צפייה בגרסה מלאה : פרוק/החלפת חלון קדמי בשביל טיפול בחלודה
בטרופר שלי כמה נקודות חלודה בחיבור העליון של החלון הקדמי, חלודה קטנה ומקומית אבל כנראה עמוקה מכיוון שבגשם חזק נכנסים כמה טיפות לתוך הרכב.
בשביל לתקן צריך מן הסתם להוריד חלוןף ואם מורידים חלון אז אני מניח שרצוי גם להחליף את האטם חלון.
הלכתי לפחח והוא אמר לי אין לי בעייה לתקן, אבל בחלון מטפל הזגג, לא אני. לך אליו והוא יפרק וירכיב, עלות בערך 500-600 ש״ח, או שהחלון ״יסדק״ ותפעיל ביטוח ותקבל חלון חדש בכ-250 ש״ח.
לפי מה שאני מבין בטרופר(מצ״ב תמונה) יש אטמים נפרדים לכל צד של החלון? והחלון יושב על סוג של תומכות (מספר 33 בתמונה)?
מן הסתם לא משהו שיש לזגג ואם כבר מפרקים ומחליפים אז כדאי חדש?
שווה להשאיר את החלון המקורי או לסמוך על החליפי של הביטוח? לפי שרשורים אחרים פה בביטוח לא ממש עושים עבודה טובה בלשון המעטה,שמים אטם גנרי וסיליקון וכו׳. 144056
אמליץ לך תחילה כבר להזמין את כל הגומי המקורי של הרכב, .. זה גם ככה לוקח זמן לא מבוטל.
ולגבי החלון זה אמור להיות פשוט ללכת לראות את החלון החליפי אצל ספק לפני מעשה...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל הגומי המקורי יחסית יקר, סביבות 1000 ש״ח בארץ ולא ראיתי מלאי בחו״ל
מה עושים בביטוח אם אני מגיע עם חלון שבור? משתמשים במה שהם פרקו ושמים בנוסף סיליקון?
חנן-ג'יפולוג
15-06-23, 11:04
לא אכנס לחפירה על זה, אבל לאופציה של ה250 ש"ח יש הגדרה ברורה: " הונאת ביטוח".
ואם אין ברירה אלא לומר את המובן מאליו: אני נגד. גם לא מוסרי וגם מעלה את פרמיית הביטוח לכולם, בטווח הארוך.
למיטב זכרוני אצלי בטרופר הוחלף החלון הקדמי לפני כ-6 שנים בעקבות סדק שנגרם מאבן חצץ שעפה לעברי בנסיעת כביש. הסדק התרחב במהירות וניגשתי לזגג במסגרת ביטוח שמשות.
עד כה - לא חש בהבדל בין הזכוכית המקורית לתחליף שהורכב.
בפורום צץ בכל הזדמנות דומה השם של בני זגגות ברעננה (מקווה שאני זוכר נכון) שעלה הרושם שהוא איש מקצוע אמיתי של פעם, עושה עבודה טובה ולא יחפף, אם זה עוזר.
לא אתווכח ומקבל את דעתך, אבל אחדד את השאלה: מה עושה כל זגג, בביטוח או פרטי, אם אגיע אליו עם דרישה להחליף חלון?
מן הסתם הוא לא ילך ויביא אטמים מקוריים אלה ישים אטם גנרי אחר ו/או סיליקון כלשהו.
זה מספיק טוב? יחזיק שנים כמו מקורי?
כי לא בא לי להוציא קרוב לאלפייה רק על אטמים מקוריים, לפני עבודה של פרוק והרכבה
ועוד הערת אגב - בחלון הקיים שלי יש סדק קטן מאבן שהתעופפה לה, מין הסתם מצדיק הפעלת ביטוח ללא שום ״הונאה״. רכשתי לפני מספר חודשים (ועוד לא ישמתי) ערכה לתיקון (דבק מיוחד בישום עם ואקום) בשביל לתקן לבד ולהישאר עם חלון מקורי, אבל עכשיו עם החלודה הנ״ל אני שוב מתלבט
- - - Updated - - -
למיטב זכרוני אצלי בטרופר הוחלף החלון הקדמי לפני כ-6 שנים בעקבות סדק שנגרם מאבן חצץ שעפה לעברי בנסיעת כביש. הסדק התרחב במהירות וניגשתי לזגג במסגרת ביטוח שמשות.
עד כה - לא חש בהבדל בין הזכוכית המקורית לתחליף שהורכב.
בפורום צץ בכל הזדמנות דומה השם של בני זגגות ברעננה (מקווה שאני זוכר נכון) שעלה הרושם שהוא איש מקצוע אמיתי של פעם, עושה עבודה טובה ולא יחפף, אם זה עוזר.
אתה זוכר איך נעשתה העבודה? שימוש באותם אטמים (מספרים 3-4-5 בתמונה שהעלתי)+ תוספת סילקון כלשהוא?
אתה זוכר איך נעשתה העבודה? שימוש באותם אטמים (מספרים 3-4-5 בתמונה שהעלתי)+ תוספת סילקון כלשהוא?
לצערי לא, השארתי את הרכב וחזרתי לאחר כשעתיים לקחת אותו.
חושב שמהרגע שאמרת חלודה...
קח אחריות מלאה. זה גם ככה עניין בעייתי לתיקון.
תביא אטמים מקוריים, תוודא שהחלון החליפי מקובל עלייך ולך על זגג ופחח מומלצים.
בטרופר שלי כמה נקודות חלודה בחיבור העליון של החלון הקדמי, חלודה קטנה ומקומית אבל כנראה עמוקה מכיוון שבגשם חזק נכנסים כמה טיפות לתוך הרכב.
בשביל לתקן צריך מן הסתם להוריד חלוןף ואם מורידים חלון אז אני מניח שרצוי גם להחליף את האטם חלון.
הלכתי לפחח והוא אמר לי אין לי בעייה לתקן, אבל בחלון מטפל הזגג, לא אני. לך אליו והוא יפרק וירכיב, עלות בערך 500-600 ש״ח, או שהחלון ״יסדק״ ותפעיל ביטוח ותקבל חלון חדש בכ-250 ש״ח.
לפי מה שאני מבין בטרופר(מצ״ב תמונה) יש אטמים נפרדים לכל צד של החלון? והחלון יושב על סוג של תומכות (מספר 33 בתמונה)?
מן הסתם לא משהו שיש לזגג ואם כבר מפרקים ומחליפים אז כדאי חדש?
שווה להשאיר את החלון המקורי או לסמוך על החליפי של הביטוח? לפי שרשורים אחרים פה בביטוח לא ממש עושים עבודה טובה בלשון המעטה,שמים אטם גנרי וסיליקון וכו׳. 144056
לפני שנתיים היה לי חלודה בחלק העליון שניפצה את החלק העליון של השמשה הקידמית.היהמביטוח ביצעו פירוק נסעתי ליד וביצעתי תיקון צבע ולמחרת בוצע הרכבה של חלון חדש.היה פשוט ונראה שמחזיק לי יופי
קראתי דברים טובים פה בפורום על בני זגגות מרעננה.
בדוק פה (https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116562-%D7%9E%D7%97%D7%A4%D7%A9-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%96%D7%92%D7%92-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96) .
בהצלחה (:
אותה שאלה ביחס לגומיות ולמעשה ביחס לשמשה עצמה.
יש פגיעה קטנה מאבן, שלא נראה שהיא מתפשטת אבל אין לדעת ורוצה לתקן.
הפוליסה שלי מכתיבה עם מי לעבוד (אוטוגלס חולון, ששולחים ניידת שירות). ההחלפה כוללת גומיות וגם אני מניח ששמים שמשה גנרית וגומיות גנריות.
האופציות:
1. להישאר עם השמשה שיש כעת, אם הפגיעה לא תתפשט לחיות עם זה. אין בה פגמים אחרים.
2. להחליף גנרית. לא ראיתי התייחסות להשתתפות עצמית ביחס לשמשה.
3. לקנות (אם ניתן) גומיות מקוריות שהזגג יעבוד איתן ולהחליף.
תודה על כל עצה
1. גם אם הסדק לא יחריף הוא עלול להיות מגבלה בטסט.
3. אמליץ להשתמש בגומי מקורי... במיוחד במקום רגיש ונוטה לפורענות כמו השמשה הקדמית.
4. ממליץ לך להתעקש ולבדוק על זגג אחר.
לדוגמא בני מרעננה שהומלץ עליו רבות.
ולעשות את זה הפוך ... לא לשאול את חברת הביטוח אלא לשאול את הזגג שאתה רוצה אם הוא עובד איתם.
אצלי אוטוגלאס עשו חרא עבודה... שעלתה לי ביוקר כמה שנים אחכ.
האופציות:
1. להישאר עם השמשה שיש כעת, אם הפגיעה לא תתפשט לחיות עם זה. אין בה פגמים אחרים.
2. להחליף גנרית. לא ראיתי התייחסות להשתתפות עצמית ביחס לשמשה.
רק הערה קטנה - אתה לא יודע אם הנוכחית היא בעצמה לא גנרית / חלופית.
ehudzeelim
29-06-23, 09:35
רק הערה קטנה - אתה לא יודע אם הנוכחית היא בעצמה לא גנרית / חלופית.אני מכיר שעל שמשות רכב יש כיתוב עם מספר סידורי, כל השמשות המקוריות הן במספרים עוקבים. אז אפשר לדעת אם שמשה היא מקורית או הוחלפה בעבר.
זו בדיקה טובה גם בבדיקת רכב לפני קניה כי זה נותן אינדיקציה האם רכב עבר תאונה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני מכיר שעל שמשות רכב יש כיתוב עם מספר סידורי, כל השמשות המקוריות הן במספרים עוקבים. אז אפשר לדעת אם שמשה היא מקורית או הוחלפה בעבר.
זו בדיקה טובה גם בבדיקת רכב לפני קניה כי זה נותן אינדיקציה האם רכב עבר תאונה.
תלוי בגיל הרכב.
ברכב שלי בוודאות לא הוחלפו שמשות הצד, והכיתוב דהה מזמן.
זו לא בהכרח אינדיקציה למקוריות או החלפה.
מה גם ששבירת חלון היא לא בהכרח תאונה.
ehudzeelim
29-06-23, 18:51
אבל אם הכיתוב קיים והמספרים עוקבים זו כן אינדיקציה וודאית שהן מקוריות [emoji4]
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.