PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה הכי חשוב שיהיה בערכת עזרה ראשונה

ehudzeelim
01-06-23, 12:09
בעקבות אחד השרשורים מהזמן האחרון, נזכרתי שכדאי לרענן ולשפר את הערכה שלי. רציתי לשאול מה לדעתכם הפריטים החשובים שכדאי שיהיו בערכה?
(ובתקווה שלא נזדקק להם)
תודה

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

גיא
01-06-23, 12:51
פעם נסעתי עם תיק חובש רציני.
אינפוזיות ..קיבועים .. אייר ואיי ... עניינים ..

כיום יש לי 2 פלסטרים בארנק ושישיית מים בתא מטען.

זה תלוי איזה מין טיולים אתה עושה.
וזה תלוי כמה אתה מורעל ..

Sent from my DN2103 using Tapatalk

ehudzeelim
01-06-23, 13:10
לא מורעל בכלל..
הכוונה היא ציוד לחירום, לא אקמולים וכדומה. דברים אלמנטריים שחובה (לדעתכם) שיהיו ברכב שמטייל רחוק מכבישים, וצריך להסתדר בעצמו עם תרחישים בסיסיים של עזרה ראשונה.
דוגמה לציוד כזה: התחבושות נגד כוויות שעלו פה בשרשור ההוא, ולא הייתי מודע לקיומו של מוצר כזה בכלל.

asafk
01-06-23, 13:35
יש כאן דיון ותיק שלי בנושא.
אצלי בסופו של דבר ערכה קטנה עם דברים קטנים, תמיד ברכב - ועוד ערכה גדולה לטיולים עם אמצעי חבישה, קצת תרופות בסיסיות, ובעיקר המון דברים לכוויות.

אסף.

איציק - 4X6ZH
01-06-23, 14:31
חוסם עורקים
תחבושת אישית

איל מ
01-06-23, 14:36
אצלי יש את המאסט (מציל חיים):
-ח"ע.
-תחבושת אישית.
אייר וויי.
משולש לקיבוע.
בנוסף יש מותרות ודברים שמשתנים בהתאם לגיל של הלקוחות העיקריים (הילדים):
ספונג'טות אלכוהול.
יוד.
פלסטרים טובים.
תחבושת גאזה.
אקמול (יבש. כל הג'ל למיניהם מחזיקים פחות טוב בתנאי רכב).
משחה נגד כוויות- לא קבוע באוטו, אלא מצטרפת בטיולים.

ד ו ר ו ן
01-06-23, 14:53
עצירת דימומים- יש היום תחבושות אישיות עם רצועה מובנית שיכולה להדק עד כדי חוסם עורקים, ויש כאלו עם חומר מעודד קרישה

תחבושות כויות. תמיד טוב, במיוחד עם יש ילדים.

AW אם יודעים איך להשתמש.
3 משולשים לקיבוע+ סד 30סמ לשברים.

פלסטרים, פדי גזה וגליל וגזה.

חומר חיטוי, לא אלכוהולי.

איל מ
01-06-23, 16:04
עצירת דימומים- יש היום תחבושות אישיות עם רצועה מובנית שיכולה להדק עד כדי חוסם עורקים, ויש כאלו עם חומר מעודד קרישה
.

אז באמת עברתי עם איזה חובש על התיק שלו, והוא הראה לי תחבושות שלטענתו דוחפים בשלמותן לתוך הפצע לעצירת הדימום.

את כל הפלאים הללו אני לא מכיר לצערי (וגם לשמחתי).

ishc
01-06-23, 17:02
מצטרף לשרשור, יש לקנות ערכה מוכנה טובה? במיוחד למי שנוסע עם ילדים קטנים?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

ehudzeelim
01-06-23, 17:17
רשמתי לי תודה לכולם

איל מ
01-06-23, 17:57
מצטרף לשרשור, יש לקנות ערכה מוכנה טובה? במיוחד למי שנוסע עם ילדים קטנים?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

כשאני חיפשתי, לא מצאתי משהו טוב.
ממש כמו ערכת קפה. אתה צריך להרכיב בעצמך.
פלסטרים למשל, יש טובים ויש כאלו שנושרים מהאצבע עוד לפני שחזרת לחתוך את הפטרוזיליה שבגללה נזקקת לפלסטר מלכתחילה. לרוב מה שיש בערכות המוכנות, זה הסוג הגרוע.

אוהב נגב
02-06-23, 00:48
חושב ששייך לכאן....
יש אפליקציה של מד"א שנקראת מד"א שלי והתחברות לאפליקציה משדרת למוקד מד"א מיקום בשידור לוויני וקשר טלפוני עם המוקד. תבדקו אותי שאיני טועה ומטעה. אני חושב שאם בספר של מאיר שלו (נידמה לי שזה היה שניים דובים היתה לגיבור האפליקציה הזו, הוא היה מצליח להציל את בנו שהוכש במדבר).
יאיר

Zevulun
02-06-23, 02:14
אני מחזיק ברכב קבוע תיק עם "כל" הציוד (אני עובד לשעבר ומתנדב בהווה במד"א)
דקות ארוכות אני שובר את הראש מה רלוונטי למי שאין לו הכשרה ואני מקווה שאני לא מטעה אף אחד.

לדעתי המינימום זה הציוד שצריך לצורך עצירת דימומים חבישות וקיבועים, פלסטרים לא יחזיקו הרבה זמן ברכב, הם מתפרקים בחום. במקום פלסטרים אפשר להחזיק באוטו פדי גזה ומיקרופור.
מעבר לזה כל אחד לפי הכשרתו ויכולותיו
הוזכר פה תחבושות המוסטטיות, הם דבר מדהים ומציל חיים כשצריך
יש כמובן את הנושא של ניהול נתיב אוויר, הוזכר פה AW זה מתאים רק למי שבאמת יודע להשתמש בהם ולהתאים נכון למטופל אחרת זה גוף זר.
מעל זה יש מפוחי הנשמה למבגור ולתינוק, שוב למי שבאמת מבין בזה אבל לא לשכוח שעדיף להתעסק בעיסויי חזה שכל אחד יכול לעשות והם הכי חשובים כשאין דופק

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

asafk
02-06-23, 09:20
הזכרת הכשרה. לדעתי יותר חשוב מהכל.

אסף.

ehudzeelim
02-06-23, 09:30
לגבי התחבושות ההמוסטטיות,
האם יש סוג מסוים מועדף?
והאם ניתן לקנות בבתי מרקחת, ואם לא אז איפה?
תודה

גיא
02-06-23, 09:36
לגבי התחבושות ההמוסטטיות,
האם יש סוג מסוים מועדף?
והאם ניתן לקנות בבתי מרקחת, ואם לא אז איפה?
תודה

Sent from my SM-J710F using Tapatalkתסתכל בשרשור שלי לגבי זה

ehudzeelim
02-06-23, 10:16
תסתכל בשרשור שלי לגבי זה

Sent from my DN2103 using Tapatalkהסתכלתי אולי פספסתי משהו?
ראיתי שם לגבי תחבושות לכוויות, אני מתכוון לתחבושות אישיות שמעודדות קרישה

גיא
02-06-23, 10:18
כן. פספסת.

קניתי גם ג'ל לטיפול בכוויות וגם תחבושות עוצרות דימום.

וגם שיבחתי את החברה שהציע דורון.

אפילו היתה לי חוויה חיובית מפתיעה עם צ'יטה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230602/dbb594f736f7bd2b0e06af08d129fe9a.jpg

ehudzeelim
02-06-23, 10:45
תענוג תודה

yovavz
03-06-23, 09:06
קח בחשבון שלתחבושות (ולאבקות) המוסטטיות יש בד"כ תאריך תפוגה של כ-5 שנים

ד ו ר ו ן
03-06-23, 14:00
קח בחשבון שלתחבושות (ולאבקות) המוסטטיות יש בד"כ תאריך תפוגה של כ-5 שנים

לרוב הציוד הרפואי יש תוקף של 5 שנים.

The_doctor
04-06-23, 13:07
בתור חובש קרבי בצבא בדימוס, רופא בהווה, מטייל ומטפל בטראומה בשגרה ובחירום, אסכם לכם שאפילו לרופא מנוסה אין באמת יכולות לטפל בהכול כי תמיד יהיה חסר משהו. ותמיד אפשר להתכונן לעוד תרחיש מונפץ

האגנדה שלי וממה שלומדים במד"א ותורת הטיפול הרפואי של צה"ל מסכמת - ישראל יחסית מקום קטן יש בתי חולים במרחק 30-40 דקות נסיעה פרט מעומק המדבר או מרמת הגולן עד לזיו או פוריה (למרות שאני מאמין שניתן לעשות זאת ב30 דקות) לגבי הנגבב זה יותר בעייתי כל דבר מחוץ לגזרת צומת סיירים\אוהלים אתה עובר כבר את ה30 דקות נסיעה מסורוקה - ויסופטל לא נחשב בית חולים טראומה או ערוך מקרים קשים יפונו על ידי מסוק לסורוקה או שיבא

ואם אתה באמת בצרות וזה עניין רציני 669 יתערבו ויגיעו אליך לאן שצריך - כל מה שצריך זה להחזיק את הבן אדם בחיים עד שמגיע לבית חולים זה הכול, לא נתחיל לעשות ניתוחי חזה ולשחק אותה גרי אנטומי באמצע המדבר. - גם במבצעים ומלחמה אנחנו פחות עושים את זה, כמה שיותר להעיף את הפצוע למקום הטוב ביותר בשבילו שזה בית חולים.

בעגה המקצועית זה נקרא SCOOP AND RUN - תעשה מה שצריך לייצב את המצב ולקנות את הזמן שיתן לפצוע להגיע חי לבית החולים

בגדול זה אומר לשמור על ABC
AIRWAY - ניהול נתיב אוויר
BREATHING - נשימה
CONTROL BLEEDING - עצירת דימומים

AIRWAY - ברוב המקרים הטיית ראש \ הרמת לסת וניקוי הפרשות זה מספיק בשביל לשמור על נתיב אוויר פתוח ולמנוע חנק
BREATHING זה אומר להנשים את החולה, אפשר פה לפה, או אמבו למי שיש לו תקציב ומקום לסחוב את זה - אני לא סוחב עלי אמבו
CONTROL BLEEDING - זה הנקודה הכי חשובה שבה אפשר להציל בן אדם בפחות מ10 שניות או לתת לבן אדם למות על שטות - תחבושת אישית שיודעת להפעיל לחץ כמו התחבושת ההישראלית או חוסם עורקים - אני ממליץ על חוסמי עורקים אמריקאים CAT - מוכרים אותם בNAR תעשו גוגל - שימו לב לא לקנות מאמזון \ אליאקפסרס יש המון זיופים שיכשלו ברגע האמת וזה לא שווה את החסכון בכסף.

בתאכלס בפקל שלי אני לוקח
- CAT חוסם עורקים 1
- תחבושת אישית ישראלית -1
- משולש קיבוע - 2
-תחבושת אלסטית - 2
- פלסטרים - מגוון
-שמיכת מילוט - 1
- לייקופפלסט לקיבועים
- חומרי חיטוי
- פינצטה לכל הקוצים
- מלע"כ שזה מספריים רצינים שחוכתים הכול - להפשטה וחיתוך חומרי חבישה
- מזרקים ומחטים
- אמפולה של סליין 0.9%
- אמפולה של אנדרנלין
- אמופלה של דורמיקום
- מחט לניקור חזה - NEEDLE APPLICTION
- סט עירוי עם עם 2 אמפולות של חצי ליטר סליין 0.9%

הציוד הנ"ל בעיקר לרופא \ פראמדיק שמיומן בטיפול במצבי חירום - לאדם עם הכשרה בסיסית או חובש - אין מה לעשות עם כל התרופות הללו וערכות עירוי או ניקור חזה

כמובן שכמו כל רשימה אין לזה סוף, אפשר לסחוב בלוני חמצן, ו דפירלבטטורים, מנשם, ערכות חדר ניתוח ואפילו אקמו.
השאלה כמה זה יעזור לי בשטח כי בסוף זה אדם 1 מטפל וכל השאר מסתכלים ומנסים לעזור או לצלם לווטאהפ ולהפעיל מנשם או לבצע טרוקר באמצע השטח שאתה לבד זה מסובך הרבה יותר מאשר הדברים הבסיסים שניתן לעשות ולהקדם פינוי מהיר.

לא עלינו
סעו בדרכים משובושות ושנחליף את הציוד כל כמה שנים בשל פג תוקף ולא בשל רענון

אומי5
04-06-23, 14:49
אני חושב שהפתרון הכי טוב זה לטייל עם המגיב מעלי.

אוהב נגב
04-06-23, 16:22
בתור חובש קרבי בצבא בדימוס, רופא בהווה, מטייל ומטפל בטראומה בשגרה ובחירום, אסכם לכם שאפילו לרופא מנוסה אין באמת יכולות לטפל בהכול כי תמיד יהיה חסר משהו. ותמיד אפשר להתכונן לעוד תרחיש מונפץ

האגנדה שלי וממה שלומדים במד"א ותורת הטיפול הרפואי של צה"ל מסכמת - ישראל יחסית מקום קטן יש בתי חולים במרחק 30-40 דקות נסיעה פרט מעומק המדבר או מרמת הגולן עד לזיו או פוריה (למרות שאני מאמין שניתן לעשות זאת ב30 דקות) לגבי הנגבב זה יותר בעייתי כל דבר מחוץ לגזרת צומת סיירים\אוהלים אתה עובר כבר את ה30 דקות נסיעה מסורוקה - ויסופטל לא נחשב בית חולים טראומה או ערוך מקרים קשים יפונו על ידי מסוק לסורוקה או שיבא

ואם אתה באמת בצרות וזה עניין רציני 669 יתערבו ויגיעו אליך לאן שצריך - כל מה שצריך זה להחזיק את הבן אדם בחיים עד שמגיע לבית חולים זה הכול, לא נתחיל לעשות ניתוחי חזה ולשחק אותה גרי אנטומי באמצע המדבר. - גם במבצעים ומלחמה אנחנו פחות עושים את זה, כמה שיותר להעיף את הפצוע למקום הטוב ביותר בשבילו שזה בית חולים.

בעגה המקצועית זה נקרא SCOOP AND RUN - תעשה מה שצריך לייצב את המצב ולקנות את הזמן שיתן לפצוע להגיע חי לבית החולים

BREATHING - נשימה

AIRWAY - ברוב המקרים הטיית ראש \ הרמת לסת וניקוי הפרשות זה מספיק בשביל לשמור על נתיב אוויר פתוח ולמנוע חנק
BREATHING זה אומר להנשים את החולה, אפשר פה לפה, או אמבו למי שיש לו תקציב ומקום לסחוב את זה - אני לא סוחב עלי אמבו
CONTROL BLEEDING - זה הנקודה הכי חשובה שבה אפשר להציל בן אדם בפחות מ10 שניות או לתת לבן אדם למות על שטות - תחבושת אישית שיודעת להפעיל לחץ כמו התחבושת ההישראלית או חוסם עורקים - אני ממליץ על חוסמי עורקים אמריקאים CAT - מוכרים אותם בNAR תעשו גוגל - שימו לב לא לקנות מאמזון \ אליאקפסרס יש המון זיופים שיכשלו ברגע האמת וזה לא שווה את החסכון בכסף.

בתאכלס בפקל שלי אני לוקח
- CAT חוסם עורקים 1
- משולש קיבוע - 2
-תחבושת אלסטית - 2
- פלסטרים - מגוון
-שמיכת מילוט - 1
- לייקופפלסט לקיבועים
- חומרי חיטוי
- פינצטה לכל הקוצים
- מזרקים ומחטים
- אמפולה של סליין 0.9%
- אמפולה של אנדרנלין
- אמופלה של דורמיקום

הציוד הנ"ל בעיקר לרופא \ פראמדיק שמיומן בטיפול במצבי חירום - לאדם עם הכשרה בסיסית או חובש - אין מה לעשות עם כל התרופות הללו וערכות עירוי או ניקור חזה

כמובן שכמו כל רשימה אין לזה סוף, אפשר לסחוב בלוני חמצן, ו דפירלבטטורים, מנשם, ערכות חדר ניתוח ואפילו אקמו.
השאלה כמה זה יעזור לי בשטח כי בסוף זה אדם 1 מטפל וכל השאר מסתכלים ומנסים לעזור או לצלם לווטאהפ ולהפעיל מנשם או לבצע טרוקר באמצע השטח שאתה לבד זה מסובך הרבה יותר מאשר הדברים הבסיסים שניתן לעשות ולהקדם פינוי מהיר.

לא עלינו
סעו בדרכים משובושות ושנחליף את הציוד כל כמה שנים בשל פג תוקף ולא בשל רענון
אני חושב שתגובה מס. 12 בשירשור הזה לגבי אפליקציית מד"א שלי מתחברת לנאמר כאן בגלל היכולת להתחבר מאמצע המדבר עם מוקד לוויני להסדרת חילוץ קריטי.

גיא
04-06-23, 17:02
איך טלפון סלולרי רגיל מתחבר לוויינים ?

שחר גרינברג
04-06-23, 17:46
הדרך הטובה ביותר לקבל חילוץ מהיר בשטח היא להתקשר 100
בהתאם לאזור יעבירו את הקריאה ליחידת החילוץ האזורית של המשטרה.

הם גם מי שמזעיקים מסוק (צבאי/משטרתי/669 וכו) ומכווינים אותו למיקום.

Sent from my iPhone using Tapatalk

alto
04-06-23, 17:50

Sent from my iPhone using Tapatalkובמידה ואין קליטה, נסו לשלוח sms למישהו שיזעיק את המשטרה, כמה שיותר מידע ובעיקר מיקום.

ארנון

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
04-06-23, 18:03

בלי ציוד מינימלי לעצור דימום עדיף אפליקציה של חסד של אמת.

גיא
04-06-23, 18:17
בלי ציוד מינימלי לעצור דימום עדיף אפליקציה של חסד של אמת.אתה רציני לא יודע להשתמש בחגורת בטיחות או רצועת אביזרים לעצור דימום קטן ?....

לא מאמין לך

שחר גרינברג
04-06-23, 18:50
בלי ציוד מינימלי לעצור דימום עדיף אפליקציה של חסד של אמת.

כבר חשבתי שהפעם לא תמצא על מה להגיב....

בכל מקרה כמו שהדוקטור כתב מעליי ברוב המקרים המטרה היא להוציא את הפצוע כמה שיותר מהר מהשטח ושיגיע כמה שיותר מהר לחדר מיון.

כל הבין לבין תעשה הכי טוב שאתה יכול בהתאם להכשרה שיש לך

עירא
04-06-23, 18:58
בהתאם לאזור יעבירו …

שאלה,
ניסית פעם להתקשר 100 ולהסביר למוקדנית איפה יש ארוע?
פעמיים יצא לי לנסות.
פעם אחת לדווח על רכב נטוש באופן חשוד בצד המערבי של הכביש בין צומת צפית לצומת חתרורים (בערך אחרי 6 קמ דרומית מצומת חתרורים) מיותר לציין שלקח לי קרוב ל-10 דקות להסביר למוקדנית איפה זה….
פעם שנייה תאונה על כביש 4 לכיוון צפון 1 קמ דרומית למחלף יבנה ממש ליד השלט שמעל הכביש. גם כאן חלפו דקות ארוכות עד שהגיע אופנוען יס״מ שדיווח במערכת הפנימית שלהם.
אם יש אפליקציה שיודעת לשלוח נ.צ. למישהו שיודע מה לעשות עם זה, זה מבורך….

GodsFather
04-06-23, 19:00
.

מילת מפתח.

מי שלא הוכשר, שיכשיר את עצמו בקורס ועדיף כמה. לא משנה כמה התיק מלא ציוד אם לא יודעים איך להתמודד.

לא כולם מורגלים לראות דם, בטח כשזה של היקרים להם וכמובן עוד תרחישים כמו חנק, הכשה, כוויה ועוד ובסביבה שהיא לא הבית.

בין סדנת עישון בשר לגרגורי ויסקי

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
04-06-23, 19:11
הנוער סיימה בדיוק את הקורס של מד"א.
בגדול, היא פסלה לי את כל התיק כי בזה כבר לא משתמשים ובזה כבר לא משתמשים וזה גרוע. ובמילים אחרות כל מה שלמדתי לפני 20 שנה כבר לא תופס. אמרתי לה הלו הלו גם תחבושת אישית של פעם הצילה הרבה אנשים אל תתנשאי.
בקיצור....
קיבלה מטלה לבנות תיק חדש בעזרת הידע שצבר ובעזרת המדריכה בקורס. נראה מה ייצא מזה.

אסף.

alto
04-06-23, 19:33
שאלה,
פעמיים יצא לי לנסות.
פעם אחת לדווח על רכב נטוש באופן חשוד בצד המערבי של הכביש בין צומת צפית לצומת חתרורים (בערך אחרי 6 קמ דרומית מצומת חתרורים) מיותר לציין שלקח לי קרוב ל-10 דקות להסביר למוקדנית איפה זה….
פעם שנייה תאונה על כביש 4 לכיוון צפון 1 קמ דרומית למחלף יבנה ממש ליד השלט שמעל הכביש. גם כאן חלפו דקות ארוכות עד שהגיע אופנוען יס״מ שדיווח במערכת הפנימית שלהם.

בחילוץ (רפואי/חירום) זה בד''כ עובד אחרת, ברגע שתגיד שאתה בערבה/ מכתש/הרי אילת/.. יעבירו אותך למוקד בד''כ הטלפון האישי של מפקד יחידת החילוץ הרלוונטית, הוא כבר מכיר את השטח שלו יותר משאני מכיר את הגינת מטר על מטר שלי.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

שחר גרינברג
04-06-23, 19:38
יחידות החילוץ מפעילות צוותי איתור שעבודתן היא למצוא את הנק המדוייקת שלך

אני יכול לומר שעד כו תמיד הייתי בצד המחלץ ולא המחולץ
אבל ברגע שהשיחה מועברת ליחידת החילוץ האיתור מתקדם מהר

Snir
04-06-23, 20:01
מילה על אפליקציה, סלולאר ולווין-
האפליקציה של מד"א שלי באמת מומלצת. אבל בהיעדר קליטה היא פשוט לא תעבוד, היא עובדת על תקשורת נתונים סלולרית. טלפון רגיל לא יודע לתקשר בלווין.
מה כן? יש אפליקציות שיודעות לשלוח בסמס את המיקום שלך (סמס דורש פחות קליטה, אבל עדיין צריך שביב של קליטה). מכשיר איתור לוויני (לא טלפון, מכשיר איתור) יודע לשדר מיקום וטקסט באמצעות תקשורת לווינית. עולה כמה גרושים (מכשיר + מנוי) אפשר גם להשכיר. היה פה פעם דיון די ענף על זה בפורום לזכרוני.
ומכל הציוד שנכתב כאן, אני מבין מהדוקטור שדווקא הבסיס שמלמדים בקורס הדרכת טיולים הוא החשוב ביותר - רשימת טלפונים חיוניים בהתאם לגזרת הטיול (שוב, בתקווה שתשיג קליטה) כדי שמישהו ידע להגיע אליך מהר.

ד ו ר ו ן
04-06-23, 20:34
אתה רציני לא יודע להשתמש בחגורת בטיחות או רצועת אביזרים לעצור דימום קטן ?....

לא מאמין לך

יודע אבל זה שרשור על ציוד.
אלתורים בהחלט נחשבים אבל זה אלתור.

ד ו ר ו ן
04-06-23, 20:43
כבר חשבתי שהפעם לא תמצא על מה להגיב....
בכל מקרה כמו שהדוקטור כתב מעליי ברוב המקרים המטרה היא להוציא את הפצוע כמה שיותר מהר מהשטח ושיגיע כמה שיותר מהר לחדר מיון.
מה שהדוקטור כתב במדויק הוא שצריך טיפול ראשוני מציל/משמר חיים.
אחרי זה תתקשר לכל מי שאתה יכול.
או שמקביל לטיפול, תן לנוכח אחר להתקשר.

בעוונותיו הרבים, הייתי חובש במשך שנים רבות, כולל כמה משמרות בנט"ן.
לצערי הגעתי יותר מפעם אחת לאירועים שאנשים התנפצו על הניסיונות התקשרות ולא עשו פעולות מינימליות לעצירת דימום או שימור נתיב אויר.

זה שרשור על ציוד מינימלי מציל חיים+פציעות שטח שציוד מינימלי מתאים יכול להיטיב את החיים לכולם (ע"ע כוויות קטנות, אך מציקות, במיוחד אצל ילדים).

הנגב הוא אכן לא מרכז הסהרה אבל הזמן והמרחק מחילוץ רפואי איכותי יכול להיות עניין של שעות.
גם נסיעה "מהירה" לכביש הקרוב יכולה להיות עניין של מעל שעה, ואז תחכה בשולי כביש 40 לאמבולנס שיג'עג'ע ממצפה, או מסוק.
זמן בו להכשרה מינימלית וציוד מינימלי יש השפעה עצומה על התוצאה.

ד ו ר ו ן
04-06-23, 20:49
י
אבל ברגע שהשיחה מועברת ליחידת החילוץ האיתור מתקדם מהר
"ברגע שעובר ליחידת החילוץ"
זה שלב שלא מגיעים אליו כ"כ מהר. גם כאן היינו.
אם היית/עדיין ביחידת חילוץ, אמורה להיות מוכרת לך החוויה המפוקפקת של לנסות להבין איפה נשוא החילוץ, אם הוא בכלל עונה.

וגם אז, גם ליח' חילוץ הכי מיומנת יש לרוב אלמנט מרחק שלא ניתן לגשר עליו בין רגע.
וכאן נכנס ציוד מינימלי.

השרשור הוא על ציוד עבור מי שרוצה ציוד.
מי שלא בראש שלו להבין מה עושים או לא יכול ברמה האישית גם ככה לא קהל יעד למידע הזה.

מוטי ג.
04-06-23, 20:53
אפשר להציע הצעה?
להרים רענון בסיסי במפגש קיץ או בערב על האש שקורה בימי חמישי פעם בשבועיים (ברוש ליד חורשן נגיד)

לגבי "מד"א שלי" להבנתי, בהנחה שיש קליטה, האיתור ע"ב האפליקציה קורה די מהר ונוח בלי הסברים מילוליים

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

GodsFather
04-06-23, 20:56
"[I].
מי שלא בראש שלו להבין מה עושים או לא יכול ברמה האישית גם ככה לא קהל יעד למידע הזה.

לפעמים חושבים שיכולים אך מגלים בזמן אמת שלא. כל זה רק כי לא התאמנו מספיק/נכון

ד ו ר ו ן
04-06-23, 20:58
לפעמים חושבים שיכולים אך מגלים בזמן אמת שלא. כל זה רק כי לא התאמנו מספיק/נכון
מסכים לגמרי.
אבל זה שרשור ציוד.

גיא
04-06-23, 21:00
מסכים לגמרי.
אבל זה שרשור ציוד.ידע זה כמו ציוד.

רוכשים אותו וצריך לשמור עליו תקין ...

נדב42
04-06-23, 21:10
להרים רענון בסיסי במפגש קיץ או בערב על האש שקורה בימי חמישי פעם בשבועיים (ברוש ליד חורשן נגיד)

זה מספיק חשוב למפגש ייעודי ואולי גם לשרשור ייעודי ..

הנוער סיימה בדיוק את הקורס של מד"א.
בגדול, היא פסלה לי את כל התיק כי בזה כבר לא משתמשים ובזה כבר לא משתמשים וזה גרוע. ובמילים אחרות כל מה שלמדתי לפני 20 שנה כבר לא תופס. אמרתי לה הלו הלו גם תחבושת אישית של פעם הצילה הרבה אנשים אל תתנשאי.
בקיצור....
קיבלה מטלה לבנות תיק חדש בעזרת הידע שצבר ובעזרת המדריכה בקורס. נראה מה ייצא מזה.

אסף.

אפשר לגייס אותה להדריך גם אותנו ?
ואם אפשר יהיה לרכוש ערכה מודרנית נכונה ביחד עם הדרכה איך להשתמש בה, בכלל נהדר [emoji846]

מוטי ג.
04-06-23, 21:13
הופה, תיק עזרה ראשונה ג'יפולוג!
קניתי (דרור /סביון בהאזנה?)

yovavz
04-06-23, 21:18
הבחור ריכז בקישור למטה כמה המלצות, רשימות והפניות לרכישה של ציוד עזרה ראשונה - הוא מפנה את זה בעיקר לצרכים ביתיים ושל הכביש, אבל רלוונטי גם לשטח.
https://zuzu.deals/154404/%d7%93%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%9c-%d7%97%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a5-%d7%9c%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%a2%d7%96%d7%a8%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95/

מוטי ג.
04-06-23, 21:21
פעם מישהו אמר לי, שיהיה לך זמין גם אם אתה לא יודע להשתמש, אולי יהיה לידך מישהו שכן יודע אבל בדיוק באותו רגע אין לו ציוד.
סתם חומר למחשבה.

asafk
04-06-23, 21:59
אני מסכים. שיהיה למקרה שמישהו יודע להשתמש.

אגב... אחרי שנות טיולים לא מעטות. כולל שנים מספר בהדרכת טיולים - הפציעה מספר אחת ובהפרש גדול על כל השאר - כוויות וכדאי להיות ערוכים היטב. השניה היא חבלות שנראות רע ומלחיצות את אימא אבל הן לא עמוקות ועבורן חייבים ציוד לחבישה והסתרה של הפצע.
הפציעות שבגללן צריך לעצור את הטיול נדירות יחסית למזלנו אבל כדאי מאוד להיות מוכנים למרות זה. וכן. גם אם לא תדע להשתמש בהכל.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230604/6231b2d5ef275913d4c5aeda0bed4a14.jpg

מוטי ג.
04-06-23, 22:10
מה שאתה בעצם אומר, תחזיקו באוטו תחבושת והמון חטיפים??

asafk
04-06-23, 22:13
במקרה הזה הוכח שמי שהביאה את החטיפים - ידעה להשתמש בהם. וכך ניצל הטיול.

אסף.

Pageup
04-06-23, 22:29
פעם מישהו אמר לי, שיהיה לך זמין גם אם אתה לא יודע להשתמש, אולי יהיה לידך מישהו שכן יודע אבל בדיוק באותו רגע אין לו ציוד.
סתם חומר למחשבה.

בדיוק כך.

מעבר לזה, ציוד מתקדם (כי לפני 20 שנה לא הבינו כלום) יכול להיות פחות יעיל כי אתה לא יודע להשתמש בו כמו שצריך.
אמנם יש דברים יותר מתקדמים מתחבושת בטן, ח"ע סיליקון ותחבושת מטאלין. אבל מאחר ואלה דברים שהשתמשתי בהם
אז זה מה שיש לי בתיק. יש כמה טריקים חדשים שאני שוקל לקנות (כי הם בעיקר מגניבים), אבל אני לא רואה בזה דחיפות.
לחבר שלי הקיאו בפה תוך כדי הנשמה, וגם לא תמיד בא לך להנשים מישהו שלפני שניה הקיא אז גם יש לי Pocket Mask בתיק.
Airway, גם אם הוא לא סטרילי, יעשה יופי של עבודה (בהנחה שאתה יודע להכניס אותו - וזה באמת לא סיפור רציני ללמוד).

אותי פעם לימדו שחובש טוב זה חובש מאלתר. אז אמנם יש היום את הח"ע של CAT, אבל ואלאכ זה בדיוק ח"ע רוסי שלימדו אותנו לעשות ממשולש ומקל (או עט).

גיא
04-06-23, 22:31
המשך המשפט היה "חובש מאלתר הוא חובש ששכח" ..

ehudzeelim
04-06-23, 23:04
מה שאתה בעצם אומר, תחזיקו באוטו תחבושת והמון חטיפים??

Sent from my SM-N986B using Tapatalkכילדים אהבנו את הסוכריות של הטייסים

איל מ
04-06-23, 23:19
אני חושב שהפתרון הכי טוב זה לטייל עם המגיב מעלי.

זה כמו ההוא_עם_השולחן של תומר הדר,
והאלה_עם_הציוד_חילוץ של אסף ודרור.

Zevulun
04-06-23, 23:23

BREATHING - נשימה

בתאכלס בפקל שלי אני לוקח
- CAT חוסם עורקים 1
- משולש קיבוע - 2
-תחבושת אלסטית - 2
- פלסטרים - מגוון
-שמיכת מילוט - 1
- לייקופפלסט לקיבועים
- חומרי חיטוי
- פינצטה לכל הקוצים
- מזרקים ומחטים
- אמפולה של סליין 0.9%
- אמפולה של אנדרנלין
- אמופלה של דורמיקום

לא עלינו
סעו בדרכים משובושות ושנחליף את הציוד כל כמה שנים בשל פג תוקף ולא בשל רענוןכל מה שכתבת נכון מאד אבל אני בספק גדול אם מישהו לא מיומן יזכור את הABC בשטח ואם מישהו מכאן יזכור ויציל חיים והיה זה שכרך, בלתי אפשרי להעביר קורס בתגובה בפורום באינטרנט ולכן בתגובתי התייחסתי למה שרלוונטי לעצירת דימומים כי את זה כמעט כל אחד למד לעשות ומכיוון שבסופו של דבר אנחנו לא רוצים להתעכב בשטח למעט עצירת דימומים פורצים כמעט כל דבר אחר מיותר למעט מצב של החייאה.

נ. ב.
למה אדרנלין אחד? אם זה לאנאפילקסיס לא כדאי שיהיה לך גם סולומדרול?
ובאותו מידה אירוונט וונטולין?

ehudzeelim
05-06-23, 12:40
הבחור ריכז בקישור למטה כמה המלצות, רשימות והפניות לרכישה של ציוד עזרה ראשונה - הוא מפנה את זה בעיקר לצרכים ביתיים ושל הכביש, אבל רלוונטי גם לשטח.
https://zuzu.deals/154404/%d7%93%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%9c-%d7%97%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a6%d7%99%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a5-%d7%9c%d7%aa%d7%99%d7%a7-%d7%a2%d7%96%d7%a8%d7%94-%d7%a8%d7%90%d7%a9%d7%95/תודה על הקישור
התחלתי משם ומצאתי את רוב הדברים באמאזון. ושלא נזדקק

The_doctor
05-06-23, 13:33
כל מה שכתבת נכון מאד אבל אני בספק גדול אם מישהו לא מיומן יזכור את הABC בשטח ואם מישהו מכאן יזכור ויציל חיים והיה זה שכרך, בלתי אפשרי להעביר קורס בתגובה בפורום באינטרנט ולכן בתגובתי התייחסתי למה שרלוונטי לעצירת דימומים כי את זה כמעט כל אחד למד לעשות ומכיוון שבסופו של דבר אנחנו לא רוצים להתעכב בשטח למעט עצירת דימומים פורצים כמעט כל דבר אחר מיותר למעט מצב של החייאה.

נ. ב.
למה אדרנלין אחד? אם זה לאנאפילקסיס לא כדאי שיהיה לך גם סולומדרול?
ובאותו מידה אירוונט וונטולין?

הי
בתאכלס מה שאני בא לומר זה אם צריך לעצור דימום, אז תעצרו, אם צריך לשמור על נתיב אוויר תשמרו, אם צריך CPR, אז עיסוים הנשמות, העיקר תשאירו את הבן כמה שיותר יציב שיגיע לבית חולים שישאר עם מה לעבוד
לצערי בחדר הטראומה רואים טוב מאוד מי הגיע אחרי שעבדו עליו יפה ושמרו עליו בשטח ומי זרקו לבגאז וטסו לבית חולים והבן אדם מת ברמזור הראשון ובבית חולים כבר לא נשאר מה לעשות, בדעיבד היה לו דימום שכל מה שהיה צריך זה מישהו שילחץ על הנקודה או יניח חוסם עורקים והבן אדם היה חי.

לגבי אנדרנלין יש לי כמה אמפולות, גם הדורמיקיום זה מספיק בשביל רוב הדברים סטייל כמו פטיש 5 וחוטי ברזל עם לדרמן.

אירוונט, סולמרדול, וונטולין, פוסיד, לידאוקאין, וכ'ו יש לי במרפאה, ויש לי בבית, אני לא אסחוב את כל הציוד הזה איתי, כי כמו שאמרתי אין לזה סוף.

נגיד אנאפלקיסיס, יש לי אנדרלין
התקף אסטמה חריף, אפשר גם לתת אנדרנלין
סטרידור קשה, גם פה אנדרנלין יעבוד
החייאה לא עלינו - שוב אנדנרלין
פרכוס ממושך - דורמיקום
פריקת כתף שצריך להחזיר בשטח - דורמיקום
משהו להרגעה בשל שברים - גם פה דורמיקום יעזור - נכון זה קצר טווח אבל זה עדיף על כלום
כמובן שכל מצב יש את המינון שלו ודרכי מתן.

אלו מצבי החירום שבשבילם אני סוחב יחסית מספר מועט של תרופות, כי אין לזה באמת סוף, אפשר להוסיף גם פוסיד לבצקת ריאות, ומגנזיום לרעלת הריון, איקקור ודפיבלטור אם נרצה לעשות היפוך חשמלי ל AFIB בכמריר.

אומי5
05-06-23, 15:24
שאלה,
פעמיים יצא לי לנסות.

אחרי כמה פעמים שניסיתי להסביר למוקדנית איפה הארוע שאני מדבר עליו (נערים משחקים על גשר הרכבת שמדרום למחלף שורק, איפה זה מחלף שורק? באיזה עיר זה?)
הבנתי שפשוט צריך לבקש ששוטר שנמצא באזור X יתקשר כי יש שם Y.

רק לפני שבוע הייתי צריך להסביר למוקדנית איפה זה כביש 35.
ובחיי שיש לי דוגמאות כדי לפתוח על זה שירשור.

אם יהיה רענון ע"ר במפגש אצטרף.

לצערי, ניסיוני מלמד אותי שגם אחרי שעברתי הכשרות ע"ר כמה פעמים, אני לא מצליח להביא את זה למציאות במיקרים שהם יותר מפציעות קטנות.
לשמחתי, כשנדרשתי לנושא היו אנשים מוכשרים ממני בסביבה.

איל מ
05-06-23, 16:14
לא צריך אפליקציה.
המוקדנית שולחת לך קישור, אתה לוחץ ומשתף מיקום.
בחמש שנים האחרונות יצא לי להשתמש בזה 3 פעמים.
בשתיים מתוכן כנראה שהצלתי את הבנאדם מעצם העובדה שמתנדבי מד"א/איחוד הגיעו אלי תוך כלום זמן.
אם אין קליטה זה במילא לא משנה.
אני יודע abc כפי שלימדו אותי בתקופה בה המוח שלי עוד ידע לקלוט ולצרוב לנצח. כל ראשי התיבות הצבאיים למיניהם (ק.ב.ר. ר.ח.ל. תחת אש, ל.פ.ר.ק. ב.י.ת. ד.נ.י.ז. מ.צ.צ.ה. וכו ...)מכיוון שאת התו"ל משנים עתות לבקרים, אני פועל לפי מה שלמדתי. אם לפני 20 שנה זה היה טוב כדי להציל אנשים, גם היום זה טוב, גם אם פחות מדויק. ויסלחו לי אנשי המקצוע זה עדיף מבחינתי על לעשות משהו שאותו אני רק חצי זוכר ובחצי כוח.

Zevulun
06-06-23, 01:03
הי
בתאכלס מה שאני בא לומר זה אם צריך לעצור דימום, אז תעצרו, אם צריך לשמור על נתיב אוויר תשמרו, אם צריך CPR, אז עיסוים הנשמות, העיקר תשאירו את הבן כמה שיותר יציב שיגיע לבית חולים שישאר עם מה לעבוד
לצערי בחדר הטראומה רואים טוב מאוד מי הגיע אחרי שעבדו עליו יפה ושמרו עליו בשטח ומי זרקו לבגאז וטסו לבית חולים והבן אדם מת ברמזור הראשון ובבית חולים כבר לא נשאר מה לעשות, בדעיבד היה לו דימום שכל מה שהיה צריך זה מישהו שילחץ על הנקודה או יניח חוסם עורקים והבן אדם היה חי.

לגבי אנדרנלין יש לי כמה אמפולות, גם הדורמיקיום זה מספיק בשביל רוב הדברים סטייל כמו פטיש 5 וחוטי ברזל עם לדרמן.

אירוונט, סולמרדול, וונטולין, פוסיד, לידאוקאין, וכ'ו יש לי במרפאה, ויש לי בבית, אני לא אסחוב את כל הציוד הזה איתי, כי כמו שאמרתי אין לזה סוף.

נגיד אנאפלקיסיס, יש לי אנדרלין
התקף אסטמה חריף, אפשר גם לתת אנדרנלין
סטרידור קשה, גם פה אנדרנלין יעבוד
החייאה לא עלינו - שוב אנדנרלין
פרכוס ממושך - דורמיקום
פריקת כתף שצריך להחזיר בשטח - דורמיקום
משהו להרגעה בשל שברים - גם פה דורמיקום יעזור - נכון זה קצר טווח אבל זה עדיף על כלום
כמובן שכל מצב יש את המינון שלו ודרכי מתן.

אלו מצבי החירום שבשבילם אני סוחב יחסית מספר מועט של תרופות, כי אין לזה באמת סוף, אפשר להוסיף גם פוסיד לבצקת ריאות, ומגנזיום לרעלת הריון, איקקור ודפיבלטור אם נרצה לעשות היפוך חשמלי ל AFIB בכמריר.תודה על התשובה המפורטת (הבנתי בטעות שאתה עם אמפולה אחת של אדרנלין)

לסיכום במענה לפותח האשכול, אני חושב שהרופא פה מסכים איתי שהציוד המינימלי הוא אמצעי חבישה לעצירת דימומים פורצים מעבר לזה כל אחד לפי הכשרתו וכמות הציוד שבא לו לסחוב

בשורה התחתונה המטרה היא להעיף את הפצוע הלא יציב במהירות האפשרית לבית חולים ובשטח מבצעים פעילות מצילת חיים בלבד ובעדיפות תוך כדי תנועה
ציוד שהוא מעבר להגדרת מציל חיים מן הסתם לא חייב להיות ברכב אבל לכל אחד יש את "המשהו הזה" שחייב להיות אצלו בכל טיול, זה יכול להיות אקמול או שקית הקאה או כל דבר אחר

ד ו ר ו ן
06-06-23, 07:22
ציוד חבישה בסיסי (חיטוי, וחבישה פשוטה), לחתכים/שפשופים שלא מצריכים תפירה, או כויות שטחיות יכול להיות ההבדל בין להמשיך טיול לבין יציאה לכביש והביתה.

תחבושות כויות עם חומר מרגיע עבור כויות שטחיות של ילדים זה בגדר מציל חיים להורים.

בין החייאה לכלום יש כמה דברים קטנים שעוזרים בשוטף שאינו הקיצון.

The_doctor
06-06-23, 14:29
מצ"ב הערכה שעשיתי - התיק מאמזון מקספדישון בגודל L - נכנס הכול ובקלות
143938

-->