צפייה בגרסה מלאה : אגירת חשמל
לאור הדיבורים על מחסור בחשמל בשנים הקרובות, חשבתי על פתרון בייתי המבוסס על אגירת חשמל ומכירת היתרה לחח״י. יש כאן משהו שכבר התקין מערכת כזאת יכול לספק מידע? האזור שלנו מועד להפסקות חשמל.
אני גם בבדיקת התכנות כזו ולמיטב הבנתי זה עוד לא חוקי בארץ... כמו אגירת מי גשמים או מערכות מים אפורים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עבר ממש לאחרונה החוק המאפשר אגירת חשמל. הפיילוט שלא לומר הסיבה שהחוק הזה בכלל עלה יהיה 'החשמל הכשר'.
להבנתי לא מאפשר ללקוח פרטי לאגור חשמל.
אסף.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=hkft3kf3s
"מעבר לכך נקבע כי למגזר הפרטי תהיה עדיפות בהקמת מתקני האגירה על פני חברת החשמל."
למגזר הפרטי זה לא לאדם פרטי.
אסף.
סתם חושב בקול - נניח שאני בונה לעצמי UPS עם מערך מצברים גדול?
מחשבה אחרת - למיטב זכרוני פתרון של אגירת אנרגיה סולרית הוא אחד המסלולים הקיימים לבעלי פאנלים כאלו, לא?
סתם חושב בקול - נניח שאני בונה לעצמי UPS עם מערך מצברים גדול?
מחשבה אחרת - למיטב זכרוני פתרון של אגירת אנרגיה סולרית הוא אחד המסלולים הקיימים לבעלי פאנלים כאלו, לא?
שווה להתעניין אצל תדיראן ("תדיראן אנרגיה") , יש להם פתרון כזה על המדף והם במקור חברה שמספקת מערכת אל פסק - זו אותה טכנולוגיה.
לא חושב שחוקי כרגע לאגור חשמל ממערכת סולארית, אבל זה בשלבי אסדרה - זה מחוייב המציאות
שלום לכולם,
אגירת אנרגיה (חשמלית בעיקר) זה תחום חדש במערכות הסולאריות.
בקבוצת כהנא התחום כבר פעיל.
גילוי נאות - אני עובד בקבוצה.
אם מעוניינים ביותר מידע טכני, אפשר ליצור קשר עם
המהנדס שלנו שמוביל התחום :
ישי
[email protected]
מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום .
רענן
חנן-ג'יפולוג
11-06-23, 16:04
אתה לא עובר על כלום.
אם תוכל, יהיה טוב אם תוכל להוסיף מידע לגבי השאלה הרגולטורית, שנראה שתפסה נפח בהמשך השרשור.
חנן-ג'יפולוג
11-06-23, 16:12
צריך לומר: למעט משחקים במחירי קניה ומכירה (שמגיעים כתוצאה מאינטרסים כאלה ואחרים של השלטון, גם אינטרסים חיוביים וחלקם אפילו טכניים) , אם מדברים על מחיר זהה לקנייה ומכירה אז אין לדעתי מודל כלכלי שיציג רווח באגירה פרטית של חשמל סולארי.
מחיר של קוט"ש אגירת אנרגיה שהוא במינימום שבמינימום 1000ש"ח, כנראה פי 2-3, לא יוחזר כתוצאה מסיבוב כזה, בזמן סביר, או בכלל.
גם אם יש לך אנרגיה חינם להכניס למאגר כזה (ואין לך) , אז רק לאחר כ2000 מחזורי טעינה-פריקה הוא יספק לך חשמל בעלות של כ1000ש"ח. אני מעגל מספרים, לצורך נוחות.
בזמן הזה, הסוללה כבר תהיה בין מתה-מזמן לבין די ישנה, כתלות בכימיה שלה.
Yaron.nahum
11-06-23, 17:50
החישוב הכלכלי שלך נראה נכון. אבל
הוא לא מתייחס לשאלה האמיתית של פות"ש
כמה שווה לך קווטש חשמל בזמן הפסקה יזומה של חשמל לאיזור שלך.?
ובהנחה שמשתמעת מהשאלה שלו , היא שעלולות להיות הרבה הפסקות יזומות בקרוב ברשת החשמל הארצית.
אז במילים אחרות ,
כמה אתה מוכן לשלם בכדי שבבית/ בעסק שלך לא תהיה הפסקת חשמל?
מחדד: אין לי לוחות סולאריים על הגג, אבל הכוונה היא לפתרון הכולל קולטים ומערכת אגירה שהעודפים שלה נמכרים לחח״י. ראיתי ברשת כמה ספקים (למשל ORMASH), אז זה כנראה אפשרי. השאלה שלי לא התייחסה לעלות, אלא להגיון שבמערכת כזאת לאור היערכות לא טובה של המדינה באספקת חשמל לשנים הקרובות. השפעת אקלים על הצריכה הכוללת , תלות עסקית בזמינות חשמל ובעיקר ניסיון של אחרים בפתרונות דומים.
לך על השיטה של חנן - רכב חשמלי עתיר מצברים עם יציאה של 220v...
טוענים את הרכב וכאשר יש הפסקת חשמל - מתחברים לרכב.
נכתב מהנייד
חנן-ג'יפולוג
11-06-23, 21:45
מתאים לך להחזיק מערכת אגירה יקרה כזו לצרכים שלך? אוקיי. אני מקבל.
מה שאני מציע זה לא לפרוק את המערכת כדי למכור חשמל לחברת חשמל, כי זה ישחוק את התאים, וזה כנראה לא משתלם, אלא אם המחיר שתקבל על החשמל יהיה גבוה במיוחד. אם אתה מחזיק את המאגר מלא ולא פורק-טוען אותו בשוטף אלא משתמש/מוכר את החשמל הסולארי בלבד, זה סיפור אחר, כמו מערכת סולארית ללא אגירה. זה בעצם הופך את השאלה לשתי סוגיות נפרדות: אגירה סטאטית בשביל הפסקת חשמל, וסולארי בשביל למכור וגם לשימוש עצמי.
boaz avrahami
11-06-23, 21:50
כמה שטח יש לך לקולטים?
אתה מדבר על בית פרטי.
עשית קצת חשבונות כמה אתה מסוגל לייצר ואם זה כלכלי בקנמ שלך?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מאחר ובדקתי קצת את הנושא, כי אני מטפל בכמה מאות דונמים שאני מחפש הכנסה מקסימלי ת מהם - עניין האגירה של חשמל עדיין לא כלכלי.
הלוואי והיה.
לא כלכלי לאגירת אנרגיה סולרית ביום ושחרורה בלילה לגופים גדולים, אז בטח לא לפרטיים.
וכמחליף שקט ונטען לגנרטור בשעת חירום?
אצלנו בישוב יש לא מעט הפסקות חשמל בחורף, לעיתים של 24 ואף 48שעות. הייתי שמח לפתרון לבעיה הזו שלא גונבת שטח מהגינה ועושה רעש וזיהום כמו גנרטור חירום.
וכמחליף שקט ונטען לגנרטור בשעת חירום?
אצלנו בישוב יש לא מעט הפסקות חשמל בחורף, לעיתים של 24 ואף 48שעות. הייתי שמח לפתרון לבעיה הזו שלא גונבת שטח מהגינה ועושה רעש וזיהום כמו גנרטור חירום.
נכתב כבר ולא בצחוק, מכונית חשמלית.
במקרה הגיעה לא מזמן הסיכום השנתי של צריכת החשמל בבית שלי. מצ"ב צילום הסיכום השנתי. אם תחלק את הצריכה החודשית ל30 תראה שברוב עונות השנה, הצריכה היא 32-36 קוט"ש ליממה. איוניק 5 עם סוללה של 72 קוט"ש יכולה לכן, בתיאוריה, להניע את הבית שלי בלי בעיה למשך יממה ויותר.
מבחינה פרקטית, צריך לייצר מתקן להזנה בטיחותית, ויש מגבלה על ההספק אני משער. אפשר להזין פאזה אחת? יותר? לא יודע. אבל אני די בטוח שלהחזיק תאורה, מקרר ואלקטרוניקה למשך שעות ארוכות בלי שבני הבית ירגישו, לא צריכה להיות שום בעייה. חנן מה אתה אומר?
144008
מוגי (?)
ראיתי שאתה מכרכור,
סע רגע דרומה לגן השומרון, הבית הראשון מימין משמש כמשרד של חברת סולארט, מהחברות הותיקות והמובילות בנושא האנרגיה הסולרית.
דבר איתם.
גילוי נאות, לקוח שלי.
לגבי האגירה - יכול לספר שיש כבר פרוייקטים (גדולים) בשלבים מתקדמים של תכנון הכולים שטח של כמה מאות דונמים עם פאנלים ועוד מערך מכולות מצברים לאגירה.
שמיל, אם מעניין אותך, אחבר אותך ללקוח שלי (חברה אחרת) שמקים כזה אתר.
נכתב כבר ולא בצחוק, מכונית חשמלית.
במקרה הגיעה לא מזמן הסיכום השנתי של צריכת החשמל בבית שלי. מצ"ב צילום הסיכום השנתי. אם תחלק את הצריכה החודשית ל30 תראה שברוב עונות השנה, הצריכה היא 32-36 קוט"ש ליממה. איוניק 5 עם סוללה של 72 קוט"ש יכולה לכן, בתיאוריה, להניע את הבית שלי בלי בעיה למשך יממה ויותר.
מבחינה פרקטית, צריך לייצר מתקן להזנה בטיחותית, ויש מגבלה על ההספק אני משער. אפשר להזין פאזה אחת? יותר? לא יודע. אבל אני די בטוח שלהחזיק תאורה, מקרר ואלקטרוניקה למשך שעות ארוכות בלי שבני הבית ירגישו, לא צריכה להיות שום בעייה. חנן מה אתה אומר?
144008כן.. אמרתי לאישתי שכנראה נרד מהעניין ופשוט נחליף את הקאיה ריו המזדקנת לאיוניק של חנן (;
חנן-ג'יפולוג
12-06-23, 16:11
האיוניק5 נותן 3.5KW בפאזה אחת. לצערנו אנחנו סובלים מהפסקות חשמל, והתנסינו יותר מפעם אחת בהפעלה בו זמנית של שני מקררים בבית והקליניקה של טלי, שכוללת מזגן ותאורה. אני מעביר כבל מאריך בין הצרכנים הנ"ל. הקליניקה ניזונה גם ככה מכבל מאריך עם כניסה של תקע ביתי (לא ליפול עליי. בוצע ע"י חשמלאי ועבר ביקורת חח"י) אז הסידור עובד חלק.
אבל אם אתה מעוניין בחיבור מסודר לארון החשמל של הבית, והמקרר עובד על פאזה אחת והמזגן בחדר השינה שלך על פאזה אחרת? או שאתה מסדר מראש את כל הצרכנים הקריטיים על פאזה אחת בלוח החשמל (נראה לי פתרון מועדף) , או שאתה הופך את הפאזה שיוצאת מהרכב לתלת פאזי. כמובן שהכול חייב להיות מבוצע לפי התקנים. זה לא מצחיק. ניתן להרוג בחיבור לא נכון חשמלאי שעובד על הרשת הישובית.
לא בדקתי אם יש ממירי מתח מחד פאזי לתלת פאזי, נשמע לי הגיוני שיש. אם לא, אז לא צריך להיות מורכב מדי לטעון מצבר מהחד פאזי ומהמצבר לצאת לממיר תלת פאזי.
חנן-ג'יפולוג
16-06-23, 08:37
מעניין. לא מדובר בחברה קקיונית, אז זה כן חוקי?
https://imageshack.com/i/pn2rMkhrj
כפי שכתבתי קודם - לפני מספר שבועות אושרה אגירת חשמל במסגרת חוק החשמל ה'כשר'.
לכן מותר לאגור חשמל.
אסף.
כפי שכתבתי קודם - לפני מספר שבועות אושרה אגירת חשמל במסגרת חוק החשמל ה'כשר'.
לכן מותר לאגור חשמל.
God moves in mysterious ways
אמן!
מערכת נפרדת של יצור+אגירה לא שונה מגנרטור, לא נראה לי שהיתה בעייה חוקית. לחבר אותה לבית בצורה שתעבור בדיקה של חח"י, זה היה המכשלה. אם המכשלה הוסרה, בס"ד, סולראדג' (וטסלה, ועוד) רק חיכו עם הפתרונות הטכניים.
למי שכמוני כבר מייצר חשמל סולארי ומוכר לחח"י במחיר גבוה בחוזה ל20 שנה, זה כמובן לא משתלם. אבל היום, למערכת קטנה חדשה, יתכן שכבר לא שווה למכור אלא לנצל לצריכה עצמית. זה אפשרי גם איפה שאין הקצאות של חח"י אני מניח. מעניין לשמוע את חישובי הכדאיות, בכל מקרה זה הגיע מוקדם יותר ממה שאני לפחות צפיתי. ושוב, תודה, בס"ד :D
במה זה שונה ממאהל בדואי/התיישבות בודדים/ממסר סלולרי בשטח עם פאנלים ומצברים ללא חיבור לרשת?
boaz avrahami
16-06-23, 14:14
זה נקרא רשת off grid
לא בדקתי אבל אם זה חוקים כמו גנרטור אז יש מגבלות יצור kva שמעליהן צריך לכאורה אישור ורישום של המערכת.
לא יודע כמה באמת מקפידים. במיוחד כשרוצחים מסתובבים בלי שהמשטרה מזדעזעת.
זה עדיין אגירת חשמל לשעות שאין שמש.
סוללת מצברים.
boaz avrahami
16-06-23, 14:17
עדכנתי תשובה קודמת
דורון,
יש הבדל גדול אם הפאנלים לא עולים לך כסף, המצברים מגיעים ממלגזות (כמעט תמיד 1/2 - כי נדרש 12V ולא 24) ובכלל, הצריכה הכללית היא נמוכה יותר לדעתי, לא בטוח שעובדים במקביל 4 מזגנים, אז למקרר, תאורה ועוד משהו - מספיקה מערכת בינונית ומטה.
בברכה,
יוני5
.......
אבל אם אתה מעוניין בחיבור מסודר לארון החשמל של הבית, והמקרר עובד על פאזה אחת והמזגן בחדר השינה שלך על פאזה אחרת? או שאתה מסדר מראש את כל הצרכנים הקריטיים על פאזה אחת בלוח החשמל (נראה לי פתרון מועדף) , ......
.
צריך לחשוב גם \ בעיקר \ עדיפות ... על איזון צרכנים בין הפאזות ביום יום.
דורון,
יש הבדל גדול אם הפאנלים לא עולים לך כסף, המצברים מגיעים ממלגזות (כמעט תמיד 1/2 - כי נדרש 12V ולא 24) ובכלל, הצריכה הכללית היא נמוכה יותר לדעתי, לא בטוח שעובדים במקביל 4 מזגנים, אז למקרר, תאורה ועוד משהו - מספיקה מערכת בינונית ומטה.
בברכה,
יוני5
חוות התיישבות בודדים עם בית ומזגנים זה לא מאהל בדואי קטן.
מצג שני, כשאתה רואה מאהל עם מערך פאנלים, תאורה היקפית ומצלמות אבטחה ובלי חיבור לרשת, זה הרבה חשמל.
העניין הוא הקונספט.
רוצה מזגן?
תגדיל מערכת.
המכשול העיקרי שאני רואה, בטיחות אש !
כרגע אין תקינה או רגולציה בנושא מטעם כיבוי אש.
התקנים האמריקאים מתחילים להיכנס לזה (כרגע לחוות אגירה) וכנראה בהמשך לבתים פרטיים.
בד"כ, כיבוי אצלנו מאמץ את התקינה האמרקאית כלשונה.
סוללות ליתיום יון מעל משקל מסוים נדרש להתייחס כחומ"ס מבחינת הגנת הסביבה
(אחסון - היתר רעלים, שינוע).
מספר כללים שכדאי להתחשב (מהידע הקל שצברתי לאחרונה) :
א. לקחת בהנחה שאין אמצעי כיבוי , לכן ההנחה היא "לתת להם להישרף".
ב. המשמעות של א' , התקנת הסוללות לא במרתף אלא במקום מקורה ומאוורר חיצוני.
ג. מרחקי בטיחות לפחות 3 מטר מסביב של אדמת כורכר ומרחק מקו גבול 10 מטר
(אני הייתי מתייחס לזה לבטיחות כמו עם צובר גז).
כמובן שמעל פנוי לחלוטין.
ד. לנסות להתחשב במשטר הרוחות השכיח בבחירת המיקום (שהגזים הרעילים שנפלטים בשריפה לא יהיו לכיוון הבית)
ה. בתקן האמרקאי מדובר על מצבור סוללות ליתיום הנכנסים במכולה קטנה (מניח שלא נדרש יותר עבור בית פרטי) , מעבר לזה כבר יש דרישות מפה ועד הירח ... (תותחי ערפל מים והשגחה 24/7 ) .
בהצלחה
רענן
אכן אין כרגע הנחיות כיבוי אש למתקני אגירה.
בנובמר 2021 הפיץ משרד האנרגיה מסמך הנחיות בטיחות למתקני אגירה (מאוד מפורט).
חברת החשמל הפיצה אף היא מסמך הנחיות.
*** המסמכים כבדים מאוד ולכן אינני יכול להעלות אותם כאן..
המכשול העיקרי שאני רואה, בטיחות אש !
כרגע אין תקינה או רגולציה בנושא מטעם כיבוי אש.
התקנים האמריקאים מתחילים להיכנס לזה (כרגע לחוות אגירה) וכנראה בהמשך לבתים פרטיים.
בד"כ, כיבוי אצלנו מאמץ את התקינה האמרקאית כלשונה.
סוללות ליתיום יון מעל משקל מסוים נדרש להתייחס כחומ"ס מבחינת הגנת הסביבה
(אחסון - היתר רעלים, שינוע).
מספר כללים שכדאי להתחשב (מהידע הקל שצברתי לאחרונה) :
א. לקחת בהנחה שאין אמצעי כיבוי , לכן ההנחה היא "לתת להם להישרף".
ב. המשמעות של א' , התקנת הסוללות לא במרתף אלא במקום מקורה ומאוורר חיצוני.
ג. מרחקי בטיחות לפחות 3 מטר מסביב של אדמת כורכר ומרחק מקו גבול 10 מטר
(אני הייתי מתייחס לזה לבטיחות כמו עם צובר גז).
כמובן שמעל פנוי לחלוטין.
ד. לנסות להתחשב במשטר הרוחות השכיח בבחירת המיקום (שהגזים הרעילים שנפלטים בשריפה לא יהיו לכיוון הבית)
ה. בתקן האמרקאי מדובר על מצבור סוללות ליתיום הנכנסים במכולה קטנה (מניח שלא נדרש יותר עבור בית פרטי) , מעבר לזה כבר יש דרישות מפה ועד הירח ... (תותחי ערפל מים והשגחה 24/7 ) .
בהצלחה
רענן
לא רוצה לחטוף הדיון, אבל בקצרה, בבית משותף (עתידי, עדיין ניתן להשפיע על התכנון) עם חנייה תת קרקעית מספר מפלסים, לטובת מוכנות לעמדות טעינה לרכבים, יש המלצה למקור טוב לאינפורציה אמינה? הן בצד תשתית החשמל הקומתית הנדרשת והן בצד דרישות כיבוי אש?
(אם מצדיק פיצול השירשור, אשמח לפיצול)
בגדול, מה נכון וריאלי לדרוש מהקבלן בנושא?
גם אני התחלתי לברר על פתרון להפסקות חשמל, נראה שאנחנו בדרך להפסקות חשמל על בסיס קבוע , ההפרטה של חברת החשמל והעומסים של הרכבים החשמליים הם נוסחה מצוינת להפסקות חשמל תכופות, אני מקווה שאני טועה.
אני מחפש פתרון להפסקות חשמל של 3-4 שעות , חשבתי באמת להתקין קולטים + אגירה של 5-10 KW אבל הבנתי שהעסק הזה יקר מאד ובגלל הנצילות הנמוכה של הקולטים צריך יותר מ50 מטר גג שזה גבולי אצלי.
אז אולי רק סוללות , סטייל הסוללות של טסלה יתנו מענה לכמה שעות של שקט, יש דבר כזה בארץ ?
ehudzeelim
22-06-23, 21:11
מה רע בגנרטור?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
שאנחנו רוצים שכנות טובה... וגם להשאיר משהו מהחצר..
ehudzeelim
25-06-23, 09:07
מערכת מצברים שתספק הספק נתון לא תהיה גדולה יותר מגנרטור באותו הספק?. חנן כתב שהאיוניק יכולה לספק 3.5kw, לפרק זמן של יום/יומיים (?) שזה שווה ערך לגנרטור קטן יחסית, פלוס 50 ליטר דלק. מה נפח המצברים באיוניק?
נכון שאת המצברים אפשר להתקין במקום נסתר ועם גנרטור זה יותר קשה בגלל הצורך בקירור.
מבחינת רעש יש היום גנרטורים שקטים מאד, כאלה שכמעט לא נשמעים ממרחק קצר של מטרים בודדים, ופחות מזה כשהם מאחורי קיר או חלון.
ועוד חיסרון במערכת סולארית הוא בחורף כשאין שמש, אבל זה רלוונטי להפסקות חשמל יותר ארוכות.
אבל אני כנראה לא מחדש לכם כלום. [emoji16]
חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 09:21
קוט"ש שוקל 7-10 ק"ג , תלוי בכימיה, ותופס נפח של 3-5 ליטר.
מגבלת הספק המוצא של האיוניק היא לא בגלל הסוללה, אלא בגלל גודל הממיר.
ehudzeelim
25-06-23, 10:38
כלומר אם אני מבין נכון, ונזניח לרגע טעינה של המצברים תוך כדי, על מנת לספק ל-24 שעות את ההספק המקביל של גנרטור 3.5kw, נדרש מצבר בנפח 250 ליטר, ובמשקל חצי טון, במינימום?
חנן-ג'יפולוג
25-06-23, 11:45
כן, אבל: את הגנרטור אתה קונה לפי הספק השיא הנדרש.
מצבר אתה קונה לפי ההספק הממוצע הנדרש.
הבית שלי, שהוא צרכן כבד יחסית, צורך כ60קוט"ש ביממה.
תוריד מזה צרכנים כבדים שלא חובה להפעיל ביום של הפסקת חשמל, מייבש, מכונת כביסה, ותישאר עם 50קוט"ש?
אני מציע לחשב מהנתון הזה.
אם מצטנעים בדרישות, דבר שמאוד סביר לעשות לאור העלות של מאגר כזה, ניתן לצמצם עוד משמעותית.
עדיין, גנרטור יהיה יעיל וזול יותר, בפער אדיר.
יש כתבה מעניינת בהארץ היום על הבעלים של סנדלי שורש שמספר איך הפך את המפעל והבית הפרטי שלו ל 100% נטול פליטות באמצעות פנלים סולרים וסוללות אגירה של טסלה.
הוא מתאר מערכת שמתקיימת כל כולה על צריכה מהפנלים ומהסוללות ואף מכירת עודפים לחברת חשמל.
מצרף כאן קישור למי שמנוי:
"חמוש בחזון והמון אנרגיה, איש אחד למד לייצר*סנדלים*מהשמש" https://www.haaretz.co.il/nature/2023-06-29/ty-article-static-ext/.premium/00000189-00e0-db09-adcb-b8f2065e0000
מתוך הכתבה:
״ המערכת מורכבת מארבעה אלמנטים — מערכת ייצור סולארית על הגג, סוללה של חברת טסלה בגודל 3 על 2 מטרים הצמודה לקיר המפעל, תחנות הטענה לכלי הרכב ותוכנה שמנהלת את כל זה. תוכנת הניהול דואגת שהחשמל שמיוצר על הגג יועבר למפעל ויזין את הסוללה. כאשר הסוללה מלאה נמכרים עודפי החשמל לרשת הארצית. אם ענן חולף או שהשמש שוקעת ואין די חשמל, אז הסוללה נכנסת לפעולה. אם גם הסוללה מתרוקנת אז המפעל מתחיל לצרוך חשמל מהרשת הארצית. בסיכום הכולל, טוען גיל, המפעל מייצר יותר חשמל ממה שהוא צורך. אולם, מאחר שגם צי הרכב — על חמשת מכוניותיו — עבר כולו לרכבים חשמליים שניזונים גם הם מהמערכת, נוצר פער קטן שמושלם מרכישת חשמל מהרשת הארצית.״
להבנתי עד עכשיו לא ניתן לממש את המודל הזה ללא אישור של רשות החשמל וכיוון שרשות החשמל לא יכולה לאשר אגירת אנרגיה בצורה המתוארת באופן חוקי (אלא במודל של חשמל כשר) - מה שהוא עושה - מרשים ומעורר השראה ככל שיהיה - הוא לא חוקי.
יש לזה התייחסות בכתבה? או שחיכו שחוק ה'חשמל הכשר' יעבור כדי להוציא לאור מה שעבד כבר קודם מתחת לרדאר?
אסף.
לגבי הבית הפרטי אין התייחסות. לגבי המפעל, הוא מוצג כפרויקט הדגמה בשיתוף עם משרד האנרגיה שמימן חצי מעלות ההתקנה (1.2 מליון שקל). המספרים מציגים חסכון של 180 אש״ח בשנה. ועוד 80 אש״ח חיסכון בדלק על הרכבים החשמליים.
בבני ברק יש כבר מזמן הרבה חרדים שיש להם מערכות דומות
אני לא יודע כמה זה מסודר מבחינה חוקית (מסתבר שלא לגמרי)
טוענים במשך השבוע מצברים ומשתמשים בשבת
ידוע לי שיש גם שמשלבים מערכות סולאריות ומוכרים את העודפים לח"ח (ובשבת מוכרים את העודפים לגנרטורים במחיר יותר יקר)
כמובן שבשביל שהמערכת תהיה רווחית צריך גג מאוד גדול לקולטים אבל מי שלא מחפש רוווחיות אלא פתרון לזמני מחסור בחשמל שווה לבדוק
בבני ברק ובירושלים ובעוד כמה מקומות זה היה בלאגן גדול ומסוכן. לכן עבר החוק של החשמל הכשר- שמסדיר אגירת חשמל באופן חוקי ובטוח.
אסף.
boaz avrahami
01-07-23, 10:08
אתם נותנים דוגמאות מחוץ לארץ. לא חוכמה.
לגבי הבית הפרטי אין התייחסות. לגבי המפעל, הוא מוצג כפרויקט הדגמה בשיתוף עם משרד האנרגיה שמימן חצי מעלות ההתקנה (1.2 מליון שקל). המספרים מציגים חסכון של 180 אש״ח בשנה. ועוד 80 אש״ח חיסכון בדלק על הרכבים החשמליים.
פרויקט יפה ומעניין.
וזה קריאת כיוון מעניינת מאד, במיוחד כי נוגע לסוגיית הפחתת החתימה הסביבתית של מקור האנרגיה שנוטים לשכוח/להתעלם (הטענת סוללות ממקור חשמלי מזהם).
בין השורות, לא כלכלי אם לא מסובסד בצורה מאסיבית (מרחיק מאד את נקודת תחילת ההחזר).
מה שמכוון שהדרך לשימוש פרטי או תעשייתי נאחה עוד רחוקה.
הם מדברים בכתבה על זה שהמודל כנראה לא יתאים לכל מפעל ובמקרה של שורש זה מסתדר יפה. אבל לשורש גם ללא הסבסוד מדובר על החזר השקעה של 4.5 שנים, זה יפה מאוד.
הם מדברים בכתבה על זה שהמודל כנראה לא יתאים לכל מפעל ובמקרה של שורש זה מסתדר יפה. אבל לשורש גם ללא הסבסוד מדובר על החזר השקעה של 4.5 שנים, זה יפה מאוד.
לפני שמכניסים לחישוב את עלויות החלפת הפאנלים, והמבצרים כל כמה שנים.
כשזה יהיה באמת משתלם ונגיש (כלכלית) זה באמת יוכל להיות שינוי משמעותי בחתימה סביבתית של צרכנים.
מהנסיון אצלנו, בגג של מפעל זה פחות מתאים כי מדי פעם אנו נאלצים לפתוח הגג להכנסת והוצאת מכונות וכו.
פנלים יותר מתאימים בגגות של מחסנים ומרלוגים.
כיוון נוסף שכדאי להכיר, במפעלים בהם ממילא יש חיבור גז טבעי לדוודים וכו, מתחילים לבדוק היתכנות לתחנת כח קטנה שמחוברת לגז טבעי, גם לייצור חשמל בשעות היקרות וגם גיבוי לחברת חשמל בעת הפסקות חשמל במקום גנרטורים, יש כמה מודלים כלכליים תומכים כי התחנות האלו בדרכ רלוונטיות למכירת חשמל החוצה ע״י היזם, המפעל נותן שטח וגישה לגז הטבעי..
,
כיוון נוסף שכדאי להכיר, במפעלים בהם ממילא יש חיבור גז טבעי לדוודים וכו, מתחילים לבדוק היתכנות לתחנת כח קטנה שמחוברת לגז טבעי, גם לייצור חשמל בשעות היקרות וגם גיבוי לחברת חשמל בעת הפסקות חשמל במקום גנרטורים, יש כמה מודלים כלכליים תומכים כי התחנות האלו בדרכ רלוונטיות למכירת חשמל החוצה ע״י היזם, המפעל נותן שטח וגישה לגז הטבעי..
במרחב הכפרי יש/היו ישובים שלמים, כולל תעשיה מקומית, שפועלים על גנרטורים גדולים (מכולה 40ft), בניתוק מהרשת במשך היום.
זה ותיק מאד.
מי שלא יודע,לא שם לב בכלל לאירוע.
לא נשמע כזה מסובך להשתמש בגנרטור ע״ב גז במקום סולר.
דורון, השוני הוא לגבי מפעלים שמקבלים אספקת גז טבעי ישירות למפעל ולא במשאיות, זה שינוי של השנים האחרונות וזה גיים צנג׳ר.
אבל איני רוצה לחטוף עוד השירשור
חוזר לנושא, יתכן מזוית אחרת.
רקע: אני עובד מהבית ומפתח מוצרים בתחום הסייבר ההגנתי. לי כמה שרתים שחיוניים לטובת תמיכה בלקוחות מחוץ לישראל. עקב המצב והערכות משרדי ממשלה שונים להפסקות חשמל ארוכות של מספר ימים, הנושא מעסיק אותי מאוד משום שחלק מהלקוחות הם ארכייונים ממשלתיים או בנקים מהעשיריה הראשונה. אני לא זקוק להפעלה של כל הבית המוזן כרגע ב- 64x3 ואין לי רכב חשמלי מתאים ממילא.
החלופות הן:
מערכת אגירה שעלותה כנראה יקרה מאוד ולא מעשית.
גנרטור מושתק. ראיתי פרסומים (למשל של בראנד, שבמקרה קניתי שם פעם משהו) על גנרטורים מיוצבים בהספק 3,000 וואט, למשל https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=16254&catId=1380&utm_source=flashyapp&utm_medium=email&utm_campaign=104837&flsid=549527e7c7d2d8c2f239f33c8ac0bc3a
בהנחה שחשמלאי מסוגל לחבר מיתוג אוטומטי של הבית לגנרטור כזה, אולי אפילו להניע אותו (יש דגמים עם שלט רחוק), האם זה פתרון מעשי? לכמה זמן? האם זה באמת זרם מיוצב שלא יפגע במחשבים? ל- 15-20 דקות יש לי מערכת UPS, אבל הבעיה שאני מנסה לפתור היא הפסקות חשמל ארוכות יותר.
boaz avrahami
04-02-24, 19:18
אם אתה נערך לימים של הפסקות חשמל ולא רק כמה שעות אתה צריך גנרטור דיזל 1500 סלד שבנוי לעבוד 24/7.
זה כל כך רחוק מהצ׳יקמוקים שאתה בוחן בשקל ועשרים.
לחילופין לבדוק אפשרות למערכת היברידית סולארית וגנרטור גיבוי עם מאגר סוללות ואינוורטור ל 220.
במקרה כזה כנראה היה עדיף לך שרתים 48vdc ולא 220.
זה דורש קצת חישובים לגבי כמות הסוללות וגודל הגנרטור שתזדקק בכדי לטעון אותן שוב במחזוריות.
שם הגנרטור לא יעבוד קבוע ותוכל להסתפק בגנרטור 3000 סל״ד.
יש לך בבית אינטרנט מספיק יציב למקרים כאלו ?
אני על סיבים של בזק עם שירות סלקום. משמש בעיקר את מערכת הגיבויים עתירת הנפח. עובד מצויין. אני זקוק לשרתים בעיקר כדאי לתקן קוד אם יש באג. השרתים שלי מריצים אמולציה של יבמ מיינפריים עם מספר סביבות וגרסאות. מחפש דרך להשיג רציפות עסקית. בין השאר יש לי משרד גם בקיסריה אבל הוא יסבול מאותן בעיות חשמל.
בועז, שרתים כרגע על 220 ומסובך ורגיש להסב.
אני חושב שמדובר בבעיה לאומית שכל מי שצריך לתת שירותים רציפים לגופים בחו״ל צריך להתכונן לזה.
נושא חשוב שתרשה לי להוסיף לך מימד עומק נוסף,
האם המרכזיה האזורית שמספקת לך אינטרנט גם בעלת גיבוי חשמלי? אם לא או אתה לא יודע בוודאות שכן אז קח בחשבון שלא יהיה לך אינטרנט ע"ב סיב. אולי גג ע"ב הטלפון וגם זה תלוי מצב הגנרטור של האנטנה הסמוכה לך
לדוגמא, במקרה שלי, לי יש ups הוא מחזיק את הראוטר בבית לשעה, אבל המרכזיה בקיבוץ נשנענת על ups שמחזיק אותה גג חצי שעה ואח"כ אין לי אינטרנט בבית.
בהצלחה, יישר כוח על התפקיד החשוב שלך!
( ללא שום ציניות, באמת)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
boaz avrahami
04-02-24, 22:29
אם נגיע למצב הזה, ובהתחשב במודיעין שיש להם עלינו אני נוטה לחשוב שהתקשורת הכמעט יחידה שתהיה לנו זו לוויני ורדיו.
עדיף לך כנראה להחזיק רפליקציה בקפריסין וסירה קטנה [emoji4]
אז מהו התדר חירום הגיפאי?
התפקיד לא חשוב, החברה כן... אני פשוט מנסה להיערך ומנסה להסביר את המגבלות שבהן אני צריך לפעול. אני בטח לא היחיד. בכל אופן. מה מחזיק שני שרתים שאני יכול לעשות עליהם לוגאין מקומי (כך שאני לא זקוק בכלל לרשת) שעלותו בטווח הקצר סבירה? לאחרונה ביצעתי הרבה הכנות בבית, כמו פאקט הכנה לרכב חשמלי שמחובר לארון וגם צנרת קוברה לגג ללוחות, כך שבטווח הארוך אוכל אולי לטעון רכב חשמלי מאנרגיית שמש שישמש כאוגר חשמל.
אני צריך משהו כאן ועכשיו.
boaz avrahami
04-02-24, 22:51
לכמה זמן ברצף ומה צריכת הזרם של השרתים.
תסתכל מה ההספק בוואטים על ספקי הכח למשל.
2x850 לשלושה ימים. אגב, כתבה בדה-מרקר מהיום על פרסום של משרד המשפטים להערכות להפסקות חשמל ממושכות, הפשרת מקפיאים וכו׳.
boaz avrahami
04-02-24, 23:25
זו צריכה נמוכה מאוד יחסית אבל בגודל הזה הגנרטורים לא מתוכננים לעבוד ברציפות.
לפיכך או שתחזיק שניים 3000וואט כל אחד ותג׳נגל בינהם או שתשים גנרטור דיזל מושתק 1500 סלד שיעבוד ברציפות ימים שלמים ועל הדרך יחזיק לך את כל הבית.
בועז , אני פעמיים בשנה מפעיל גנרטור 3500 מיוצב למשך 8 ימים רצוף - 24 שעות ביממה, לא מכבה אפילו לתדלוק.
מפעיל איתו מקרר , מקפיא, תאורה, קומקום וציוד קמפינג.
מלבד החלפות שמן וניקוי פילטר אוויר יזומות לא היו בעיות.
בשנתיים האחרונות נוסף גנרטור 9000 מיוצב גם הוא שהצטרף לקיים, גם הוא עובד 8 ימים רצוף ללא כיבוי.
אם זה אידיאלי בטוח שלא; אם זה עובד כנראה שכן...
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
05-02-24, 07:11
הוא צריך לחירום ולא לקמפינג.
לא נראה לי נכון לעבוד במקרה כזה שלא לפי הספר ואני מניח שפות״ש מבין זאת וישקלל לפי צרכיו.
הוא לא הגדיל את הדרישה אפילו לצריכה ביצית מינימלית ואני לא יודע אם מצעמי חסכון או הפרדה.
אצלך אם ייכשל המשפחה תילל ואתה תקפוץ לחנות ותחזור תוך שנה עם חדש.
בחירום זה סרט אחר. לא יהיו גנרטורים לרכישה.
הייתי פשוט משקיע בגנרטור של חברה מובילה וזהו...
ehudzeelim
05-02-24, 10:15
הייתי פשוט משקיע בגנרטור של חברה מובילה וזהו...
+1
אין בעיה לעבוד רצוף כמה ימים,
מה שחשוב זה שאם מדובר בציוד רגיש, לשאוף לגנרטור עם THD נמוך ככל הניתן.
הייתי דואג גם לגיבוי סלולארי, וסימים של מספר חברות.
דיון חשוב.
1. לפני כמה שנים הייתה סערה ואזורים שלמים במרכז/הרי יהודה היו ללא חשמל במשך כמה ימים. וזה היה בזמן שיגרה. לא רואה איך חברת החשמל מתקנת תוך 72 שעות בזמן מלחמה.
2. האם יש לבעלי הגנרטורים מספיק דלק להפעלה ממושכת כזו?
כשאין חשמל, גם תחנות הדלק יושבתו כי צריך משאבות לשאוב מהמיכל התת קרקעי
ehudzeelim
05-02-24, 14:16
כשאין חשמל, גם תחנות הדלק יושבתו כי צריך משאבות לשאוב מהמיכל התת קרקעי
אז נביא איתנו את הגנרטור לתחנה
boaz avrahami
05-02-24, 14:47
כל תחנות הדלק הציבוריות מגובות כבר כיום בגנרטור.
Yaron.nahum
05-02-24, 14:53
לא יותר פשוט להעלות את השרתים לענן ?
אפשר להעלות לענן בארץ אם רוצים יש גם לגוגל , גם לאמאזון וגם למיקרוסופט
בשלושתם אפשר לבקש גם שכפול לאיזור אחר (מערב אירופה לדוגמא )
כך שאם נופל בארץ , תמיד אפשר לגשת למערב אירופה.
לגבי חיבור לאינטרנט ,
כנראה הישועה תבוא רק מאינטרנט לוויני כמו סטארלינק של ספייס X
גם אצלי גנרטור "פורד" פשוט של 3500W עבד לאחרונה איזה שבוע וחצי רצוף בלי תקלות.
לפחות זה מה שהחיילים ש"גנבו" אותו אמרו (בכפר עזה הצבא חמד לנו כל ציוד שווה בימים הראשונים ללחימה).
אפשר להעלות לענן, היה בענן בעבר, לא השתלם כי למכונות לוקח זמן לעלות וזה עתיר משאבים.
אפשר להעלות לענן, היה בענן בעבר, לא השתלם כי למכונות לוקח זמן לעלות וזה עתיר משאבים.אז אתה צריך גנרטור לזמן שלוקח לך לעלות לענן,לא?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
בתצורה הקיימת אני לא צריך רשת. עושה לוגית לשרת באמצעות kvm
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.