד לתחזוקה
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? חמש נפשות עם שני כלבים גדולים, נרצה לעשות קמפינג ולינה בשטח

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? היום הנסועה השנתית שלי עומדת על גג 5000 ק׳´מ עם טיולים אני חושב שנגיע ל10000 קמ (בהנחה ונתחבר לקונספט)
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? לא יומיומי, ויכול לעמוד כמה ימים
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? היום אני מבצע את רוב התחזוקה (חוץ מגיר..)
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מקום מרכזי

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? כנראה שבהתחלה טיולים רגועים ולא יותר מידיי אקסטרים
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? כן היום אנחנו מטיילים לפעמים עם חבר שיש לו פראדו
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). עין עקב

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני - אוטומטי
ב. מנוע דיזל/בנזין - לא משנה
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) ארוך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? לא משנה

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? אני חושב לכיוון פורסטר אבל המליצו לי ללכת על רכב עם הילוך כח.. פג׳³רו מזדקן יעשה את העבודה ?

תודה לכולם

erezgur
28-05-23, 11:32
ברוך הבא לפורום,

כפי שראית - לפעמים יש באג מעצבן באתר וההודעות מופיעות כגיבריש. ממליץ לבדוק לאחר השליחה ואם אתה רואה גיבריש, להעתיק את ההודעה ולנסות לשלוח אותה מדפדפן אחר, מהטלפון או ממחשב אחר. אפשרות אחרת היא להעזר באתר ש"מתרגם" את ההודעה לעברית, כמו שמופיע בעריכה שעשיתי להודעה המקורית שלך :)

לגבי העניין עצמו - כאשר מחפשים רכב שטח בתקציב צנוע, למשחה של חמישה + כלבים - זה מכוון לרכב ארוך, מיושן יחסית, עם משמעויות לגבי הוצאות תחזוקה.

מצב השוק היום הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני שנה שנתיים כך שאם קצת סבלנות ולימוד השוק המשימה כנראה אפשרית.

"עין עקב" זו לא דוגמא טובה לטיול כי כל רכב שטח, כולל רכבים רכים, יכול להגיע לשם. גם הפורסטר שהזכרת. מצד שני אם אתם מתכוונים לטייל עם חברים שיש להם פראדו - ז מכוון לכב עם הילוך כח, אחרת יש סיכוי שהחברים לא תמיד ישמחו לטייל עמכם :)

ציינת שאתה מטפל לבד ברכבים וזה אולי יאפשר לבחון גם כמה רכבים שעשויים להיות הרפתקאה פחות נעימה למי שנדרש להכניס למוסך על כל פיפס מהרכב (ויש לא מעט פיפסים כאלו ברכבים מיושנים ובמיוחד ברכבי שטח).

תצטרך "לשבת" על הלוחות במשך תקופה ולחוש קצת את השוק, כמובן לחזור לכאן ולהתייעץ לגבי רכבים כאלו או אחרים ולשמוע את מגוון הדעות שאנחנו יודעים להשמיע. כל פעם שיעלה כיוון מסויים - תוכל למצוא כאן שרשורי עבר עם הבעיות שנפוצות של אותו רכב ולהתחיל לגבש דעה.

shacharsa
28-05-23, 11:54
תודה רבה על התגובה והתיקון של הטקסט,

ראיתי בלוחות השונים פג׳רו ארוך סביב שנת 2005-2006 , כולם עם סביב ה400 אלף קילומטר , ויש לי כמה שאלות:
1. מה רמת האמינות שלהם ?
2. מחירי חלקי וטיפולים ?
3. יש להם מחלות מסוימות שאני אמור לבדוק ?

הסתכלתי גם על רקסטונים משנתונים יותר גבוהים, אבל לפי מה שהבנתי החלקים שלהם מאוד יקרים (לא יודע אם זה נכון או לא..)

ש01
28-05-23, 12:12
אתם 5 נפשות, 2 כלבים גדולים, קמפינג
כל אלו ביחד, לעניות דעתי הלא קובעת, יש לך רק 2 אפשרויות:
טנדר או סברבן/יוקון.
ולמה?
בנסיעה, לא כל שכן בשטח, הכלבים הרבה פחות יציבים ולכן זזים, מועדים ועוד. אתה צריך לתת להם מקום.
כלב גדול שימעד וידרוך עליך - לא נעים, במיוחד עם הציפורניים.
עכשיו תכפיל את האירוע פי 10 (לשעה, לפחות) והנסיעה של היושבים מאחור הפכה לסיוט.
אז למה לא בתא המטען?
והיכן כל הציוד לקמפינג?
על הגג?
ומה עם הפגיעה ביציבות ומרכז הכובד שהעלית?

לכן הפתרון הוא טנדר.
תצטרך לחפש ולראות הרבה מהם.
טנדר ב 40000 ש"ח יהיה חדיש יותר מרוב רכבי השטח אבל גם עם יותר ק"מ.
מצד שני - יש גם מציאות.

לא תהיה מוגבל בכמות הציוד ולא תהיה מוגבל במקום לכלבים.

בהצלחה

shacharsa
28-05-23, 13:07
טנדר יכול לבוא גם בחשבון, איזה טנדרים מומלצים למשפחה (שלושה ילדים קטנים) ? הבנתי שהמושב האחורי בהיילוקס הוא סיוט..

ש01
28-05-23, 13:38
מאז הבאפאלו של אבא שלי, פחות יצא לי לנסוע בטנדרים, יש כאן כמה שנוסעים בכאלו ולהם בטח מידע עדיף על שלי.
אבל,
1. נאמר לי לא פעם שהניסן (נבארה?) הוא הנוח ביותר (ומעט נמוך).
2. איסוזו די מקס ביטורבו - אחלה טנדר, שים לב לריקול בנושא ניקוי ממירים ועליית מפלס השמן - הבנתי שמדובר באירוע בעייתי..
3. שמעתי המלצות מאוד חמות על הפולסווגן אמארוק, יש שם 2 מנועים - החזק יותר.

נמרוד
28-05-23, 13:51
טנדר יכול לבוא גם בחשבון, איזה טנדרים מומלצים למשפחה (שלושה ילדים קטנים) ? הבנתי שהמושב האחורי בהיילוקס הוא סיוט..

תקרא את זה, בהקשר של טנדר:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3946

הטנדר היחיד שאני יכול להמליץ עליו בלב שלב זה היילקס ויגו (שנת מודל 2006-2015). לצערי אני רואה שאין ביד 2 אפילו אחד בתקציב שלך... הדגם הקודם צפוף יותר משמעותית, בקבינה ובארגז. האופציה הבאה היא איסוזו דימקס, כאלו אני רואה שיש, מודלים 2007-2008. שווה לבדוק אם יש משהו למכירה קרוב אליך.
https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=4&model=429&price=35000-45000

ishc
28-05-23, 14:07
אני יכול להמליץ לך לחפש מיצובישי האנטר מהניסיון האישי שלי: https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/118978-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%98%D7% 9C%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A8-2014

ממליץ בחום לחפש ידני ולא אוט' גם מבחינת אמינות וגם מבחינת ביצועי שטח.
למרות שאוהבים לרדת עליו פה ולהתייחס אליו כאנדרדוג, אצלנו הוא טייל בכל הארץ והיה מעולה!!!
לגבי המושב האחורי, זה כנראה יהי מאתגר מבחינת רוחב בכולם.

צריך לחפש אחד שמור וטוב.

בהצלחה

נמרוד
28-05-23, 14:09
צחי צודק, מיצובישי האנטר ידני 2006-2009 גם אופציה טובה.

shacharsa
28-05-23, 15:48
תודה רבה לכולם, אלך לעשות סיבוב ניסיון על הטנדרים שהציעו פה

asafk
28-05-23, 15:56
המושב האחורי בטנדרים המודרניים עדיף על זה של רוב רכב הפנאי שטח. זה בזכות העובדה שהוא לא יושב על בתי הגלגלים ולכן כל הרוחב שלו שימושי ובלי הבליטות בצדדים והבליטה המעצבנת באמצע.
אצלנו - משפחה של 5, הגדולים כבר גדולים - מטיילים לא מעט בטנדר כזה.

עכשיו אני שולח אותך בתור בדיקה לקטגוריה הבאה של טנדרים גדולים. ראם. ההוצאות השוטפות גדולות יותר וזו משאית גם מבחינת ביטוח וגם מבחינת רשיון הנהיגה. אבל מקום לא חסר בכלל.....

אסף.

asafk
29-05-23, 21:14
תקרא את זה, בהקשר של טנדר:
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/3946

הטנדר היחיד שאני יכול להמליץ עליו בלב שלב זה היילקס ויגו (שנת מודל 2006-2015). לצערי אני רואה שאין ביד 2 אפילו אחד בתקציב שלך... הדגם הקודם צפוף יותר משמעותית, בקבינה ובארגז. האופציה הבאה היא איסוזו דימקס, כאלו אני רואה שיש, מודלים 2007-2008. שווה לבדוק אם יש משהו למכירה קרוב אליך.
https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=4&model=429&price=35000-45000ואני בכלל לא ממליץ לחשוב על דימקס לפני שנת 2012. הדימקס הישן עם מוטות פיתול מלפנים וקפיצים מתחת לסרן מאחור וללא אפשרות לנעילה, נופל מההאנטר שנהנה מסלילים מלפנים, עלים מעל הסרן מאחור ונעילה מקורית בכל פרמטר שקשור לשטח.
בנוסף לזה הקבינה שלו קטנה יותר וצפופה - ובשורה התחתונה כאשר רוב המתחרים בסגמנט כבר היו טנדרים מודרניים הוא נשאר טנדר-עונש של עשור קודם.

אסף.

-->