צפייה בגרסה מלאה : הסופה של גבע - נגנבה הלילה
geva dover
16-06-23, 07:10
נגנבה הלילה סופה מהעץ בנחל נוקד ב3:45 בבוקר.
מי שמטייל באזור שיפתח עיניים.
סופה ארוכה מספר 72-505-15
אם מישהו רואה/שומע משהו אשמח לטלפון
052-4796539https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230616/dc6c3aca1afb258e43eda8523d2855a5.jpg
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
נגנבה הלילה סופה מהעץ בנחל נוקד ב3:45 בבוקר.
מי שמטייל באזור שיפתח עיניים.
סופה ארוכה מספר 72-505-15
אם מישהו רואה/שומע משהו אשמח לטלפון
052-4796539https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230616/dc6c3aca1afb258e43eda8523d2855a5.jpg
Sent from my SM-G988B using Tapatalkמרתיח,
מניח שישנת לידו באוהל? יש שם שבט שחי בנחל ורואה/עוקב אחרי כל מה שנכנס וחונה.
Sent from my IN2013 using Tapatalk
מוזמנים להצטרף לקבוצת ווטסאפ ייעודית שנפתחה לטובת סיוע ופרטים נוספים:
https://chat.whatsapp.com/IpSDqnl1jTmGN90wnF6rNW
יוני כתב בקבוצה:
אנחנו רוצים לחלק את תא השטח ולעשות חיפוש מעמיק יותר באיזור.
מי שיכול להגיע עד השעה 14:00 למשאבי שדה ולחפש עד החשיכה שיכתוב.
יש עדכונים? [emoji1696]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
יש עדכונים? [emoji1696]
יש עדכונים שוטפים, תמונות, רעיונות, הצעות וחיתוכי מצב בקבוצת הווטסאפ הייעודית בזמן אמת:
אם לנסות לתמצת:
מעקב רגלי ורכוב אחר עקבות הסופה + מידע ממקורות אחרים + מציאת חפצים שהיו על הסופה לאורך ציר הנסיעה שלהם - מוביל לאזור שבו כנראה היא מוסתרת (ליד ביר הדג'). יש כמה כיוונים ולא את כולם ניתן וכדאי לפרט בשלב זה.
למעלה מ-100 חברים בקבוצה ולפני כניסת שבת היו עוד אנשים שתמכו, ייעצו וסייעו מאחורי הקלעים.
עידן מאיששטח חבר עם רחפן/רחפנים לתצפיות במשך היום. כ-8 חברים מהאתר (וכנראה נוספים) סייעו בחיפושים ובמעקב עחר הקוליסים.
כעת גבע נערך באזור לתצפית / שמירת לילה.
גיתאי חובר אליהם לסייע בלילה.
כנראה גם נדב יגיע לתמוך ולסייע לוגיסטית.
מדהים. איזה קהילה. מקווה לבשורות טובות.
מסר מגבע - למחר -
אנחנו צריכים 100 ג'יפים בשעה 1300 על הגבעה מעל ביר הדאג' - מיקום מדוייק ישלח בהמשך.
מבקש לא לדון כאן בפורום הפתוח מה עושים משם הלאה.
אסף.
שולץ האיום
16-06-23, 22:25
כל הכבוד!
סוף סוף.
נמאס כבר!
אני מגיע מחר.
מקווה מאוד לסוף טוב בשביל הבעלים.
נבלות!
סוף טוב לבעלים = סוף רע לגנבים = סוף טוב לכל בעלי הרכבים בארץ.
אם כבר עונת המחאות... אז לסגור על הכלבים.
כל מי שנגנב לו הרכב אי פעם צריך להגיע.
כל מי שמחזיק ברכב נחשק עי בני הבליעל מוכרח להגיע.
צריך לשים לזה סוף, להבהיר שזה לא יעבור בשקט יותר.
נמאס.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
שאלו אותי מה כל כך מיוחד דווקא בג'יפ הזה.
מה שמיוחד ומהווה עליית מדרגה שאי אפשר להשלים איתה זו הגניבה הזו.
התעוזה והתיחכום היחסי. הגניבה מצמוד לאוהלים. תצפית. איתור וניטרול מכשיר מעקב. כנראה טישטוש הכלבים.
זו גניבה חסרת תקדים. זה לא לנדקרוזר שנגנב מהחניה של המלון. ההשלכות שלה על טיולים בנגב, לישון לבד בשטח, שמירה בלילה..... השלכות שאני אישית לא מוכן להשלים איתן.
אסף.
אכן גניבה "מתוחכמת"....
אבל גניבה זו גניבה, גם גניבת לנדקרוזר או כל רכב אחר מחניון של מלון או חניון לילה מוסדר בתשלום היא מכה שאי אפשר לחיות איתה. 90% מהמטיילים לא ישנים באוהל (אני דווקא כן), לא הגיוני שלא יצאו לטייל רק מהחשש שהרכב יגנב.
ועניין נוסף - לא כל כך מבין מה זה טשטשו את הכלבים. בהתחלה רציתי לשאול אם לא היו להם כלבים במאהל. לטשטש כלבים בלי שינבחו בכלל זה לא פשוט. כשפרצו לחבר הביתה כשהוא והמשפחה ישנו והיה רוטווילר בבית, החבר טען שהרדימו לו את הכלב. חבר וטרינר אמר שאין דרך לעשות את זה.
לצערי התגובה שלי לא תורמת לחיפושים וכולי תקווה שהסופה תמצא מהר והגנבים יתפסו ויענשו.
לצערי כנראה למדנו להשלים עם גניבות רכב 'רגילות' כאלו שהביטוח מכסה אפילו חלק, וזה נותן לנבלות את הלגיטימציה לעלות לשלב הבא.
אחרי שראיתי אתמול בעיניים את הביצועים מעוררי הרחמים של משטרת ישראל - כנראה שאין מה לעשות אלא להתחיל לחפש ולמצוא לבד את הג'יפים שנגנבים.
אסף.
ehudzeelim
17-06-23, 13:02
כלב שמירה טוב לא ניתן לטשטש. הוא ינבח הרבה לפני שהגנבים יגיעו 50 מטר מהרכב. כלבים שאינם כלבי שמירה, שרגילים לאנשים ולמטיילים אחרים, רגילים לחניות לילה כשבחוץ יש ג'יפים או מטיילים אחרים, לא יגיבו ברגע האמת כי הם לא יודעים שרגע האמת הגיע. למעשה, הם עלולים להזיק כי הם גורמים לבעלים לסמוך על הכלב, כשבעצם אין על מי לסמוך. וזה גורם לבעל הכלב לישון בשקט, ולא להיות עירני. הגנבים יודעים את העבודה, מגיעים כנגד הרוח, ומקשים עוד יותר על הכלבים. רצוי שאם יש כלב, שיישן ברכב ולא באוהל.
ובמקרה הזה, כשאין כלב שמירה טוב, יש פתרון אחד שהיה מונע את הגניבה: לינה בתוך הרכב, או באוהל גג.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
כלב שמירה טוב לא ניתן לטשטש. הוא ינבח הרבה לפני שהגנבים יגיעו 50 מטר מהרכב. כלבים שאינם כלבי שמירה, שרגילים לאנשים ולמטיילים אחרים, רגילים לחניות לילה כשבחוץ יש ג'יפים או מטיילים אחרים, לא יגיבו ברגע האמת כי הם לא יודעים שרגע האמת הגיע. למע
++
כלבים, עד כמה שאנחנו נותנים להם קרדיט, גם לפעמים משתתקים או סתם ישנים עמוק.
וגם, ברגע שזה מאהל משותף, הם מתרגלים לתנועות אנשים.
geva dover
17-06-23, 13:16
יש מצב.
אישתי מדווחת שהכלבה לא 100.. שותה בשכיבה, לא רוצה לטייל, מתנהגת מוזר.
לא מוצא סיבה אחרת לזה+ שכל חברי המחנה קמו עם כאבי ראש נוראיים ולא שמעו את ההסתובבות של החברה שם.
במיוחד אני, מתעורר מכל דבר, ישנתי מתחת לגלגל בצמוד לדלת
אם יש פה וטרינר או רופא (מרדים) בפורום הוא יסביר עד כמה קשה לעשות את מה שאתם חושדים שעשו...
בנוסף, עלה לי רעיון (תקטלו אם לא נראה לכם), מאחר והרבה אנשים פינו את הסופ"ש הבא למפגש, אם הסופה לא תמצא עד אז, אולי כדאי להזיז את מקום המפגש לאזור החיפושים ובשבת לארגן חיפוש משותף.
כולי תקווה שלא יהיה צורך והיא תמצא הרבה לפני.
GodsFather
17-06-23, 13:34
לא תורם לדיון, אבל מעניין היה לבצע בדיקות דם ולגלות אם אכן יש סימנים של חומרי הרדמה. אנשים וכלבים.
לגבי הסיפור של הרעלת כלבים - מכיר אישית אחד, חבר וחבר פורום, שזה קרה לו. מצאנו בשר מורעל בבוקר בחצר, הכלב ניצל על ידי וטרינר.
אני מסכים עם אסף - כשחושבים על מפגש ג'יפולוג בשבוע הבא למשל, האם צריך לתכנן שמירות? חניות רכבים עם שרשרת או תכנוני חניה שכלי יחסום כלי? צריך לשים לזה סוף.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תסכים שאם הגנב מתכוון לסמם כלב, הוא קודם כל צריך להגיע עד לכלב?
ובשטח זה לא מעט הליכה בשטח פתוח?
ולחכות לידו כדי שזה ישפיע (ואמרת שהיה יותר מכלב אחד, לא?)
ואחרי זה, לפתוח חריץ בכל האוהלים ולהחדיר כמות גז מתאימה וולקוות שבכל זמן הזה אף אחד לא מתעורר, ורק אז להתחיל לעבוד על הרכב.
בקיצור, ישנתם טוב, וסופה זה רכב פשוט להנעה.
אומר בצער והכרה, כמי שהתעוררו פעם מרעש של רכב בורח וגילה שגנבו רק ציוד טיולים חליפי, צידנית אוכל כיסאות ואת השק זבל.
את כל זה, שהיה מפוזר במאהל, אספו בלי ששמענו כלום.
ישנו עמוק.. אין הסבר אחר.
הכלב הקטן של החברים, שבכל יום אחר בבית צורח על כל דבר לא הוציא הגה.
ד״א, הרמז המקדים היה במעבר שלהם בערב כשכולם היו ערים.
מה שמרתיח זה החוצפה והתעוזה הזו להגיע לתוך החיים שלך ולהתנהג בביטול מוחלט של החוק.
אני כן מכיר ממקור ראשון הרעלת כלב בחצר בית, כמהלך מקדים לפריצה שהגיעה בהמשך השבוע.
דורון,
קיימת גם אופציה, בעלת התכנות נמוכה מאד, לפיה אתה טועה?
גבע,
תנחומי, ולוואי ויימצא.
דורון,
קיימת גם אופציה, בעלת התכנות נמוכה מאד, לפיה אתה טועה?
ברור.
עכשיו תן הסבר והנחות משכנעות לתרחיש סימום בשטח.
סבב שמירות בלילה,אין ברירה.
הלוואי ויכולתי לבוא לסייע בחיפושים, מקורקע עם הילדים
בהצלחה לגבע (וכולם, תחזרו בריאים הביתה)
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המפגש קרוב מאוד מאוד לואדי מלא חממות סמים.
ועכשיו גם יש לנו מיפוי טוב של חממות ואתרי הטמנה של אנשי ביר הדאג'.
אסף.
כלב שמירה טוב לא ניתן לטשטש. הוא ינבח הרבה לפני שהגנבים יגיעו 50 מטר מהרכב. כלבים שאינם כלבי שמירה, שרגילים לאנשים ולמטיילים אחרים, רגילים לחניות לילה כשבחוץ יש ג'יפים או מטיילים אחרים, לא יגיבו ברגע האמת כי הם לא יודעים שרגע האמת הגיע. למעשה, הם עלולים להזיק כי הם גורמים לבעלים לסמוך על הכלב, כשבעצם אין על מי לסמוך. וזה גורם לבעל הכלב לישון בשקט, ולא להיות עירני. הגנבים יודעים את העבודה, מגיעים כנגד הרוח, ומקשים עוד יותר על הכלבים. רצוי שאם יש כלב, שיישן ברכב ולא באוהל.
ובמקרה הזה, כשאין כלב שמירה טוב, יש פתרון אחד שהיה מונע את הגניבה: לינה בתוך הרכב, או באוהל גג.
Sent from my SM-J710F using Tapatalkבישוב אצלנו בחודשיים פריצות דומו לבתים... גם אנשי צבא וגם כלבים.. אף אחד לא שמע כלום בבוקר קמו עם כאבי ראש.
וסליחה,
אתה מבין מה אתה אומר... תן להם עוד קצת לרכב עליך.. ועלי.. ועליו.. הם ישתכללו .. ותראה איך תמצא את עצמך על הרצפה בסוף עם האוהל גג...באבק של עצמך.
אני לא מצליח להשתחרר מהמשפחה עדיין, סליחה.
ehudzeelim
17-06-23, 14:55
בישוב אצלנו בחודשיים פריצות דומו לבתים... גם אנשי צבא וגם כלבים.. אף אחד לא שמע כלום בבוקר קמו עם כאבי ראש.
וסליחה,
אתה מבין מה אתה אומר... תן להם עוד קצת לרכב עליך.. ועלי.. ועליו.. הם ישתכללו .. ותראה איך תמצא את עצמך על הרצפה בסוף עם האוהל גג...באבק של עצמך.
אני לא מצליח להשתחרר מהמשפחה עדיין, סליחה.
אני לא מכיר את הכלבים ואת אנשי הצבא, אז כמובן שאני לא שופט. אני רק מציין שעם כלב שמירה טוב - אף אחד לא מתקרב לבית יותר מ-50 מטר בלי שהכלב נובח. אף אחד לא יכול לרסס את הבית ממרחק 50 מטר. אם הגנב הגיע למצב שהוא כן מרסס אל תוך הבית, או החצר, בלי שהכלב הגיב לפני זה, אז הכלב לא כלב שמירה באמת.
לגבי אוהל גג אני חושב כמוך, הפתרון צריך להגיע מהשורש, אבל כרגע אני מאמין שלינה באוהל גג תמנע גניבה. זאת לא סיבה לעבור לאוהל גג, רק יתרון נוסף שלו.. ישתכללו? בכל מקרה ישתכללו. כמו שאמר אפלטון, הצורך הוא אבי ההמצאה.. אוהל גג זה לא הפתרון לבעיות הגניבות באופן כללי כמובן.. דרך אגב, אפשר לישון באוהל גג עם המשפחה.. תלוי איזה אוהל, ותלוי איזה משפחה [emoji57]
אני לא מכיר ואשמח אם תלמדו אותי (אפילו בהודעה פרטית אם צריך) איזה חומר משפריצים על בן אדם או כלב שמרדים אותו?
למיטב ידיעתי אין חומר כזה...
ועוד לעבור במאהל, להשפריץ על כלבים ואנשים ושכולם ישנו שינה עמוקה? נשמע לכם הגיוני?
אתם מפספסים,
לא מעניין החומר או לא חומר... וגם לא חתול או כלב שמירה.
יש לי כלב שאני קושר לפגוש בחניונים. כבר ממרחק של לפחות 200 מטר הוא נובח על מי שמסתובב.
לא צריך כלב תקיפה. רק אחד שנובח..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ועם כל הכבוד לדיון הוטרינרי-
יש למישהו עדכון מהחבר'ה שבשטח? מגבע?
יש מספר חד ספרתי של כלים בשטח כרגע - הם מחפשים. לא מצאו כלום.
אסף.
אהבתי הרעיון של הפגנת כוח - פרסמו מיקום אשתדל להגיע ואפיץ המיקום גם בקבוצות הרנגלר בהן אני חבר כדי לגייס נוכחות.
יש לי מה להעיר/ להאיר בענייני הכלבים אבל לא נסיט עוד את השרשור החשוב הזה - באמת צריך לשים סוף לתופעה ולגרום להם להבין שיותר לא מתעסקים עם חבורת מטיילים בשטח - זה בנפשנו תרתיי משמע!!!
יוני כתב בקבוצה:
סליחה על השאלה הטכנית אני פשוט מנסה מאתמול ולא מצליח, הייתי ללא קליטה רציפה אז חיכיתי שאגיע הביתה- בקיצור. אני לא מצליח להתחבר לקבוצה. אני לוחץ על הקישור, מגיע לדף הצטרפות לקבוצה וכשאני מבקש להצטרף הוא כותב לי שאין לי ווטסאפ (מיותר לציין שיש לי) ושולח לי קישור להתקנה. כשאני לוחץ על הקישור הוא פותח את הווטסאפ…
geva dover
17-06-23, 22:06
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid07wieJumkVDk5p rxiwVspN5JVXr7hjyyzeZRHZjQktAeVuRL3Jx4xJ rt5cPr3AJCJl&id=1435244074&mibextid=Nif5oz
יוני פה משתף את החוויה שלו מהאירוע..
אני כבר חסר מילים מ-2 סיבות:
1. ההירתמות המטורפת של כל מי שהגיע, באמת זה לא מובן וכולי הערכה. אני יודע שהייתי מתנהג אותו דבר ושיש עוד אנשים כמוני.
2. ביומיים האחרונים שוטטתי בהמון נקיקים,נחלים ובורות מים ברגל ואין ממצאים, כל זה בזמן שרחפנים סורקים מסביב וגיפים מתמקמים על הגבעות. למרות כל זה אנחנו עדיין לא מצאנו את הרכב..
יש מצב.
אישתי מדווחת שהכלבה לא 100.. שותה בשכיבה, לא רוצה לטייל, מתנהגת מוזר.
לא מוצא סיבה אחרת לזה+ שכל חברי המחנה קמו עם כאבי ראש נוראיים ולא שמעו את ההסתובבות של החברה שם.
במיוחד אני, מתעורר מכל דבר, ישנתי מתחת לגלגל בצמוד לדלת
שמע זה קצת קונספירטיבי אבל הדרך היחידה לדעתי להרדים מאהל שלם זה לשים משהו באוכל. מצב אחד זה נראה לי ככ לא יאמן שמישהו יעשה דבר כזה, מצד שני גנבו סופה מטר מהראש של אדם ישן אז הכל כנראה אפשרי. מקווה שתמצא אותה!
שאלה: חושבים שסנדל או קשירת הרכב בשרשרת לרכב אחר הייתה מונעת את הגניבה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
נתחיל ב 'סליחה שאני לא יכול לעזור ' ..
אני לא בארץ.
אבל גם אם הייתי, אני קצת מפחד לריב עם הבדואים. אני לא לוחם קומנדו מיומן. או בכלל ..
המדינה כולה כמרקחה. מלחמות ברחובות אנשים יורים אחד בשני ומפוצצים רחובות שלמים במלחמת כנופיות.
מערכות השלטון עסוקות בלגרד את התחת ...
משטרת ישראל. עסוקה בלשמור על התחת שלה ...
אתם חושבים שלמישהו אכפת ממכונית עתיקה שנגנבה ?
או מעץ שנהיה לא בטוח לישון לידו כי גונבים שם מכוניות ? ( גונבים מכונית ליד ביר הדג' כבר לפחות 25 שנה שאני מכיר ובטח עוד לפני .. )
תפתחו שניה ynet ..
מדינת ישראל בנבצרות כבר כמה שנים.
צר לי. באמת מצטער .. אבל תזהרו שם בחוץ.
- בנימה אישית, בפעם האחרונה שישנתי בעץ. עם הדאסטר. היינו לבד אשתי ואני אוהל בודד. הגיע הרכב מל'מ שלהם . התעלמו מאיתנו.
נגמר הבנזין בבנזיניה באמצע הכנת המרק. ( פאק שלי בכוננות ). השארנו את האוהל ונסענו לתחת דלק הקרובה של חניון הרואה. קנינו חצי ליטר וחזרנו .. הכל היה בסדר.
הלכנו לישון. קמנו .. הכל כרגיל.
אבל זה היה לפני כמה שנים.
לאחרונה אני פחות מרגיש נעים לישון לבד. או בכלל .. מעדיפים צימר.
ושוב, מצטער שאני לא יכול לעזור. אבל עם כל הכבוד לסופה .. צריך להיות חכם פה. ולא אמיץ.
אנחנו לבד ( מאות או אפילו אלפי אנשים ) לא יכולים להלחם בבדואים, גם המדינה לא מצליחה.... ( כנראה בגלל שהיא לא רוצה ) ואם היתה מצליחה. הם היו הופכים את זה מהר מאד למלחמה פוליטית ובגלל שהם ערבים וכו' ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230618/4685273944015d43b5385f624132a58a.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
עלה פוסט ברוטר -
בסוף השבוע נשדד גיפ סופה ממטילים שישנו ליד הרכב (https://rotter.net/forum/scoops1/800162.shtml)
אוהבים לצאת לשטח. אוהב לישון לבד במדבר. יש כלבה אין אקדח.
מה שבטוח אי אפשר להתעלם מהשינוי הזה, מהמציאות החדשה.
מה שעוד בטוח, האלימות היא רק עניין של זמן.
תמיד הפריע לי חוסר היכולת להשאיר רכב בנקודת מחנה ולצאת לשוטט ברגל. לא משנה איפה, בריכת צפירה, גבי חווה, קניון עדה, הורקניה... תמיד יש דפיקות לב אם האוטו יהיה שם כשנחזור.
אבל זה כבר משהו אחר.
באמת עצוב.
איזה שינוי תגידו?
חפשו שרשורים מלפני עשור
אותם מקרים בדיוק.
לא שהמצב טוב. הוא חרא! אבל אין חדש תחת השמש.
לגבי סימום,
כמה מכם לא מתעוררים עם כאב ראש בבוקר שאחרי מפגש ג'יפולוג?...
אוהבים לצאת לשטח. אוהב לישון לבד במדבר. יש כלבה אין אקדח.
מה שבטוח אי אפשר להתעלם מהשינוי הזה, מהמציאות החדשה.
מה שעוד בטוח, האלימות היא רק עניין של זמן.
תמיד הפריע לי חוסר היכולת להשאיר רכב בנקודת מחנה ולצאת לשוטט ברגל. לא משנה איפה, בריכת צפירה, גבי חווה, קניון עדה, הורקניה... תמיד יש דפיקות לב אם האוטו יהיה שם כשנחזור.
אבל זה כבר משהו אחר.
באמת עצוב.
geva dover
18-06-23, 11:07
איזה שינוי תגידו?
חפשו שרשורים מלפני עשור
אותם מקרים בדיוק.
לא שהמצב טוב. הוא חרא! אבל אין חדש תחת השמש.
לגבי סימום,
כמה מכם לא מתעוררים עם כאב ראש בבוקר שאחרי מפגש ג'יפולוג?...ההבדל שלא שתינו חוץ מבירה אחת.
לא טיילנו יום לפני ככה שאי אפשר להגיד מיובשים.
דא דיווח דומה הגיע מלפני שבוע שבועיים עם אופנועים בחאן. גנבו את האופנועים מהחדר והם לא התעוררו, בבוקר קמו מעוכים.
לא יודע בקיצור, מה שאני כן יודע שהסופה נעלמה. אני הייתי בין הגלגלים והאגזוז שלה( צד נהג ליד הדלת) היה צמוד לאוזן שלי ככה שהנעה של סופה הייתי אמור לשמוע
הורדמו או לא הכלבים זו התעסקות בטפל. בפועל אתם (הקוראים) צריכים לשאול את עצמכם מה היה קורה אם קבוצה של בדואים הייתה פשוט עוצרת את השיירה באמצע השביל ומבקשת בנימוס את המפתחות ואת שאר הרכוש שווה הערך, משאירה אתכם יחפים וממשיכה לדרכה עם רכושכם. תכלס אין סיבה טובה אחת שזה לא יקרה וזה שהם עדיין לא נכנסים לעימות גלוי עם מטיילים זה מה שמפתיע אותי.
הבדואים הם בדואים, נוודי מדבר, חיים על הגזל אלפי שנים לפני ששבנו לכאן וימשיכו עוד הרבה אחרי שננטוש. כשהשלטון המרכזי נחלש הם נעשים נועזים יותר וכאשר הוא חזק הם מורידים פרופיל. העובדה שזרים עם תפיסות אירופאיות הגיעו למדבר ושירטטו גבולות מדיניים בלי לשאול אותם לא מעניינת אותם ובצדק מבחינתם, הכעס שלכם לא צריך להיות מופנה כלפיהם ובטח שאין לכם שום דרך להתעמת איתם בכוח - הם חזקים יותר והממסד לצידם.
שולץ האיום
18-06-23, 11:15
למסירה -
ציוד קמפינג, אוהלים, הכל.
למכירה ….בקרוב.
boaz avrahami
18-06-23, 12:54
בנתיים הכסף הגדול שלהם זה סמים.
גניבות הן תחביב או מבחן אומץ עבורם.
אני מניח שהסופה נגנבה כמו תרגיל התגנבות שעושים ביח קומנדו ובהמשך תרגיל הסתוות.
תשאל בפורום מנהלים על החוויה שהייתה להם לפני כמה שנים כשדרשו מהם באסרטיביות ״להחליף״ חניון לילה וכל הגיבורים בלי יוצא מהכלל, חלקם הגדול קציני צבא במיל, התקפלו כלאחר כבוד ונדדו כמו בדואים למקום אחר.
עד גדרה יש חוק ויש אלוהים ( פחות או יותר)
מגדרה דרומה לבאר שבע יש אלוהים ואין חוק.
מבאר שבע דרומה אין חוק ואין אלוהים.
התחושה שלי , כתושב המרכז , שמזמן גם במרכז אין משילות.
גובים פרוטקשן גם בלב הארץ, מקבלנים אך גם מרשויות ממשלתיות.
איתמר כרמון: במהלך אימונים שגרתיים שבוע שעבר של גדוד צבר (גבעתי), בדואים גנבו תת מקלע מ"נמר" שחנה לצד החיילים.
בנוסף, עם המאג נגנב גם רובה מיקרו תבור.
המשטרה הצבאית פתחה בחקירה.
מהרשויות האלו אתם מצפים שיפתרו את הבעיה?
הם כבר לא מפחדים מחיילים חמושים....קל וחומר ממטיילים עם משפחות
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
קייס קינום
18-06-23, 14:04
יש דף פייסבוק בשם ״תל שבע בעברית״ שאני ממליץ לכולם לעקוב אחריו: https://www.facebook.com/Telsheva.israel/
לדוגמה, הסיפור הזה (https://www.facebook.com/Telsheva.israel/posts/pfbid0xFqDkCQES4uAi2it7Bby2u4WXWK4ohvRL8 dc6NrDan1MDZxVJcUurQ3x4oM7MhVUl)
אני גר בדרום. הרופא של הילדים שלי הוא בדואי. רופא מצוין. גם הפחח שלי, האחיות שטיפלו במסירות בקרוב משפחה שלי בסורוקה ועוד. הרוב הגדול של הבדואים אנשים מהשורה שרוצים להתפרנס ולחיות בשקט. המדינה לא רוצה להשליט חוק בתוך היישובים שלהם, שהיא הקימה, וכשהעבריינים ממצים את הכסף שאפשר להרוויח שם הם יוצאים החוצה לבאר שבע ועומר ולהבים.
חיכיתי לזה ...
איפה ראית שמישהו אמר או רשם שכל הבדואים בעיתיים / גנבים / רוצחים / משהו ? ...
אף אחד לא אמר ואף אחד לא יגיד.
אבל אותם בעיתיים גם עושים שם רע לכולם [ בעיה כללית במגזר הערבי שהרעים מפחידים את הלא רעים והלא רעים מעדיפים לשתוק פן יבולע להם אז אפעם לא שומעים את הקול השפוי אם הוא קיים .. הוא מתחבא היטב ]
וכמו כן, למרות שיש לך מכר / רופא / נותן שירות בדואי נחמד, התחושה של כל מטיילי ישראל היא פחד נוראי, אם לאוטו ואם לחיי אדם ...
קייס קינום
18-06-23, 14:28
איפה ראית שמישהו אמר או רשם שכל הבדואים בעיתיים / גנבים / רוצחים / משהו ? ...
פה:
הבדואים הם בדואים, נוודי מדבר, חיים על הגזל אלפי שנים לפני ששבנו לכאן וימשיכו עוד הרבה אחרי שננטוש. כשהשלטון המרכזי נחלש הם נעשים נועזים יותר וכאשר הוא חזק הם מורידים פרופיל. העובדה שזרים עם תפיסות אירופאיות הגיעו למדבר ושירטטו גבולות מדיניים בלי לשאול אותם לא מעניינת אותם ובצדק מבחינתם, הכעס שלכם לא צריך להיות מופנה כלפיהם ובטח שאין לכם שום דרך להתעמת איתם בכוח - הם חזקים יותר והממסד לצידם.
בכל אופן לא באתי לפה להסביר שיש בדואים טובים, אלא להצביע שהבעיה היא במשילות של מדינת ישראל. לתרבות הבדואית יש הרבה בעיות אבל בסוף האדם מגיב לתמריצים: תעשה את הסחר בסמים משתלם ולא מסוכן, תמצא שם בדואים בייצור וילדים מכפר סבא בקשרי לקוח. תהפוך את העיירות הבדואיות והפזורה לאקס-טריטוריה שהחוק לא קיים בה, תמצא שם מיליציות שבמבצע הבא יהיו בצומת שוקת עם נשק.
שמע, ספציפית ביר הדאג' לא כל הבדואים.
חלקם חקלאים גד"ש סמים
חלקם מבריחים
חלקם גנבים
חלוקה משפחתית מעמדית.
אה, כן - והזה שיושב בפיצה עם רוביקון 392 חדש מהחנות ומתבכיין תמיד בחדשות "למה אומרים שאנחנו פושעים? ". הוא בתיירות.
(כי מישהו צריך להלבין משהו)
אז לא. לא כולם.
אני בינתיים לא נכנס לעסקי התיירות שלהם.
אסף.
פה:
בכל אופן לא באתי לפה להסביר שיש בדואים טובים, אלא להצביע שהבעיה היא במשילות של מדינת ישראל. לתרבות הבדואית יש הרבה בעיות אבל בסוף האדם מגיב לתמריצים: תעשה את הסחר בסמים משתלם ולא מסוכן, תמצא שם בדואים בייצור וילדים מכפר סבא בקשרי לקוח. תהפוך את העיירות הבדואיות והפזורה לאקס-טריטוריה שהחוק לא קיים בה, תמצא שם מיליציות שבמבצע הבא יהיו בצומת שוקת עם נשק.
משילות זו מילה גדולה, מעולם לא משלנו על הבדואים ולעולם לא נמשול. לתרבות הבדואית/השבטית אין שום בעיה - היא מתקיימת בהצלחה אלפי שנים, לנו יש בעיה איתה וזו בעיקר הבעיה שלנו... כדי להבין את התרבות הזאת צריך להתאמץ וללמוד, דבר ראשון את השפה, אח"כ את המנהגים ואת הדת, משהו שלא טרחנו לעשות עד כה. הדבר הכי לא נכון לעשות זה לבחון את המוטיבציות שלהם דרך המשקפיים שלנו ולהניח שמה שמתמרץ אותנו יתמרץ אותם ולהיפך, זוהי פטרונות ואם תרצו אז אפילו גזענות ...
הורדמו או לא הכלבים זו התעסקות בטפל. בפועל אתם (הקוראים) צריכים לשאול את עצמכם מה היה קורה אם קבוצה של בדואים הייתה פשוט עוצרת את השיירה באמצע השביל ומבקשת בנימוס את המפתחות ואת שאר הרכוש שווה הערך, משאירה אתכם יחפים וממשיכה לדרכה עם רכושכם. תכלס אין סיבה טובה אחת שזה לא יקרה וזה שהם עדיין לא נכנסים לעימות גלוי עם מטיילים זה מה שמפתיע אותי.
לפני מס' חודשים, אוטובוס צוערים בדרכו לבה"ד 1 חזרה מסיור כזה או אחר.
רכב אחד חוסם אותו ומאט ורכב אחר לא מאפשר לו לצאת לעקיפה.
ברור שרוצים לעצורר את האוטובוס (לגניבה או כל סיבה אחרת...)
רק שהבחינו במספר צוערים עם הנשק מכוון אליהם - לחצו על הגז וברחו..
(הסיפור הגיע אלי מיידית מצוער נסער שהיה בין האוחזים בנשק - הבן שלי).
אז המסקנה היא שצריך אוטובוס מלא חיילים חמושים ונחושים כדי להרתיע שני בדואים ?
לצערי, ככל שחפרתי ולמדתי את הנושא, אין למדינת ישראל הנאורה שום פתרון שישנה לטובה ולו במעט אפילו את המצב, בטח לא כזה שיתקבל בהבנה בקרב שאר המדינות המפותחות ולכן המצב הזה רק יסלים. זה נכון גם לגבי התמודדות עם בעיית הפשיעה במגזר הערבי.
שמרו את האנרגיות שלכם ... אני כבר קרוב ל 10 שנים בלי ג'יפ מתחת לבית לאחר שהאחרון נגנב ממרכז הארץ ... מתסכל בהתחלה ואח"כ מתרגלים.
נ.ב. אם הייתה לי אפשרות בחירה גם אני הייתי בוחר להיות בדואי בשטחי מדינת ישראל, לא הייתי לומד לא רפואה לא סיעוד ולא עבד מסוג אחר של הממסד.
לצערי כנראה למדנו להשלים עם גניבות רכב 'רגילות' כאלו שהביטוח מכסה אפילו חלק, וזה נותן לנבלות את הלגיטימציה לעלות לשלב הבא.
אחרי שראיתי אתמול בעיניים את הביצועים מעוררי הרחמים של משטרת ישראל - כנראה שאין מה לעשות אלא להתחיל לחפש ולמצוא לבד את הג'יפים שנגנבים.
אסף.
אפשר לצרף לטיולים תאילנדים (https://www.ynet.co.il/news/article/rkltcsbvn) לכל מאהל ....
פעם צחקו פה על מישהו ששם מוקשי תאורה.... וואלה זה כבר לא מצחיק.
אגב,
הכל התחיל מאותו מפקד אידיוט (שכנראה נבהל מהיועצים המשפטיים שהצמידו לו) שהגדיר
הפסקת אימון וחדל אש כשהם נכנסים במופגן לקו מטרות.
כך מגיעים למצב שמרכבה בנסיעה קופצים עליה וגונבים מקלע מבלי שחוטפים פגז או צידוד שמרסק אותם לחתיכות.
boaz avrahami
18-06-23, 18:06
אך, אתם גזענים.
רוב הבדווים אנשים טובים ושומרי חוק.
אתם משמיצים את כלל הפזורה בגלל כמה גניבות רכב נשק, דמי חסות ושוד מזויין בדרום וכל זאת מתעלם מהעובדה שהם מכינים אחלה פיתות ואחלה חשיש אבל מה אתם מצפים בדיוק?
לקחנו עם נודד ונכנסנו אותו לבתי קבע ואז הם עברו מרעיית צאן ונדידה לגד״שניקים כמו שיש בקיבוצים.[emoji854]
לא כלל הפזורה בשרשור הזה.
רק ביר הדאג'.
אסף.
הכל התחיל מאותו מפקד אידיוט (שכנראה נבהל מהיועצים המשפטיים שהצמידו לו) שהגדיר
הפסקת אימון וחדל אש כשהם נכנסים במופגן לקו מטרות.
כך מגיעים למצב שמרכבה בנסיעה קופצים עליה וגונבים מקלע מבלי שחוטפים פגז או צידוד שמרסק אותם לחתיכות.
אני עצרתי אימון כשנכנס לי טרקטורון לקו עמדות בצאלים.
והיו גם מקרים שלא.
והמקרה היחיד שבו הייתי נוכח בתרגיל שבו כן נפגע מישהו מירי כוחותינו - בתרגיל, כן? לא מבצע - הוא לא היה בדואי. והיו לו מדים ירוקים ואחר כך היה תחקיר וזה היה עצוב.
של נעליך, צמא דם.
השרשור נפתח מחדש לתגובות, אבל חשוב להזכיר לכולם את כללי הפורום ולחשוב פעמיים האם התגובה שאתם רושמים כאן אינה חורגת מהם.
משפטים ותגובות שאינן ראויות - לא יישארו כאן.
אם יתברר ששחרור השרשור היה צעד מוטעה הוא יינעל מחדש.
אתמול בערב, הכתבה הראשית של ynet - https://www.ynet.co.il/news/article/s1to2phph
קשה ביותר להתבטא כאן בנושא הכואב והנפיץ הזה מבלי לחרוג, קצת או הרבה, מכללי הפוליטיקלי-קורקט הקדושים.
וכבר נרמז כאן ובצדק שעל מזבח הכללים האלה מרקמים עדינים שנוצרו במשך שנים ייפרמו בבת אחת - יחסים בין אנשים יתדרדרו, חברויות של שנים יימחקו כלא היו. הנזק שנגרם הוא בלתי הפיך.
אם הנהלת ג'יפולוג לא מסוגלת לשחרר ולאפשר לאנשים לפרוק את שעל ליבם, מוטב שתשאיר את השרשור נעול.
Grandtorino
20-06-23, 13:45
באמת כואב הלב.
על הגניבה שמעתי בפייסבוק ומיד אח"כ נפתחה הקבוצה הייעודית בוואצפ.
ההירתמות של החברים לעזרה הייתה מדהימה, וגם שם כתבתי זאת.
בשישי הייתה עוד קצת תקווה שאולי יצליחו למצוא, אבל בשבת הבנתי שהסיכויים לכך נמוכים.
זה בהחלט הצליח להעיב על המצברוח בתחילת השבוע, אחרי ששוחחתי על כך עם חבר שטייל בשבת בדרום ושמע גם כן על הסיפור.
לבי לבי עם גבע. לא מצליח להתחיל לתאר איזה חור זה משאיר בנפש, בטח עם כלי כמו סופה, שאתה מחובר לכל אום ובורג בה.
שחר גרינברג
21-06-23, 18:07
חוזרים לחיפושים אחרי הסופה של גבע❗️
ניפגש ביום שישי ב10-11 בכניסה לרתמים בכדי להמשיך בחיפושים אחר הסופה
מרתמים נצא לסריקות בתא השטח הרלוונטי
בע"ה אשתדל להגיע.
תהיה חלוקה לגזרות?
שחר גרינברג
21-06-23, 20:06
יובילו את החיפושים בשישי כמה חבר׳ה מרתמים
שיחלקו את השטח לגזרות
מוטי טויוטה
22-06-23, 11:19
יש עניין להפיץ בקבוצות ג'יפים נוספות?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
יש עניין להפיץ בקבוצות ג'יפים נוספות?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
כן מוטי.
אפשר ורצוי. כדאי גם לשלוח להם לינק הצטרפות לקבוצת הווטסאפ. זה מסייע לניהול ואירגון החיפושים בזמן אמת.
השאלה במקום כי עד כה לא דובר על כך בכלל בקבוצת ה CJ (בווטסאפ) שמונה מאוד משתתפים בינהם גבע כך שלא היה ברור לגמרי.
שחר גרינברג
22-06-23, 21:34
שבת שלום
בעיקבות מס משתתפים נמוך לצערי נבטל מחר את המשך הסריקות המאורגנות
היילקס אספנות
22-06-23, 22:45
https://youtu.be/4yp-lNBXm0o
מסכם את המצב
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
השאלה במקום כי עד כה לא דובר על כך בכלל בקבוצת ה CJ (בווטסאפ) שמונה מאוד משתתפים בינהם גבע כך שלא היה ברור לגמרי.
לא יודע באיזו קבוצת וואטסאפ אתה אבל דובר שם רבות על המקרה
ehudzeelim
22-06-23, 23:01
https://youtu.be/4yp-lNBXm0o
מסכם את המצב
Sent from my SM-S901E using Tapatalk+1
איש ענק
שעמד במצבים הקשים באמת - ויכל להם, גם כאשר רבים סביבו אבדו תקווה ושקעו במרה שחורה.
חבל שלא הקשיבו לו קצת יותר,
אם כי עדיין לא מאוחר [emoji4]
snirjeepdreamer
22-06-23, 23:15
+1
איש ענק
שעמד במצבים הקשים באמת - ויכל להם, גם כאשר רבים סביבו אבדו תקווה ושקעו במרה שחורה.
חבל שלא הקשיבו לו קצת יותר,
אם כי עדיין לא מאוחר [emoji4]
Sent from my SM-J710F using Tapatalkאמנם אני לא יכול להגיע למפגש ג'יפולוג מחר היות ואני שומר שבת אבל אני בהחלט חושב שלאור הנסיבות ולאור כך שיש קונצנזוס על כך שהגניבה הזו חצתה גבולות, בשבת כל הג'יפאים במפגש צריכים לדעתי לצאת לחיפושים מאורגנים
Sent from my KB2003 using Tapatalk
geva dover
22-06-23, 23:25
תקווה לא איבדתי.
היו לי 7 ימים מטורפים של ימי הליכה ארוכים בשטח ולילות ארוכים של סריקות.
על מנת לשמר את הרוח החלטתי שהסופש אני מעביר את המושכות כדי לטעון מצברים שלא אשרף ומהר.
יש תוכניות המשך, כנראה שלא יעבדו אבל לכו תדעו..
אני בגישה של להמשיך לנסות כל עוד אני מסוגל
לא יודע באיזו קבוצת וואטסאפ אתה אבל דובר שם רבות על המקרה
לא דובר על התארגנות לחיפושים, לא פורסמה ההזמנה לקבוצת ווטסאפ
אמנם אני לא יכול להגיע למפגש ג'יפולוג מחר היות ואני שומר שבת אבל אני בהחלט חושב שלאור הנסיבות ולאור כך שיש קונצנזוס על כך שהגניבה הזו חצתה גבולות, בשבת כל הג'יפאים במפגש צריכים לדעתי לצאת לחיפושים מאורגנים
Sent from my KB2003 using Tapatalk
ראשית,
הגבולות האלו נחצו כבר לפני שנים. אין כאן שום דבר חדש מעבר לכך שזה קרה למישהו קרוב. הנה, כבר אין קונצנזוס.
גנבות מחניונים כשאנשים ישנים ליד הן לא חדשות. והיו כבר מקרים מדאיגים מזה.
(לא שאני מפחית מחומרת האירוע, רק טוען שאנשים מתעוררים כאן באיחור של איזה עשור. בוקר טוב).
שנית,
הצטרפתי באיחור לקבוצת ווטסאפ,
רק מנהלים יכולים לשלוח שם.
מכיוון שאין לי מושג מה התנהל כבר, אני מתכנן לעבור בדר"כ אל ומ.. המפגש, בערוצי לס שמערבית לביר הדאג' לטובת סריקות. זה יהיה הטיול שלי בסופש הזה.
[QUOTE=geva dover;1029091]תקווה לא איבדתי.
היו לי 7 ימים מטורפים של ימי הליכה ארוכים בשטח ולילות ארוכים של סריקות.
על מנת לשמר את הרוח החלטתי שהסופש אני מעביר את המושכות כדי לטעון מצברים שלא אשרף ומהר.
יש תוכניות המשך, כנראה שלא יעבדו אבל לכו תדעו..
אני בגישה של להמשיך לנסות כל עוד אני מסוגל
לא יודע אם זה מעשי..... אם אפשר לפזר עם רחפן פליירים מעל ביר-האדג' עם תמונה של הג'יפ וכיתוב בערבית: הרכב נשדד ממטיילים תוך סכנת חיים למשפחה עם ילדים. לא נשקוט.
אולי גם לציין טל. ליצירת קשר. אולי זה יכול להוסיף לחץ על משפחת הגנב.
יאיר
אז אתמול הסתובבתי סביב ביר הדאג'. אין סוף מקומות שאפשר להסתיר בהן רכב, והמון חממות (קצת הצטערתי שאני לא מעשן).
הבדואים יודעים ומכירים את האירוע.
שאלו אותי אם אני מחפש את הג'יפ שנגנב...
אין לי מושג מה המודיעין של העוסקים במלאכה אומר,
לגבי האם זה בתוך הישוב, או מחוצה לו, אבל אם בחוץ,
רק מהאוויר.
barak11047
24-06-23, 21:22
פורסם שהרכב נמצא האמנם?
geva dover
24-06-23, 21:23
רוצה לחדש לי משהו?
ראית פוסט כזה איפשהו?
אתמול נגנבו 2 רנגלרים באזור המרכז (אולי 3 אני לא בטוח), לפחות אחד נתפס לפני מחסום קלנדיה והוחזר לבעליו. אולי לזה הכוונה?
boaz avrahami
24-06-23, 22:21
אז אתמול הסתובבתי סביב ביר הדאג'. אין סוף מקומות שאפשר להסתיר בהן רכב, והמון חממות (קצת הצטערתי שאני לא מעשן).
הבדואים יודעים ומכירים את האירוע.
שאלו אותי אם אני מחפש את הג'יפ שנגנב...
אין לי מושג מה המודיעין של העוסקים במלאכה אומר,
לגבי האם זה בתוך הישוב, או מחוצה לו, אבל אם בחוץ,
רק מהאוויר.
הם יודעים שאם יהודים נכנסים לגוב האריות זה בגלל גיפ שנגנב…
barak11047
25-06-23, 07:35
רוצה לחדש לי משהו?
ראית פוסט כזה איפשהו?
טעות מדובר ברכב אחר
הג'יפ שנגנב ונמצא זה רוביקון JL דיזל.
הסיפור שלו הוא מערכת איתור שעד שפורקה, בכלל לא ידעה ולא התריעה שהרכב נגנב.
נשאלת השאלה ובצדק - אם המערכת לא יעילה ולא מתפקדת וכל גנב רכב בן 17 מנטרל אותה בקלילות תוך דקות, אז על מה בעלי הרכב מחוייבים ומשלמים עליה תשלום חודשי.
כמובן שלפחות לפי התמונות ברשת הרכב ניזוק קשה - כל הדשבורד פורק והושחת. לא מעט עבודת שיקום - אבל הוא חזר לבעליו במזל טוב אחרי התגייסות של מועדון הרנגלר.
המדינה מתפוררת. כאוס שם בחוץ. אין דין, אין דיין, אין משטרה. ואף אחד לא ישמור לכם על הג'יפים חוץ ממכם.
למה שנותר מהמשטרה לא אכפת מזה. מבחינת המדינה הגניבות צריכות להימשך ביתר שאת כי זה אינטרס מובהק שלה - מייצר "תחלופה" בשוק הרכב ומעודד מכירות רכב חדש שמרפדות את הקופה במיסים.
רתקו את הכלים למקומם בסנדלים, מנעולים ושרשראות. כל דבר אחר לא יעיל ולא מועיל.
חוסם תדרים וגלאי משדרים מעלי אקספרס, ושום התקן אלחוטי סלולרי או gps יעבוד, איתוראן וכל האמצעים הדומים כבר לא שווים כלום, בטיול חזרה ממפגש גיפולוג לכיוון אשלים, בשבילים המקבילים למסומנים והמטוילים פועלים באין מפריע המוני חממות סמים, רכבים שרופים כולל f350 די חדיש, אולי בכלל צהלי שמונח שם, היכן השלטונות, מה הבעיה להרים רחפנים, כל מסוק יכול לראות בדיוק היכן האתרים, מדינה בהפרעה, ממש מייאש.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אכן גלאי וחוסם קל לקנות היום והם משבשים את האותות וחברות האיתור לא מקבלות אות ומיקום.
אבל.. אם חברות האיתור לא מקבלות אות הן צריכות להתקשר / לשלוח הודעה למנוי "אין אות" תאשר שהרכב אצלך / היה בחניון / היה בשטח וכו'.
זה לא פתרון מלא, אבל מי שיש לו קליטה בחניה ליד הבית (או בחניון), העלמות האות בשעות הלילה הוא סימן מדאיג שחייב הרמת דגל מצד חברות האיתור. את התקשורת בין חברת האיתור לסלולארי של הלקוח אי אפשר לחסום.
הג'יפ שנגנב ונמצא זה רוביקון JL דיזל.
הסיפור שלו הוא מערכת איתור שעד שפורקה, בכלל לא ידעה ולא התריעה שהרכב נגנב.
נשאלת השאלה ובצדק - אם המערכת לא יעילה ולא מתפקדת וכל גנב רכב בן 17 מנטרל אותה בקלילות תוך דקות, אז על מה בעלי הרכב מחוייבים ומשלמים עליה תשלום חודשי.
כמובן שלפחות לפי התמונות ברשת הרכב ניזוק קשה - כל הדשבורד פורק והושחת. לא מעט עבודת שיקום - אבל הוא חזר לבעליו במזל טוב אחרי התגייסות של מועדון הרנגלר.
המדינה מתפוררת. כאוס שם בחוץ. אין דין, אין דיין, אין משטרה. ואף אחד לא ישמור לכם על הג'יפים חוץ ממכם.
למה שנותר מהמשטרה לא אכפת מזה. מבחינת המדינה הגניבות צריכות להימשך ביתר שאת כי זה אינטרס מובהק שלה - מייצר "תחלופה" בשוק הרכב ומעודד מכירות רכב חדש שמרפדות את הקופה במיסים.
רתקו את הכלים למקומם בסנדלים, מנעולים ושרשראות. כל דבר אחר לא יעיל ולא מועיל.
עצוב ונכון….
הקבוצה הוכיחה את עצמה מעל ומעבר ובזכותה הרכב הוחזר לבעלים.
עצוב ונכון….
הקבוצה הוכיחה את עצמה מעל ומעבר ובזכותה הרכב הוחזר לבעלים.
נגב או איוש?
נראה לי השאר עם הפטרול. אף אחד לא רוצה אותו במילא.
Sent from my V10 using Tapatalk
חברות האיתור מתחייבות לדבר אחד בלבד:
גביית דמי מנוי ,כל היתר זה בונוס.
כבר יצא לי לא מעט שנסעתי לבקעה על כביש 5 ב3-4 לפנות בוקר....תמיד הטל מהמוקד היה כשחצי חזרה את הקו הירוק אחה״צ [emoji35][emoji2363][emoji35]
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני לא יודע אם זה תופס גם לרכבים,
אבל בזעקה האחרונה אתה מקבל כסף מהחברה אם הם לא מצליחים להחזיר לך את האופנוע.
נגב או איוש?
נגנב מאזור ראשון לציון נתפס ליד קלנדיה
שולץ האיום
25-06-23, 22:16
אכן גלאי וחוסם קל לקנות היום והם משבשים את האותות וחברות האיתור לא מקבלות אות ומיקום.
אבל.. אם חברות האיתור לא מקבלות אות הן צריכות להתקשר / לשלוח הודעה למנוי "אין אות" תאשר שהרכב אצלך / היה בחניון / היה בשטח וכו'.
זה לא פתרון מלא, אבל מי שיש לו קליטה בחניה ליד הבית (או בחניון), העלמות האות בשעות הלילה הוא סימן מדאיג שחייב הרמת דגל מצד חברות האיתור. את התקשורת בין חברת האיתור לסלולארי של הלקוח אי אפשר לחסום.
איתורן לא דוגמת כל הזמן את האות לכל הלקוחות.
יש טווחי זמן מסויימים, ויש אלגוריתמים שונים שהגדירו שמקפיצים התראה.
כלומר, משבש שיעבוד 5 דק׳ לא בהכרח יקפיץ התראה. וזה כנראה מה שקרה בנסיון גניבה הנ״ל.
בהמשך אולי תהיה התראה (אני לא יודע מה טווח הזמן בין הדגימות) וטלפון ללקוח, אבל איתורן ימשיכו להיות ״עיוורים״ כל עוד המשבש עובד.
בגדול איתוראן לא שמים עלינו, אנחנו לקוחות שבויים כאשר חברות הביטוח מחייבות אותנו לרכוש אמצעי מיגון לא יעיל בהרבה מקרים.
להבנתי, המשבש הזה כרגע Game changer לנבלות.
אני חוזר לברזלים, ולמנתקים סודיים.
תקופה קשה.
מה שכן, ראוי לציין את ההתארגנות היפה של מועדון רנגלר, שמנהליה מנסים לתקוף את הנושא בדרכים שונות -
1. פתחו קבוצת וואטסאפ מיוחדת לארועי גניבה, עם התראות לכל מיני גורמים, ומי שקרוב לאיזורי הדמדומים.
2. מנסים למצוא פתרונות טכניים, גם מול איתורן.
אין מה לעשות, אין לנו על מי לסמוך, רק על ההתארגנויות האלו ועל הקהילה.
גבע .. אתה ופיניש חברים?!
https://www.facebook.com/reel/199237892733701?mibextid=6AJuK9&s=chYV2B&fs=e
https://rotter.net/forum/scoops1/808636.shtml?utm_source=start.co.il&utm_medium=desktop&utm_campaign=flashes
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.